X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:34

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss u nas pomaga właśnie spanie na brzuszku. Już o tym pisałam, inaczej nie da rady bo go rączki wybudzają.
    Też się tym martwiłam, idziemy w czwartek do fizjo to sksultowac ale bardziej to że on nie chce leżeć na plecach, tylko żeby go nosić i tak się napina wtedy. Seriooo mógłby być. Na rękach caaly dzień.
    Oczywiście usłyszałam już od koleżanki że go przyzwyczaiłam do noszenia. Niby też matka a takie teksty, szkoda gadać.

Robin, mam nadzieję że nie odwołasz i trochę odpoczniesz :)

Dziewczyny, ja to bluzgam nie tylko w głowie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 15:32

Aaggaa02
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Aliss u nas pomaga właśnie spanie na brzuszku. Już o tym pisałam, inaczej nie da rady bo go rączki wybudzają.
    Też się tym martwiłam, idziemy w czwartek do fizjo to sksultowac ale bardziej to że on nie chce leżeć na plecach, tylko żeby go nosić i tak się napina wtedy. Seriooo mógłby być. Na rękach caaly dzień.
    Oczywiście usłyszałam już od koleżanki że go przyzwyczaiłam do noszenia. Niby też matka a takie teksty, szkoda gadać.

Robin, mam nadzieję że nie odwołasz i trochę odpoczniesz :)

Dziewczyny, ja to bluzgam nie tylko w głowie 😉
    Jejku jakbym o swoim Wojtku czytała! Też nie lubi na plecach i non stop napięty. I to samo o przyzwyczajeniu do rąk słyszałam, tyle że od teściowej. Wg mnie nie istnieje takie coś jak przyzwyczajenie do rąk. Przecież o to chodzi w macierzyństwie żeby zaspokajać potrzeby dziecka. Jak dziecko płacze aż się dusi to mam nie brać na ręce? Dla mnie to oczywiste że trzeba wziąść i przytulić. Nasze dziecko jest tak bezbronne że tylko na nas może liczyć i to jest piękne. Męczące ale piękne :) takie jest moje zdanie. Mam prośbę - napisz co powiedział fizjo? Będę wdzięczna :)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dam znać :)
    To musiałybyśmy przyzwyczaić do noszenia już w brzuchu, bo mają dopiero 3 miesiące. Mój synek nawet jak leży już te 10 min na macie to nie interesują go zabawki, tylko patrzy się na mnie i denerwuje się jak robię coś innego. Jest uroczy, uśmiecha się ale seriooo wymaga 100% atencji.

Aaggaa02
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 no zwariowałasto tylko 1.5 godziny, mały sobie poradzi! Ja do tej pory dwa razy byłam poza domem bez Tadzia, raz u fryzjera i to były ze 4h a drugi raz z mężem na kolacji i to były 2h a dzieci zostały z przyjaciółmi i sobie poradzili. Było super, odskocznia dla nas i nie powiem troche myslalam czy mały na pewno ok ale nie stresowałam się jakoś mocno. To jest dla nas bardzo ważne żeby dać sobie chwile oddechu bez dzieci, jeśli jest taka okazja korzystaj! ;)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi Aaggaa jeszcze Twój synek śpi w nocy na brzuchu? Ja jakoś w nocy jeszcze nie próbowałam ale w dzień rzeczywiście ma drzemki na brzuchu i się nie wybudza tak często. Na noc się boje go tak położyć bo on wtedy śpi tylko na jednej stronie i boje się że to za długo w jednej pozycji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 21:11

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak śpi w nocy, w zasadzie tylko na brzuchu. Bałam się też tego raz że właśnie na brzuchu a dwa że głównie na 1 strone miał główkę, ale on ogólnie preferował jedna stronę. Ale cały czas próbowałam aktywizować też druga stronę. I teraz jak śpi na brzuszku to to ma główkę na obie strony.
    Wiadomo jest różnie, ale potrafił przespać nWet do 6 godzin bez żadnej pobudki.
    Próbuje go odkładać na noc na plecy to się przebudza, przekrcam na brzuch i śpi bez problemu.
    Za to w dzień ma drzemki na plecach, dlatego są słabsze, ale nie chce żeby tylko na brzuchu spał.

Aaggaa02
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj spróbuję w nocy też go na brzuszek położyć bo ani ja nie śpię ani on :( jestem ciekawa co Ci powie fizjoterapeuta. My też jesteśmy zapisani ale wizyta dopiero za trzy tygodnie bo u nas jest jeden fizjoterapeuta godny polecenia i akurat ma urlop :/

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lilka94 lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 to mega szybko Twój mały ogarnął obroty i wsadzanie stopek do buzi :)
    I super ze poszłaś na te paznokcie.
    Ja małego powoli odzwyczajam od spania ze mną, tata go kładzie na noc do łóżeczka, dostawkę sprzedałam a złożyliśmy mu bujane łóżeczko które okazało się hitem u nas, bo wystarczy go troche przybujac i śpi. Koło 1 w nocy się budzi na cyca wiec wtedy go biore do siebie i śpimy razem resztę nocy ale za jakiś czas tez będę się go próbowała odkładać do łóżeczka z powrotem. Spanie razem jest fajne ale już troche zaczęło mnie męczyć ze nie mogę swobodnie się obracać i musze uważać na niego. Pozatym mała spała z nami i teraz mimo ze ma swoje łóżko i pokój to nie umie spać sama, mąż do niej chodzi bo wstaje z płaczem i biegnie do nas…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin spytaj teściowej czy miło by jej było samej usypiać z płaczu... Jak mnie takie teksty denerwują! Mam tak samo z moją :( dziewczyny a jak to jest bo ja już nic kompletnie nie pamiętam - najpierw dziecko się obraca z plecków na brzuch? Czy z brzuszka na plecki?

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss ponoć pierwszy taki świadomy obrót jest z plecków na brzuch a następnie z brzucha na plecki.

alisss87, Babcia lubią tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla małego skoczek MAM właśnie dlatego, że słyszałam o nim dobre opinie. On go ma w sumie tylko do zasypiania, ale nie narzeka 😂
    On dopiero zaczyna lubić leżenie na brzuchu i robi to dłużej niż 2 minuty.
    Za to tak pięknie można z nim pogadać, głuży o wiele więcej niż jego brat w jego wieku o ile pamiętam.
    W dzień mi potrafi walnąć nawet 4-5h godzinną drzemkę i patrzę czy oddycha.
    Jest taki mały kochany śmieszek 🙂 a starszy dopiero teraz zaczyna być tak konkretnie zazdrosny 😅

Zaczęłam wczoraj biegać więc proszę o kciuki, bo przed ciążą miałam już super kondycję, a wczoraj ledwo dyszałam. Jednak dodatkowe kilogramy robią swoje, a aż tyle nigdy nie ważyłam 😕 może do świąt mi się uda coś zrzucić, oczywiście Bożego Narodzenia 😄

alisss87 lubi tę wiadomość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss, i jak nocka lepiej troche?
    wizyta synka u fizjo została przełożona na przyszły tydzień:/

Moniqaa a byłaś u fizjo przed bieganiem żeby się skonsultować czy można? Ja byłam w poprzedni weekend biegać bo tak bardzo mi teog brakuje ale jeszcze nie konsultowałam a wiem że się powinno. Muszę to zrobic
    Ja też ledwo dyszałam, miałam takie ciężkie nogi, chociaż u mnie to był trucht. Jeszcze mam nadprogramowo z 8 kg. A przed ciąża też super kondycję

Aaggaa02
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie byłam tego konsultować. Myślisz, że to za wcześnie na bieganie? Mam nadzieję, że nie, bo kocham te endorfiny po bieganiu 😀
    Już dzisiaj minimalnie lepiej mi było, chociaż nogi z waty 😅 Ja mam do zrzucenia jakieś 14kg 😐

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym pobiegala czy cokolwiek ale czekam na konsultacje, wracamy w maju do Pl to już w Polsce to zrobię. Wole skonsultować bo nie chce sobie zrobić krzywdy. No i mój brzuch, jestem niemal pewna ze mam rozejście mięśnia prostego bo mam tam ogromna szparę i brzuch jakbym była w kolejnej ciąży….

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Aliss, i jak nocka lepiej troche?
    wizyta synka u fizjo została przełożona na przyszły tydzień:/

Moniqaa a byłaś u fizjo przed bieganiem żeby się skonsultować czy można? Ja byłam w poprzedni weekend biegać bo tak bardzo mi teog brakuje ale jeszcze nie konsultowałam a wiem że się powinno. Muszę to zrobic
    Ja też ledwo dyszałam, miałam takie ciężkie nogi, chociaż u mnie to był trucht. Jeszcze mam nadprogramowo z 8 kg. A przed ciąża też super kondycję
    Tak, na pewno on lepiej spał. Tyle że ja w większym stresie czy mu nosek nie ucieknie w poduszkę. Ale nie uciekł więc dzisiaj chyba będzie lepsza nocka i dla niego i dla mnie. Jutro szczepienie. Spytam też pediatrę o to napinanie. Moje dziecko już w ogóle nie leży na rękach! Chce siadać. A nogami tak sztywno się odbija że prawie stoi...

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno się skonsultować, bo może być np obniżenie narządów po ciąży, a bieganie mzoe pogorszyć sprawę. Tylko trzeba znaleźć dobra fizjo która to oceni waginalbie a nie tylko popatrzy na brzuch
    .

My też dzisiaj na szczepienie. Też chce powiedzieć o tym. Napinanie dr ale wg niej zawsze wszystko jest super więc nie wiem czy coś to da

Aaggaa02
  • olinaina Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy któraś z Was przerabiała lub przerabia alergie pokarmowe u dziecka? Jaśka ostatnio mocno wysypało, podejrzewamy białko mleka krowiego albo orzeszki. Odstawiłam wszytsko i w ciągu tygodnia krostki znikły. Z racji tego, że śladowe ilości mleka i orzechów są praktycznie wszędzie muszę się nieźle nagimnastykowac 😛
    Jak to u Was wyglądało? Kiedy alergia minęła, jeśli macie doświadczenia u starszych dzieci?

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

olinaina lubi tę wiadomość

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj