X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka wrote:
    Ja mam taką samą dawkę. Ale mnie zastanowiło coś innego. Nigdzie nie dostałam magnezu bez b6, a już tę witaminę mam w zestawie dla ciężarnych. Więc póki co zarzuciła suplementy. Magnezu raczej nie przedawkujesz, a z tą b6 to nie wiem.
    Ja miałam spinania brzucha i dostałam asmag forte 3x2 do tego wypić wody średnio zmineralizowanej 2,5 -3 l wtedy się lepiej magnez przyswaja. Czysty magnez bez b6.
    Pomogło, teraz rzadko się stawia. Doktorek mój mówi ze jak w 3 trym się to stawianie znowu uaktywni to mam dołożyć kolejne 2 tabl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 21:12

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nowe body kopertowe z długim rękawem to fajne wielopaki ma H&M , a jeśli mogą być używki to wybór ogromny jest na Vinted.

age.png
    age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm, i są fajne komplety po 3-5 body z hm na vinted, z tych nowych z metką lub bez :)
    Z H&M jestem zadowolona, niektóre będą już chyna 4 dziecko przerabiać i nadal są całkiem ok :)
    Sinsay ma ładne i tanie ciuchy, ale takie sobie - np. bluza starszej już wygląda jak po pięciorgu ;>

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubrań z sinsay nie kupuje dla mnie one są jak szmatki. Do jednego prania. Później sztywne jak te z pepco. Chociaż pepco ma linie organic i te się fajnie noszą.

age.png
    age.png

Wysłany: 27 września 2022, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja ze sztywnością w ogóle nie mam doświadczenia, ani sinsay ani pepco... A są fajne właśnie dla przedszkolaka bo tak nie szkoda ;P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body polecam h&m,w gole super mają kolekcje dla chłopaków 😍 można stroić małych przystojniaków 😁
    W Pepco zazwyczaj też kupuję, ta kolekcja premium naprawdę fajna,ale i zwykłe ciuchy,to samo Sinsay na codzień to nie szkoda 😁

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córce kupuje tak na codzien zara i HM, lubię te ubrania fajnie się piorą i na tyle zabaw na kolanach one dobrze wyglądają. A na wyprzedażach to maja ceny sinsaya
    Lubię tez takie marki instagramowe rosnij pięknie, dear sophie, i love milk itd

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny mam okropną bezsenność.
    Wczoraj miałam 2 godz drzemkę w dzień przez co tylko sobie pogorszyłam🙄 bo nie mogłam zasnąć do 1 w nocy na pewno a potem co rusz w nocy pobudka. Kopanie małego mnie wybudza ehh

age.png
    age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się budzę kilka razy w nocy mały kopie mie między 1 a 2 w nocy przynajmniej tak mnie obudził już druga noc co trochę chce mi się pić a co za tym idzie siku więc też się nie wysypiam niestety

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te same problemy. Nocne siki, maluch wiercipięta i jeszcze czasem brzuch się stawia. Zdarza mi się, że obudzę się w środku nocy i już potem spać nie mogę. Przyznam, że czytam wtedy książki. Kilka stron potrafi uśpić.

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po glukozie. Fuj. Ale dałam radę. Wyniki będą po południu. Dziś mam też wizytę.

• Olciax Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka wrote:
    Jestem po glukozie. Fuj. Ale dałam radę. Wyniki będą po południu. Dziś mam też wizytę.

Trzymamy kciuki, daj znać koniecznie jak szyjka :)

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinko,trzymam kciuki za Twoją wizytę ✊✊Daj znać po ☺️

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • South Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze snem trochę lepiej niż na początku, ale dzisiaj miałam pierwszy raz tak, ze byłam siku ok 5 rano i dzieciaki zaczęły fikać i jakoś nie potrafiłam przez to zasnąć, ale całe szczęście udało sie jeszcze potem zdrzemnąć do 8 :) kurde znowu mam opryche na ustach (tzn. 2 raz w ciąży) i już napisałam do dr czy mogę brać jakieś tabsy bo coś czuje ze plasterki miało dadzą bo jest dość duża :( Całe szczęście już po remoncie i dzisiaj już tylko mycie szaf zostało i w końcu wyśpię sie w swoim pełnowymiarowym łóżku 😍

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka wrote:

Powodzenia, daj znać po wizycie ✊🏻

Ja mam ogromny problem z zaśnięciem, kręcę się z boku na bok i potrafię iść 3 razy siku bo chyba dziecko napiera na pęcherz. Za to jak zasnę to już odwrotnie, śpię do oporu i nawet jak wstaje to dalej jestem senna. Dziś wstałam o 8 z głodu, zjadłam i poszłam znowu spać do 10.

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chętnie poszła spac, ale mam aktywna 3,5 latke w domu. Czekam kuriera z firana i zasłona 😃 i będę przeszczęśliwa jak mąż mi zawiesi dzisiaj. Później pójdę do paczkomatu i na spacer z córa i tyle aktywności na dzisiaj. Mam jeszcze zaplanowana aktywność wieczorna 😉 mianowicie jutro mam wizytę na NFZ u ginka i się muszę stiuningowac bo kto wie może w końcu w tym 25 tyg stwierdzi, ze trzeba zbadać szyjke haha 😂 oczywiście ja tam wole by on tam nie grzebał 😉

Zurawinka myślałam właśnie dzis o tobie, czekam na wieści po wizycie ✊✊

South ja tez dzis jak powiesi mąż firane w sypialni to kończę remont oficjalnie haha 👍🏽

age.png
    age.png

Wysłany: 27 września 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zasypiam i na siedząco, spałabym jak zabita, tylko niestety jak wczoraj młodsza przylazła tak dziś starsza i coś marudziła... Żadne fikania nigdy mnie nie budziły. Nadal mogę spać trochę na brzuchu, tylko ciut bardziej bokiem i z nogą jedną podciągnietą :D I nawet sikanie tak mnie bardzo nie budzi :)
    Ogólnie - gdyby nie dzieci, to spałabym jak suseł :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja to zasypiam i na siedząco, spałabym jak zabita, tylko niestety jak wczoraj młodsza przylazła tak dziś starsza i coś marudziła... Żadne fikania nigdy mnie nie budziły. Nadal mogę spać trochę na brzuchu, tylko ciut bardziej bokiem i z nogą jedną podciągnietą :D I nawet sikanie tak mnie bardzo nie budzi :)
    Ogólnie - gdyby nie dzieci, to spałabym jak suseł :)

To moja ulubiona pozycja na boku, ale tak wlasnie z jedną nogą podciągnietą. Mąż krzyczy żebym dziecka nie dusiła :D Ale póki mi tak wygodnie to tak śpię.
    Mnie dziecko też nie budzi, w ogóle mam wrażenie, że przesypia całe noce i dopiero nad ranem tak leniwie zaczyna się ruszać. W sumie i ja i mąż byliśmy spokojnymi dziećmi, więc oby poszła w naszą krew 😁

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja poruszę temat jak reagować na mądrości z poprzedniego stulecia od starszych osób z rodziny. Czy puszczać jednym uchem, żeby nie urazić osoby, czy już od początku stawiać granicę?

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, to zależy od starszej osoby, ja zaczelam najpierw łagodnie, niestety nie sprawdziło się - żałuję, że od razu nie postawiłam sprawy jasno, oszczędziło by to wielu sytuacji. Jeśli jednak są to rady nienarzucające a jedynie z dobroci serca - można powiedzieć np. lekarz/położna kazali inaczej lub puścić mimo uszu :) Jeśli jest to osoba obca/daleka rodzina z którą rzadko się spotykam to ja nie wchodzę w dyskusję, zazwyczaj nic ona nie daje :p

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ