X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:
    Dziewczyny, a na zimowe dziecko jakie ubranka się powinno kupować? Chodzi mi o te miesiące styczeń / luty (ja akurat mam termin na 2 stycznia, więc to sam środek zimy...) Pajace? Czy body i półśpiochy?
    Jestem totalnie zielona...

Dokładnie tak,jak piszesz, pajace, body, półspiochy.ja lubiłam pajace rozpinane,w najlepsze te na suwak, szybka robota 😅

Olciax lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:
    Dziewczyny, a na zimowe dziecko jakie ubranka się powinno kupować? Chodzi mi o te miesiące styczeń / luty (ja akurat mam termin na 2 stycznia, więc to sam środek zimy...) Pajace? Czy body i półśpiochy?
    Jestem totalnie zielona...

Właśnie pytałam się przyjaciółki która miała syna z lutego i mówiła, że w tym czasie najbardziej sprawdzały jej się pajace, ale ze stópkami, bo jej syn ściągał skarpety. Ewentualnie pod spód dawała body jak było bardzo zimno. Ale myślę, że warto mieć wszystkiego po trochu.

Olciax lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Dzień dobry 👋

Ja może we wrześniu zrobię przegląd szafy po synku i powybieram co się nada,co trzeba dokupić,ale póki co mi się nie chce 😅 jakoś na spokojnie podchodzę do tematu, nie jaram się zbytnio 🙈

Angela to jeszcze trochę musisz poczekać :( szkoda,że lekarz nawet nie spróbował podejrzeć 😏
    Noo też się rozczarowałam bo teraz tyle czekać.. myślę czy się nie zapisać gdzieś do kogoś tylko na usg żeby tam zobaczył co tam siedzi 🤔

Ja dla malucha nie mam nic czekam cierpliwie jak poznamy płeć czeka nas jeszcze generalny remont pokoiku maluszka jest dość mały ale obok naszej sypialni i obecnie pełni rolę skladzika na szystko

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na informację o płci. Inaczej jakoś trudno jednak kompletować ciuszki. Ale zimowe dziecko rzeczywiście najwygodniej ubierać w pajace że stopami, bodziaki czy półśpiochy. Odradzam kaftaniki, które tylko wkurzają tym, że się podwijają. Dla początkujących dobre są zapięcia kopertowe.

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Noo też się rozczarowałam bo teraz tyle czekać.. myślę czy się nie zapisać gdzieś do kogoś tylko na usg żeby tam zobaczył co tam siedzi 🤔

Ja dla malucha nie mam nic czekam cierpliwie jak poznamy płeć czeka nas jeszcze generalny remont pokoiku maluszka jest dość mały ale obok naszej sypialni i obecnie pełni rolę skladzika na szystko

Angela pewnie,zawsze możesz do kogoś innego pójść. A masz jakieś przeczucie? Ja jestem w szoku,bo mnie intuicja zawiodła 🙈 w pierwszej ciąży się nie pomyliła 🙈

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Angela pewnie,zawsze możesz do kogoś innego pójść. A masz jakieś przeczucie? Ja jestem w szoku,bo mnie intuicja zawiodła 🙈 w pierwszej ciąży się nie pomyliła 🙈
    Tak jakoś wydaje mi się że to chłopiec takie mam przeczucia i nawet jak coś oglądam ubranka wózki to pod katem chłopcai pewnie się zdziwię jak będzie dziewczyna 😁

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mam dobry rad płciowy😀
    W pierwszej ciąży przeczulam dziewczynkę, teraz chłopca. Ale u mnie sprawdza się ta pierwsza mysl żadnymi sugestiami z zewnątrz nie zwątpiona 😀😀

age.png
    age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że to będzie długi miesiąc 😁 może coś zamowie uniwersalnego..
    Myślicie że pokoik 305 x240 nie będzie zabardzo klitkowaty? Bo inaczej będzie trzeba zrobić z poddasza nad garażem a tam jest stan surowy

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajace są fajne, szczególnie jak w domu chłodno a dziecko ściąga skarpetki. ALE mają wadę - gorzej się w nich zmienia pieluchę bez zdejmowania całego. Można zdejmować tak, żeby rękawy zostawały na miejscu, ale bywa to upierdliwe, w zależności od zapięcia. No i leży to dziecko półgołe, w zimie to takie se ;) Body albo ubrania zapinane w kroku są pod tym względem dużo lepsze wg mnie.

Ja z góry odrzucam imiona, których było więcej niż 600 w roku :D Nie lubię imion popularnych, na przestrzeni lat to chyba z 2 czy 3 dla dziewczyny nam odpadły, bo się zrobiły zbyt modne - np. Laura czy Liliana.
    Teraz jest też kilka, które mi się podobają, ale ciągle coś... A to zbyt "zagranicznie" brzmią przy naszym nazwisku, a to nie pasują mi do tego stworzenia w brzuchu, itd. :/ Jedno piękne - nie było nawet 2 nadań rocznie przez ostatnia lata :D Ale zdrobnienia są kretyńskie...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe to imię mojej córki w roku którym ona się urodziła na cała Polskę 4 rok wcześniej 2 dwa lata wcześniej 2. I teraz mam imię które jest trochę popularniejsze ale tez nie za bardzo.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczczyny, sie naczytalam, caly weekend nadrobilam, ale naprodukowane :)
    Bede pisala glownie w tygodniu, jak jestem w pracy. Pisze z komputera, a w domu praktycznie nie korzystam, narobie sie przy corce i teraz zazwyczaj zasypiam z nia ok 8-9 i spie do 7 rano. Jestem mega zmeczona, myslalam, ze minie w drugim trymestrze, ale jak na razie sie na to nie zanosi.

Witam nowe dziewczyny, fajnie, ze nasze grono sie powieksza.

Mnie takze czas stracznie szybko leci, nie moge uwierzyc, ze to juz 14 tydzien. My dowiemy sie czy dziewczynka czy chlopiec 10 sierpnia. Mam przeczucie, ze druga dzieczynka, maz liczy na chlopca. Dla mnie ma to malo znaczenia, fajnie jak bylby chlopiec, bylaby parka, ale druga dzieczynka tez by bylo milo, bysmy 3 baby byly w domu :)

Za wyprawka powoli sie rozgladam, takze poluje na gondole uzywana, lozeczko checmy Next 2 me dostawiane do naszego lozka, mysle, ze bardzo ulatwi nam to zycie, corka spala z nami kazdej nocy, inaczej sie wybudzala, wiec mam nadzieje, ze takie dostawiane lozeczko pozwoli nam razem spac, a bedzie bezpieczniej.

Co do butelek. Ja mam wielka nadzieje, na karmienie piersia, bardzo sie na to nastawiam, ale ze starsza sie szybko poddalam. Znacie moze jakies fajne ksiazki/poradniki o karmieniu piersia?
    My mielismy 6 butelek, tyle schodzilo w ciagu 24h, i mylismy codziennie wieczorem, sterylizator do mikrofali super sprawa. A jak to jest z myciem butelek w zmywarce? To na prawde dziala? Ja nigdy nie wkladam plastikow do zmkywarki, troche czasu by sie zyskalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 14:40

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie tutaj z komorek? Jest jakas apka? chcialabym sie bardziej udzielac, moze z telefonem byloby mi latwiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 14:38

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do mieszkan, to mieszkamy w polowce domu, my na dole, sasiedzi na gorze, i mamy maly kawalek ogrodka. Jak dzidzia bedzie miala ok 6 miesiecy, przeprowadzamy sie na stale do Polski. Marzy nam sie szeregowka, mieszaknie z ogrodem w poludniowej czesci Wroclawia, moze na obrzezach. Ceny sa koszmarne! Czekamy az spadna, ale sie chyba nie zanosi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 14:43

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad imieniami bedziemy sie jeszcze zastanawiac, dla chlopca mamy Antoni, dla dziewczynki bardzo chcielismy Wiktoria, ale juz jest kuzynka Wiktoria, to nie chcemy odgapiac

34bw3e3kvde0eohd.png

Wysłany: 25 lipca 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z telefonu piszę,mam w przeglądarce stronę otwartą 🙂

My wózek mamy po synku i drugą spacerówkę Cybexa, leciutką do samochodu, jestem ciekawa,jak na wakacje będziemy się mieścić we czwórkę 🙈

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wygodniej na laptopie pisać.

age.png

preg.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam tylko z telefonu.
    Dostawkę do łóżka baaardzo polecam u nas pierwsze 6 miesięcy była dostawka w sypialni, łóżeczko mieliśmy w Pokoiku małej

age.png
    age.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem zwolenniczka kupowania sprzetów na dłuzej dlatego u nas łózeczko turystyczne sprawdziło sie przy synku.zazwyczaj spał w nim bez problemu a karmiłam na siedząco więc musiałam i tak wstawać :) szukam teraz wygodnego fotela zeby postawić sobie w sypiealni wlasnie na karmienie.

dzisiaj mam jakies krotkie nerwy wszystko mnie irytuje bylismy w salonie playa przeniesc numer i mlody sie nudził i mardził ze wydarłam sie na niego jak zaczoł latac po markecie jak dzik ze az mi sie przykro zrobilo bo az sie przestraszyl ze az ja sie rozryczalam bo mi zle z tym było.

z dolegliwosci ciązowych zaczeła mi siara leciec z piersi :D

5 ciaz ...
    1 synek..
    diagnostyka - poronienia idiopatyczne
    6 ciąża
    listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
    18.11 - maluszek 1,5 cm
    21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
    22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
    21.04- USG III trym 1400g cudu :)
    07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilila o matko ja dzisiaj tez brak cierpliwości. Ja już się zastanawiam czy to nie jest spowodowane jakimś wpływem pogody czy co.
    Ogólnie dopadł mnie jakis spadek mocy i zapału.

age.png
    age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irytacja też mi się zdarza. I też tego u siebie nie lubię.
    Co do imion, nie mam żadnych typów. Może z czasem coś się wykluje...

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ