Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam nalot tylko na jednego lumpka. Kupiłam 3 pajace do szpitala dla synka, koszule dla mnie do szpitala zapinana z długim rękawem bardzo ciepła i wyglada na zupełnie nowa. I dla córki piżamę taka sztos ciepła z metkami sama sobie wybrała a jest w samochody🙈 ale za 10 zł nie będę jej żałowała 😉 za wszystko dałam 50 zł 👍🏽
Nie miałam dzisiaj dnia tak na prawdę ani pleców do szukania 😏
Teraz czekam na kuriera z moimi słodyczami bez cukru od firmy yaro. Ciekawe czy mi posmakują 😃😃 -
Ja po wizycie. Niby chłopak nadal jednak ja mam wątpliwości. Ten obraz usg mi wygląda na dziewczynkę. Już sama nie wiem. Ma pępowinę blisko i trochę to utrudnia obserwacje
Mały waży 360 g. Ogólnie wszystko ok. Dostałam l4 więc od dziś "wolne" tak to nazwijmy, bo w domu 2,5 latek na antybiotyku....
Dzyjka długa 4 cm więc super. Oby się nie skracała do czasu porodu.Olciax, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Ja po wizycie. Niby chłopak nadal jednak ja mam wątpliwości. Ten obraz usg mi wygląda na dziewczynkę. Już sama nie wiem. Ma pępowinę blisko i trochę to utrudnia obserwacje
Mały waży 360 g. Ogólnie wszystko ok. Dostałam l4 więc od dziś "wolne" tak to nazwijmy, bo w domu 2,5 latek na antybiotyku....
Dzyjka długa 4 cm więc super. Oby się nie skracała do czasu porodu.
Gratulacje, oby tak dalej! W domu masz synka czy córkę?
Żurawinka, czekamy jeszcze na dobre wieści od Ciebie:) -
Majowa, gratuluję udanej wizyty.
U mnie obraz szyjki w USG lepszy niż 2 tygodnie temu. Leżenie pomogło, bo z pół cm zrobił się jeden, a do wewnętrznego rozwarcia nie właził pęcherz płodowy. Ale oczywiście nadal mam leżeć i tak naprawdę ciąża nadal zagrożona. Mały ma ponad 700 gramów i mimo że dopiero zaczęłam 25 tydz, to wymiarami synek jest parę dni starszy.Majowa_nadzieja, Marcysia1990, Malamii26, hakorośl lubią tę wiadomość
-
Majowa ciekawa sprawa z tym ibrszem USG, wcześniej też chłopaka prognozowano?
Żurawinka to świetne wiadomości ❤️ 1 cm to już coś, będzie dobrze ✊
A ja dzisiaj byłam na czyszczeniu zębów, jeszcze mam do leczenia dwa zęby 😑 dziąsła masakra w ciąży,tak mi krwawią,w pierwszej to samo miałam 😏17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Żurawinka super wieści bardzo się cieszę że jest lepiej oby tak dalej01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Hej:)
Majowa super że na wizycie wszystko ok. A będziesz już kupować rzeczy dla chłopca czy poczekasz jeszcze na potwierdzenie? Dziwna sytuacja, ale chyba lekarz powinien widziec...
Żurawinka super informacja o szyjce No i mały to dobry koksik służy mu Twoje leżenie
Do mnie dziś zadzwonili czy możemy połówkowe przełożyć, więc mam 2 dni wcześniej, równo za tydzień. Już się nie mogę doczekać... -
Żelka1990 wrote:Przyszło moje zamówienie z reserved 🙈moje ciążowe dresy w rozmiarze L hmmm weszłam bym w nie dwa razy 😳😳😳😳
Sukienka wyglada turbo średnio może jak przymierze coś z tego będzie 🙈
Mam nadzieje tylko, ze zamówienie z HM okaże się trafione haha
Z tymi zamówieniami niestety tak jest ja dziś odebrałam polecane legginsy z lidla no i są takie na styk już teraz, dość sztywne, więc też będę zwracać. -
Żelka1990 wrote:Ps. Dziwi mnie, ze wichrowe ma takie doświadczenie z linomagiem. Bo właśnie wśród mojej rodziny i znajomych każdy nam go polecał, na szkole rodzenia tak samo. I teraz tez każda znajoma właśnie używa duetu linomag + termentialum do zadań specjalnych.
No jak widzisz nie tylko ja
Mnie to nie dziwi zupełnie, bo dziecko to nie rzecz z instrukcją obsługi Każde może reagować inaczej, normalka. Nie wszystko dla wszystkich
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Słonecznik90 wrote:Wicher, rozumiem,że stosujesz maść przy każdej zmianie pieluszki,tak?
Do czego w takim razie jest zasypka i kiedy się ją stosuje?🤔
Wiesz co, na pewno na początku częściej, ale nie pamiętam czy zawsze z tego co pamiętam, to obserwowałam, czy to konieczne. Druga miała (i ma) bardziej wrażliwą skórę na pupie i na pewno wymagała większej uwagi niż starsza.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Patka dobrze, ze napisałaś bo miałam je kupować. W sumie w pierwszej ciąży miałam z H&M i teraz tez mam dwie sztuki z H&M i lubię je. Tak na prawdę jakbym gdzieś pogrzebała w tych moich kartonach z rzeczami out to bym znalazła tamte i byłoby z głowy…
-
Dziewczyny jeszcze się wrócę do tematu chusteczek z woda do pupy. Zanim coś kupicie to warto sobie wcześniej i sroka o sprawdzić.
Ja właśnie miałam się skusić na polecane babydreams bo tych nigdy nie miałam, chciałam je przetestować a nóż mogłyby się okazać, ze tanie i dobre zastępstwo dla waterwhipes No ale…
Rozpuszczalnikiem jednak pupy, raczek ani twarzy nie będę tarła… 🙈🙈🙈 Kto to w ogóle dopuszcza do sprzedazy 🤷♀️
Zastanawiam się nad tymi…
Tych ktoś z was używał ? Są dobrze nasączone ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 15:37
-
O, jak jestesmy znowu przy temacie pupy to jakie pieluchy polecacie? Dużo słyszałam dobrych opinii o Dadzie i lidlowskich, a ze pampers to niekoniecznie są dobre na początek 🤔
-
Żelka, nie te niebieskie chusteczki, tylko zielone są dobre. Sensitive, czy jakoś tak. Tych niebieskich nigdy nie miałam.
Natomiast o tych wodnych sama pisałaś, że Ci nie pasują - jak wspominałam, że wolę je od waterwhipes czy jak im tam. Dla mnie są lepsze, bo tak nie ciekną - po prostu są wilgotne. Kup jedną paczkę to przetestujesz, dla mnie są idealne.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
South wrote:O, jak jestesmy znowu przy temacie pupy to jakie pieluchy polecacie? Dużo słyszałam dobrych opinii o Dadzie i lidlowskich, a ze pampers to niekoniecznie są dobre na początek 🤔
Dady były całkiem ok, lupilu nie lubię, bi mi śmierdzą. Pampersy podobno często uczulają, sama nie testowałam. Moje ulubione to babydream ale zwykłe, nie te fun&fit (też mi śmierdzą i przeciekają jakoś częściej).
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
bumbum wrote:Z tego co pamietam i ja polecam to zielone babydream extra sensitive, na sroka o dobra opinia
Acz ja ich głównie używam i tak do rąk.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023