Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też dzień świstaka, marzę o wieczorze kiedy dzieci już śpią, mam tyle planów a tak naprawdę kończy się na tym, że też zasypiam.
Moja Anielka to naprawdę złote grzeczne dziecko więc inne rzeczy mnie martwią a to jej dla y przyrost, a to neutropenia we krwi i w środę idziemy z tym do hematologa. W piątek ortopeda i boje się, czy biodro ładnie dojrzało do tego nad skronią wyczułam u niej twardy guzek i już panikuje co to może być jakieś zgrubienie na kości -
Audrey u nas tez zwolnił z przyrostami ale się nie martwię, siusiu i kupkę robi, jest radosny wiec się raczej najada. Nie wyrabiam tylko z tymi jego drzemkami, dosłownie 10 min i po drzemce… w nocy tez nie ma rewelacji, od godziny 3 nad ranem strasznie się kreci i wstaje o 6. Jak probuje z nim odespać jak starsza spi to tez się nie da bo budzi się co pare minut, wciskam mu cycka i pomaga na chwile… Przez to zmęczenie jestem taka rozdrażniona.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Robin27 wrote:Audrey może po prostu taka uroda z tym przybieraniem na wadze. Powoli ale do przodu 🙂 Czy macie jakieś spadki w wadze? Mój też do największych dzieci nie należy, ale idziemy powoli do przodu. Wiem, e łatwo mówić, ale mam nadzieję że te zgrubienie to noc poważnego, też już bym napewno panikowała 😔
Co do smoczka to na początku trzeba go na siłę wciskać, czasem dłuższą chwilę trzeba aż zassie. -
Niektóre dzieci nie akceptują smoczków.
Można próbować i próbować bez sukcesu
Mysle że ten spadek nastroju u większości wynika ze zmęczenia i hormonów. Ten wybuch hormonów po porodzie teraz opada.
Mój synek też nie daje wytchnienia w dzień, po prostu u cały czas trzeba być obok niego. Drzemki ma krótkie, a większość na spacerze. Najlepiej się czuje na rękach, ale trzeba przy tym chodzić.
Aaggaa02 -
Ja się cieszę ,że wróciłam do pracy do tych kilku klientek bo zdążę trochę zatęsknić za dzieciakami. Jak jadę do klientek to się czuję jakbym jechała do znajomej na kawę a nie do pracy.
Moje znajome właśnie w tamtym roku urodziły samych chłopców więc mamy te same tematy. Przyjaciółka ma ciut starszego synka bo ma 2latka w tym roku. Cieszę się bo faktycznie to dużo daje jak się ma z kim pogadać.
Mój w dzień raz spi fajnie a raz turbodrzemki .Lilka94 lubi tę wiadomość
-
Pytanie do mam, które podcinały wędzidełko pod językiem. Jakie miałyście zalecenia po podcięciu i ewentualną pielęgnacja. Dzisiaj córeczka miała podcinane i lekarz tylko powiedział żeby jej tam poruszać palcem pod językiem i smarować sacholem ale tak patrzę że sachol jest chyba od 3 roku życia a malutka ma dopiero 2 miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 15:57
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
Na pewno nie sacholem! Nie wolno stosować salicylanów u dzieci, co za lekarz🤦🏼♀️ niczym nie smarować. Dam ci linka do masażu, ja ten stosowałam bo lekarz też mi nic nie powiedział
https://logopeda.zgora.pl/projekt-frenulotomia/Kama1988 lubi tę wiadomość
-
Kurcze mój mały od dwóch dni strasznie płaczliwy , tylko na rękach i zasypianie z cyckiem w buzi,budzi się z wrzaskiem, slini się,kaszle..zabrałam go do lekarza,osłuchowo czysto. Ale za to od dwóch dni przewraca się z brzuszka na plecy i jak się mu da zabawkę to trzyma w rączkach i ogląda .
-
Cześć dziewczyny, jak tu cisza ostatnio. Przed porodem planowałam ze tyle czasu będę miała przy noworodku/niemowlaku, jakie prace nadrobię w domu a tu 💩 czasem chodzę cały dzień w koszuli nocnej bo nie chce mi się ubierać.
Karolcia, ile ma Twój maluszek? Może jesteście w trakcie skoku i dlatego takie zachowanie. Skoro nowe umiejętności zauważyłaś.
Babcia, jak u córki? Dawno się nie odzywałaś.
Jakby któraś interesowało rozszerzanie diety (wiem ze jeszcze czas), zostawiam link do webinaru w tym temacie. Mamuśki jak u Was wyglądało rozszerzanie przy pierwszym dziecku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 10:22
Babcia lubi tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualnyA my sie bujamy już z drugim katarem...po szczepieniu pierwsze, tydzien spokoj i znowu....z pierwszym synem choroby dopiero w zlobku poznalam.
A teraz sama jestem z dwojką, sasiadka pomaga w prowadzaniu starszaka, ale jak ona nie bedzie mogla to niestety musi zostac w domu, bo pogoda paskudna, zeby mlodego brac z tym katarem...
Moj ogarnal ze ma raczki i je ciucka caly czas, za to nie bardzo interesują go zabawki na razie.
Eszanka a o co doklafnie pytasz z rozszerzaniem? U nas poszlo sprawnke bo starszy kochal jesc, chyba nie bylo rzeczy ktora mu nie smakowala. Na poczatku bylam bardzo ostrozna poznien juz mniej. Zaczynalam od warzyw i to polecam bo czasem jak sie zacznie od owocow to warzywa sa ble. Powiedzmy co 2 dni jedno warzywo inne, jak poznal np 3-4 to je laczylam i dokladalam kolejne. Pozniej kaszki, owoc, i nie pamietam czy pierwsze jajko czy mieso/ryba.
Tetaz jestem przeszczesliwa, bo rozszerzanie przypadnie na sezon warzywno owocowy -
U nas rozszerzanie wlasnie zaczęliśmy od warzyw i były to papki, pozniej stopniowo blw. No i wiadomo stopniowo dodawałam troche mięsa/ryb, pozniej jajko itd.
A z tymi rączkami to dosłownie dzień po tym jak napisałam na forum ze się martwię zaczął łączyć i oglądać raczki, teraz już pcha do buzi i probuje uderzać w zabawki jak leży na macie22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Hej!
Karolcia u nas mały raz sie obrócił z brzucha na plecy ale to raczej głowa po prostu przeciążyła niż świadomy obrót. prawidłowo obroty sa najpierw z plecow na brzuch.
Co do rozszerzania ja zaczynałam po 6 miesiacu od warzyw, przy drugim już troche lużniej do tego podchodziłam i chyba pierwszy był banan bo mi wyrwałą córka z ręki i go ciumkała , bardzo szybko dawałam kawałki bo papek dziewczyny nie chciały. ogólnie lubiły BLW.
Lilka super,że nie masz już powodu do niepokoju.
u nas dni lecą tak szybko, w kółko tylko przedszkole, dom, obiad, zabawa, kapiele itp. jeszcze w tym tygodniu najstarsza złąpałą jakąś jelitówkę, wymiotowała jeden dzień i miałą stan podgorączkowy. resztę ominęło. Ale od poniedziałku siedzą w domu, więc armagedon -
Krzesełko to ja tym razem chyba kupię zwykle z ikei i dorobię podnózek, serio. Z córka miałam takie
I ile to czyszczenia to głowa mała, ciężko utrzymać w czystości. Jedyny plus to ze ma kolka i można było mała przetransportować np do kuchni bez potrzeby wyciągania jej z krzesełka.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja próbowałam kawałki ale nie chciał więc na początku głównie słoiki szły. Michał nie był zbyt chętny do jedzenia, po paru miesiącach zaczął wcinać duże ilości a w okolicy 2r.z znowu przestał🤦🏼♀️
Jadę dzisiaj do hematologa i jestem mega spanikowana