Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ze snem nie mam narazie problemów wstaje co noc po 3 lub zaraz po 4 ale w sekundę usypiam spowrotem rano wstanę pokręcę się i I spowrotem spać co najmniej 2/3 godz jeszcze muszę dospać i też mi to trochę przeszkadza bo mamy 4 duże psy w domu remont i brakuje mi dnia bo cały czas mam coś do zrobienia i nie mogę się wyrobić i tak zbierają mi się zaległości01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dzień dobry 👋
Ja po całym dniu z synkiem, padam razem z nim, a może ja szybciej zasypiam 😳🙈
Wczoraj obudziłam się z mega twardym brzuchem, zastanawiam się czy mogło się tak zrobić od pełnego pęcherza 🤷♀️ dzisiaj normalnie na szczęście,bo już się przestraszyłam, za to cieszyłam się,że mi lepiej,a dzisiaj coś znowu mdło mi😏17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Olciax jak mnie w ciąży z córka podrapał kot rodziców, który jest wolno chodzący tez byłam przerażona wiec pojechałam zrobić dodatkowe badania na toxo po prostu. Wyszło ok i się uspokoiłam. Wyczytałam, ze po kocie to od razu do krwi wchodzi wiec doczytaj sobie kiedy najlepiej zrobić badanie po zjedzeniu surowego mięsa.
Olciax lubi tę wiadomość
-
Malinowa mnie wczoraj mój lekarz uspokoił troszkę z tym brzuchem twardniejącym, ze na tym etapie to bardzo często jest to po prostu z niedoboru magnezu i zalecił mi asmag forte 3x1 + 2,5/3 l wody sredniozmineralizowanej bo inaczej magnez się dobrze nie przyswaja.
Jutro poproszę Panią doktor na prenatalnych na zmierzenie szyjki może nie będzie problemu -
Dziewczyny mam bardzo nurtujące mnie pytanie😂😂😂 Jeśli mamy dziecko zimowe maluszka, i wybieramy się z nim na spacer… mamy ten kombinezon do wózka. Jak na zdjeciu… to czy my kupujemy jeszcze drugi kombinezon dla dziecka taki gruby z nogami ? Chyba już nie ?
Ps. Nie kupuje jeszcze nic , ale bardzo mnie zastanawia 😂😂😂😂😂
-
Żelka1990 wrote:Dziewczyny ja myślałam, ze ja wczoraj zaczęłam II trymestr ale to jeszcze tydzień 🙈 bo 14+0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 10:49
-
Nyashka wrote:Z tego co przeczytałam w necie i bellybestfriend kalendarz pokazujesz, to drugi trymestr to 13+0 czyli 14rnasty tydzień 😃 ja jestem 13+4 wiec wychodzi II trymestr
No to zgłupiałam -
Nie no, 14+0 to już drugi
Ja to w ogóle nie podchodzę do drzwi, jak się nikogo nie spodziewam ;P Cóż, najwyżej będę mieć problemy Dziś wracam znad morza, byliśmy na 3 nocki.Patka123 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Olciax wrote:Dziewczyny wczoraj przez przypadek zjadłam kawałek surowego kurczaka z grilla.. było ciemno, nie zauważyłam
że się nie dopiekł jestem przerażona…. wiecie może co teraz??
Teraz strawisz tego kurczaka i tyle
Luz, nie wkręcajcie się nadmiernie )
Olciax, Ekta lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Olciax ja się zgadzam z wichrowym wzgórzem, nie dajmy się zwariować. Serio taka dawka stresu jest dużo gorsza. Oczywiście trzeba uważać na to co się je, ale przecież nie każde mięso jest zakażone. Ja przez 32 lata i jadłam tatara, sushi i niemyte owoce, miałam kontakt z kotami i psami i zero zakażenia. Jeżeli Cię to uspokoi to powtórz badania, ale serio dziewczyny bez paniki.
Ja dziś też miałam kiepską noc, cały czas się budziłam, kręciłam, zasypiałam i tak w kółko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 11:41
Ekta, Olciax lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja nie pisałam ostatnio, ale też mam zmartwienie, bo mąż zaraził się bostonka i niestety mnie też dopadło. Ból gardła, głowy, gorączka 38.6 i te bąble na stopach. Już jest zdecydowanie lepiej, ale martwię się, żeby maleństwu to nie zaszkodziło 😔
2 lata starań
32 lata - 2022r
AMH=0.86
4 stymulacje letrozole
drożność - 04.2022
pozytywny test 08.05
10.05 - betaHCG 476
serduszko 19.05.2022
Julia na pokładzie 08.01.2023
2 pozytywny test 23.03.2024 -
Żelka1990 wrote:Dziewczyny mam bardzo nurtujące mnie pytanie😂😂😂 Jeśli mamy dziecko zimowe maluszka, i wybieramy się z nim na spacer… mamy ten kombinezon do wózka. Jak na zdjeciu… to czy my kupujemy jeszcze drugi kombinezon dla dziecka taki gruby z nogami ? Chyba już nie ?
Chyba to trzeba będzie sprawdzić metodą prób i błędów, jeszcze zależy jaka zima będzie w następnym roku. Bo dziecko zmarznąć nie może, ale przegrzać się, całe spocić - to też źle. -
Joke wrote:Hej dziewczyny, ja nie pisałam ostatnio, ale też mam zmartwienie, bo mąż zaraził się bostonka i niestety mnie też dopadło. Ból gardła, głowy, gorączka 38.6 i te bąble na stopach. Już jest zdecydowanie lepiej, ale martwię się, żeby maleństwu to nie zaszkodziło 😔
Współczuje przede wszystkim tego stresu Ja wierzę, że maluszek jest silny i będzie wszystko dobrze. A Tobie dużo zdrówka :* -
Żelka1990 wrote:Dziewczyny mam bardzo nurtujące mnie pytanie😂😂😂 Jeśli mamy dziecko zimowe maluszka, i wybieramy się z nim na spacer… mamy ten kombinezon do wózka. Jak na zdjeciu… to czy my kupujemy jeszcze drugi kombinezon dla dziecka taki gruby z nogami ? Chyba już nie ?
Moje starsze dzieci są z grudnia i lutego i w taką typową zimową pogodę miały kombinezonu nakładane na ubranka zimnowe i dopiero w śpiworek. Kombinezon spełniał funkcję jakby kurtki u mnie. A śpiworek dodatkowo grzał bo dziecko leży, nie ruszą się więc to była ta funkcja dodatkowej warstwy u dziecka. Zarówno kombinezony i śpiworki miałam grubsze z pierza jak i cieńsze z wełny czy polaru i ich kombinacje dobierałam do pogody.
Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Cześć Dziewczyny 😊 ja ze spaniem też mam problem, zasypiam około 1, budzę się przed budzikiem męża jak wstaje do pracy (czyli o 5:30) i tak leżę do 8 , potem zasypiam na 2h 😀 i w dzień czesto znowu drzemka chociaż na godzinkę. Kupiłam sobie takiego wielkiego Rogala do spania 😁 szczerze to nie wyobrażam sobie spania w nim w środku 🤣 bo w nocy jakby zachciało mi się siusiu to nie wiem czy zdarzyłabym się z niego wymiksowac 🤣 wkładam go sobie między nogi i jest zdecydowanie wygodniej i w końcu mężowi nie zabieram całej kołdry. Na szczęście mamy duże łóżko to nie przeszkadza nam rogal w wyrku.
Jakaś taka dalej bez energii jestem. Dalej czasami mnie mdli i wciąż mam awersję do jedzenia. Na nic nie mam ochoty 🙈 już tak mnie to męczy, nie mam w ogóle pomysłu co by tu ugotować.
Widziałam, że były jakieś wspominki o wyprawce 😊 ja jestem bardzo chętna na wspólne dzielenie się tym co niezbędne. Ile np bodziakow kupić, na ile one wystarczą, tak żeby nie przegiąć. Do tego gadżety - chciałabym jak najbardziej uprościc sobie życie z maluszkiem i zyskać przy tym dużo komfortu. Przez pierwsze 6mscy chciałabym spróbować karmić piersia, ale wiadomo że różnie z tym może być... A wy przy pierwszych dzidziusiach byłyście na KP? Czy od razu modyfik? 😊
Miłej niedzieli 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 13:32
-
Aaa i co do miesięcy, to wyczytałam, że trzeba liczyć około 4,5 tyg = 1 msc, czyli zgadzałoby się że 13+6 to koniec pierwszego trymestru. Wrzucam poniżej taka rozpiskę z miesiącami w stosunku do tygodnii. Ja wcześniej myślałam, że 12 tc to koniec pierwszego trymestru 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 13:31
-
Malamii26 wrote:Serio ? I o co wypytywali jeśli można spytać?5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️