Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
a mnie dopadły takie mdłośći, że wczoraj o 20 leżałam już w łóżku a o 4 nad ranem wisiałam nad toaletą...dla mnie to nowość bo w poprzednich ciążach w ogóle nie wymiotowałam.
jutro idę na wizytę, będzie to 6t0d, mam nadzieję, że już zobacze cos wiecej poza pęcherzykiem ciążowym.
Karolcia15031 daj znac po wizycie! -
Wczoraj byłam na badaniu i wszytko ok dzisiaj przez chwilę miałam taki biały gęsty śluz lekko brązowawy jakby od krwi, do lekarza dopiero jutro... Nie wiem czy jechać na pogotowie bo tylko to mi dzisiaj zostało, czy poczekać spokojnie i iść jutro ?
Dodam że wczoraj na usg nie widać było dziecka tylko pęcherzyk i według moich obliczeń powinien być już 7tc A lekarz ocenił na 5..Anielka ❤️
-
Karolina95 wrote:Wczoraj byłam na badaniu i wszytko ok dzisiaj przez chwilę miałam taki biały gęsty śluz lekko brązowawy jakby od krwi, do lekarza dopiero jutro... Nie wiem czy jechać na pogotowie bo tylko to mi dzisiaj zostało, czy poczekać spokojnie i iść jutro ?
Dodam że wczoraj na usg nie widać było dziecka tylko pęcherzyk i według moich obliczeń powinien być już 7tc A lekarz ocenił na 5..
Edit:a może to po wczorajszym usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 17:39
-
Karolina95 wrote:Wczoraj byłam na badaniu i wszytko ok dzisiaj przez chwilę miałam taki biały gęsty śluz lekko brązowawy jakby od krwi, do lekarza dopiero jutro... Nie wiem czy jechać na pogotowie bo tylko to mi dzisiaj zostało, czy poczekać spokojnie i iść jutro ?
Dodam że wczoraj na usg nie widać było dziecka tylko pęcherzyk i według moich obliczeń powinien być już 7tc A lekarz ocenił na 5..
Miałam tak w każdej ciąży, od niedzieli tez jak się podcieram mam brązowa a czasem wręcz czarna krew. Nie martwię się bo nie jest tego dużo, nie jest to żywa krew i takie plamienia są dosyć normalne na takim etapie ciąży. Oczywiście jeśli się martwisz to lepiej dla świetego spokoju sprawdzić 😊 -
Młodamama2 wrote:Aaa i co do drugiej części wiadomości to tez tak miałam, ze moje dzieci były dwa tygodnie do „tylu”, to przez to ze do zapłodnienia doszło później niż oblicza się tygodnie ciąży.
Dziękuję za odpowiedź, trochę się uspokoilam.
Ale do lekarza i tak przynajmniej zadzwonię dla swojego spokoju.Anielka ❤️
-
Dziewczyny ja po wizycie. Byłam u mojej lekarki na nfz ( prywatnie będę chodziła po 10tyg ) zrobiła od razu usg ,zobaczyłam pęcherzyk z ludzikiem i bijącym sercem. Niestety nie usłyszałam serca i nie zmierzyła ile ma mm bo sprzęt do bani. Za 2tyg kolejna wizyta i wtedy powiedziała że zmierzy wszystko.
Mag_len, summer..86 lubią tę wiadomość
-
kamyczek90 wrote:Byłam dziś u lekarza 5tc6d jest pęcherzyk ciążowy we właściwym miejscu. Ale brak jeszcze zarodka. Kiedy się u Was pojawił?
ja też dziś 5+6 i po wizycie, niby lekarka po jakims ogromnym zbliżeniu znalazła plamke zarodka i jakąś kropusią ruszającą sie ( serduszko) ale w wydruku mam napisane ze brak echa zarodka, powiedziala ze jest to tak małe ze nawet za wczas zeby opisywać. Także bez stresu, za bardzo sie pospieszyłysmy z wizytą