X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Hej. Pomimo duphastonu miałam wczoraj wieczorem znowu lekkie plamienie .
    Czy któraś też brała i może mi powiedzieć czy takie plamienia znikają odrazu czy dopiero po jakimś czasie gdy się przyjmuje tabletki ?
    Zależy z jakiego powodu plamisz, ale raczej nigdy nie przejdzie z dnia na dzień, bo to co już pokrwawiło musi się zagoić i wypłynąć, a że szyjka zamknięta to trwa. Generalnie, jeśli nie plamisz z powodu obniżonego progesteronu to dupek raczej nie pomoże. Są głosy, ze dawka 2x1 jest bardziej na głowę niż lecznicza.
    Ale plamienia podobno się zdarzają w ciąży, gdy macica wzrasta, więc może to od tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 10:20

krolik lubi tę wiadomość

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam całe 6 dni od dnia spodziewanej miesiączki. Dopiero teraz przeszło

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęły się u mnie zachcianki jak za czasów pierwszej ciąży, ciągnie mnie do warzyw, ale tez zupek chińskich i kwaśnych zelek 🙈

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama2 wrote:
    Zaczęły się u mnie zachcianki jak za czasów pierwszej ciąży, ciągnie mnie do warzyw, ale tez zupek chińskich i kwaśnych zelek 🙈
    Mnie z kolei odrzuciło od wszystkiego. Nawet od kawy😅gdzie wcześniej połam dwie, co prawda takie bardzo mleczne a teraz robię sobie z przyzwyczajenia do towarzystwa z mężem, wypijam kilka łyków i tyle.
    Mogłabym na śniadanie, obiad i kolację jeść pomidorowa i by mi wystarczyło.

• weal Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Mnie z kolei odrzuciło od wszystkiego. Nawet od kawy😅gdzie wcześniej połam dwie, co prawda takie bardzo mleczne a teraz robię sobie z przyzwyczajenia do towarzystwa z mężem, wypijam kilka łyków i tyle.
    Mogłabym na śniadanie, obiad i kolację jeść pomidorowa i by mi wystarczyło.

też mam fazkę na pomidorową :D moja mama się śmieje, że mi do niej octu doleje, bo im kwaśniejsza tym lepsza :D

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    też mam fazkę na pomidorową :D moja mama się śmieje, że mi do niej octu doleje, bo im kwaśniejsza tym lepsza :D

Ja zawsze lubiłam pomidorówkę ale nie do takiego stopnia;) wczoraj byłam u rodziców, wszyscy jedli rosół a ja sobie odlałam troche i zrobiłam z niego pomidorową :D

Weal a czy Ty nie byłas ze mna na wątku wrześniówki 2017 lub 2015? kojarzę Twój nick, tylko nie wiem z którego wątku. Ja miałam wcześńiej inne konto ale zapomniałam hasła a nie mogłam go odzyskać bo mail na który było konto musiałam zablokować bo ktos mi się włamał i w tej ciąży założyłam nowe.

• weal Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Ja zawsze lubiłam pomidorówkę ale nie do takiego stopnia;) wczoraj byłam u rodziców, wszyscy jedli rosół a ja sobie odlałam troche i zrobiłam z niego pomidorową :D

Weal a czy Ty nie byłas ze mna na wątku wrześniówki 2017 lub 2015? kojarzę Twój nick, tylko nie wiem z którego wątku. Ja miałam wcześńiej inne konto ale zapomniałam hasła a nie mogłam go odzyskać bo mail na który było konto musiałam zablokować bo ktos mi się włamał i w tej ciąży założyłam nowe.

wrześniówki 2017 :D mam synka z wrzesnia 2017 :D

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze kojarzylam🙂 Ja mam młodsza córkę z września 2017🙂

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tutaj dziewczyny w pierwszej ciąży?

Ika83 lubi tę wiadomość

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • olinaina Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    A czy są tutaj dziewczyny w pierwszej ciąży?

Melduje się 😉

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Hej. Pomimo duphastonu miałam wczoraj wieczorem znowu lekkie plamienie .
    Czy któraś też brała i może mi powiedzieć czy takie plamienia znikają odrazu czy dopiero po jakimś czasie gdy się przyjmuje tabletki ?
    Ja nie polecam dupka, jest on szkodliwy dla dziecka i nie rozumiem dlaczego lekarze nadal go przepisują. Po luteine u mnie w pierwszej ciąży szybko plamienia ustąpiły.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na wizytę, we wtorek za tydzień o 16 🙈

• krolik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się nieśmiało i mam nadzieję, że z Wami zostanę:) pierwszy test zrobiłam 5 maja i wyszła barszo bladziusienka kreseczka, na drugi dzień zrobiłam betę i potwierdziła ciążę. Tydzień temu powtórzyłam i przyrost prawidłowy. Lekarza mam dopiero 27.05. Póki co brak objawów, co oczywiście bardzo cieszy i trochę martwi. Pewnie jak się niedługo zaczną mdłości to będę na siebie zła, że tak ich wyczekiwałam 😅

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamama2 też mam wizyte za tydzień we wtorek tylko że o 14 ☺

krolik witam ☺ heh ciesz się , że na razie nie masz objawów , bo ja jestem nie do życia od 6 tyg ciąży..jestem już tym mega zmęczona.

Młodamama2 lubi tę wiadomość

• Mamazo Znajoma

Wysłany: 17 maja 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dołączam i ja.Termin mam na 27.01.22 ,dla mnie to wyjątkowa data bo 27.01.15 urodziłam córeczkę :)
    Życzę nam wszystkim nudnych i spokojnych 9 miesięcy :*

tb73uay377xiat3y.png
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dnia na dzień mam coraz więcej objawów i coraz bardziej mi niedobrze 😂🙈

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamazo, krolik witajcie 🙂

Ja mam mdłości rano i czasem w ciągu dnia, ale to jak poczuje jakiś zapach. I straaasznie bola mnie piersi. Szczególnie nad ranem, tak że nie ma mowy o spaniu na brzuchu...

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się z wami nieśmiało, zrobiłam dzisiaj test i wyszedł pozytywny. Mam już córeczkę która niedługo kończy roczek. Ciąża jest dla mnie sporym zaskoczeniem, chcieliśmy jeszcze poczekać ale stało się :) termin wg ostatniej miesiączki wychodzi mi na 25 stycznia. Tez się martwię bo mam za sobą jedno poronienie. Jeżeli chodzi o mdłości to moje poprzednie dwie ciąże to był armagedon, nie mogłam jeść i chudłam po 10kg. Także czekam aż się zacznie, narazie nic nie czuję. Jeszcze tak szybko wspomnę ze mieszkam w UK i tutaj troche inaczej prowadzi się ciąże niż w Pl wiec pierwsze USG będę miała dopiero w 12 tygodniu ciąży, tyle czekania... ;) trzymam za nas wszystkie kciuki!

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamazo też mam córeczkę z 2015.06.29

Lilka94 witam ☺ kochana jak miałaś poronienie a się martwisz to sprawdz sobie poziom progesteronu , jak masz go za mało to luteine lekarz zaleci

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Dziewczyny witam się z wami nieśmiało, zrobiłam dzisiaj test i wyszedł pozytywny. Mam już córeczkę która niedługo kończy roczek. Ciąża jest dla mnie sporym zaskoczeniem, chcieliśmy jeszcze poczekać ale stało się :) termin wg ostatniej miesiączki wychodzi mi na 25 stycznia. Tez się martwię bo mam za sobą jedno poronienie. Jeżeli chodzi o mdłości to moje poprzednie dwie ciąże to był armagedon, nie mogłam jeść i chudłam po 10kg. Także czekam aż się zacznie, narazie nic nie czuję. Jeszcze tak szybko wspomnę ze mieszkam w UK i tutaj troche inaczej prowadzi się ciąże niż w Pl wiec pierwsze USG będę miała dopiero w 12 tygodniu ciąży, tyle czekania... ;) trzymam za nas wszystkie kciuki!

Hejka! Widzę mała roznice wieku między dzieciakami, ja dowiedziałam się o 2 ciąży w syna pierwsze urodziny 😄
    A ja tutaj marudzę, ze „tyyyyle” muszę czekać na ta pierwsza wizytę, a tak naprawdę to będzie jakoś 6 tydzień 🙈
    Mi wychodzi z OM na 15.01, ale pewnie z usg będę mieć jakoś 28.01 tak jak zawsze 😄

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ