X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam do gabinetu... Jak zwykle jest opóźnienie i mam ogromnego stresa...

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak wizyta :)
    Ja się stresuje tym, że kończy się szósty tydzień a tu sam pęcherzyk. To moja pierwsza ciąża :(

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dobre wieści. Był zarodek i serduszko❤️
    Karolina90 znam kilka przypadków gdzie ciąża była po prostu młodsza i później wszystko było widać ale rozumiem Twój stres. Ja myślałam że jajko w poczekalni zniosę

summer..86 lubi tę wiadomość

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Daj znać jak wizyta :)
    Ja się stresuje tym, że kończy się szósty tydzień a tu sam pęcherzyk. To moja pierwsza ciąża :(

Mnie jedna lekarka straszyła, żebym się nastawiła na najgorsze bo nie było wtedy zarodka i niewiadomo czy się pojawi. Młoda byłam, pierwsza ciąża i wielkie przerażenie. W drugiej ciąży poszłam już później do lekarza i było widać zarodek, ale bez bicia serca. Z dwóch tych ciąż mam wspaniałe dzieci :) wiem, ze to tak łatwo się mówi, ale młodszej sobie powiedziałabym „spokojnie, nie martw się”. Teraz planuje pójść za 2/3 tygodnie na usg pierwsze. Zrób sobie betę z krwi i powtórz ją po dwóch dniach, jeśli będzie rosła to wszystko jest dobrze, po prostu jest jeszcze za wcześnie.

Dla mnie to 3 ciąża, podchodzę do tego dużo spokojniej, bo wiem z czym to się je ;)
    I wiem jak moje „rady” mogą irytować 😉 Szczególnie w naszym stanie, ale teraz tylko spokój może nas uratować. Wszysyko będzie dobrze, uwierz w to 💜

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 a może masz krwiaczek ? Oby wszystko było ok, mi lekarz w poprzednich ciazach jak plamiłam zalecił też magnez z b6 i nospe

Mag_lena to super że wszystko ok, widzisz nie potrzebnie się stresowałaś

Wysłany: 12 maja 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama2 to też moja 3 ciąża (nie licząc biochema) i też bardzo spokojnie podchodzę do tej ciąży mimo tego że pierwsze dziecko zmarło we mnie w 9 miesiącu , a ta ciąża jeszcze zaczęła się w identyczny termin jak ta stracona. Wiem że mogą nam się przydarzyć straszne rzeczy ale na większość z nich nie mamy wpływu..u mnie pierwsza ciąża oprócz plamienia na początku wzorcowa , z najgirszym zakończeniem . Druga ciąża od początku same problemy :plamienie , cukrzyca ciazowa,zwapnieni na serduszku , skurcze i stawianie brzucha od 16 tyg ..całą ciążę przepłakałam i cały czas myślałam że nie donoszę..ze strachu jak dziecko się urodziło bałam się do niej przyzwyczaić ,nie potrafiłam zapytać nawet czy dziecko jest zdrowe . Dziewczyny życzę Wam dużo spokoju bo tylko on może nas uratować 😘

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę dziewczyny tego opanowania, moja to tez 3 ciąża ale ja się stresuje bardzo, miałam różne przypadki w bliskiej rodzinie i u przyjaciółki i różne rzeczy widziałąm w szpitalu w pracy i mam tyle obaw, że dopóki nie będę z dzieckiem w domu po porodzie to pewnie będę się czyms przejmować. choc wiem, ze na większość rzeczy nie mam wpływu.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to moje plamienie jest dziwne, nie jest cały czas np pojawi się o godz 13 i jest później coraz lżejsze i lżejsze i za jakieś 2-3 godz już nic nie ma. Już tak dwa razy miałam

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Elizondo Nowa

Wysłany: 13 maja 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len ja też sobie w tej drugiej ciąży stwierdziłam że będę podchodzić spokojnie itp. ale jak się pokazały dwie kreski to wszystko legło w gruzach. Zupełnie inaczej jest w podejściem niż planowałam.
    Zobaczysz :) spokojnie powoli będzie dobrze.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Tylko to moje plamienie jest dziwne, nie jest cały czas np pojawi się o godz 13 i jest później coraz lżejsze i lżejsze i za jakieś 2-3 godz już nic nie ma. Już tak dwa razy miałam
    Może ma związek z wysiłkiem fizycznym? Albo tak jak ktoś tu pisał masz jakiegoś małego krwiaka?

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciemno brązowe plamienia, nie cały czas, czasem mam tylko jak się podcieram, czasem poleci na majtki.

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami mamusie. Dzisiaj zrobiłam test bo i w końcu pokazały się 2 kreski 😃😃
    To moja druga ciąża, więc niby wiem co się z czym je, ale jednak nie bardzo 😂 dodam, że mieszkam w UK z partnerem i 4 letnim synkiem. Mam nadzieję, że razem z wami spędzimy tutaj piękne chwile ❤️🙂

Mag_len, Elizondo lubią tę wiadomość

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam wczoraj i dzisiaj duphaston, jak narazie spokój z plamieniami 🙃 i oby tak już zostało

Mag_len, Elizondo lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama2 wrote:
    Ja mam ciemno brązowe plamienia, nie cały czas, czasem mam tylko jak się podcieram, czasem poleci na majtki.

Chyba najważniejsze że to nie jest krew, chociaż ja w poprzedniej ciąży dostałam nagle krwawienia jakbym miała miesiączke, w szpitalu nie znaleźli powodu .

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Witam się z wami mamusie. Dzisiaj zrobiłam test bo i w końcu pokazały się 2 kreski 😃😃
    To moja druga ciąża, więc niby wiem co się z czym je, ale jednak nie bardzo 😂 dodam, że mieszkam w UK z partnerem i 4 letnim synkiem. Mam nadzieję, że razem z wami spędzimy tutaj piękne chwile ❤️🙂

Witaj 😄

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Chyba najważniejsze że to nie jest krew, chociaż ja w poprzedniej ciąży dostałam nagle krwawienia jakbym miała miesiączke, w szpitalu nie znaleźli powodu .

Ja miałam takie krwotoki nagle w pierwszej ciąży chyba z 3x i w różnym etapie, w drugiej ciąży tylko raz, wtedy miałam taką żywą krew i było to przerażające.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 i ja się witam. 3 dni pokazuje się już lekka 2 kreska na teście (jeszcze 4 dni do terminu 🐵)
    W poniedziałek i środę planuję zrobić betę a do lekarza 24.05 bo i tak miałam iść do niego po leki

Elizondo lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie🙂

Wysłany: 14 maja 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ☺

Od 3 dni mam tak sucho w ustach , że co parę minut muszę pić. A wczoraj w pracy było mi tak źle i niedobrze ze myślałam że się przewróce. Oby do 2 trymestru wtedy jest najlepszy okres ciążowy 😥

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pomimo duphastonu miałam wczoraj wieczorem znowu lekkie plamienie .
    Czy któraś też brała i może mi powiedzieć czy takie plamienia znikają odrazu czy dopiero po jakimś czasie gdy się przyjmuje tabletki ?

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ