X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że wszystko ok.

Ja dziś myślałam że się wykończe, bo od wczoraj wieczora mam migrene teraz dopiero lekko przechodzi. Rano pojechałam tylko do jednej klientki i do domu od razu. Przeleżałam i spałam cały dzień. Nie wiedziałam czy wziąść tabletkę czy nie. Na szczęście moja córa taka wyrozumiała że mogłam spać a ona się bawiła.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    No to super że wszystko ok.

Ja dziś myślałam że się wykończe, bo od wczoraj wieczora mam migrene teraz dopiero lekko przechodzi. Rano pojechałam tylko do jednej klientki i do domu od razu. Przeleżałam i spałam cały dzień. Nie wiedziałam czy wziąść tabletkę czy nie. Na szczęście moja córa taka wyrozumiała że mogłam spać a ona się bawiła.
    Och migreny bywają okropne. Współczuję. Mnie jak dopadnie to dwa dni z życia wyjęte, teraz to chyba tylko paracetamol a mi on w ogóle nie pomaga.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiliście już najbliższym o ciąży? Ja miałam zaczekać do usg ale nie mogłam się powstrzymać i powiedziałam rodzicom i teściowej ;)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Byłam dzisiaj u lekarza, 8 tydz, dziecko ok 1,5cm i jest serduszko 😄❤
    A 12 dni temu był niby 5 tydzień... Jak ten czas w ciąży szybko leci 🤣

Mag_len, Lilka94, Ma_ma2, Anna Maria, summer..86 lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Mówiliście już najbliższym o ciąży? Ja miałam zaczekać do usg ale nie mogłam się powstrzymać i powiedziałam rodzicom i teściowej ;)

U mnie już prawie wszyscy wiedzą z najbliższej rodziny ;)

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    U mnie sporo osób wie, rodzice i rodzeństwo, w pracy się rozniosło jak poszłam na l4 i musieliśmy też dziewczynkom powiedzieć więc pół przedszkola też już wie.😅
    W ogóle byłam z nimi u dentysty we wtorek i młodsza tylko weszła do gabinetu to Pani dentystce mówi "urodzi się nam dzidziuś", 😅
    A musieliśmy im powiedzieć bo młodsza ma manię skakania na nas, np jak rano śpimy to wpada do łóżka i skacze na mnie lub męża, więc bałam się żeby mnie gdzieś nie uderzyła przypadkiem.

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam czekać do 12 tygodnia z informowaniem wszystkich, jestem z tych co w razie czego, woli nie widzieć współczujących spojrzeń i pytań „jak się czujesz?”.

Zrobiłam badanie beta hcg z krwi i trochę się zmartwiłam. W środę miałam 2965 a dzisiaj 4577, a wiec przyrost za niski bo 57% i teraz nie wiem...Czy beta po prostu zwolniła, czy coś złego się dzieje 🥺
    Wizytę mam we wtorek wiec do tego czasu na bank oszaleje

Ika83 lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ustaliłam na początku z Mężem że poczekamy do końca 1 trymestru żeby mówić otwarcie. Narazie nikt nie wie :)

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama2 wrote:
    Ja postanowiłam czekać do 12 tygodnia z informowaniem wszystkich, jestem z tych co w razie czego, woli nie widzieć współczujących spojrzeń i pytań „jak się czujesz?”.

Zrobiłam badanie beta hcg z krwi i trochę się zmartwiłam. W środę miałam 2965 a dzisiaj 4577, a wiec przyrost za niski bo 57% i teraz nie wiem...Czy beta po prostu zwolniła, czy coś złego się dzieje 🥺
    Wizytę mam we wtorek wiec do tego czasu na bank oszaleje
    A nie jest tak, że na pewnym etapie ciąży beta już tak dużo nie przyrasta? Który masz tydzień?

• Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno powyżej 6000 beta rośnie wolniej. Według om 6+1

• Anna Maria Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! To i ja się przywitam ;) Stan na wtorek: zarodek 8mm i bijące serduszko <3 Dopiero powoli zaczyna do mnie docierać. Jestem po 1 ciąży z pustym jajem płodowym, tym razem obstawiona lekami od rana do wieczora. Mam ogromną nadzieję, że będzie dobrze, choć odkąd zobaczyłam dwie kreski to każdą najmniejszą pierdołę czy wątpliwość obsesyjnie sprawdzam w Internecie. Błagam, powiedzcie, że macie podobnie :p Ściskam i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie :)

Mag_len, summer..86, KaaiaN lubią tę wiadomość

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria, ja miałam identycznie po pierwszej stracie. Teraz troche bardziej na spokojnie do tego podchodzę bo ile ja się w ciąży z córka nastresowalam bez sensu... ale wiem, łatwo mówić, teraz mimo wszystko tez rozmyślam czy będzie dobrze.

Anna Maria lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc

Wysłany: 21 maja 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria witam ☺ po przejściach zawsze człowiek bardziej sie stresuje. Ja znowu mam tak, że boję się późniejszego etapu ciąży bo córeczka mi zmarła w 37tyg..

Kurcze dziewczyny dziś mam równy 8tydzień i jak dziś wiecej pochodziłam ( aż 1,5km) to stwardniała mi macica. W drugiej ciąży miałam tak pierwszy raz dopiero w 16tyg , czy jak to 3 ciąża to normalne ? We wtorek mam lekarza.

Anna Maria lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma też termin na 7 stycznia tak jak ja?
    Ciekawa jestem czy będzie w terminie.
    Wolalybyscie urodzić w nowym roku czy na koniec starego? Jakieś za i przeciw?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam. Na 5 stycznia i wolałabym w nowym roku ale w obu ciążach mialam skracają się szyjkę i przedwczesne skurcze, pobyt w szpitalu itp. Choć o dziwo dotrwałam w 1 ciazy do 38 tyg a w drugiej 39, to może uda się dotrwać do 1 stycznia😉

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia strasznie współczuje straty na takim etapie ciąży... co do twardnienia macicy mi w ciąży z córka już od 11 tygodnia tak się działo, wszystko było jednak ok. Ale pewnie lepiej żebyś się oszczędzała.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu byłam na wizycie ! ☺️
    Jest serduszko- om 7+2 a na usg 6+6 ❤️

Tak więc mój termin z om na 8.01 i chciałabym urodzić już w 2022...
    Tylko nie wiem jeśli będzie cesarka to ile wcześniej mogą chcieć😑bo zapas dni w styczniu niewielki.
    Kolejny stres gwarantowany za miesiąc.
    Jeśli chodzi o mnie to ja powiem dopiero po prenatalnych 1 trymestru albo i później 🤭
    A prenatalne już umawiałyście?

Kciuki za pozostałe wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 13:15

Wysłany: 22 maja 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 mam nadzieję że też będzie ok bo chciałabym jeszcze pracować.

Ja mam termin na 1stycznia ale jak cc będzie dwa tyg wczesniej to załapie się na grudzień o ile wszystko będzie ok. Hmm plus z grudnia to taki że do przedszkola wcześniej można zapisać 😂 bo rocznik się liczy .

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    W pierwszej ciąży czekaliśmy do skończonych 12tc, ale teraz już powiedzieliśmy teściom. Jutro powiemy znajomym, bo mamy imprezę urodzinową syna 😃

• Ika83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie pierwsza ciąża:)
    Termin około 23.01
    Wczoraj beta 744.90
    Nikomu nie powiedzieliśmy.
    Czekamy aż ginekolog potwierdzi ciążę i bijące serduszko :)

KaaiaN, Anna Maria lubią tę wiadomość

mkwia
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ