X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 17:44

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy za jakieś 10 dni 8 miesięcy, mała waży niecałe 8 kg I nosi 74 a czasami jeszcze duże 68 ale też nie mam pojęcia w którym jest centylu. Ciągle martwiłam się że za mało jr i że za mało przybiera, ale na 6 miesięcy osiągnęła podwójną wagę urodzeniową :)

Babcia lubi tę wiadomość

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 3 września 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za tydzień 8 m-cy kończy. Ciuchy nosi 74/80. Waży 9620 g 😅
    Strasznie wystrzelił rozwojowo w tym tygodniu, pełza i raczkuje do przodu. Wspina się i stoi na kolanach przy meblach i w łóżeczku. Zęby sztuk 4. Ale znowu jakieś idą, bo gorączkę miał dziś bidulek.
    Wyjeżdżamy na urlop, a potem ostatnie chwile na macierzyńskim i wracam do pracy. Synek będzie w najlepszych rękach, bo z moją mamą. Czekamy na żłobek państwowy do czerwca przyszłego roku, jak się nie uda to prywatnie go zapisujemy. Przy domu mamy kilka miejsc, a miasto Gdańsk dopłaca do prywatnych placówek.

Babcia lubi tę wiadomość

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wasze dzieci się szybko rozwijają.
    Mój synek też niedługo kończy 8 miesięcy, za 2 tygodnie ale jeszcze nie siedzi.
    Jesteśmy pod opieką fizjo więc powoli ale do przodu.

Nosi 80 i waży coś ok 8,5 kg.
    Prześwitują mu już 2 dolne jedynki.

Że spaniem bardzo różnie ale ja już przez te podubki sama się budzę i jestem często jak zombie.
    Budzi się tak co 3 godz na jedzenie, to 1 spanie ma najlepsze potrafi tak z 4 godz.

Ja od lutego wracam do pracy, niby jeszcze trochę ale wiem że szybko zleci i będę przezywac jak go będę zostawiać w żłobku,

Inkaa85, Babcia lubią tę wiadomość

Aaggaa02
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie bo jesteśmy na mleku bebilon 2 ale chciałabym zmienić chyba na hipp bo widzę że ma lepszy skład czy któraś tak przechodziła i czy warto?

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    u nas intensywny czas bo najstarsza zaczela szkole więc duuuzo emocji.
    co do spania to nie narzekam, poza wstawaniem ok 5-6 rano to Mieszko spi na prawde dobrze. ma 3 drzemki w dzień, pierwsza rano jest najdłuższa ok 1,5h pozniej dwie krótsze tak ok 1h. trafił nam sie egzemplarz śpiocha :P
    wagowo mamy 10,2 kg i ubrania 80. Mieszko ma 8 miesiecy i staje i przesuwa sie przy meblach. co dla mnie jest szokiem bo dziewczyny w tym wieku to zaczynały dopiero same siadać ale jak widac nie ma reguły.
    kurcze czas szykować jesienna garderobę! i mam dylemat co przy stającym dziecku ale nie chodzacym. rozwazam kombinezon bez stóp i miekkie paputki. ten etap gdzie dziecko staje a nie chodzi to pod wieloma względami jeden z trudniejszych etapów dla mnie, raz z e wlasnie na buty za wczesnie a tu zimno bedzie a dwa oczy dookola glowy non stop trzeba miec.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, ja przechodziłam właśnie z bebilon na hipp. Hipp mieliśmy przy 1 synku i byłam zadowolona, coś mnie jednak podkusiło na bebilon

U nas bez żadnego proboemu zmiana, lepiej się rozpuszcza, bebilon zostawiał grudki, lepszy skład, chyba też jest tańszy ale już nie pamietam, same plusy. Śpi tak samo😉

Inkaa85 lubi tę wiadomość

Aaggaa02
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mały staje i się przesuwa przy meblach, ciagle chce się gdzieś wspinać, nie usiedzi na miejscu. No mega trudny etap, często traci równowagę i obija sobie głowę… nawet jak pilnuje to i tak się zdarza ze się przewróci. Masakra… córka nie była aż tak ruchliwa.

Babcia lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • mama85 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Centyle to najlepiej liczyć sobie w aplikacji, ja mam Growth i tam sobie wpisuje wagę :)
    Ja totalnie się zgadzam, ze ten etap to jest hardcore, ciagle gdzieś się mały wspina, raczkuje tak szybko, ze mu ręce się czasem podwiną i główka uderza…już raz spadł nam z łóżka, ale już mamy barierki na naszym lozku i kojec w salonie, oczywiście synek nie chce w nim siedzieć i się bawić tylko zwiedzać świat 😅 ja to codziennie mam z 10 zawałów serca ;) mega stresujący czas :)

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam wszędzie jej pełno na chwilkę z oka nie można spuścić, wspina się i raczkuje. Milion razy robi salon I oczywiście najbardziej ciągnie ją tam gdzie nie powinno, meble, wspinanie po szybie, po łóżeczku. Dzisiaj opuściliśmy łóżeczko na najniższy poziom

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały idzie rozwojowi jak jego starszy brat, raczkuje tylko do tyłu 🙊 u tak się denerwuje, bo tak chciałby do przodu, ale mu coś jeszcze brakuje.
    Chyba tyłek za ciężko, bo waży 12kg 😅
    Nie jest jakiś grubaśny, jest po prostu duży.
    Ma dwie dolne jedynki, ale zauważyłam dzisiaj, że wychodzą mu dolne dwójki, a górnych jedynek nie widać. Może tak być?
    Poza tym to bardzo wesoły i "wygadany" chłopczyk. Idzie spać ok 20, a w nocy budzi się ok 3 na mleko i potem śpi do 6-7.

Jeśli chodzi o skład mleka, to najlepsze w składzie jakie znalazłam, to Kendamil i to podaję małemu. Nie ma w składzie np oleju palmowego. Niestety jesteśmy na mleku kozim, bo po normalnym miał MEGA wzdęcia i gazy. No brzuch miał jak dzieci w Etiopii. Teraz na kozim wszystko się unormowało 👌🏻

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 17:44

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby też o tym czytałam, ale się nigdy z tym nie spotkałam. Będzie śmiesznie wyglądał jak będzie miał zęby tylko na dole 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 13:12

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a smarujecie czymś buzię waszych maluchów teraz na jesień jakimś kremem? Bo szczerze mówiąc ja niczym nie smaruję, na lato czasami smarowałam tym z filtrem i widzę że w ogóle mała ma jakieś przebarwienia takie czerwone na policzkach

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, jak jest słońce to nadal filtrem.

Jakimś specjalnym na jesień nie smaruje, jak będzie zimniej to kreme mustela na zimniejsze dni.

Może to plamki uczuleniowe i znikną?

Inkaa85 lubi tę wiadomość

Aaggaa02
  • mama85 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizewczyny a jak u Was z kp przy ząbkach maluszków? Moja mała pirania ma dwie dwójki i ja już jestem tak pogryziona :( co robić żeby sobie jakoś z tym poradzić?

• mama85 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na myśli dwie jedynki dolne, jeju ten baby brain ;)

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kp to she nie wypowiem, bo mój mały pije mm. Ale ma już trzy ząbki i teraz wychodzi mu na raz 5 zębów 😮‍💨 biedaczek, oby noc była dla nas łaskawa 🙏🏻

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2022, 09:04

• mama85 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 No właśnie u nas od jakiegoś tygodnia jest gorzej bo mały zaciska mocno ale górnych nie widzę jeszcze :-/ aż się boje co to będzie :( właśnie nie mam żadnych ranek na piersi a boli przeokropnie, smaruje mustela póki co ale sprawdzę te wkłady w takim razie, dzięki wielkie. U nas w nocy póki co dalej pobudki mega często i wtedy cycek oczywiście. W ciągu dnia nie ma tyle czasu na jedzenie, nawet ze zmianą pieluchy czy przebranie się to walka bo synek ma inne plany :)

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ