X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    U nas bezpłatne prenatalne są między innymi dla kobiet które w danym roku kończą 35 lat.
    Także to ja 🙈
    U mnie bylo tak,że żaden termin się nie sprawdził 🤷🏻‍♀️ i musiałam mieć indukcję+cc.
    Summer to jaka Ty wiekowa, jeszcze daleko Ci do tego 😉 ja mam 31 🙂

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    U nas bezpłatne prenatalne są między innymi dla kobiet które w danym roku kończą 35 lat.
    Także to ja 🙈
    U mnie bylo tak,że żaden termin się nie sprawdził 🤷🏻‍♀️ i musiałam mieć indukcję+cc.
    A to u nas tylko Nifty jest dodatkowo płatne, ale to jest mały koszt i wszyscy zazwyczaj robią, a prenatalne + Pappa są bezpłatne dla wszystkich w każdym wieku i tak powinno być wszędzie, bo nawet mimo młodego wieku to nigdy nie wiadomo.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • KaaiaN Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tym Pappa? Trochę się naczytałam, że to jest trochę takie wróżenie z fusów a bardzo stresuje 😥

l22nmg7ya3txjui0.png
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Cześć kochana , kojarzę Cię z naszego nieszczęśliwego wątku ❤️Kwiecień 2021❤️ 😢😢😢

Nie jestem specjalistka w tych betach ale skoro się podwaja to jest prawidłowo. Chodzi takie dość prawdziwe zdanie „ nie ważna ilość bety a przyrost” 🙂🌸. Musi nam się teraz udać !!!

Hej Kasiu! Też Cię pamiętam z kwietniowego forum I również mam nadzieję, że styczeń będzie dla nas bardziej łaskawy :)

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam nad tym pappa Ale myślę, że jeśli dotrwam do tego czasu to chyba się zdecyduje. W 1 ciąży lekarz mi odradzał bo usg było super. A teraz bardzo żałuję bo gdybym zrobiła ten test może nie urodzilabym w 33 tc z powodu stanu przedrzucawkowego bo ten test oblicza jego ryzyko I można biorąc np acard temu zapobiec.

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie trochę się uspokoiłam z ta beta, że faktycznie nie jest zła I w sumie pomiędzy badaniami minęło 45 godzin A nie 48 chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Jutro idę powtórzyć mam nadzieję ostatni raz.

Czy wy też macie takie klucia w jajnikach? I jakby skurcze jajników? Nie wiem jak to opisać:D

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    A to u nas tylko Nifty jest dodatkowo płatne, ale to jest mały koszt i wszyscy zazwyczaj robią, a prenatalne + Pappa są bezpłatne dla wszystkich w każdym wieku i tak powinno być wszędzie, bo nawet mimo młodego wieku to nigdy nie wiadomo.

A jaki to jest mniej więcej koszt?

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna za Nifty to rozszerzone 3 lata temu płaciłam jakoś 120 euro, teraz może ciut drożej, bo wiadomo wszystko drożeje 😅 A co do kłucia w jajnikach to też mam takie i coś jakby skurcz mnie w nich czasami łapie, czasem ciągnie. Czasem kilka razy w ciągu dnia, a czasem w ogóle 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 17:12

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i powiem Wam, ze masakra...Jakbym na tego lekarza trafiła, nigdy więcej bym do niego nie poszła, strasznie niemiły był. Pyta o objawy, mówię ze bol piersi i powiększającej się macicy na co on „nie konfabuluj bo nie ma czegoś takiego” 😡
    Nigdy wcześniej taki nie był, a chodzę do niego już od 3 lat i prowadziłam u niego cała ciąże. Mówiłam tez, ze w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test a on „skoro jesyes w ciąży to nie mw czegoś takiego jak dzień spodziewanej miesiączki” 🤦🏻‍♀️ Przecież wie o co mi chodzi i każdy tak mówi, robił mi jakieś wykładu jeszcze a ja leżałam i płakałam czekając aż w końcu zrobi to usg w końcu to usg żeby zobaczyć czy wszystko okej. I jeszcze powiedział „mało rozsądne to przychodzić tak późno” a przyszłam 3 tygodnie po pozytywnym teście ciążowym a i tak myślałam, ze za wcześnie 🤦🏻‍♀️ Ughhh

Nie wiem co zrobić, dać mu jeszcze szanse patrząc na to ze już jedna ciąże mi prowadził czy szukać kogoś innego, ale co będzie ciężko bo u mnie to trudno znaleść dobrego lekarza.

Tak to wszystko jest w porzadku, jest już serduszko i pięknie bije. Dał mi nawet posłuchać, ale szczerze mówiąc, przez jego zachowanie jakoś nie pamietam tego. Ciagle tam płakałam.

Termin mam na 14.01

• Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Lajna za Nifty to rozszerzone 3 lata temu płaciłam jakoś 120 euro, teraz może ciut drożej, bo wiadomo wszystko drożeje 😅 A co do kłucia w jajnikach to też mam takie i coś jakby skurcz mnie w nich czasami łapie, czasem ciągnie. Czasem kilka razy w ciągu dnia, a czasem w ogóle 🤷🏻‍♀️
    Wow! To mega tanio! Jakbym miała możliwość zrobienia tego badania za takie pieniądze to bym na bank zrobiła. Zazdroszczę!
    Uf to dobrze bo dzisiaj tak mnie to męczy że czasami muszę się zatrzymać bo nie mogę dalej iść 🤣

Dip88 lubi tę wiadomość

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamama2 ja bym raczej nie prowadziła u niego ciąży. Strasznie niemiły i przemądrzały.
    Fajnie ze wszystko ok z maleństwem ☺️

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama2 wrote:
    Jestem po wizycie i powiem Wam, ze masakra...Jakbym na tego lekarza trafiła, nigdy więcej bym do niego nie poszła, strasznie niemiły był. Pyta o objawy, mówię ze bol piersi i powiększającej się macicy na co on „nie konfabuluj bo nie ma czegoś takiego” 😡
    Nigdy wcześniej taki nie był, a chodzę do niego już od 3 lat i prowadziłam u niego cała ciąże. Mówiłam tez, ze w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test a on „skoro jesyes w ciąży to nie mw czegoś takiego jak dzień spodziewanej miesiączki” 🤦🏻‍♀️ Przecież wie o co mi chodzi i każdy tak mówi, robił mi jakieś wykładu jeszcze a ja leżałam i płakałam czekając aż w końcu zrobi to usg w końcu to usg żeby zobaczyć czy wszystko okej. I jeszcze powiedział „mało rozsądne to przychodzić tak późno” a przyszłam 3 tygodnie po pozytywnym teście ciążowym a i tak myślałam, ze za wcześnie 🤦🏻‍♀️ Ughhh

Nie wiem co zrobić, dać mu jeszcze szanse patrząc na to ze już jedna ciąże mi prowadził czy szukać kogoś innego, ale co będzie ciężko bo u mnie to trudno znaleść dobrego lekarza.

Tak to wszystko jest w porzadku, jest już serduszko i pięknie bije. Dał mi nawet posłuchać, ale szczerze mówiąc, przez jego zachowanie jakoś nie pamietam tego. Ciagle tam płakałam.

Termin mam na 14.01
    Szczerze ??? 😳
    Uciekałabym gdzie pieprz rośnie i nigdy więcej bym tam nie wróciła 🙈 Szukałabym innego choćbym miała gdzieś dalej dojeżdżać, bo komfort psychiczny też jest ważny. Ale to już twoja decyzja 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama2 ja też bym sobie darowała takiego lekarza. To mają być piękne chwile. Słuchanie serduszka po raz pierwszy itp. Lekarz powinien wspierać, a on tak cię wsparł, że nawet nie pamiętasz tego, po co poszłaś... Jest tylu lekarzy, że na pewno nie pożałujesz, że zmieniłaś 😉

• Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama A to był jego pierwszy raz z takim humorem? Może dac mu jeszcze jedna szansę i jeśli sytuacja się powtórzy to uciekać? Chociaż jeśli doprowadził Cię do płaczu to już sama nie wiem...

Ale serdecznie gratuluję Ci serduszka <3

Młodamama2 lubi tę wiadomość

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie byłam zaskoczona jego zachowaniem, nigdy tak się nie zachowywał, potrafiłam do niego dzwonić o różnych porach dnia czy nocy w ciąży z córka i wtedy nigdy nie dał mi odczuć żebym się chociaż narzucała, zawsze służył pomocą. Chyba pójdę do niego na jeszcze jedna wizytę i zobaczymy jak będzie. U mnie w mieście naprawdę ciężko o dobrego lekarza, a on dodatkowo jest ordynatorem w szpitalu. Zawsze jak miał dyżur w czasie mojego pobytu tam, przychodził i pytał jak się czuje itp.

• Mamazo Znajoma

Wysłany: 25 maja 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego kłucia w jajnikach to mam tak samo.
    Lajna daj znać jutro po becie, wierzę,że pięknie urośnie:)
    Młodamama- co za buc!!! Strasznie mi przykro,że Cie tak po chamsku potraktował ;(
    Rozumiem,że każdy może mieć zły humor ale to już był zupełny brak profesjonalizmu

Lajna lubi tę wiadomość

tb73uay377xiat3y.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy nadal sprawdzacie betę?
    Ja nie umiem być spokojna o ciążę jak nie sprawdzę.
    Tak się boję, że coś się stanie.
    Mam 37lat i to pierwsza moja ciąża. W dodatku długo się staraliśmy.
    Czy te wyniki są ok?

15.05 113.3
    17.05 169.8
    18.05 264
    19.05 329.20
    21.05 744.90
    24.05 2133

mkwia
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika doskonale cię rozumiem sama bardzo się stresuje l, wszystko interpretuje l, że biust bolał a nie boli a na następny dzień znowu boli I tak przez te znikające I pojawiające sie objawy ciążowe też latam sprawdzać betę i jutro też idę 🙈

Co do bety to moim zdaniem bardzo ładny przyrost:)

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Ika doskonale cię rozumiem sama bardzo się stresuje l, wszystko interpretuje l, że biust bolał a nie boli a na następny dzień znowu boli I tak przez te znikające I pojawiające sie objawy ciążowe też latam sprawdzać betę i jutro też idę 🙈

Co do bety to moim zdaniem bardzo ładny przyrost:)

Dokładnie mam tak samo.
    Dziś mnie zaczęły boleć piersi. Wcześniej nic takiego się nie działo.
    Raz mnie boli brzuch raz nie.
    A jaki Ty masz przyrost bety?

mkwia
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biust zaczął boleć 14 dni po owulacji bolał 2 dni przestał A teraz raz boli raz nie. Jak nie boli to umieram że strachu...
    Mój przyrost to 158/487/1102/2016 ten ostatni trochę mnie przeraził ale jest w normie jutro powtórzę I zobaczymy co dalej :)

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu dziewczyny, które są aktualnie na macierzyńskim?
    Jeśli tak to czy przerwałiście macierzyński i jesteście na l4 czy czekacie do końca macierzyńskiego? A jeśli tak to informowałyscie juz pracodawcę o ciąży?

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ