X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z maści do pupy kupuje tylko linomag zielony i drugi to tormentialum gdyby się jakieś zaczerwienie pojawiło. Linomagiem po kupie zawsze smaruje. Ale po samym siku wycierałam pipi na mokro woda później do sucha i tyle.
    A co do pielęgnacji cialka to ja używałam oliwki z dermy na naturalnych olejach ale tylko do masażu shantala, nie masuje się na sucho wiec dosłownie odrobinkę ale nie robiliśmy go z mężem codziennie.

Ja powiem szczerze mnie kikut przerażał i przeraża 😝 zajmował się nim mój mąż. Mieliśmy octanisept bo nam kazały w szpitalu po porodzie 🙄 na szkole rodzenia mówiły by niczym nie ruszać jak się nic nie dzieje tylko osuszać go po kąpieli. Polozna ta domowa zakazała nam oktaniseptu stwierdziła, ze kilkut trzeba czyścić ale wacikami ze spirytusem, mała miała troszkę wydzielinki wkoło niego ale to mąż jej czyścił rano i wieczorem chyba po 8 dniach odpadł jakoś tydzień ale dokładnie nie pamietam.
    Żadne body go nie zahaczało, kaftaników nigdy nie miałam wiec nie wiem ale prędzej kaftanik by uwierał wg mnie

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • karoleczka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Dziewczyny, trochę mi wyjdzie žal post.
    Ustaliliśmy dziś datę ślubu na 8.10.2022 r.I tak,jak rodzina mojego R.jest szczęśliwa,że w końcu się pobieramy i w ogóle, tak jeżeli chodzi o moją,to po prostu ręce mi opadają.
    Zaczynając od mojego brata,po pierwsze,nie podoba mu się imię Miłosz,że jakieś takie jest nie takie. Masakra. I w ogóle, dlaczego dopiero miesiąc wcześniej informujemy o tym ślubie,przecież on wolne musi załatwić i w ogóle.
    Po drugie moja siostra,pierwsze co się zapytała,czy zapewniamy nocleg,bo jej biedny mąż nie przejedzie w jeden dzień 350 km,ale do Niemczech samochodem,czy motorem daje radę chłopak!
    No i moja mama,dzwoni do mojego R.i pyta,ile my mamy pokoi i ile my mamy materacy,no bo ten mój szwagier to on biedny i taki zmęczony przecież będzie,no i powinien porządny obiad zjeść,a ta pizza-jak zdążyłam wywnioskować z mojej mamy wypowiedzi- no to to nie obiad i moja mama zafunduje nam całą imprezę.
    A poza tym jak my możemy mieć srebrne obrączki,przecież one mają nam wystarczyć na całe życie,a srebrne są takie beznadziejne i w ogóle.
    Przepraszam za ten żal post,ale jestem tak zła,że masakra. Naprawdę byśmy woleli,że zamiast nam fundować jakaś imprezę,niech sprezentuje coś z wyprawki,to nam się bardziej przyda.

Na mój ślub goście od strony męża jechali 470 km w jedną stronę. Mieli zapewniony przed i po weselu, ale nie chcieli z niego na dzień przed ślubem. Wyjechali o 4 rano, aby na 13 być na miejscu. Po imprezie spali kilka godzin i ruszyli z powrotem. Wniosek: jeśli komuś zależy, to się pojawi. Rodzina z mojej strony była niezadowolona, że musi 40 km jechać na przyjęcie... Ile się nasłuchałam, że nie taka muzyka, brak rosołu w ramach zupy. Olej to. To Twój dzień! Ty i Twój partner jesteście tego dnia najważniejsi. Nigdy wszystkim nie dogodzisz. Nie działaj pod presją i dyktando innych. Twoje widzimi się jest priorytetem.

Słonecznik90 lubi tę wiadomość

• malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 👋

Słonecznik zawsze możesz powiedzieć,że to Wasz dzień i robicie po swojemu,chyba swoje śluby już mieli, nie cierpię jak ktoś narzuca mi swoje zdanie😏 bo i tak zrobię tak jak ja czuję,a nie jak ktoś by sobie życzył,w ogóle tu nie ma żadnej dyskusji i kropka.

Mąż przywiezie mi z De najnowszego Lidlomixa 😍 jaram się, ciekawe czy pokocham ten sprzęt i rzeczywiście będę używać 🙈 no ale od jakiegoś czasu już myślałam o takim ułatwieniu w kuchni, zwłaszcza,że niedługo dwójka w domu,to gdzieś chcę sobie uprościć to pichcenie.
    Ma może któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 09:28

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • karoleczka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wiadomosci wspierając. Żelko,dziękuję, że napisałaś mi o prof. Wiecheciu. Przede mną 300 km. W poniedziałek dwie wizyty potwierdzające brak jamy przegrody przezroczystej i podejrzenie całkowitej agenezji ciała modzelowatego. Wczoraj trafiłam do najlepszego ginekologa od wad płodu w województwie. Dostrzegł jamę,choć jest źle widoczna, bo dzidzia, nie chciała się obrobić. Komory mózgowe są poszerzone,ale w swojej normie. Dla spokoju dzisiaj wizyta w Krakowie. Te 5 dni były najgorszymi dniami w moim życiu...

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Hej 👋

Słonecznik zawsze możesz powiedzieć,że to Wasz dzień i robicie po swojemu,chyba swoje śluby już mieli, nie cierpię jak ktoś narzuca mi swoje zdanie😏 bo i tak zrobię tak jak ja czuję,a nie jak ktoś by sobie życzył,w ogóle tu nie ma żadnej dyskusji i kropka.

Mąż przywiezie mi z De najnowszego Lidlomixa 😍 jaram się, ciekawe czy pokocham ten sprzęt i rzeczywiście będę używać 🙈 no ale od jakiegoś czasu już myślałam o takim ułatwieniu w kuchni, zwłaszcza,że niedługo dwójka w domu,to gdzieś chcę sobie uprościć to pichcenie.
    Ma może któraś z Was?
    Ja mam termomix 6, teraz we wrześniu minie rok. Dla mnie rewelacja.

Malamii26 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoleczka wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za wiadomosci wspierając. Żelko,dziękuję, że napisałaś mi o prof. Wiecheciu. Przede mną 300 km. W poniedziałek dwie wizyty potwierdzające brak jamy przegrody przezroczystej i podejrzenie całkowitej agenezji ciała modzelowatego. Wczoraj trafiłam do najlepszego ginekologa od wad płodu w województwie. Dostrzegł jamę,choć jest źle widoczna, bo dzidzia, nie chciała się obrobić. Komory mózgowe są poszerzone,ale w swojej normie. Dla spokoju dzisiaj wizyta w Krakowie. Te 5 dni były najgorszymi dniami w moim życiu...
    Kochana tulę mocno ♥️ Nie mam pojęcia co to znaczy dla was i waszego dzieciątka, ale trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę. Daj proszę znać po wizycie.

age.png
    age.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoleczka wrote:
    Jejku Karoleczka,Ty przeżywałaś takie straszne chwilę,a ja przejmuje się takimi duperelami. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę w Krakowie ✊✊

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik nigdy nie ujmuj swoim przeżyciom ♥️ Każda z nas ma, miała czy będzie miała inne trudne emocje i każdej z nas są równie ważne !!

age.png
    age.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoleczka,Malinowa macie oczywiście rację.
    Dziś czeka mnie batalia z moją mamą na temat noclegu u nas,a właściwie jego braku 🙈

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Powiem tak, wejście na pasy ma ale nie tak przygotowane jak typowe otulacze do fotelikow. Bez rzep do regulacji. Ja ogólnie uważam ze kombinezon tego typu jest za gruby do łupiny. Dziecko w tak ciasnej łupinie jeszcze dodatkowo z tak warstwa pod pleckami będzie się pocić wg mnie.
    Już bym zdecydowanie wolała przykrywać ciepłym kocykiem niż mu wpychać pod wyściółkę ten kombinezon.
    Mogę dzisiaj wam porobić zdjęcia ale to raczej popołudniem bo mam dosc napiety grafik z rana wizytami u lekarzy 😃

Nie ma takiej konieczności ale dziękuję 😊 Wiem o co chodzi. Poszukam jeszcze czegoś co sprawdzi się i tu i tu a jak nie znajdę to kupie dwa różne 😊

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoleczka daj od razu znać jak tam sytuacja. Kciuki mocno zaciśnięte. 🤞 Tule mocno 🤗

age.png
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Hej 👋

Ma może któraś z Was?

Ja mam thermomixa i kocham go:) aczkolwiek ja jestem totalna noga z gotowania, nie wiem czy jest ktoś mniej udolny w tym temacie ode mnie:)
    Używam głównie do dań jednogarnkowych, ciast (zarówno słodkich jak i typu pizza, pierogi, leniwe) ewentualnie ubijam białka do naleśników czy szatkuje kapustę na surówkę:)

• Olciax Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoleczka wrote:

Mocno i niezmiennie trzymamy dalej kciuki za Ciebie i dziecko.
    Trzymaj się i odezwij z dobrymi wieściami;)

• I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do pempka mi już od dluzszego czasu wystaje. Ale Ja nie mam dziurki w pempku tylko taki " cypek".
    Ja wózek mam po pierwszym. Właśnie wczoraj Go prałam i czyściłam. Póki ładna pogoda żeby wysechł na spokojnie.
    Dziewczyny jak wasze samopoczucie. U mnie było już ok. Ale od kilku dni mam znow spadek mocy. Tylko bym leżała, spała i jadła.( Z tym ostatnim musze sie pilnować ta nieszczęsna cukrzyca). Już zajadalam głód samą wasą albo herbata gorzka żeby zapełnić żołądek. Ciagle mi sie chce jeść

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Słonecznik nigdy nie ujmuj swoim przeżyciom ♥️ Każda z nas ma, miała czy będzie miała inne trudne emocje i każdej z nas są równie ważne !!
    Dziękuję 🥺🥰

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Hej. Co do pempka mi już od dluzszego czasu wystaje. Ale Ja nie mam dziurki w pempku tylko taki " cypek".
    Ja wózek mam po pierwszym. Właśnie wczoraj Go prałam i czyściłam. Póki ładna pogoda żeby wysechł na spokojnie.
    Dziewczyny jak wasze samopoczucie. U mnie było już ok. Ale od kilku dni mam znow spadek mocy. Tylko bym leżała, spała i jadła.( Z tym ostatnim musze sie pilnować ta nieszczęsna cukrzyca). Już zajadalam głód samą wasą albo herbata gorzka żeby zapełnić żołądek. Ciagle mi sie chce jeść
    Jesteś biedna,że musisz tak kombinować,ale im nasze dzidzię większe,tym my bardziej głodne. Ja pewnie dostanę skierowanie na krzywą na następnej wizycie.
    Jeżeli chodzi o pranie wózka,to też jakoś teraz będę planowała go wyprać, oczywiście to,co się da to na pranie ręczne do pralki i wypiore w proszku Jelp,ale gondole i budkę to chyba gąbką,ciepła wodą z proszkiem,a potem płukanie ze szlaucha

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo głęboki pępek, wsadzę w niego prawie pół małego palca 🤣 i na razie jest na swoim miejscu i mam nadzieję, że tak zostanie. Na myśl że mógłby wystawać czuję jakis taki dyskomfort. Nie mam też jeszcze żadnych przebarwień na brzuchu ani w okolicy pępka. U koleżanki mimo że pępek nie wyszedł zrobiła się taka brązowa plama w pępku i dookoła.

age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik zrobiłam identycznie. Wózek mam z dodatkami eko skory i niestety większość rzeczy ręcznie w wanience gąbka i odplamieczem z lovely. A stelaż i gondole ( część plastikową) szmatką na działce i później zmyć pod szlauchem. Mąż jeszcze koła dopompował, śrobki wymienił byly 3 brzydkie. Wyschnie wszystko i złoże aby zapakować w duże worki na smieci i zostawie na budowie wezmę go do domu dopiero w styczniu przed porode.

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Słonecznik zrobiłam identycznie. Wózek mam z dodatkami eko skory i niestety większość rzeczy ręcznie w wanience gąbka i odplamieczem z lovely. A stelaż i gondole ( część plastikową) szmatką na działce i później zmyć pod szlauchem. Mąż jeszcze koła dopompował, śrobki wymienił byly 3 brzydkie. Wyschnie wszystko i złoże aby zapakować w duże worki na smieci i zostawie na budowie wezmę go do domu dopiero w styczniu przed porode.
    Wiesz co,tylko mi chodzi o części materiałowe od gondoli,których nie da się zdemontować i włożyć do pralki. Żeby umyć je gąbką,a następnie jakoś spłukać ;)

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Wiesz co,tylko mi chodzi o części materiałowe od gondoli,których nie da się zdemontować i włożyć do pralki. Żeby umyć je gąbką,a następnie jakoś spłukać ;)

Ja to na myjnię podjadę 😅

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ