Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jeżeli chodzi o rzeczy wyprawkowe z działu kosmetycznego,to jak to jest z zasypkami? Używa się ich,czy lepiej nie?
A my dziś zamówiliśmy komodę na ubranka i inne rzeczy dla Miłosza z allegro ☺️
Pierzecie już ubranka i prasujecie? Ja już mam ich sporo i zastanawiam się,czy nie zacząć w przyszłym tygodniu ich ogarniać. Ja generalnie nienawidzę prasować,więc wolę to zrobić szybciej,niż pòźniej🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 22:25
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik ja miałam dla córki zasypkę baby dream czasem zasypalam pupę. Chociaż u nas nie było nigdy żadnego problemu z odparzeniem. Raz miała córkę delikatnie zaczerwieniona wtedy posparowalam termentialum i po problemie.
Ja ubranka mam już wszystkie, tylko jak reszta paczek dojdzie to poukładam już w garderobie bo wczoraj mąż kończył garderobę. Specjalnie robiliśmy przebudowę by do naszej garderoby wstawić również regały dla dzieci. Ale na razie układam nie prane. Mam w planach zacząć prac po 30 tygodniu rozmiarami będę prała suszyła prasowała( również nie cierpię 🙈) i układała. Na razie i tak czeka nas jeszcze takie dwa tygodnie remontu wiec nie planuje. W sumie mi zostało kupić właśnie pielęgnacje dla małego + zawartość walizki do szpitala. Ah No i fotelik. Także w październiku kupimy fotelik. W listopadzie kupie zawartość walizki do porodu a w grudniu kupie pielęgnacje dla małego -
Ale generalnoe nie używa się zasypki przy każdym przebieraniu pieluchy,prawda? Gdzieś przeczytałam,że profilaktycznie stosuje się przy każdej zmianie w pieluchy zielony linomag,a jak się używa maści plus zasypki,to tworzy się z tego takie ciastko,przez które są potem problemy.Żelka1990 wrote:Słonecznik ja miałam dla córki zasypkę baby dream czasem zasypalam pupę. Chociaż u nas nie było nigdy żadnego problemu z odparzeniem. Raz miała córkę delikatnie zaczerwieniona wtedy posparowalam termentialum i po problemie.
Ja ubranka mam już wszystkie, tylko jak reszta paczek dojdzie to poukładam już w garderobie bo wczoraj mąż kończył garderobę. Specjalnie robiliśmy przebudowę by do naszej garderoby wstawić również regały dla dzieci. Ale na razie układam nie prane. Mam w planach zacząć prac po 30 tygodniu rozmiarami będę prała suszyła prasowała( również nie cierpię 🙈) i układała. Na razie i tak czeka nas jeszcze takie dwa tygodnie remontu wiec nie planuje. W sumie mi zostało kupić właśnie pielęgnacje dla małego + zawartość walizki do szpitala. Ah No i fotelik. Także w październiku kupimy fotelik. W listopadzie kupie zawartość walizki do porodu a w grudniu kupie pielęgnacje dla małego
W ogóle powinno się używać czegoś zapobiegawczo przy zmianie?
Jestem kompletnie zielona w temacie 🙈2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Ja używałam tylko zwykłego kremu pod pieluchę - na początku częściej, bo dzieciory co chwila sikają albo robią kupę
Żadnych zasypek nie stosowałam.
Muszę u nas zrobić dziewczynom ikeowego paxa, mam nadzieję, że w październiku, i dopiero wtedy upiorę i uprasuję ciuchy. Teraz nie bardzo miałabym gdzie je upchać, więc odpuszczę do czasu "przemeblowania".9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja używałam zasypki chwilkę przy pierwszym dziecku, ale cała ta zasypka bardzo chłonęła mocz i on zamiast wchłaniać się w pieluchę to robił drażniący okład na pupie i pogorszył bardzo problem. A kremy, maści jednak robiły warstwę ochronna i pupa była jak u niemowlaczka bez podrażnień 😉Słonecznik90 wrote:Ale generalnoe nie używa się zasypki przy każdym przebieraniu pieluchy,prawda? Gdzieś przeczytałam,że profilaktycznie stosuje się przy każdej zmianie w pieluchy zielony linomag,a jak się używa maści plus zasypki,to tworzy się z tego takie ciastko,przez które są potem problemy.
Jestem kompletnie zielona w temacie 🙈3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Słonecznik90 wrote:Wichrowe_wzgòrza,a jaki kremik używałaś?
Kieeedyś to bepanthen baby extra, ale niestety już go nie robią. Ale super mi się teraz sprawdzał babydream z nowej serii, w biało-pomarańczowej tubce (Natural czy jakoś tak). Tam są fajne proste składy, krem nie ma zapachu i nie jest za tłusty.
Linomag to jak już pisałam - u moich dzieci (i kilkorga znajomych) odparzał jak wściekły, trzymam się od tego z dala
Na trzeciej nawet nie zamierzam próbować 
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wicher, rozumiem,że stosujesz maść przy każdej zmianie pieluszki,tak?
Do czego w takim razie jest zasypka i kiedy się ją stosuje?🤔2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Dzień dobry 👋
Zasypki służyły raczej do zapobiegania powstawania właśnie podrażnień w miejscach gdzie zbiera się wilgoć, żeby dodatkowo osuszyć,ale szczerze mówiąc raczej się od tego odchodzi, ja nie używałam w ogóle. Raczej kremy wyżej wymieniane,no i ważna jest higiena, częsta zmiana pieluszki, nie zapinamy tak szczelnie,wietrzenie tej pupy.
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Nie nie łączy się tego. Wiesz co my po siku po umyciu woda osuszalismy skore całkowicie i zakładaliśmy pampersa. Po każdej kupie po umyciu i osuszeniu cieniusieńka warstwa linomagu zielonego smarowalismy skore w okolicy pupci. No i u nas się tak dobrze sprawdzało.Słonecznik90 wrote:Ale generalnoe nie używa się zasypki przy każdym przebieraniu pieluchy,prawda? Gdzieś przeczytałam,że profilaktycznie stosuje się przy każdej zmianie w pieluchy zielony linomag,a jak się używa maści plus zasypki,to tworzy się z tego takie ciastko,przez które są potem problemy.
Jestem kompletnie zielona w temacie 🙈
Ps. Dziwi mnie, ze wichrowe ma takie doświadczenie z linomagiem. Bo właśnie wśród mojej rodziny i znajomych każdy nam go polecał, na szkole rodzenia tak samo. I teraz tez każda znajoma właśnie używa duetu linomag + termentialum do zadań specjalnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 07:41
-
Dziewczyny,dziękuję za wszystkie odpowiedzi ☺️
Ja się właśnie ogarniam na pobranie krwi,a potem na wizytę.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Żurawinka daj koniecznie znać po chyba wszystkie tu czekamy na twoja wizytę z niecierpliwością 😊 trzymam kciuki
Słonecznik kciuki za wizytę czemu na wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 10:05
-
Ja przełożyłam połówkowe lekarz wpisał mnie do siebie prywatnie tam gdzie robiłam prenatalne na 26.09 ale ostatnio dostalam SMs że przesunął im się termin urlopu wiec zmieniłam na 16.09 na 17sta
-
Ja mam wizytę za 15 minut... mega mam stres...
Trzymam kciuki za resztę dziewczyn 🥰16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka
-
Hej Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! 🤞
Malamii a jak u Ciebie? Jak się czujecie? Teścik kolejny coś potwierdzi?
Byliśmy wczoraj w szkole rodzenia i wstępne odczucia bardzo pozytywne. Może w końcu sie upewnię w tym wszystkim co już wiem 😁