X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też witam się nieśmiało, jestem w 4+3 :) termin mam na 27 stycznia A moja wczorajsza beta to dopiero 1100 jutro zobaczę jak przyrasta.

Dziewczyny ja mam pytanie dotyczące objawów A mianowicie czy są one u was stale? U mnie przed terminem miesiączki nic nie czułam zupełnie nic. W terminie na na chwilę pojawił się ból piersi, brzucha I delikatne mdłości A od wczoraj biust raz boli raz nie, brzuch czasami zakłuje, mdłości tylko po przebudzeniu. W też tak macie że objawy (szczególnie ból biustu) pojawiają się i znikają A za chwilę wracają? Bardzo się boję bo jestem po poronieniu u kilku ciazach biochemicznych mam też 3 letnia córka :)

Anna Maria, Mag_len, Ika83 lubią tę wiadomość

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak, jednego dnia objawy są bardziej nasilone jestem senna, na nic nie mam siły a następnego jest wszystko dobrze mam dużo energii. A piersi.. napewno się powiekszyly i też raz je "czuje" A raz mniej.

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nie mam żadnych objawów, czasem mnie jajniki zakluja ale to mi się zdarzało i bez ciąży przy moim PCOS. Niestety musze czekać do usg bo u nas się bety nie robi.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 13:20

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ☺
    Ja dziś mam 8+2 i rano jak leżę na plecach to już dokladnie czuję macice, 5 palców pod pępkiem .

Co do objawów to mam chyba wszystkie od 6tyg po całych dniach. Jestem już tym mega zmeczona bo czuję się jak inwalida. Dopiero od godziny czuję się jakoś dobrze i mnie to zastanawia czy wszystko ok 😂 kobiecie nie dogodzisz. Muszę we wtorek zapytać lekarki o ten twardniejący brzuch, mam nadzieję że przy 3 dziecku to normalne i będę mogła pracować.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Witam się bardzo nieśmiało, dziś u nas 4tc+3, od kilku dni tu do was zaglądam, ale póki co strach trochę na fioletowej pisać. To moja 5 ciąża, a mam 2 synków, póki co czekam na rozwój sytuacji i na usg w klinice 3 czerwca, niestety bety ani nic narazie nie mogę zrobić, bo takie luksusy to tylko w Pl 😅 Także póki co czas stanął w miejscu i aby dotrwać do wizyty.

Anna Maria, Mag_len, Ma_ma2 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie 🙂
    Ja mam dziś wizytę w przychodni bo kończy mi się zwolnienie.
    Co do objawów to unie różnie, jednego dniajestem nie do życia a innego mam takiego powera, że chodzę i tylko szukam sobie zajecia. Jedyne co, to codziennie po południu mam ochotę na drzemke e😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny 🙂

Transfer miałam 5 maja , 9dpt beta :350, 12dpt: 1109. W sobotę okropne krwawienie ! Na izbie że to poronienie🙄 dziś u lekarza prowadzącego wszystko ok.!! Zrobił się krwiak , miałam bardzo rozrzedzona krew od acardu i heparyny razem 🤯 na usg ładny pęcherzyk z pierścionkiem beta 9522. 7 czerwca usg serduszkową. No stresy ogromne 🙈

Anna Maria, Mag_len, olinaina, Dip88, Ma_ma2 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Witam was dziewczyny 🙂

Transfer miałam 5 maja , 9dpt beta :350, 12dpt: 1109. W sobotę okropne krwawienie ! Na izbie że to poronienie🙄 dziś u lekarza prowadzącego wszystko ok.!! Zrobił się krwiak , miałam bardzo rozrzedzona krew od acardu i heparyny razem 🤯 na usg ładny pęcherzyk z pierścionkiem beta 9522. 7 czerwca usg serduszkową. No stresy ogromne 🙈

Czytałam z zapartym tchem 😅 Jak dobrze, że wszystko ok i piękna beta 😉 To czekamy razem, ja 3 czerwca wizyta i cały czas myśle żeby dotrwać do tej wizyty 🙏🏼 Ja w drugiej ciąży miałam krwiaka i na przemian krwawiłam i plamiłam od 7tc do 16tc 😖 Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, bez żadnych leków itp bo u mnie nie uznają podtrzymywania ciąży 🙄 Będzie dobrze, dużo odpoczywaj ☺️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) chciałam się przywitać. Termin z om mam na 10.01 a z usg 14.01. To moja 2 ciąża.
    Jestem na duphastonie bo miałam dużo krwi potem plamienia i spadek progesteronu. Na następnie wizycie dostane tez acard, który również brałam w 1 ciąży.
    Mam nadzije,że wszystko będzie dobrze i z niecierpliwością czekam na badania prenatalne ❤

Mag_len, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Czytałam z zapartym tchem 😅 Jak dobrze, że wszystko ok i piękna beta 😉 To czekamy razem, ja 3 czerwca wizyta i cały czas myśle żeby dotrwać do tej wizyty 🙏🏼 Ja w drugiej ciąży miałam krwiaka i na przemian krwawiłam i plamiłam od 7tc do 16tc 😖 Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, bez żadnych leków itp bo u mnie nie uznają podtrzymywania ciąży 🙄 Będzie dobrze, dużo odpoczywaj ☺️

A gdzie mieszkasz ze nie uznają podtrzymywania? Ja bym chyba oszalala z nerwów jak bym nie dostała duphastonu przy krwawieniach. W poprzedniej ciąży tego nie miałam więc teraz się martwię czy to jakoś mogło wpłynąć na dziecko

• Alex28 Znajoma

Wysłany: 24 maja 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej, nie wiem czy się witać, ale beta dziś 413, progesteron 20, endometrium 13 : )))! Mam obserwować co 48 h przyrost bety i równo za tydz USG po którym mniej więcej będziemy wiedzieć czy jest ok! W lipcu zeszłego roku miałam ciążę pozamaciczna jajowodowa, mam wielką nadzieję, że teraz będzie dobrze. Dwa tyg temu podpisałam zgodę na invitro a tu pojechaliśmy na urlop i o, takie rzeczy 😋😅🤯
    Dostałam cyclogest, kupiłam foliany, witaminki i lecimy my z tym by przeżyć ten tydz 💪🌪️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 14:59

Dip88, Mag_len, Anna Maria, Moniqaaa lubią tę wiadomość

Czyżby maj był szczęściem? 😍💯🤯
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:
    A gdzie mieszkasz ze nie uznają podtrzymywania? Ja bym chyba oszalala z nerwów jak bym nie dostała duphastonu przy krwawieniach. W poprzedniej ciąży tego nie miałam więc teraz się martwię czy to jakoś mogło wpłynąć na dziecko
    W Holandii. Tu przez całą ciąże nawet gina na oczy się nie widzi, chyba że ma się jakieś choroby czy komplikacje. Nie badają szyjki przez całą ciąże, pierwszy raz jak zaczyna się rodzić 🤦🏼‍♀️ Poród też odbiera położna i w ogóle niczego prawie w ciąży nie badają, 2 razy podstawowe pobranie krwi przez całą ciąże i 3 usg, ostatnie w 30 tc i koniec 🤷🏻‍♀️ Wagę dziecka czy ułożenie wymacują przez brzuch 😅 Oj dużo by opowiadać ... średniowiecze jednym słowem, mimo że wszystko mają w szpitalach itp na bardzo wysokim poziomie. Ja aktualnie dopiero po pierwszej wizycie usg dowiem się czy idę pod opiekę gina czy położnej ze względu na leczenie w klinice i wcześniejsze poronienia. Ale mimo wszystko ciąże będę i tak prywatnie prowadzić jeszcze w Belgii u Pl ginekolog, bo mieszkam przy samej granicy 🙂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    W Holandii. Tu przez całą ciąże nawet gina na oczy się nie widzi, chyba że ma się jakieś choroby czy komplikacje. Nie badają szyjki przez całą ciąże, pierwszy raz jak zaczyna się rodzić 🤦🏼‍♀️ Poród też odbiera położna i w ogóle niczego prawie w ciąży nie badają, 2 razy podstawowe pobranie krwi przez całą ciąże i 3 usg, ostatnie w 30 tc i koniec 🤷🏻‍♀️ Wagę dziecka czy ułożenie wymacują przez brzuch 😅 Oj dużo by opowiadać ... średniowiecze jednym słowem, mimo że wszystko mają w szpitalach itp na bardzo wysokim poziomie. Ja aktualnie dopiero po pierwszej wizycie usg dowiem się czy idę pod opiekę gina czy położnej ze względu na leczenie w klinice i wcześniejsze poronienia. Ale mimo wszystko ciąże będę i tak prywatnie prowadzić jeszcze w Belgii u Pl ginekolog, bo mieszkam przy samej granicy 🙂
    O Jezusie 🙈🙈 ja bym nie dala rady, z 3 usg a całą ciąże. W pierwszej to byłam chyba z 10x w pierwszych 3 mies, żeby mieć pewność że wszystko jest ok😅

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex28 wrote:
    Heeeej, nie wiem czy się witać, ale beta dziś 413, progesteron 20, endometrium 13 : )))! Mam obserwować co 48 h przyrost bety i równo za tydz USG po którym mniej więcej będziemy wiedzieć czy jest ok! W lipcu zeszłego roku miałam ciążę pozamaciczna jajowodowa, mam wielką nadzieję, że teraz będzie dobrze. Dwa tyg temu podpisałam zgodę na invitro a tu pojechaliśmy na urlop i o, takie rzeczy 😋😅🤯
    Dostałam cyclogest, kupiłam foliany, witaminki i lecimy my z tym by przeżyć ten tydz 💪🌪️
    To super niespodzianka 😊 Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze ✊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ma2 wrote:
    O Jezusie 🙈🙈 ja bym nie dala rady, z 3 usg a całą ciąże. W pierwszej to byłam chyba z 10x w pierwszych 3 mies, żeby mieć pewność że wszystko jest ok😅
    No masakra 🤦🏼‍♀️ Najgorsze jest to, że tu nie ma czegoś takiego jak prywatna wizyta czy prywatne badania na własną rękę. Mi teraz po biochemicznej w klinice nawet bety nie chcieli zrobić, bo nie mam wskazań, tylko po ivf robią, wszystko kasa ... 🙄 Jedynie prywatnie usg można zrobić, ale oni tam nic nie sprawdzają czy wszystko jest ok, tylko to jest takie dla zabawy żeby popatrzeć 🙈 Ale na szczęście Pl gin mnie ratuje 😅 A mówią że w Pl służba zdrowia jest tragiczna, tu jeszcze gorzej 🤦🏼‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 witaj w klubie, ja mieszkam w UK i tak samo nie ma żadnego duphastonu, usg mamy 2 przez cała ciąże! ;) i tez ciąże prowadzi położna chyba ze są komplikacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 16:42

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja nie wiem co mam myśleć. Otrzymałam wyniki bety I wynik to 2016 A 2 dni temu było 1102... moje wyniki wyglądają tak:
    12 dpo 158
    14 dpo 487
    16 dpo 1102
    18 dpo 2016

Przyrost niby jest w normie Ale mega zwalnia... Tak samo miałam w ciąży która poronilam

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Dip88 witaj w klubie, ja mieszkam w UK i tak samo nie ma żadnego duphastonu, usg mamy 2 przez cała ciąże! ;) i tez ciąże prowadzi położna chyba ze są komplikacje.
    No to też nie ciekawie 🤦🏼‍♀️ Ja jedynie teraz dostałam Lutinus, bo po terminie @ progesteron mi się nie podniósł, tylko 19ng spadł na 18ng, a i tak jestem w mega szoku, bo normalnie takich rzeczy tutaj nie dają. Chyba trafiłam na trochę ogarniętą ginekolog, ale też póki co na miesiąc i później jak coś to mam odstawić. W ogóle moja gin była w szoku, że położne w drugiej ciąży tyle tygodni mnie trzymały i nie wysłały mnie do gina z tymi krwawieniami 🤦🏼‍♀️
    Pozatym w UK nie masz jakiegoś Pl gina żeby sobie podejść chociaż raz na jakiś czas kontrolnie ? Bo przecież to zwariować można 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 niestety nie mam tu na miejscu, musiałabym jechać gdzieś dalej. Ewentualnie mogę iść na usg prywatnie ale wiesz... w poprzedniej ciąży plamilam to oczywiście położne mówiły ze trzeba czekać na rozwój sytuacji, poszłam na to usg prywatnie to tylko na zasadzie „nie widzimy przyczyny krwawienia, wszystko wygląda ok” i tyle. Niestety trzeba to będzie jakoś wytrzymać. I tak pewnie pójdę podejrzeć co tam się dzieje koło 8 tygodnia bo przecież do 12 nie wytrzymam ;)

Lajna beta wyglada prawidłowo według mnie. Niestety nic nie możesz chyba teraz zrobić tylko czekać, trzymam kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ