Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym chyba nie odważyła się na depilację cukrową i laserową. Nogi depiluje depilatorem,mam spokój chociaż z tym na dwa tygodnie
Dziewczyny,ale ja jestem podekscytowana przed dzisiejszą wizytą,mam nadzieję,że poznamy płeć ☺️2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
A na którą godzinę masz? Daj znać koniecznie po Trzymam kciuki 😊
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Nie miałam ostatnio czasu zaglądać na forum i pewnie ciężko będzie nadrobić, ale będę próbować bo ciekawe tematy rzuciły mi się w oczy.
Mam dzisiaj badania połówkowe o godz.14:00 i strasznie się boję, bo na pierwszych prenatalnych wyszła hypoplastyczna kość nosowa😬
Dodatkowo czekam na wyniki hist-pat, bo miałam wycinane dwa tygodnie temu znamię barwnikowe i stwierdzam, że chyba nie umiem sobie radzić ze stresem. Z jednej strony nie wymyślam sobie problemów na zapas, ale jak już mam jakieś uzasadnione obawy to paraliżuje mnie ten stan.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
hakorośl wrote:Nie miałam ostatnio czasu zaglądać na forum i pewnie ciężko będzie nadrobić, ale będę próbować bo ciekawe tematy rzuciły mi się w oczy.
Mam dzisiaj badania połówkowe o godz.14:00 i strasznie się boję, bo na pierwszych prenatalnych wyszła hypoplastyczna kość nosowa😬
Dodatkowo czekam na wyniki hist-pat, bo miałam wycinane dwa tygodnie temu znamię barwnikowe i stwierdzam, że chyba nie umiem sobie radzić ze stresem. Z jednej strony nie wymyślam sobie problemów na zapas, ale jak już mam jakieś uzasadnione obawy to paraliżuje mnie ten stan.hakorośl lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:A na którą godzinę masz? Daj znać koniecznie po Trzymam kciuki 😊
Hakorosl,trzymam kciuki za Twoje połówkowe ✊✊hakorośl lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Żelka1990 wrote:Wciskaj do wody sok z cytryny zakwasisz mocz. Mi tak kazali w ciąży z córka…
Co do pasty zależy od progu bólu. Wiadomo nie jest to masaż 😀😀 ale wg mnie warto pocierpieć by mieć spokoj i ta gadkosx, ze aż się chce miziac hahaha nigdy po goleniu nie jest tak gładka
Marcysiu jak to nic nie było widać przez brzuch ??
Ty pisałaś, ze szczuplutka jesteś przecież.
Mi od 11 tygodnia już robią usg przez brzuch. W ciąży z córka byłam grubsza wtedy jakoś od 13tygodnia przez brzuch robili bo wcześniej było słabiej widać
Zawsze wydawało mi się, ze próg bólu mam dosc wysoki 😅 ale wiadomo różnie może byc. Kurde 4 tyg gladkosci brzmi bosko 😍 chyba poszukam czegoś we Wro.
Nie no, aż taka szczuplutka to nie jestem 🤣 Powiedziałabym że taka normalna. Ale troszkę tłuszczyku na brzuszku miałam i mam. Było widać dzidziusia na ostatniej wizycie (15-16tydzien) ale lekarz wolał zrobić dopochwowo USG żeby dokładnie pomierzyć obwód brzuszka, nóżki itp.
A z tym moczem to wyczytałam że jak inne parametry w normie to najprawdopodobniej źle pobrany mocz. Tyle razy sikam nad ranem że ciężko wybrać który to pierwszy poranny w który jeszcze nocny 😜🤣 -
Żelka1990 wrote:Dziewczyny, któraś z was pisała, ze ma kombinezon śpiworek do wózka firmy cottonmoose …
Zastanawiam się w sumie nad nim, bo jest tańszy chyba ponad 100 zł od tego, który upatrzylam. A ten kolor karmelowy w sumie tak wpadł mi w oko…
Ja wrzucałam foto, chce go kupic bo jest śliczny i ma dobre opinie. koleżanka użytkowała i była zadowolona. -
Marcysia, na parametry siuśków różne czynniki mają wpływ, ale generalnie samym ph to się nie ma co przejmować
Za poranny uznaję ten, po którym nie idę już spać No i żeby trafił w miarę szybko do labo.
Możesz też jeść wit C, ja zjadam 10 g dziennie To jest dobre w ogóle na wszystko
Hakorośl, trzymam kciuki, za hist-pat też, ostatnio przechodziłam to z bliską osobą...hakorośl lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny ja trzymam kciuki za wasze wizyty i czekam na info po!
Ja rano byłam z córka 😉 na moim pobraniu wymazu. Teraz siedzę pod bawialnia w ikea i robie zakupy trochę w sklepach trochę na Vinted i chyba muszę przystopować bo moje dziecko body to będzie miało zmieniane z 5 razy dziennie bo mnie porąbało 🙈🙈
Za 5 minut odbieram córkę z tej bawialni i jadę na fizjoterapie, a w doku już czekają na mnie paczki bo tylko kurierzy dzwonią 🙈
hakorośl, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Ja wrzucałam foto, chce go kupic bo jest śliczny i ma dobre opinie. koleżanka użytkowała i była zadowolona.
-
hakorośl wrote:Nie miałam ostatnio czasu zaglądać na forum i pewnie ciężko będzie nadrobić, ale będę próbować bo ciekawe tematy rzuciły mi się w oczy.
Dodatkowo czekam na wyniki hist-pat, bo miałam wycinane dwa tygodnie temu znamię barwnikowe i stwierdzam, że chyba nie umiem sobie radzić ze stresem. Z jednej strony nie wymyślam sobie problemów na zapas, ale jak już mam jakieś uzasadnione obawy to paraliżuje mnie ten stan.
Daj znać po wizycie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞hakorośl lubi tę wiadomość
-
Hej
Ogromne kciuki za dzisiejsze wizyty!! ✊🏻
Co do depilacji to ja od siebie bardzo polecam trymer do bikini. Ostatnio nie naładowałam, goliłam się zwykłą maszynką i drapałam się potem tydzień czasu. Dla mnie trymer do wybawienie.
I te co nigdy nie były na depilacji woskiem to też uważajcie, bo hormony robią swoje i te miejsca mogą być dużo wrażliwsze (większy ból, uczulenie).
No i nieśmiało mogę powiedzieć, że chyba od paru dni czuję maluszka. Tylko wieczorem i tylko jak się położę tak na plecach na wznak, czuję pojedyncze, bardzo delikatne puknięcia 😍wichrowe_wzgórza, Słonecznik90, Malamii26 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem po wizycie, dzisiaj było już przez brzuch. Siusiak się potwierdzi 😊 Dzidziuś ruchliwy bardzo, wszystko ok. Ale akurat trafił się dziś gabinet z gorszym sprzętem i lekarka (bo zmieniłam na babeczkę tego gina z centrum medycznego) mówiła że lepiej do innego się umawiać bo tutaj średni sprzęt.
Co do pH to mówiła, żeby się nie przejmować bo w ciąży czasami się zdarza że jestem troszkę podwyższone. Wymazu nie pobrała bo mówiła że wszystko jest ok w środku, śluz konsystencja itp.
Co do tego śpiworka to moja koleżanka rodziła w lipcu i na zimę go używała, trochę do gondoli i do spacerówki. Używała go do roku czasu.
Ja sobie śpiworek wyobrażam tak, że pod spód zakładam jakiś cieplejszy pajac i pod niego krótkie body żeby nie przesadzić. Od góry można zapiąć gondole albo dać jakiś kocyk w razie wu. Jednak zastanawiam się nad sensem posiadania go w przypadku maluszka urodzonego w styczniu. Czy nie lepszy byłby jakis kombinezon do gondoli. Sama nie wiem
Patka123, Nyashka, wichrowe_wzgórza, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Hej
Ogromne kciuki za dzisiejsze wizyty!! ✊🏻
Co do depilacji to ja od siebie bardzo polecam trymer do bikini. Ostatnio nie naładowałam, goliłam się zwykłą maszynką i drapałam się potem tydzień czasu. Dla mnie trymer do wybawienie.
I te co nigdy nie były na depilacji woskiem to też uważajcie, bo hormony robią swoje i te miejsca mogą być dużo wrażliwsze (większy ból, uczulenie).
No i nieśmiało mogę powiedzieć, że chyba od paru dni czuję maluszka. Tylko wieczorem i tylko jak się położę tak na plecach na wznak, czuję pojedyncze, bardzo delikatne puknięcia 😍
Polecam przemyć się wodą utleniona po goleniu, wtedy nie ma kropek i tak nie swędzi. Przynajmniej u mnie sprawdza ale ja mam rzadki zarost pomimo tego że jestem brunetką 😁
A takim trymerem golisz na gładko czy coś zostaje?
Ja właśnie tez czuję takie jakby puknięcia i dziś lekarka mówiła że to jest to. 😊 -
Marcysia1990 super że wszystko ok! Jak chłopczyk potwierdzony to już można szaleć z wyprawką
Ja jakoś nie przejmuję się tak zimą. Mam termin pod koniec stycznia, to pierwszy miesiąc myślę, że będziemy się "docierać" i werandować. Później to już będzie marzec i zaraz wiosna.
Ale planuję ubierać tak jak Marysia (ewentualnie na mocniejszą zimę dodatkowy sweterek i skarpetki). I chyba postawię na śpiworek do gondoli, ewentualnie można zawsze jeszcze przykryć kocykiem. Dziecko w gondoli też jest chronione przed wiatrem itd. może nie będzie tak źle -
Marcysia1990 wrote:Polecam przemyć się wodą utleniona po goleniu, wtedy nie ma kropek i tak nie swędzi. Przynajmniej u mnie sprawdza ale ja mam rzadki zarost pomimo tego że jestem brunetką 😁
A takim trymerem golisz na gładko czy coś zostaje?
Ja właśnie tez czuję takie jakby puknięcia i dziś lekarka mówiła że to jest to. 😊
Nie słyszałam o tej wodzie utlenioniej, kiedyś przetestuję
Chyba zależy od trymera, ja mam męski i goli do zera (może jest minimalna różnica, nigdy nie porównywałam, bo mnie efekt zadowala). Czy to po maszynce czy trymerze na drugi dzień i tak już nie jest gładko a przynajmniej nic nie swędzi i nie robią mi się krosty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 13:13
-
Hej 👋
Wczoraj miałam jakiś atak alergiczny,bo kichałam non stop, co nie przestałam to znowu mnie podrażniało, dostałam duszności i poszłam "spać" z zatkanym nosem, dzisiaj nie kicham,ale czuję się słabo, do tego ta duchota 😔
Dziewczyny powodzenia na wizytach ✊ czekamy na wieści ✊
Patka ale super 🥰 jak na pierwszą ciążę to wcześnie ☺️
Żelka ja mam ten śpiworek,tylko tam chyba jest dwie wersje,ja mam tą z odpinaną częścią na zamek, dzięki czemu śpiworek może dłużej posłużyć,bo jest automatycznie dłuższy ☺️
Marcysia czyli chłopaczek na 100% 🥰
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Słonecznik90 wrote:Ja bym chyba nie odważyła się na depilację cukrową i laserową. Nogi depiluje depilatorem,mam spokój chociaż z tym na dwa tygodnie
Dziewczyny,ale ja jestem podekscytowana przed dzisiejszą wizytą,mam nadzieję,że poznamy płeć ☺️
Trzymam kciuki za wizytę ☺️Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
malinowa_chmurka wrote:Hej 👋
Wczoraj miałam jakiś atak alergiczny,bo kichałam non stop, co nie przestałam to znowu mnie podrażniało, dostałam duszności i poszłam "spać" z zatkanym nosem, dzisiaj nie kicham,ale czuję się słabo, do tego ta duchota 😔
Dziewczyny powodzenia na wizytach ✊ czekamy na wieści ✊
Patka ale super 🥰 jak na pierwszą ciążę to wcześnie ☺️
Żelka ja mam ten śpiworek,tylko tam chyba jest dwie wersje,ja mam tą z odpinaną częścią na zamek, dzięki czemu śpiworek może dłużej posłużyć,bo jest automatycznie dłuższy ☺️
Marcysia czyli chłopaczek na 100% 🥰
W ciąży przez hormony niestety jesteśmy bardziej narażone na alergię
Mnie od drugiego miesiąca męczy zatkany nos i kichanie. U mnie to jest katar hormonalny, muszę spać z głową wyżej żeby się nie zatykał. Przychodzi i odchodzi... Niestety hormony mogą powodować obrzmienie śluzówki, a nawet krwawienie z nosa.
Chociaż u Ciebie to też może być po prostu przeziębienie
Ja od lekarza dostałam pozwolenie na ibuprom hipertonic spray, ale póki co radzę sobie bez niego, bo w ciągu dnia już mi się nie zatyka.
Oj tak z tymi ruchami sama się zdziwiłam, ale na prenatalnych lekarz mi powiedział, że mogę szybko poczuć, możliwe że łożysko mam tak położone, że mi nie przeszkadza
-
Jeśli chodzi o depilacje dla gina to można sobie darować, wiele razy slyszalam wypowiedzi, ze maja to gdzies, maja po kilkanascie albo wiecej pacjentek, jakby zwracali na to uwage to by oszaleli. Z resztą każdy gin czy połozna Ci potwierdza ze zdrowiej z niz bez . Oczywiscie nie mowie tu o buszu jak z jaskini ale takie podtrymerowane jak najbardziej są dla ginów okej Chyba, ze robicie to dla siebie to spoczko
Patka123, Nyashka, wichrowe_wzgórza, Lukrecjaa lubią tę wiadomość