Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
mama85 wrote:Dizewczyny a jak u Was z kp przy ząbkach maluszków? Moja mała pirania ma dwie dwójki i ja już jestem tak pogryziona co robić żeby sobie jakoś z tym poradzić?
Babcia lubi tę wiadomość
-
U mnie za tydzień córka kończy 9 miesięcy. Nosi rozmiar 74, waga 7+kg i ma 2 dolne jedynki. Pełza i zaczyna wstawać. Nie siada 🤔Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Inkaa85 wrote:A my mamy problem z którym chybq udamy się do fizjoJulka ma odstające dolne żebra tak odstają że jak leży to widać, może któraś się spotkała z podobnym przypadkiem ?
Hej ja mam synka z 5 stycznia . Też ma odstające dolne żebra jak leży nasza fizjoterapeutka nic na to nie mówi natomiast pediatra stwierdził niedobór witaminy D i mamy podawać 1200 jednostek
Inkaa85 lubi tę wiadomość
Córka 04.2014
Syn 11.2016
Syn 01.2022 -
Sodw wrote:Czy wasze dzieciaki już coś mówią? Moj nic . Neurologopeda stwierdziła że synek niedosłyszy i czeka nas badanie ABR
A co maja mówić w tym wieku? U nas tylko troche gaworzenia ale najpierw było ciagle „mamamama” a teraz „gagaga” i to tyle w sumie. Córka więcej gaworzyła w tym wieku.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
wydaje mi się że Sodw piszac mówienie, ma na myśli właśnie gaworzenie, 'mowienie' po swojemu.
Mój synek coś tam gada, ale też niewiele i to po swojemu, bardziej skrzeczy
Azjak, mój synek też jeszcze nie siedzi. Ale obkreca się i pełza. Jak leży to mu wystają też zebra ale fizjo nic akurat nt tema tnie mowilaSodw lubi tę wiadomość
Aaggaa02 -
Aaggaa02 wrote:wydaje mi się że Sodw piszac mówienie, ma na myśli właśnie gaworzenie, 'mowienie' po swojemu.
Mój synek coś tam gada, ale też niewiele i to po swojemu, bardziej skrzeczy
Azjak, mój synek też jeszcze nie siedzi. Ale obkreca się i pełza. Jak leży to mu wystają też zebra ale fizjo nic akurat nt tema tnie mowila
Dziękuję chodziło mi o gaworzenie będąc u neurologopedy jak mały miał 7 miesięcy i powiedziałam, że nie gaworzy typu mama tata baba i nie odwracał się jak lekarka mu szeleściła kartką z uchem to neurologopeda stwierdziła , że mały poprostu niedosłyszyCórka 04.2014
Syn 11.2016
Syn 01.2022 -
Sodw wrote:Dziękuję chodziło mi o gaworzenie będąc u neurologopedy jak mały miał 7 miesięcy i powiedziałam, że nie gaworzy typu mama tata baba i nie odwracał się jak lekarka mu szeleściła kartką z uchem to neurologopeda stwierdziła , że mały poprostu niedosłyszy
a reaguje jak wołasz go po imieniu? -
Dziewczyny polecam badać dzieci okulistycznie . Z synem poszłam do okulisty w wieku pięciu lat ponieważ miał nawracające zapalenie brzegów powieki co się okazało ma bliznę na jednym oku i widzi na nie tylko 20 % , blizna prawdopodobnie jest zarażeniem się toxo w życiu płodowym natomiast jak ja się badałam w ciąży na toxo miałam ujemną co nie wyklucza,że zaraziłam się później. Gdyby nie to nawracające zapalenie brzegów powieki to podejrzewam że dalej byśmy nie wiedzieli o tej bliznie ponieważ syn się nie skarży na żadne bóle głowy ani że źle widzi , świetnie sobie radzi w układaniu klocków jeździe na rowerze , hulajnofze robieniu zadań itp . Tak tylko to napisałam żeby was uprzedzić każdemu teraz polecam okuliste po tym doświadczeniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 13:45
Mag_len lubi tę wiadomość
Córka 04.2014
Syn 11.2016
Syn 01.2022 -
DZieki Sodw.
Ja byłam u okulisty że starszym synkiem to nie był za bardzo w stanie sprawdzić czy ma jakąś wadę czy nie. Bo dopiero właśnie od ok 4/ 5 roku życia można to stwierdzić .
Poza tym okazało się że ma przewleke zapalenie spojówek (bardzo częste jak dziecko chodzi do pkola ) i przy tym nie można tym bardziej żadnej wady stwierdzić.
Więc musz e powtórzyć wizyte
Nie wiem dziewczyny jak Wy ale my sporo wizyt mamy prywatnie bo na nfz byśmy się nie doczekali. Alergolog, okulista, fizjo itd itd.Aaggaa02 -
Sodw wrote:Hej ja mam synka z 5 stycznia . Też ma odstające dolne żebra jak leży nasza fizjoterapeutka nic na to nie mówi natomiast pediatra stwierdził niedobór witaminy D i mamy podawać 1200 jednostek
Sodw lubi tę wiadomość