Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
kamyczek90 wrote:Daj znać jak wizyta
Ja się stresuje tym, że kończy się szósty tydzień a tu sam pęcherzyk. To moja pierwsza ciąża
Mnie jedna lekarka straszyła, żebym się nastawiła na najgorsze bo nie było wtedy zarodka i niewiadomo czy się pojawi. Młoda byłam, pierwsza ciąża i wielkie przerażenie. W drugiej ciąży poszłam już później do lekarza i było widać zarodek, ale bez bicia serca. Z dwóch tych ciąż mam wspaniałe dzieci wiem, ze to tak łatwo się mówi, ale młodszej sobie powiedziałabym „spokojnie, nie martw się”. Teraz planuje pójść za 2/3 tygodnie na usg pierwsze. Zrób sobie betę z krwi i powtórz ją po dwóch dniach, jeśli będzie rosła to wszystko jest dobrze, po prostu jest jeszcze za wcześnie.
Dla mnie to 3 ciąża, podchodzę do tego dużo spokojniej, bo wiem z czym to się je
I wiem jak moje „rady” mogą irytować 😉 Szczególnie w naszym stanie, ale teraz tylko spokój może nas uratować. Wszysyko będzie dobrze, uwierz w to 💜 -
Młodamama2 to też moja 3 ciąża (nie licząc biochema) i też bardzo spokojnie podchodzę do tej ciąży mimo tego że pierwsze dziecko zmarło we mnie w 9 miesiącu , a ta ciąża jeszcze zaczęła się w identyczny termin jak ta stracona. Wiem że mogą nam się przydarzyć straszne rzeczy ale na większość z nich nie mamy wpływu..u mnie pierwsza ciąża oprócz plamienia na początku wzorcowa , z najgirszym zakończeniem . Druga ciąża od początku same problemy :plamienie , cukrzyca ciazowa,zwapnieni na serduszku , skurcze i stawianie brzucha od 16 tyg ..całą ciążę przepłakałam i cały czas myślałam że nie donoszę..ze strachu jak dziecko się urodziło bałam się do niej przyzwyczaić ,nie potrafiłam zapytać nawet czy dziecko jest zdrowe . Dziewczyny życzę Wam dużo spokoju bo tylko on może nas uratować 😘
-
zazdroszczę dziewczyny tego opanowania, moja to tez 3 ciąża ale ja się stresuje bardzo, miałam różne przypadki w bliskiej rodzinie i u przyjaciółki i różne rzeczy widziałąm w szpitalu w pracy i mam tyle obaw, że dopóki nie będę z dzieckiem w domu po porodzie to pewnie będę się czyms przejmować. choc wiem, ze na większość rzeczy nie mam wpływu.
-
Karolina95 wrote:Tylko to moje plamienie jest dziwne, nie jest cały czas np pojawi się o godz 13 i jest później coraz lżejsze i lżejsze i za jakieś 2-3 godz już nic nie ma. Już tak dwa razy miałam
-
Witam się z wami mamusie. Dzisiaj zrobiłam test bo i w końcu pokazały się 2 kreski 😃😃
To moja druga ciąża, więc niby wiem co się z czym je, ale jednak nie bardzo 😂 dodam, że mieszkam w UK z partnerem i 4 letnim synkiem. Mam nadzieję, że razem z wami spędzimy tutaj piękne chwile ❤️🙂Mag_len, Elizondo lubią tę wiadomość
-
Młodamama2 wrote:Ja mam ciemno brązowe plamienia, nie cały czas, czasem mam tylko jak się podcieram, czasem poleci na majtki.
Chyba najważniejsze że to nie jest krew, chociaż ja w poprzedniej ciąży dostałam nagle krwawienia jakbym miała miesiączke, w szpitalu nie znaleźli powodu .Anielka ❤️
-
Moniqaaa wrote:Witam się z wami mamusie. Dzisiaj zrobiłam test bo i w końcu pokazały się 2 kreski 😃😃
To moja druga ciąża, więc niby wiem co się z czym je, ale jednak nie bardzo 😂 dodam, że mieszkam w UK z partnerem i 4 letnim synkiem. Mam nadzieję, że razem z wami spędzimy tutaj piękne chwile ❤️🙂
Witaj 😄Anielka ❤️
-
Karolina95 wrote:Chyba najważniejsze że to nie jest krew, chociaż ja w poprzedniej ciąży dostałam nagle krwawienia jakbym miała miesiączke, w szpitalu nie znaleźli powodu .
Ja miałam takie krwotoki nagle w pierwszej ciąży chyba z 3x i w różnym etapie, w drugiej ciąży tylko raz, wtedy miałam taką żywą krew i było to przerażające. -
Cześć dziewczyny 🙂 i ja się witam. 3 dni pokazuje się już lekka 2 kreska na teście (jeszcze 4 dni do terminu 🐵)
W poniedziałek i środę planuję zrobić betę a do lekarza 24.05 bo i tak miałam iść do niego po lekiElizondo lubi tę wiadomość