Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja też witam się nieśmiało, jestem w 4+3 termin mam na 27 stycznia A moja wczorajsza beta to dopiero 1100 jutro zobaczę jak przyrasta.
Dziewczyny ja mam pytanie dotyczące objawów A mianowicie czy są one u was stale? U mnie przed terminem miesiączki nic nie czułam zupełnie nic. W terminie na na chwilę pojawił się ból piersi, brzucha I delikatne mdłości A od wczoraj biust raz boli raz nie, brzuch czasami zakłuje, mdłości tylko po przebudzeniu. W też tak macie że objawy (szczególnie ból biustu) pojawiają się i znikają A za chwilę wracają? Bardzo się boję bo jestem po poronieniu u kilku ciazach biochemicznych mam też 3 letnia córkaAnna Maria, Mag_len, Ika83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam nowe dziewczyny ☺
Ja dziś mam 8+2 i rano jak leżę na plecach to już dokladnie czuję macice, 5 palców pod pępkiem .
Co do objawów to mam chyba wszystkie od 6tyg po całych dniach. Jestem już tym mega zmeczona bo czuję się jak inwalida. Dopiero od godziny czuję się jakoś dobrze i mnie to zastanawia czy wszystko ok 😂 kobiecie nie dogodzisz. Muszę we wtorek zapytać lekarki o ten twardniejący brzuch, mam nadzieję że przy 3 dziecku to normalne i będę mogła pracować. -
Hej dziewczyny 🙂
Witam się bardzo nieśmiało, dziś u nas 4tc+3, od kilku dni tu do was zaglądam, ale póki co strach trochę na fioletowej pisać. To moja 5 ciąża, a mam 2 synków, póki co czekam na rozwój sytuacji i na usg w klinice 3 czerwca, niestety bety ani nic narazie nie mogę zrobić, bo takie luksusy to tylko w Pl 😅 Także póki co czas stanął w miejscu i aby dotrwać do wizyty.Anna Maria, Mag_len, Ma_ma2 lubią tę wiadomość
-
Witajcie nowe mamusie 🙂
Ja mam dziś wizytę w przychodni bo kończy mi się zwolnienie.
Co do objawów to unie różnie, jednego dniajestem nie do życia a innego mam takiego powera, że chodzę i tylko szukam sobie zajecia. Jedyne co, to codziennie po południu mam ochotę na drzemke e😉 -
nick nieaktualnyWitam was dziewczyny 🙂
Transfer miałam 5 maja , 9dpt beta :350, 12dpt: 1109. W sobotę okropne krwawienie ! Na izbie że to poronienie🙄 dziś u lekarza prowadzącego wszystko ok.!! Zrobił się krwiak , miałam bardzo rozrzedzona krew od acardu i heparyny razem 🤯 na usg ładny pęcherzyk z pierścionkiem beta 9522. 7 czerwca usg serduszkową. No stresy ogromne 🙈Anna Maria, Mag_len, olinaina, Dip88, Ma_ma2 lubią tę wiadomość
-
Kasia1991 wrote:Witam was dziewczyny 🙂
Transfer miałam 5 maja , 9dpt beta :350, 12dpt: 1109. W sobotę okropne krwawienie ! Na izbie że to poronienie🙄 dziś u lekarza prowadzącego wszystko ok.!! Zrobił się krwiak , miałam bardzo rozrzedzona krew od acardu i heparyny razem 🤯 na usg ładny pęcherzyk z pierścionkiem beta 9522. 7 czerwca usg serduszkową. No stresy ogromne 🙈
Czytałam z zapartym tchem 😅 Jak dobrze, że wszystko ok i piękna beta 😉 To czekamy razem, ja 3 czerwca wizyta i cały czas myśle żeby dotrwać do tej wizyty 🙏🏼 Ja w drugiej ciąży miałam krwiaka i na przemian krwawiłam i plamiłam od 7tc do 16tc 😖 Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, bez żadnych leków itp bo u mnie nie uznają podtrzymywania ciąży 🙄 Będzie dobrze, dużo odpoczywaj ☺️ -
nick nieaktualnyHej:) chciałam się przywitać. Termin z om mam na 10.01 a z usg 14.01. To moja 2 ciąża.
Jestem na duphastonie bo miałam dużo krwi potem plamienia i spadek progesteronu. Na następnie wizycie dostane tez acard, który również brałam w 1 ciąży.
Mam nadzije,że wszystko będzie dobrze i z niecierpliwością czekam na badania prenatalne ❤Mag_len, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Czytałam z zapartym tchem 😅 Jak dobrze, że wszystko ok i piękna beta 😉 To czekamy razem, ja 3 czerwca wizyta i cały czas myśle żeby dotrwać do tej wizyty 🙏🏼 Ja w drugiej ciąży miałam krwiaka i na przemian krwawiłam i plamiłam od 7tc do 16tc 😖 Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, bez żadnych leków itp bo u mnie nie uznają podtrzymywania ciąży 🙄 Będzie dobrze, dużo odpoczywaj ☺️
A gdzie mieszkasz ze nie uznają podtrzymywania? Ja bym chyba oszalala z nerwów jak bym nie dostała duphastonu przy krwawieniach. W poprzedniej ciąży tego nie miałam więc teraz się martwię czy to jakoś mogło wpłynąć na dziecko -
Heeeej, nie wiem czy się witać, ale beta dziś 413, progesteron 20, endometrium 13 : )))! Mam obserwować co 48 h przyrost bety i równo za tydz USG po którym mniej więcej będziemy wiedzieć czy jest ok! W lipcu zeszłego roku miałam ciążę pozamaciczna jajowodowa, mam wielką nadzieję, że teraz będzie dobrze. Dwa tyg temu podpisałam zgodę na invitro a tu pojechaliśmy na urlop i o, takie rzeczy 😋😅🤯
Dostałam cyclogest, kupiłam foliany, witaminki i lecimy my z tym by przeżyć ten tydz 💪🌪️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 14:59
Dip88, Mag_len, Anna Maria, Moniqaaa lubią tę wiadomość
Czyżby maj był szczęściem? 😍💯🤯 -
Ma_ma2 wrote:A gdzie mieszkasz ze nie uznają podtrzymywania? Ja bym chyba oszalala z nerwów jak bym nie dostała duphastonu przy krwawieniach. W poprzedniej ciąży tego nie miałam więc teraz się martwię czy to jakoś mogło wpłynąć na dziecko
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:W Holandii. Tu przez całą ciąże nawet gina na oczy się nie widzi, chyba że ma się jakieś choroby czy komplikacje. Nie badają szyjki przez całą ciąże, pierwszy raz jak zaczyna się rodzić 🤦🏼♀️ Poród też odbiera położna i w ogóle niczego prawie w ciąży nie badają, 2 razy podstawowe pobranie krwi przez całą ciąże i 3 usg, ostatnie w 30 tc i koniec 🤷🏻♀️ Wagę dziecka czy ułożenie wymacują przez brzuch 😅 Oj dużo by opowiadać ... średniowiecze jednym słowem, mimo że wszystko mają w szpitalach itp na bardzo wysokim poziomie. Ja aktualnie dopiero po pierwszej wizycie usg dowiem się czy idę pod opiekę gina czy położnej ze względu na leczenie w klinice i wcześniejsze poronienia. Ale mimo wszystko ciąże będę i tak prywatnie prowadzić jeszcze w Belgii u Pl ginekolog, bo mieszkam przy samej granicy 🙂
-
Alex28 wrote:Heeeej, nie wiem czy się witać, ale beta dziś 413, progesteron 20, endometrium 13 : )))! Mam obserwować co 48 h przyrost bety i równo za tydz USG po którym mniej więcej będziemy wiedzieć czy jest ok! W lipcu zeszłego roku miałam ciążę pozamaciczna jajowodowa, mam wielką nadzieję, że teraz będzie dobrze. Dwa tyg temu podpisałam zgodę na invitro a tu pojechaliśmy na urlop i o, takie rzeczy 😋😅🤯
Dostałam cyclogest, kupiłam foliany, witaminki i lecimy my z tym by przeżyć ten tydz 💪🌪️ -
Ma_ma2 wrote:O Jezusie 🙈🙈 ja bym nie dala rady, z 3 usg a całą ciąże. W pierwszej to byłam chyba z 10x w pierwszych 3 mies, żeby mieć pewność że wszystko jest ok😅
-
Dip88 witaj w klubie, ja mieszkam w UK i tak samo nie ma żadnego duphastonu, usg mamy 2 przez cała ciąże! i tez ciąże prowadzi położna chyba ze są komplikacje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 16:42
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Hej dziewczyny a ja nie wiem co mam myśleć. Otrzymałam wyniki bety I wynik to 2016 A 2 dni temu było 1102... moje wyniki wyglądają tak:
12 dpo 158
14 dpo 487
16 dpo 1102
18 dpo 2016
Przyrost niby jest w normie Ale mega zwalnia... Tak samo miałam w ciąży która poronilam -
Lilka94 wrote:Dip88 witaj w klubie, ja mieszkam w UK i tak samo nie ma żadnego duphastonu, usg mamy 2 przez cała ciąże! i tez ciąże prowadzi położna chyba ze są komplikacje.
Pozatym w UK nie masz jakiegoś Pl gina żeby sobie podejść chociaż raz na jakiś czas kontrolnie ? Bo przecież to zwariować można 😅
-
Dip88 niestety nie mam tu na miejscu, musiałabym jechać gdzieś dalej. Ewentualnie mogę iść na usg prywatnie ale wiesz... w poprzedniej ciąży plamilam to oczywiście położne mówiły ze trzeba czekać na rozwój sytuacji, poszłam na to usg prywatnie to tylko na zasadzie „nie widzimy przyczyny krwawienia, wszystko wygląda ok” i tyle. Niestety trzeba to będzie jakoś wytrzymać. I tak pewnie pójdę podejrzeć co tam się dzieje koło 8 tygodnia bo przecież do 12 nie wytrzymam
Lajna beta wyglada prawidłowo według mnie. Niestety nic nie możesz chyba teraz zrobić tylko czekać, trzymam kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc