Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, co prawda ja jestem na wątku grudzień 2021, ale chciałam Wam napisać że w razie jakbyście nie miały żadnych objawów to się nie martwcie, ja aktualnie 9tc i gdyby nie to że nie mam okresu to bym nie wiedziała o ciąży😂 przechodzę zupełnie bezobjawowo 😁
Powodzenia i trzymam za was kciuki ✊Aishha lubi tę wiadomość
-
Ja zaszłam w ciąże w noc poślubna 🙈 dziewczyny pytanie z serii „ wstęp do ciążowej histerii „: do okresu i tydzień po terminie miałam duże objawy, mdłości zawroty głowy senność, a teraz jakby wszystko zelżało i się martwie tłumacze sobie ze może ten „ wyrzut „ progrsteronu tak na mnie działał, a teraz już trochę organizm ogarnął, ale znowu z drugiej strony jak czyta się cokolwiek na temat „ ustania objawów ciąży „ to .... same wiecie
Mag_len lubi tę wiadomość
-
monnkej jedziemy na jednym wózku bo też dziś mam 6tyg i 1 dzień ☺
Ja dziewczyny objawy mam chyba wszystkie..dzis wieczorem czułam się jak w 7 miesiącu. Jak wróciłam z pracy o 15 to spałam 2 godziny. A rano u pierwszej klientki o mały włos bym nie zwymiotowała..monnkej lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też 6+1
A co do objawów to powiększone piersi od dni spodziewane miesiączki A teraz już mdłości( szczególnie rano ) zwiększony apetyt, senność.. hm jakby wzdety brzuch wyglądam jakbym była już w którymś miesiącu ciąży A nie tyg 😅Anielka ❤️
-
Karolcia15031 wrote:Ja biorę witaminer pregna.
Karolina95 z dziemi było wszystko ok jak tak wczesnie urodziłeś ?
Chociaż nadal jeździmy na zajęcia z fizjoterapeutaAnielka ❤️
-
Mag_len wrote:Musisz sobie jakiś wozeczek na kuferek znalezc😉
Ja jestem pielęgniarka na bloku operacyjnym. Niestety mamy i rentgen i szkodliwe gazy i nie raz trzeba stać po 2-3 godziny przy stole.
Oooo piona ! Ja co prawda bardziej przychodniana ale tez pielęgniarka ♥️😅 -
weal wrote:Oooo piona ! Ja co prawda bardziej przychodniana ale tez pielęgniarka ♥️😅
Ja biorę zestaw witamin bcomplex w tym kwas foliowy metylowany, zwykle dha i komplet witamin. W poprzednich ciążach kupowałam te specjalne dla mam ale teraz uznaam że i to i to jest dobre, a te co biorę łykałam też przed ciąża i przy tym zostanę. No i są trochę tańsze niż te dedykowane kobietom w ciazy😉 -
Karolina95 wrote:Kwas foliowy + większa porcja owoców i warzyw niż zwykle
Ale ciężko pożegnać mi się z chipsami i innymi przekąskami ... A teraz czuje że mam na to jeszcze większą ochotę 🥺 -
Mag_len wrote:O widzisz, weal, w każdej ciąży na forum znajduje jakąś koleżankę po fachu 😉pracujesz czy na l4 jesteś? Mi się powoli trochę tęskni za pracą ale cieszę się też z czasu a domu bo zrobiłam sobie duży ogródek z warzywami a i na budowie ciągle jest coś do załatwienia to trochę męża odciążę 😉
Ja biorę zestaw witamin bcomplex w tym kwas foliowy metylowany, zwykle dha i komplet witamin. W poprzednich ciążach kupowałam te specjalne dla mam ale teraz uznaam że i to i to jest dobre, a te co biorę łykałam też przed ciąża i przy tym zostanę. No i są trochę tańsze niż te dedykowane kobietom w ciazy😉
Ja jeszcze pracuje, ale w zasadzie tylko dlatego, ze nie chce jeszcze mówić o ciąży bo się boje. W środę idę na USG i jak tylko będzie serduszko to lecę na L4. Ale wiadomo ja mam mniej uciążliwe warunki- w zasadzie szczepie i pobieram krew wiec nie ma takich czynn szkodliwych jak u Cievie -
Karolina95 wrote:Właśnie jesteśmy po wizycie lekarz na usg ocenił ciążę na jakiś 5tydz, nie widać jeszcze ludzika ani nie słychać serduszka .
Następna wizyta za miesiąc dopiero.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Objawy mam więc jestem dobrej myśli
Ja będę mieć wizytę w 5tc6d i ciekawa jestem czy będzie coś widać..Letrox 125/100
Pregna Start -
nick nieaktualny