X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj tak źle się czuję,mdłości, ból głowy, nic nie mogę jeść. Ugotowałam sobie teraz pomidorowa i to mój posiłek na cały dzień.. Rano jak zamknęłam drzwi za mężem i dziewczynkami to poszłam od razu spać i wstałam koło południa 🙂
    Co do seksu to u nas w miarę normalnie choć mąż się trochę boi 😅

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przychodzę z dobra nowina.
    Miałam dziś wizytę i jest człowieczek z bijącym serduszkiem :) wg USG 6tc5 wg om 6tc6
    Kamień z serca mi spadł ❤️
    (A dodam że tydzień temu u innego lekarza nic nie było widać)

Lilka94, summer..86 lubią tę wiadomość

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek90 świetne wieści! ❤️

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie o szczepienie przeciw Covid, będziecie się szczepić teraz w ciąży ?

Aaggaa02
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek90 super! 😍
    Ja raczej w ciąży nie będę się szczepić.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie o szczepienie przeciw Covid, będziecie się szczepić teraz w ciąży ?
    Mi dziś ginekolog powiedziała że napewno nie w 1trymestrze. Że można zastanowić się później ale nadal nie ma jednoznacznych badań.

Dzięki dziewczyny!

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Moniqaaa to zobaczysz jak dziewczyny będą pisać o tym jakie badania maja robione ;) my nawet o nich nie usłyszymy. Ja miałam tylko dwa scany.
    Ja okolice Birmingham a Ty?

Mi się wydaje, że miałam z synem sporo badań przez jego masę 😅 zobaczymy tym razem.
    Ja jestem z okolic Dunstable.

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:

Ja się w ogóle nie zamierzam szczepić 😉

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam możliwość zaszczepić się przed ciąża jako pielęgniarka ale baam się wpływu na płodność. Rozważam szczepienie po połowie ciąży albo bliżej końca, głównie ze względu na to, jakie mogą być różnice w traktowaniu osób zaszczepionych i nie chociażby na porodówce czy Pr, ez oddział noworodkowy.a u nas ten oddział zawsze był specyficzny.niby znam personel szpitala ale wiem, że różnie to może być, nie wiadomo co do czasu naszego porodu wymyślą. Choć boję się i zanim podejmę decyzję pewnie skonsultuje z kilkoma lekarzami jeszcze. Znam dziewczyny które szczepiły się w ciąży i nic im nie było, ale raczej sporo dziewczyn czeka do czasu po porodzie.

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj betę, wyszła prawie 3000 więc powinno już być coś widać we wtorek na wizycie 🙈
    Ja się zaszczepię w 2 trymestrze, już rozmawiałam o tym z paroma lekarzami no i mamy wykupione wakacje w Chorwacji na sierpień :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym które wizyty mają już za sobą ! :)
    Czas mi się dłuży niesłychanie. Co do dalszych objawów to u mnie dalej nic konkretnego, tylko jem,jem i jem 🙈 🙈 No i nieustannie mi gorąco :>
    Szczepienie w ciąży-raczej nie.

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a jak zapatrujecie się na wyjazdy urlopowe w czasie ciąży? Loty samolotem itp.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam termin na grudzień więc w lipcu pojechaliśmy do Chorwacji, w drugiej ciąży za to miałam termin na lipiec więc sobie odpuściliśmy, ale we wrześniu pojechaliśmy nad nasze morze ;) Jeśli nic sie nie będzie złego działo to jadę i tym razem :)

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze pytam mojego lekarza o zgodę ;)

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy w sierpniu gdzieś pojechać. Ja i mmąż chcemy w góry, dziewczyny mówią, że chciałyby nad morze bo jeszcze nie byly. Ale nad może mamy ok 8h drogi,wiec dosyc długo.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też będę się pytała lekarza o zgodę w przypadku lotów. Ale raczej w tym roku planujemy wyjazdy w Polsce.
    Ja pewnie się zaszczepię po okresie organogenezy, ale mam wątpliwości

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy działkę nad morzem i pewnie tylko nad morze w tym roku , ewentualnie w góry do rodziców na domek.
    Mag_len też mamy 8h nad morze 😂 jestem ze Śląska

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy my gdziekolwiek się wybierzemy w tym roku, zobaczymy na ile samopoczucie pozwoli ;) co do latania to rzeczywiście lepiej zapytać swojego lekarza, ale jak ciąża przebiega prawidłowo to chyba nie ma przeciwwskazań.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    My kupiliśmy działkę nad morzem i pewnie tylko nad morze w tym roku , ewentualnie w góry do rodziców na domek.
    Mag_len też mamy 8h nad morze 😂 jestem ze Śląska
    Ja z Podkarpacia więc bliżej nam zdecydowanie w gory😉

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie u swojego ginekologa na dyżurze w szpitalu bo od 2 dni boli mnie brzuch, takie promieniujące bóle od krzyża. Na szczęście z dzidzia ok a ja mam jak najwięcej odpoczywać. Puścił mi bicie ❤️😍 dzidziuś wg usg 7t4d a wg Om 7t0d.

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ