X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co prawda ja jestem na wątku grudzień 2021, ale chciałam Wam napisać że w razie jakbyście nie miały żadnych objawów to się nie martwcie, ja aktualnie 9tc i gdyby nie to że nie mam okresu to bym nie wiedziała o ciąży😂 przechodzę zupełnie bezobjawowo 😁
    Powodzenia i trzymam za was kciuki ✊

Aishha lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciąże w noc poślubna 🙈 dziewczyny pytanie z serii „ wstęp do ciążowej histerii „: do okresu i tydzień po terminie miałam duże objawy, mdłości zawroty głowy senność, a teraz jakby wszystko zelżało i się martwie :( tłumacze sobie ze może ten „ wyrzut „ progrsteronu tak na mnie działał, a teraz już trochę organizm ogarnął, ale znowu z drugiej strony jak czyta się cokolwiek na temat „ ustania objawów ciąży „ to .... same wiecie

Mag_len lubi tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal, nieźli jesteście 😅😅
    Co do objawów to mogę Ci tylko powiedzieć że w pierwszych dwóch ciążach praktycznie ich nie miałam a ciąże przebiegały w porządku. Chyba nie ma reguły. Może jest tak jak mówisz i organizm ogarnal już trochę nowy stan🙂

• monnkej Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alutka128 dziękuje za Twój wpis bo sama jestem w początku 7tc a objawów praktycznie zero. Piersi nawet nie są jakoś szczególnie większe.

Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
    Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam duże objawy jak pisałam wcześniej, dzisiaj mam dzień spodziewanej miesiączki i wszystkie objawy odeszły. Mdłości tylko zostały, ale się nie martwię.

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monnkej jedziemy na jednym wózku bo też dziś mam 6tyg i 1 dzień ☺

Ja dziewczyny objawy mam chyba wszystkie..dzis wieczorem czułam się jak w 7 miesiącu. Jak wróciłam z pracy o 15 to spałam 2 godziny. A rano u pierwszej klientki o mały włos bym nie zwymiotowała..

monnkej lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bierzecie witaminy?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • monnkej Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregna plus :)

Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
    Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też 6+1 ;)
    A co do objawów to powiększone piersi od dni spodziewane miesiączki A teraz już mdłości( szczególnie rano ) zwiększony apetyt, senność.. hm jakby wzdety brzuch ;) wyglądam jakbym była już w którymś miesiącu ciąży A nie tyg 😅

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z blizniakami od początku ciąża była zagrożona i skończyła się w 7mies ale pamiętam że przez długi czas miałam mega mdłości, byłam osłabiona, nie miałam siły w ogóle wstawać z łóżka, teraz na szczęście nie jest tak źle ;)

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Jakie bierzecie witaminy?
    Kwas foliowy + większa porcja owoców i warzyw niż zwykle ;)
    Ale ciężko pożegnać mi się z chipsami i innymi przekąskami ... A teraz czuje że mam na to jeszcze większą ochotę 🥺

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę witaminer pregna.

Karolina95 z dziemi było wszystko ok jak tak wczesnie urodziłeś ?

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Ja biorę witaminer pregna.

Karolina95 z dziemi było wszystko ok jak tak wczesnie urodziłeś ?
    Na początku były problemy,miesiąc w szpitalu, jedno samo nie oddychalo, problemy z napięciem mięśniowym. W tym roku kończą 4 lata i rozwijają się bardzo dobrze;)
    Chociaż nadal jeździmy na zajęcia z fizjoterapeuta

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Musisz sobie jakiś wozeczek na kuferek znalezc😉
    Ja jestem pielęgniarka na bloku operacyjnym. Niestety mamy i rentgen i szkodliwe gazy i nie raz trzeba stać po 2-3 godziny przy stole.

Oooo piona ! Ja co prawda bardziej przychodniana ale tez pielęgniarka ♥️😅

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Oooo piona ! Ja co prawda bardziej przychodniana ale tez pielęgniarka ♥️😅
    O widzisz, weal, w każdej ciąży na forum znajduje jakąś koleżankę po fachu 😉pracujesz czy na l4 jesteś? Mi się powoli trochę tęskni za pracą ale cieszę się też z czasu a domu bo zrobiłam sobie duży ogródek z warzywami a i na budowie ciągle jest coś do załatwienia to trochę męża odciążę 😉

Ja biorę zestaw witamin bcomplex w tym kwas foliowy metylowany, zwykle dha i komplet witamin. W poprzednich ciążach kupowałam te specjalne dla mam ale teraz uznaam że i to i to jest dobre, a te co biorę łykałam też przed ciąża i przy tym zostanę. No i są trochę tańsze niż te dedykowane kobietom w ciazy😉

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Kwas foliowy + większa porcja owoców i warzyw niż zwykle ;)
    Ale ciężko pożegnać mi się z chipsami i innymi przekąskami ... A teraz czuje że mam na to jeszcze większą ochotę 🥺
    Też mam tak z przekąskami i z niezdrowym jedzeniem.. Od czasu do czasu lubimy sobie z mężem zjeść coś niezdrowego wieczorem gdy dzieci śpią 😅 z drugiej strony raz na jakiś czas małe chipsy nie zaszkodza😉

• weal Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    O widzisz, weal, w każdej ciąży na forum znajduje jakąś koleżankę po fachu 😉pracujesz czy na l4 jesteś? Mi się powoli trochę tęskni za pracą ale cieszę się też z czasu a domu bo zrobiłam sobie duży ogródek z warzywami a i na budowie ciągle jest coś do załatwienia to trochę męża odciążę 😉

Ja biorę zestaw witamin bcomplex w tym kwas foliowy metylowany, zwykle dha i komplet witamin. W poprzednich ciążach kupowałam te specjalne dla mam ale teraz uznaam że i to i to jest dobre, a te co biorę łykałam też przed ciąża i przy tym zostanę. No i są trochę tańsze niż te dedykowane kobietom w ciazy😉

Ja jeszcze pracuje, ale w zasadzie tylko dlatego, ze nie chce jeszcze mówić o ciąży bo się boje. W środę idę na USG i jak tylko będzie serduszko to lecę na L4. Ale wiadomo ja mam mniej uciążliwe warunki- w zasadzie szczepie i pobieram krew wiec nie ma takich czynn szkodliwych jak u Cievie

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jesteśmy po wizycie lekarz na usg ocenił ciążę na jakiś 5tydz, nie widać jeszcze ludzika ani nie słychać serduszka .
    Następna wizyta za miesiąc dopiero.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Objawy mam więc jestem dobrej myśli

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Właśnie jesteśmy po wizycie lekarz na usg ocenił ciążę na jakiś 5tydz, nie widać jeszcze ludzika ani nie słychać serduszka .
    Następna wizyta za miesiąc dopiero.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Objawy mam więc jestem dobrej myśli
    A ile czasu minęło od ostatniego okresu?
    Ja będę mieć wizytę w 5tc6d i ciekawa jestem czy będzie coś widać..

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę omegamed optima forte.
    Kurdę ja to nie mam żadnych objawów :> Tylko wielki apetyt, pizzę jadłabym co 2 dzień ;) no i chyba piersi mam wrażliwsze bo "czuję je" jak karmię..
    A tak poza tym to nic. Oj stres przed wizytą będzie ogromny :/

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ