X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hehe daj spokoj , śmieje się 😜 ale ciezko się ze starających przenieść na fioletowa stronę 😅 bo tu takie wszystko inne.

Ja jutro mam transfer 😍 i bardzo mocno wierze że się uda , ściągam wszystkie myśli w ra stronę. Jak się uda to będę osłaniać tyły stycznia 😎 Gratuluje kochaniutkie i czekajcie na mnie 🥰😘
    to czekamy niecierpliwie na Ciebie :)

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek:(( wrote:
    Witamy i gratulujemy kochane !😃 olinaina byłaś na wizycie?

Byłam! Ale emocje 😁 jest pęcherzyk ciążowy. Na razie jest maleństwo, 4 tc. Mam dosyć dlugie cykle i późną owulację, więc te 2 kreski test wyłapał bardzo szybko.
    Byłam prywatnie u lekarza, do którego chodzę od roku i mam zaufanie. Jednak ciągle zastanawiam się, żeby zapisać się na NFZ, bo nie wyrobię z kosztami wizyt (150 zł) i badań. Dr zleciła mi cały pakiet i w diagnostyce wyszło mi 450 zł. Niestety nigdy nie chodziłam do gina na fundusz i nie znam nikogo, kto by mi polecił lekarza do prowadzenia ciąży. Takie to mam dziś rozkminy.
    Fajnie dziewczyny, że budujecie domy! Powodzenia! Ja jestem na etapie kupowania mieszkania i obecnie jestem przerażona wydatkami, spłatą kredytu, co będzie z pracą, dzieckiem... Niby staraliśmy się ponad rok, ale akurat jak odpuściliśmy i zaczęliśmy powoli przyzwyczajać się do myśli, że być może będziemy sami, to dostaliśmy od losu niespodziankę. Chciałabym się bardziej cieszyć, ale to chyba wiążę się z tym, że chciałabym się pochwalić wszystkim bliskim, a na razie z różnych powodów muszę trzymać to w tajemnicy. Jestem bardzo wylewną osobą i cieszę się, że tutaj mogę podzielić się swoimi przeżyciami 😁

Babcia lubi tę wiadomość

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • Justyna1006 Nowa

Wysłany: 5 maja 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dołączam i ja. Test zrobiony 03.05 i wczoraj. Pojawiły się dwie kreski :) Mam już dwójkę dziewczynek, teraz marzy nam się chłopczyk :) Ciężko mi określić na kiedy mam termin, bo moje cykle wahały się w granicach 36 a 44 dni.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLINAINA super ze wszystko ok po wizycie! ja mam jutro i juz nie moge sie doczekac:) my w pierwszej i w drugiej ciazy mowilismy pozno, a teraz juz wie duzo osób, jakoś tak wyszło :)

Hej Justyna! tez mam dwie dziewczynki, ale cos czuje, ze teraz tez bedzie dziewuszka :D

• Justyna1006 Nowa

Wysłany: 5 maja 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy powiedzieć rodzicom w dniu matki, zobaczymy czy wytrzymamy :D
    Wizytę planuję za ok 3 tyg więc chcę też poczekać aby upewnić się że wszystko jest dobrze.

• Młodamama2 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wczorajszy bol brzucha upewnił mnie w przekonaniu o tym, ze jestem w ciąży ❤️ Przed chwila zrobiłam test i jest wyraźna druga kreska 🎉

Mag_len lubi tę wiadomość

2016 💙
    2018 🩷
    2021 🩷
    ⏸️ 19.08 14dpo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluje wszystkim !!!! 🙂 fajnie, że niektóre z Was mają już pierwsza wizyte za sobą. Ja na razie nieśmiało podczytuje bo jeśli reszta pójdzie z planem to 1wsza wizyta za 2,5 tyg. Także jeszcze szmat czasu.
    Jak się czujecie? Macie jakieś objawy?

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Hej, gratuluje wszystkim !!!! 🙂 fajnie, że niektóre z Was mają już pierwsza wizyte za sobą. Ja na razie nieśmiało podczytuje bo jeśli reszta pójdzie z planem to 1wsza wizyta za 2,5 tyg. Także jeszcze szmat czasu.
    Jak się czujecie? Macie jakieś objawy?
    Hej! czekanie na wizytę to jest męczarnia 😛 ja na razie mam pozytywne odczucia. To że jest ciąża wywnioskowałam po meeeega wzdęciach, piersi mnie bolą i mieszczą się tylko do jednego stanika. Stałam się trochę gapowata i zapominalska.🤔 No i tylko raz byłam bardzo senna i zrobiłam sobie 2 godzinną drzemkę po pracy. Na razie ,,odpukać" bez żadnych innych nieprzyjemności :)

summer..86, Mag_len lubią tę wiadomość

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że większość z nas ma już dzieciaczki ☺ ja też mam dwie dziewczynki (jedna 😇😞) myślę , że będzie dziewczynka a mąż że chłopak 🙉 dopadły mnie dziś mdłosci 😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinaina wrote:
    Hej! czekanie na wizytę to jest męczarnia 😛 ja na razie mam pozytywne odczucia. To że jest ciąża wywnioskowałam po meeeega wzdęciach, piersi mnie bolą i mieszczą się tylko do jednego stanika. Stałam się trochę gapowata i zapominalska.🤔 No i tylko raz byłam bardzo senna i zrobiłam sobie 2 godzinną drzemkę po pracy. Na razie ,,odpukać" bez żadnych innych nieprzyjemności :)

No tak czekanie i ta niepewność, trzeba wytrzymać :> W przypadku pierwszej ciąży polecam sobie niczego nie żałować !!:D drzemek także :) Dopóki nie męczą żadne nieprzyjemności, korzystać z wolności ile wlezie :D
    Ja już nie mam tak lekko.
    Póki co objawów jako takich nie mam, trochę zaczęłam odczuwać KP 🤔 i mam okropne napady gorąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 16:32

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam troche mdłości i straszną senność.no i ból pleców . a tak to nie jest źle :)

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinaina z tą pamiecią i zapominaniem to chyba cos jest na rzeczy :) ja dzis wyszłąm z domu po dzieci i zostawiłam na gazie sos do sphagetti, dobrze, że do męza zadzwonił telefon i go obudził bo odsypiał nocke ;) i czasem pytam po kilka razy o jedną rzecz, coś gdzieś położę i szukam... masakra.

nie mogę sie juz doczekać jutrzejszej wizyty a z drugiej strony bardzo sie boję,że cos bedzie nie tak...

olinaina lubi tę wiadomość

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinaina wrote:
    Byłam! Ale emocje 😁 jest pęcherzyk ciążowy. Na razie jest maleństwo, 4 tc. Mam dosyć dlugie cykle i późną owulację, więc te 2 kreski test wyłapał bardzo szybko.
    Byłam prywatnie u lekarza, do którego chodzę od roku i mam zaufanie. Jednak ciągle zastanawiam się, żeby zapisać się na NFZ, bo nie wyrobię z kosztami wizyt (150 zł) i badań. Dr zleciła mi cały pakiet i w diagnostyce wyszło mi 450 zł. Niestety nigdy nie chodziłam do gina na fundusz i nie znam nikogo, kto by mi polecił lekarza do prowadzenia ciąży. Takie to mam dziś rozkminy.
    Fajnie dziewczyny, że budujecie domy! Powodzenia! Ja jestem na etapie kupowania mieszkania i obecnie jestem przerażona wydatkami, spłatą kredytu, co będzie z pracą, dzieckiem... Niby staraliśmy się ponad rok, ale akurat jak odpuściliśmy i zaczęliśmy powoli przyzwyczajać się do myśli, że być może będziemy sami, to dostaliśmy od losu niespodziankę. Chciałabym się bardziej cieszyć, ale to chyba wiążę się z tym, że chciałabym się pochwalić wszystkim bliskim, a na razie z różnych powodów muszę trzymać to w tajemnicy. Jestem bardzo wylewną osobą i cieszę się, że tutaj mogę podzielić się swoimi przeżyciami 😁
    Możesz chodzić i prywatnie i na nfz. Poczytaj w internecie ja również mam zamiar ze względu wlasnie na koszty badań.

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Młodamama2 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam bardzo wyczulona już na pierwsze objawy, bol w podbrzuszu tydzień po zapłodnieniu (znam dokładna datę) który się nasila (nie jest to jakiś ostry bol, ale jednak nieprzyjemny), mam zachcianki jak przy dwóch poprzednich ciążach na początku, muszę szybko z rana zjeść bo inaczej mi niedobrze a z drugiej strony brak apetytu 😄
    Mam obrzmiałe i drażliwe piersi i macica powiększona. Sprawdziło mi się ze w każdej kolejnej ciąży brzuch szybko rośnie 😂

2016 💙
    2018 🩷
    2021 🩷
    ⏸️ 19.08 14dpo
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochane 🥰 fajnie że jest nas więcej 😀 jeżeli chodzi o objawy: bol piersi ale raczej przy zdejmowaniu stanika, suche usta (non stop musze smarować mascia), kłucia w podbrzuszu i czasem katar 🤔 czytałam że to normalne w ciąży, spowodowane obrzmieniem śluzówki. To wszystko 🤷‍♀️ Swoją drogą to przyznam że trochę mi smutno bo chciałabym troszkę "bardziej" odczuwać ten czas 😅 No ale jeszcze wszystko przede mną 😊

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama2 wrote:
    Ja byłam bardzo wyczulona już na pierwsze objawy, bol w podbrzuszu tydzień po zapłodnieniu (znam dokładna datę) który się nasila (nie jest to jakiś ostry bol, ale jednak nieprzyjemny), mam zachcianki jak przy dwóch poprzednich ciążach na początku, muszę szybko z rana zjeść bo inaczej mi niedobrze a z drugiej strony brak apetytu 😄
    Mam obrzmiałe i drażliwe piersi i macica powiększona. Sprawdziło mi się ze w każdej kolejnej ciąży brzuch szybko rośnie 😂
    właśnie trochę mnie przeraża, ze z każda kolejną ciążą brzszek szybciej rosnie, w drugiej ciąży miałam dosyć szybko to ciekawe jak będzie teraz... chcaiałbym jak najdłużej mieścić się w swoja garderobę ;)
    Poprzednie dzieci rodziłam we wrześniu więc końcówka ciąży wypadła latem i mogłam chodzić tylko w sukienkach a teraz trochę przeraża mnie jesień i zima i ubieranie kilku warstw ubrań :)

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo bolą piersi , macice też już mam powiększoną. W drugiej ciąży w 16tyg to już było bardzo widać, aż się boję co będzie teraz .. Ja w pierwszej ciąży miałam identycznie jak teraz bo też ostatni okres 26.03 i faktycznie te ubieranie się strasznie męczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty. Ja po 1 wszej ciąży tuż po porodzie brzuch miałam całkiem fajny🤔 a teraz tak wracałam do formy na macierzyńskim 😄,że od jedzenia i słodyczy jest mega widoczny. Ostatecznie uznałam,że skoro rozpoczynam kolejne starania to nie ma sensu gubić wszystkiego żeby za moment do tego wracać 😂 😂

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer i to jest świetne podejscie!

summer..86 lubi tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę spać, chyba ze stresu przed wizytą, wyprawie dziewczyny do przedszkola i będę chodzić z kąta w kat z niecierpliwością.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ