Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:)
Kochane super że kolejne wizyty przynoszą same dobre wieści. Oby tak dalej!
Jak się pytałam to u mnie usg prenatalne i pappe pobierają wtedy w ten sam dzien, to ciekawe ile się czeka na opis...
I ja dziś miałam wizytę Wszystko jest ok, a maluszek ma już 5 cm też widziałam jak się kręci.Kolorowa27, Żurawinka, Natalia95, Flora23 lubią tę wiadomość
-
LILILA wrote:na prenatalnych wszystko super
dzidiulek 6 cm
ryzyko 1 do 2000 ponad wiec super. zrobilam rano tez nifty wiec Pani dr nie kazała juz robić pappy. ze wzgledu ze profilaktyka przeciwzakrzepowa rowniez jestod poczatku ciąży.
Dzidziul odwracał sie pleckami do przedniej sciany macicy wiec badanie trwało prawie godzine. przez brzuch i przez pochwę Pani dr oróbowała a ten uparcie uciekał wstydziuch straszny. takze płci nie udało sie dojrzeć
Musiałaś odstawić heparynę 24 h przed badaniem Nifty? Bo mam właśnie takie zalecenie3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Nie. Nic noe odstawialam. Caly czas biote clexane 605 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Żurawinka wrote:Ja dziś robiłam krew i mocz, bo w pon. mam wizytę. Ale że na NFZ, to wyniki będę znała dopiero po weekendzie na spotkaniu z lekarzem. Nie czuję się źle, ale wiadomo, różne anemie lubią się przyczepić w ciąży, więc jestem ciekawa, co o tam w mojej krwi słychać.
nie dostajesz kodu do wyników? Nawet na NFZ dają, masz prawo znać wyniki i bez wizyty u lekarza.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Żurawinka wrote:Lilila, super wieści 👍
A co do L4, Wichrowe ma rację, pytaj w kadrach, bo ciążowe jest na 100 procent.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
wichrowe_wzgórza wrote:Może dostaniesz wyrównanie przy następnej pensji? Najlepiej pytać w kadrach.
Na ruchy ma też wpływ umiejscowienie łożyska - jak jest z przodu (nie mylić z przodującym ) to można poczuć później.
Ja czułam dość wcześnie za pierwszym razem, bo już w 18 tygodniu (najczęściej przy 1 ciąży to jest po 20-22 tygodniu), a w drugiej jakoś 16 czy 17. Miałam nadwagę, nie byłam szczupła (aktualnie ważę jakieś 15 kg mniej na tym samym etapie ciąży). -
Patka123 wrote:Hej:)
Kochane super że kolejne wizyty przynoszą same dobre wieści. Oby tak dalej!
Jak się pytałam to u mnie usg prenatalne i pappe pobierają wtedy w ten sam dzien, to ciekawe ile się czeka na opis...
I ja dziś miałam wizytę Wszystko jest ok, a maluszek ma już 5 cm też widziałam jak się kręci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 19:28
-
wichrowe_wzgórza wrote:nie dostajesz kodu do wyników? Nawet na NFZ dają, masz prawo znać wyniki i bez wizyty u lekarza.
-
Żelka1990 wrote:Bardzo duży dzidziuś w tym tygodniu. Mój maluch wczoraj miał dokładnie 4,87 cm co wychodziło idealnie 11+5 czyli zgadzało się z terminem OM.
Kurcze to może ja coś pomyliłam, bo doktor mi tego nie powiedział, tylko na wydruku wydawało mi się, że to wymiar dziecka, a może to czegoś innego.
W sumie nic lekarz nie skomentował, powiedział że idealnie 9+6 czyli jakby 1 dzień do przodu.
Edit. Aż sprawdziłam na necie przykładowe usg i to nie są wymiary dziecka, nie wiem co ja sobie myślałamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 19:38
Żelka1990 lubi tę wiadomość
-
Kolorowa27 wrote:Ja odkładałam clexane przed badaniem nifty 😊 specjalnie przesuwałam zastrzyk, żeby po badaniu od razu zrobić strzał 😊 robi się tak, aby było więcej dna dziecka we krwi, przynajmniej tak mi się wydaje 🧐
Przy umawianiu badania Pani właśnie mnie ostrzegała, ze może być zaburzony wynik jak nie odstawię, więc możesz mieć rację3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Witam z rana u nas nawet się ochłodziło od wczoraj i jest super 😁 do tego przestały mnie boleć piersi mdłości wsumie też praktycznie nie ma za to senność wraca ale to może przez zmianę pogody.. zaplanowałam na dziś jakieś tam porządki ale pewnie skończy się na ogarnięciu i spaniu 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Cześć! Ja jestem dzisiaj kapec… nie spałam cała noc, przyjechałam do moich rodziców z nadzieja na chłodny dom. A tu w domu parowa, sauna No tragedia nie mogłam spac. Wypiłam w nocy 3 litry Wody. Przyszła burza i mimo otwartych okien nic się nie chłodziło cierpiałam okropnie aż mnie brzuch rozbolał. Aż stwierdziłam, ze to koniec moich pobytów na noc u rodziców 🙈🙈🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 10:24
-
Dziewczyny help! Obudziłam się z opryszczką na wardze 🤦♀️ mam w domu tabletki Hascovir i maść Zovirax duo - czy mogę to bez strachu o kropka wziąć?
-
ALTORIA wrote:Dziewczyny macie jakiś sposób na zatrzymywanie się wody w organizmie. Początek ciąży a obrączki już nie ściągnę. Wiem, że upały też mają wpływ ale puchnę. Myślę o hydrominum na ulotce nie ma info o przeciwkazaniu
Przedewszystkim pij wiecej wody. Hydrominium jest suplementem wiec napewno nie jest przebadane. Co do bezpieczenstwa w ciazy5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️