Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka to rzeczywiście skoro masz daleko to faktycznie jak jest ok to lepiej chociaż pójść prywatnie sobie na usg wcześniej. Ja do mojej gin mam 40 km, więc nie ma tragedii. Póki co życzę Ci wytrwałości i cierpliwości w oczekiwaniu na wizytę, no i kciuki żeby wszystko było w porządku ✊
Lilka94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLajna wrote:Hej dziewczyny a ja nie wiem co mam myśleć. Otrzymałam wyniki bety I wynik to 2016 A 2 dni temu było 1102... moje wyniki wyglądają tak:
12 dpo 158
14 dpo 487
16 dpo 1102
18 dpo 2016
Przyrost niby jest w normie Ale mega zwalnia... Tak samo miałam w ciąży która poronilam
Cześć kochana , kojarzę Cię z naszego nieszczęśliwego wątku ❤️Kwiecień 2021❤️ 😢😢😢
Nie jestem specjalistka w tych betach ale skoro się podwaja to jest prawidłowo. Chodzi takie dość prawdziwe zdanie „ nie ważna ilość bety a przyrost” 🙂🌸. Musi nam się teraz udać !!! -
Lajna wrote:Hej dziewczyny a ja nie wiem co mam myśleć. Otrzymałam wyniki bety I wynik to 2016 A 2 dni temu było 1102... moje wyniki wyglądają tak:
12 dpo 158
14 dpo 487
16 dpo 1102
18 dpo 2016
Przyrost niby jest w normie Ale mega zwalnia... Tak samo miałam w ciąży która poronilamAnna Maria lubi tę wiadomość
-
Ika83 wrote:Miałam dzisiaj pierwsze usg.
Według usg to 4 tydzień, a według ostatniej miesiączki to 6 tydzień.
Miałyście może też tak, że ciąża była młodsza?
Beta 21.05 744.90
Beta 24.05 2133
Tak, miałam tak dwa razy i mam dwójkę dzieci 😊❤️Ika83 lubi tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny , ale nas już dużo 😁
Młodamama2 do zapłodnienia przeważnie dochodzi około 14 dnia cyklu więc myślę że wszystko u Ciebie ok.
Ja mam jutro wizytę. Zaczynają uciskać mnie jeansy, jak tak dalej pojdzie to za 3tyg będę miała już brzuch a dziś jest 8+3Ma_ma2, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Hej Lajna! U mnie termin też wypada na 27.01.22 poza lekko bolącymi piersiami i zmęczeniem nie mam póki co innych objawów.
Poradzicie mi dziewczyny,dziś robiłam betę i wynik 3118
i teraz nie wiem jak na to patrzeć bo teoretycznie mam dziś 4t5d więc zaliczać siebie do 4 czy 5 tygodnia? Normy w moim laboratorium dla 4 tygodnia to 9.5-750 a dla 5 tygodnia 217-7138
Czy uważacie że jest ok? -
Karolcia no w kolejnych ciążach już ten brzuszek ponoć szybciej widać. Mi jeszcze porządnie nie zszedł po ciąży z córka wiec pewnie tez szybko wywali 😁 dzisiaj już czuje coś na kształt mdłości, jestem głodna ale na nic nie mam ochoty do jedzenia... także pewnie zaczyna się 🤮22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualnyLajna wrote:Hej dziewczyny a ja nie wiem co mam myśleć. Otrzymałam wyniki bety I wynik to 2016 A 2 dni temu było 1102... moje wyniki wyglądają tak:
12 dpo 158
14 dpo 487
16 dpo 1102
18 dpo 2016
Przyrost niby jest w normie Ale mega zwalnia... Tak samo miałam w ciąży która poronilam -
Ika83 wrote:Miałam dzisiaj pierwsze usg.
Według usg to 4 tydzień, a według ostatniej miesiączki to 6 tydzień.
Miałyście może też tak, że ciąża była młodsza?
Beta 21.05 744.90
Beta 24.05 2133
Może to być błąd pomiaru, mi lekarz w 5 czy 6 tyg nie bardzo chciał powiedzieć czy ciąża pokrywa się ztygodniami z Om bo mówi że przy takim małym zarodku łatwo się pomylic mierząc.
A może byc też tak że mialas przesunięta owulacji ciąża jest z tego powodu młodsza.
Któraś dziewczyna pisała tu że na jedynym usg ciąża była 2 tygodnie młodsza a za tydzień było ok, czyli pokrywała się z OM tylko nie pamiętam kto to pisał 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 21:57
Ika83 lubi tę wiadomość
-
Mamazo u mnie też termin wypada póki co na 27 styczeń i jedynie narazie mam bardzo wrażliwe piersi i chodzę zmęczona 🥴 Choć od godziny pierwszy raz mam mdłości, tylko nie wiem czy to już ciążowe czy od kolacji, bo do bułki dowaliłam sobie sosu czosnkowego i tak jakoś mnie mdli teraz 🙈😂😂 I twój 4t5d to jest 5 tydzień, wiec wszystko jest ok 😉
-
Dziewczyny brałyście w ciąży duphaston? Niby to moja 3 ciąża ale nigdy nic nie brałam, a teraz mi przepisała. Rozmawiała wieczorem z siostrą i mówiła mi że jej ginekolog uważa że duphaston jest najgorsza, z możliwych form progesteronu. Wiem że jest dosyć popularny ale teraz mam rozkmine czy nie mogła mi czegoś "lepszego" przepisać. I jak zawsze szukam dziury w całym.
-
Mag_len tak brałam przez połowę 1 ciąży bo miałam plamienia na początku ciąży. Finalne ciąże przenosiłam o 10 dni. Nie słyszałam o tym że jest najgorsza forma, jest bardzo często zalecany. Słyszałam różne opinie co do konieczności jego przyjmowana że czasami jest zalecany na wyrost.Aaggaa02
-
Mamazo to super. Też ci się tak ten czas dłuży teraz ? Bo mi stanął w miejscu i nie wiem jak dotrwam do tej wizyty 😂😂 W ogóle to nie wiem jak będzie z tym TP, bo już 2 razy urodziłam prawie 10 dni po terminie, więc wcale się nie zdziwię (o ile wszystko pójdzie dobrze) jakbym urodziła jednak w lutym 🙈😂😂
Mag_len nie słyszałam nic o tym, że jest to gorsza forma 🤷🏻♀️ Jedynie tak jak pisze Aagaa02, za dużo lekarzy przepisuje w rożnej formie progesteron zupełnie bez potrzeby, głównie chyba z powodu nacisku zaniepokojonych pacjentek 🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 22:31