Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żurawinka to bardzo dobre wieści No tak maluchy teraz dość szybko rosna cieszę się bardzo że tak dobrze wszystko u ciebie idzie i mam nadzieję że tylko takie wiadomości z wizyt będą
Żurawinka lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żurawinka super wieści ❤️ kawał człowieka ❤️ ja za tydzień mam wizytę, ciekawe ile przykoksił😁
A w piątek krzywa cukrowa 🙈Żurawinka lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Zurawinka super informacje ! Mały już na prawdę duży! A jak twoja krzywa ? Masz wyniki ??
Ciekawe ile mój mały wazy, jestem pewna, ze ma teraz faze wzrostu bo mi brzuszek ma pewno się rozrasta bo trzy dni czuje mocne bóle zrostów ze ciągną mnie, nie przyjemne to jest. Do tego dzisiaj mam wzdęcia bo się śliwek najadłam i wracałam ze spaceru i myślałam, ze mi brzuch eksplodujeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 17:13
-
No ja to mam pecha w tej ciąży. Jak nie urok, to przemarsz wojsk... Krzywą mi źle wyszła Niedawno przyszedł wynik. Na czczo 86, po godzinie 169, ale po dwóch 167, więc cukrzyca 😟
Jutro będę się umawiać do diabetologa, bo pewnie taka jest procedura jak się domyślam. -
Patka123 wrote:Żelka a co Ty wpisywałaś na vintend, że znajdywałaś te śpiworki do wózka? bo jak wpisuje to pokazują mi się tylko takie do spania.
Ja też widzę, że teraz trwa szybki przyrost, brzuszek mam wrażenie, że z dnia na dzień mi bardziej wywala.Patka123 lubi tę wiadomość
-
Żurawinka wrote:No ja to mam pecha w tej ciąży. Jak nie urok, to przemarsz wojsk... Krzywą mi źle wyszła Niedawno przyszedł wynik. Na czczo 86, po godzinie 169, ale po dwóch 167, więc cukrzyca 😟
Jutro będę się umawiać do diabetologa, bo pewnie taka jest procedura jak się domyślam.
Ale kilka trików żywieniowych i cukry się da opanować -
Śpiworki na vinted są też jak się wózki wpisuje to też ich dużo wyskakuje
Patka123 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Zmienię temat. Bo natknęłam się już na kolejną wypowiedz w siedzi, gdzie znane osoby wypowiadają się o tym, że pojawienie się dziecka to moment kryzysu dla związku. I każde kolejne to kolejny kryzys dla związku.
Zastanawia mnie- dlaczego? Każda mówi, ze to nowa rola, ze wywrotka życia itd. No i właśnie ja po urodzeniu córki zbliżyłam się do męża bardzo. Nasz związek długoletni zyskał na tym jeszcze bardziej. Staliśmy się super teamem, No serio tak błaho to zabrzmi ale dziecko to ten kolejny brakujący puzzel w naszym życiu. Ja wiem, ze mając 3,5 latke w domu już to drugie macierzynstwo będzie inne. Ojcostwo tak samo, nas tez czeka w tym czasie inna ogromna zmiana w życiu. Ale jestem pozytywnie nastawiona na to.
Dziewczyny, które są już mamami raz dwa i więcej. Jak to było u was?
ale i on mnie z tego wyciągnął. nie wiem co bym zrobiła bez niego.
po każdym kolejnym dziecku już byliśmy silniejsi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 18:17
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Żurawinka wrote:No ja to mam pecha w tej ciąży. Jak nie urok, to przemarsz wojsk... Krzywą mi źle wyszła Niedawno przyszedł wynik. Na czczo 86, po godzinie 169, ale po dwóch 167, więc cukrzyca 😟
Jutro będę się umawiać do diabetologa, bo pewnie taka jest procedura jak się domyślam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 19:02
-
Patka123 wrote:Dziewczyny a ja poruszę temat jak reagować na mądrości z poprzedniego stulecia od starszych osób z rodziny. Czy puszczać jednym uchem, żeby nie urazić osoby, czy już od początku stawiać granicę?
Zależy kto i jak. Jak się mocno narzuca i próbuje coś forsować, to granice. A jak takie "złote rady cioci Zosi" to olewka ;]
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja mam wrażenie, że naprawdę dobremu związkowi dziecko nie zaszkodzi. Najłatwiej o kryzys, jak wcześniej było średnio. Albo jak się nie dogadało wcześniej podstawowych kwestii związanych z rodzicielstwem.
Co do rad - teściowie się nie wchrzaniają, natomiast moja matka to jest "najmądrzejsza z całej wsi". Miała 1 dziecko, mam prawie 40 lat, więc jakby trochę czasu minęło ;> A non stop słyszę, co ona robiła, jaka JA byłam... Rzygać mi się od tego chce, za każdym razem muszę stopować a i tak to gówno daje. I o ile same rady są z dupy i po prostu irytujące, tak pouczanie moich dzieci wg swoich wizji doprowadza mnie do szału. Bo dzieci dostają sprzeczne komunikaty.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Patka123 wrote:Żelka a co Ty wpisywałaś na vintend, że znajdywałaś te śpiworki do wózka? bo jak wpisuje to pokazują mi się tylko takie do spania.
Ja też widzę, że teraz trwa szybki przyrost, brzuszek mam wrażenie, że z dnia na dzień mi bardziej wywala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 19:35
IVF 03.2022 --> 12 komórek zapłodnionych, 2 blastocysty ❄️ 4AB, ❄️ 4BA
Transfer 28.04.2022 --> 4AB
5dpt II
6dpt 29
8dpt 154
11dpt 656
13dpt 1617
18dpt 5532
20dpt 7776 i
Poród 40+5 SN
Powrót po rodzeństwo 🐣
Transfer 03.04.2024 --> 4BA
5dpt II
6dpt 14
8dpt 24
12dpt 89
15dpt 442 🌟
19dpt 1403
22dpt 2300
26dpt 3mm człowieka -
Eve1990 wrote:Dobrze szuka sie ma vinted też po określonych markach ma moze ktoras z Was spiworek zaffiro z naturalna welna? Warto?
No chyba, ze właśnie O taki model ci chodzi. Nie ze kombinezon wozkowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 19:42
-
Co do dobrych rad, u mnie na razie obywa się bez rad od rodziny, która miała dzieci kilkanaście lat temu. Zastanawiam się jak to będzie z moją mamą. Chciałabym, żeby przyjechała do mnie na dwa tygodnie jak mąż wróci do pracy. Z drugiej strony nie wiem co się spodziewać po niej w sprawie rad. Czy będzie w stanie tak się opiekować jak ja bym chciała czy będzie robiła po swojemu 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 21:48
-
Nayashka z racji, ze mnie poród zaskoczył. To moja mama przyjechała do nas jak my byliśmy w szpitalu. Zajmowała się psem i wiadomo ogarnęła mieszkanie w tym czasie, żeby na powrót było czyściutko. I ja Np wiedziałam, ze nie chce mamy. No ale została. My wyszliśmy we czwartek do domu a moja mama pojechała w poniedziałek, kazałam ja mężowi odwieźć na dworzec 🙈🙈🙈 Zabierała mi dziecko. Nie dawała mi nic przy małej robić, tylko żebym odpoczywała a ja się czułam super i chciałam sama zmieniać tego obsranego pampersa 😂 ale jej komentowanie na temat laktacji mnie przerosło. Na szczęście mój mąż był przygotowany np na babybluesa bo na szkolenrodzenia mieli zajęcia z psychologiem partnerzy i tym sposobem u mnie babyblues potrwał jeden wieczór, bo mąż dał mi serio mega wsparcie a ja podjęłam decyzje ze babcia jest zbędna.
Boże jak pojechała to jakbyśmy życie zyskali na nowo 😂😂😂😂
Kurde zapomniałam o płencie😂
Chodziło mi o to, że ja od początku wiedziałam, że ktokolwiek po porodzie po powrocie do domu jest nam zupełnie zbędny. Ja doskonale wiedziałam, że chce być z mężem i dzieckiem sama, a później w ogóle sama bo ja się będę tak czuła najlepiej. Sytuacja sama spowodowała troszkę inaczej, i głupio było mi powiedzieć mamie, żeby już pojechała bo wracamy do domu i myślałam ok, niech te kilka dni będzie ugotuje pomoże… No ale moje jednak początkowe przeczucia się potwierdziły. I to, że została było u mnie akurat błędemWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 21:01
Nyashka lubi tę wiadomość