X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Mnie biust zaczął boleć 14 dni po owulacji bolał 2 dni przestał A teraz raz boli raz nie. Jak nie boli to umieram że strachu...
    Mój przyrost to 158/487/1102/2016 ten ostatni trochę mnie przeraził ale jest w normie jutro powtórzę I zobaczymy co dalej :)

Sprawdzałaś co 2 dni przyrost?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 20:55

mkwia
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak co dwa dni

Ika83 lubi tę wiadomość

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 myśle, że przyrost jest bardzo dobry 😊
    W ogóle jak fajnie, że możecie sobie zrobić betę, ja sikałam 2 razy dziennie na testy żeby sprawdzić czy kreski ciemnieją 🤦🏼‍♀️ No, ale co miałam zrobić, a inaczej bym zwariowała 😂😂

Tu na zdjęciu i tak nie ma wszystkich, tylko dzień po dniu 🙈 Wiem, oszalałam 🤣🤣
    4fa5d480b72f.jpg

Ika83 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja też miałam kłucie w jajniku i przeszło. Co do wizyty ja bym więcej do takiego nie poszła..jak kobieta może płakać przez takiego dupka.

Miała dziś wizyte ,maluch już fajny . Ma wszystko na miejscu głowa,brzuszek ,nóżki ,rączki ,ma 2,30cm. Z om mam dziś 8+4 a z wymiarów malucha 9+1. Lekarka kazała brać luteine dwa razy na dobre ze względu na twardniejący brzuch. Dziś rano płakałam z bólu, tak mnie głowa bolała , doczekałam do wizyty i kazała brać leki przeciwbólowe i dała skierowanie do neurologa na cito.

Dip88 lubi tę wiadomość

• Ika83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    W ogóle jak fajnie, że możecie sobie zrobić betę, ja sikałam 2 razy dziennie na testy żeby sprawdzić czy kreski ciemnieją 🤦🏼‍♀️ No, ale co miałam zrobić, a inaczej bym zwariowała 😂😂

4fa5d480b72f.jpg

Nie zwariowałaś :) ja prócz beta hcg robiłam też testy. Mam ich chyba 10szt :)

Dip88 lubi tę wiadomość

mkwia
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Tak co dwa dni
    No to bdb przyrost :)
    Mnie martwi, że okres ostatni miałam 13.04, a wg.usg to 4 tydzień.

mkwia
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    No to bdb przyrost :)
    Mnie martwi, że okres ostatni miałam 13.04, a wg.usg to 4 tydzień.
    Ja miałam ostatnią miesiączke 15 kwietnia Ale owulacje 6 maja I na jej podstawie obliczam sobie tydzień ciąży i wychodzi u mnie dzisiaj 4+5. A wiesz kiedy mniej-więcej miałaś owulacje?

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

4fa5d480b72f.jpg
    U mnie też na samej becie się nie skończyło zrobiłam sobie maraton sikania I codziennie rano robiłam dwa testy fracelle I pre test patrzyłam jak ciemnieja A potem leciała na tete🙈

Dip88 lubi tę wiadomość

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak dobrze, że jednak nie tylko ja tak robiłam 😂

Karolcia dobrze, że z maluszkiem wszystko ok, a bólu głowy współczuje, ja w drugiej ciąży na początku też miałam okropne, nie wiem jak to przeżyłam, myślałam że mi zaraz czaszka eksploduje 😕 Mam nadzieje, że szybko ci to przejdzie i wszystko będzie ok.

Ika a wiesz kiedy miałaś owu? Może była później niż myślisz i stąd to opóźnienie.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Ika83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Ja miałam ostatnią miesiączke 15 kwietnia Ale owulacje 6 maja I na jej podstawie obliczam sobie tydzień ciąży i wychodzi u mnie dzisiaj 4+5. A wiesz kiedy mniej-więcej miałaś owulacje?

Miałam podany zastrzyk na pęknięcie. Myślę, że 29.04 najdalej 30.04 pękło.
    04.05 byłam sprawdzić i 2 pęcherzyki pękły.

mkwia
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jeszcze pomyślałam bo miałam taka sytuację z córka, że może doszło do zapłodnienia 2 jajeczek tylko jeden obumarł na wczesnym etapie wtedy wyjaśniło by ten jeden nieprawidłowy przyrost z beta u moja córka też była mniejsza wtedy na usg

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Wiesz co jeszcze pomyślałam bo miałam taka sytuację z córka, że może doszło do zapłodnienia 2 jajeczek tylko jeden obumarł na wczesnym etapie wtedy wyjaśniło by ten jeden nieprawidłowy przyrost z beta u moja córka też była mniejsza wtedy na usg

A o którym przyroście mówisz?
    Ja miałam 2 pęcherzyki i 2 pękły więc może właśnie taka jest sytuacja.

mkwia
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym pierwszym bo pamiętam z innego forum jak się martwiła bo reszta jest idealna I to właśnie pasuje

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości mnie dopadły... 😞 a jak u was?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Ja wczoraj poszłam spać o 17... I spałam z małymi przerwami do rana. Było mi tak niedobrze i bolała mnie głowa a jak próbowałam wstać to ciemno przed oczami, dziś dzwoniłam do swojej ginekolog i mówiłam że po tym duphastonie takie akcje, kazała mi odstawić a gdybym zaczęła plamić to mi przepisze luteinę.a jak będzie ok to 10 czerwca na wizycie zobaczymy czy ta przestrzeń się zapełniła, jesli nie to wtedy da mi luteinę. Mówiła mi że to skutek uboczny i czasem się zdarza. Dziś też kiepsko się czuje, jeszcze młodsza córkę mam chora i bez wyrzutów sumienia dałam jej oglądać dziś caly ranek bajki a ja leżałam i zdychałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:

U mnie też jakoś tak byle jak-a to głowa boli, a to jak co zjem to mi się odbija pół dnia albo stoi w gardle 😞 I zgagę czasami mam blee.
    Ogólnie też najchętniej to bym spała,tylko nie bardzo mam jak :/

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer.86 ja tez nie bardzo mogę poleżeć ;) masakra nie mogę patrzeć na jedzenie, ma sile coś tam wpycham. No nic, trzeba będzie przetrwać.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Summer.86 ja tez nie bardzo mogę poleżeć ;) masakra nie mogę patrzeć na jedzenie, ma sile coś tam wpycham. No nic, trzeba będzie przetrwać.

Widzę😎Znasz ten ból 😬a jeszcze za mną kiepska noc🙈
    Ja niby też nie mogę patrzeć, a ciągle coś jem💁 i jakoś nie smakuje, a potem jest tylko gorzej 😟
    Truskawki jedynie weszły mi z łatwością, a teraz zimny lód łazi po głowie 😂

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam kiedy dzieci są w przedszkolu
    Albo gdy mąż jest w domu, co się rzadko zdarza, bo albo praca albo budowa..
    Z jedzenia dalej rządzi pomidorowa😅 choć wczoraj miałam wielka ochotę na paprykarz szczeciński i zjadłam od razu 3 kanapki😅

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spędziłam 5 godz w aucie 🤦🏼‍♀️ Musiałam mojego zawieźć do neurochirurga na ostrzyknięcie nerwów w kręgosłupie, a że po tym trochę odrętwialym się jest, to ja wracałam spowrotem ... na śpiąco 😴 Oczy same mi się przymykały 🙈 A na sam koniec jeszcze dopadł mnie mega ból głowy 😖

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ