Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Czopków użyłam może z 3 razy w życiu, jakoś nie lubię Teraz na szczęście chętnie piją syrop w razie czego, ale jak starsza była mała to dramat, wszystkim pluła A już pedicetamol prawie wyrzygała. Cóż, spróbowałam i się nie dziwię, to nawet dorosłego może ten smak wykręcić ;] Koszmar9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A ja mam jeszcze takie pytanie o ten śpiworek do wózka. Czy Wy kupujecie oprócz tego cieplejszy kombinezon? Bo właśnie zamówiłam takiego miśka i tak myślę jak ubierać dziecko. Czy albo tylko śpiworek do wózka (w tym misiu) albo cieplejszy zimowy kimbinezon. Chyba bez sensu mieć te dwie rzeczy? czy ja już źle myślę? Bo mi się wydaje, że to i to to już za dużo, zawsze można jeszcze kocykiem przykryć.
-
I.Ana.I wrote:Sprawdziłam cene Mleka na Allegro taniej wychodzi. Więc też zamowie na Allego. A kupujesz te bio combiotic czy H1 combiotic
Vitamina D ja daje tylko vigantol w kropelkach on jest bez recepty i nie ma oleju palmowego probiotyk tez daje z racji cesarki i dicoflor będę podawać bo w składzie nie ma planu palmowego. BIo Gaja bardzo polecana ale ma niestety skład. Vivomix dawałam jakis czas córce Polozna nam poleciła ale zrezygnowałam bo ma olej palmowy
Patka ja mam misiowe kombinezoniki i w tym dziecko będę władała w wozkowy kombinezon. Musiałabym do Zakopanego jechać żeby zakładać dwa zimowe. No ale Zakopane pewnie najwcześniej na wiosnę jak cośWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 18:37
-
Żelka jakiej marki, jaki rozmiar i ile sztuk masz misiowych kombinezonów? I czy masz taki z kapturem czy bez?
Żurawinka, nie ma kropli vigantol tylko na receptę. To jest ten sam produkt, kiedyś lek na receptę, teraz lek bez recepty 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 19:23
-
Moje dziewczyny fatalnie reagowały na każdą wit D, więc odpuściłam po pierwsze z tego powodu - bo po co je męczyć. Po drugie - już chyba pisałam, mam fantastyczną pediatrę, która zwraca uwagę na coś, co inni olewają, czyli np. ciemiączko. Moim dość szybko zarastało i podawanie wit D mogłoby spowodować jeszcze większe przyspieszenie, i problemy z czaszką w konsekwencji. Tak że sama lekarka wstrzymała podawanie na pierwsze tygodnie/miesiące.
Do wózka mam dość ciepły śpiwór, więc na dziecko to raczej jakiś lżejszy kombinezonik. A jeśli typowo zimowy kombinezon, to już wtedy tylko coś lżejszego na wierzch.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Żelka1990 wrote:Marcysiu czy jest szansa na zrobienie aktualizacji na pierwszej stronie, by tam widniały osoby, które się udzielają? Bo ja lubię sobie przypominać, która z nas mniej więcej w którym etapie jest ciąży 😃 jakoś wtedy szybciej te tygodnie mi lecą 🙈a ja tak baaaaardzo chciałabym już listopad nie wiem czemu, ale ogromnie bym chciała, żeby ten październik „pstryk” i już zleciał.
Wichrowe ty jeszcze tydzień i lll trym zaczynasz tak?
Tak zrobię może cześć podczytuje ale po prostu się nie odzywa. Ale to zostawie tylko nasze grono na początkuPatka123 lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Ja mam sutki mega wrażliwe, nie ma mowy o jakimś hartowaniu, mąż też ma zakaz łapania. Może z czasem się to unormuje. Ale cycki robią się takie ciążowe, normalnie jakbym sztuczne miała tak się zaokrągliły i sterczą.
U mnie dziś porządki, mąż wczoraj skończył składać meble na korytarz, więc segreguje rzeczy i przekładam.
Z rana było ładne słoneczko a teraz powoli też pochmurnie się robi.
U mnie to samo, sutki mnie tak bolą że nie ma opcji żeby je ściskać, chociaż czasem patrzę czy nic nie leci 🤣 a cycki stoją jak sylikony, jakby takie zostały to ooo, byłby czas! 😍😜 -
Patka123 wrote:A ja mam jeszcze takie pytanie o ten śpiworek do wózka. Czy Wy kupujecie oprócz tego cieplejszy kombinezon? Bo właśnie zamówiłam takiego miśka i tak myślę jak ubierać dziecko. Czy albo tylko śpiworek do wózka (w tym misiu) albo cieplejszy zimowy kimbinezon. Chyba bez sensu mieć te dwie rzeczy? czy ja już źle myślę? Bo mi się wydaje, że to i to to już za dużo, zawsze można jeszcze kocykiem przykryć.
W końcu nadrobiłam te wszystkie strony 🙈😁
Koleżanka teraz urodziła i mówi że jest tak chłodno że ubiera małego tak : body, na to bluza lub sweterek i cieplejsze spodenki i do tego wkłada go w kombinezon baranka / misia i tak do śpiworka do gondoli. Sprawdza na karku i temperatura ok. Także ja już wiem że muszę dokupić coś takiego na wyjścia właśnie 🤔 No i generalnie może być tak, że w styczniu temperatura nie będzie dużo niższa od tej co jest teraz 🤷🏻♀️ ale zawsze w razie wu możemy zapiąć wkładkę w gondoli i dołożyć jakiś kocyk.
A i mały urodził się 56 cm, to ubranka rozmiar 56 wystarczyły jej na 1,5 tygodnia tylko, a przez pierwsze dni się bala że będzie musiała coś domawiac. Także nie ma co szaleć 😁
I co do tych zamówień z Gemini to tez sobie zrobiłam listę 😊 jak się ogarnę z moją wyprawka to w końcu wrzucę moją listę rzeczy must have tak jak pisałam wcześniej, może się przyda
A taniej wychodzi na Gemini niż na allegro? Ja tak wstępnie sobie patrzyłam to mam wrażenie że właśnie allegro wychodzi najtaniej 🤔Patka123 lubi tę wiadomość
-
No ja też tak właśnie myślałam, ja to nawet myślałam że body + spodnie wystarczą do tego śpiworka co mam z cottonmoose 🙈 a to jednak jeszcze dwie warstwy trzeba dać pod spód.
Ja kupiłam baranka z HM rozmiar 62 właśnie, żeby był chociaż na 3 miesiące. Mam też taki cieplejszy pajac z kapturem na polarku na 56 ale nie ubiorę go chyba pod ten kombinezon miś bo jakoś tak wydaje mi się że będzie za ciasno zapiąć ten kombinezon 🙈
A na wyjście ze szpitala to planowałam ubrać body, kombinezon baranek i włożyć małego do otulacza, ale chyba to będzie za malo. Zobaczymy jaka pogoda nas zastanie. Zawsze można dołożyć kocyk na wierzch.
Edit: dodam że większosc ubranek koleżanka ma z HM i z 5-10-15.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 21:58
-
bumbum wrote:Moja córa urodzona w lutym (56cm) dostala kombinezonik 62 i stykło do końca zimy
Ja właśnie kupując ten kombinezon miś tak myślałam żeby wystarczyl chociaż do końca marca, a potem to już się wymieni garderobę na nową i tak.
Ehh wkurzyłam się bo tej czapki co wcześniej wrzucałam już w ogóle nie ma w hm 😭 jak gdzies zobaczycie coś podobnego to wrzućcie proszę linka. Przekopalam vinted i mie znalazłam nawet nic podobnego.😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 22:01
-
To ja ten miś kupiłam na vinted 1-3 miesiące. Później będzie wiosna to nie mam zamiaru nic tak ciepłego kupować, pewnie wjedzie jakaś kurteczka/polarek i zawsze pod ręką będzie kocyk.
Ale mi brzuch już fajnie podskakuje na kopniaczki ale nic dziwnego, łożysko mam na tylnej ścianie więc nawet już pod ręką chyba nóżkę wyczułam -
Ja mam tak: misia H&M rozmiar 50, on jest taki bardzo delikatnie ocieplany wiec jego mam na cam początek na wyjście ze szpitala ewentualnie jakaś wizyta u pediatry jak będzie czy coś takiego. Mam drugi cieplejszy baranek z ZARA 56 ale on jest rozmiarowo taki jak ten 50 cm z H&M ale jest cieplejszy wiec zdecydowanie będzie dobry na pierwszy spacer plus mały nie wyrośnie bo kolejny mam taki jesienny z Newbie na 56 cm ale on jest największy z tych wszystkich. 62 to już zapewne młody będzie nosił dopiero wiosna wiec jeśli będzie zimni to coś dokupie a tak to mam taka bluzę misiowa.
Na wyjście ze szpitala planuje zalozyc body z długim rękawem na to pajacyka skarpetki i na to kombinezon misiowy do czapka z alpaki i otulacz w foteliku. Jak będzie pizgac złem przykryje wełnianym kocykiem. Ale mąż podjedzie autem pod samo wyjście a w domu parkujemy w garażu wiec będzie git.
Ogólnie na spacery kupiłam sobie body + pajaca 100% merino na to będę zakaladala właśnie kombinezon baranek zara a potem tem z newbie i do tego czapka z wełny alpaki plus kombinezon zimowy wozkowy wiadomo na to jeszcze ta przykrywka od wózkaNyashka lubi tę wiadomość
-
Marcysia to ten dzidziuś to jakieś turbo doładowanie ma😃😃
Moja córka urodzona z waga 3250g 53 cm ze szpitala wyszła z waga 3140g topiła się w 56. Dokupiliśmy rozmiar 50 z H&M i nosiła go 5 tygodni. Później przeszliśmy na 56, które tez długo nosiła około 5 tygodni. Mojej siostry dziecko. Waga ponad 4 kg długi 56 cm przez miesiąc chodził w 50 z nexta.