X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Olciax Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Ja to patrzyłam na XXL 🤣🙈 kurcze to może spróbuję z L 🤔 jakoś obawiam się że M jednak będzie za ciasne.
    A z Lidla ktoś zamawiał? Też nie wiem w jaki rozmiar się wstrzelic.

Marcysia wg mnie spokojnie bierz M…. Jak dla mnie to te legginsy są dość spore. Ja wzięłam M, a lepsze byłyby chyba S (a tyłek urósł mi bardziej niż brzuch). Btw wczoraj w Hm było -20% na wszystko, warto sprawdzić bo może to przez cały weekend:)

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:

Wichrowe nigdy nie mów nigdy 😃

Musiałabym zaliczyć wpadkę ;) Jeśli chodzi o plany - zdecydowanie nigdy, już nie ten wiek :/ Natomiast jakby się "trafiło" to co innego. Acz u nas marne szanse :)

Wreszcie ogarnęłam mieszkanie na tyle, że jestem w miarę na bieżąco. Ufff, co za ulga :D Mogę sobie teraz na luzie planować :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciax wrote:
    Marcysia wg mnie spokojnie bierz M…. Jak dla mnie to te legginsy są dość spore. Ja wzięłam M, a lepsze byłyby chyba S (a tyłek urósł mi bardziej niż brzuch). Btw wczoraj w Hm było -20% na wszystko, warto sprawdzić bo może to przez cały weekend:)

Widziałam i kupiłam trochę rzeczy, ale co do legginsów to nie byłam pewna 🙈😊 os, spróbuję z M... L-ka akurat niedostępna.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia, ja brałam z Lidla. Aktualnie tyłek urósł mi o 10 cm :( Mam 107, wzięłam M i są takie spoko, nawet ciut mniejsze mogłyby być.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Widziałam i kupiłam trochę rzeczy, ale co do legginsów to nie byłam pewna 🙈😊 os, spróbuję z M... L-ka akurat niedostępna.
    Myślę, że M to tak max dla Ciebie. L byłyby za duże. Daj znać jak przyjdą czy pasują 😃

Dzisiaj u mnie nieprzespana noc. Z nadmiaru emocji macica wieczorem mi się stawiała w każdej pozycji. Nie mogłam spać, dopiero po 2 coś tam zdrzemnęłam się. Mam nadzieję, że tak dużo stawiania się nie zaszkodziło szyjce 🙈

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W brzuchu na wysokości pępka mam 103 cm
    W biodrach mam takie 107,5 ( mam rozmiar M legginsów z H&M w ogóle nie ciasne są)
    A w piersiach jak tak leżą sobie w sportowym to około 120 jak bym je chciała postawić i puścić to pewnie ze 130 😂😂😂 bo troszkę są…. Plastyczne 😂😂😂🤭🤭

Marcysiu do porodu z córka miałam 113 cm chyba w brzuchu z tego co pamietam nie miałam wielowodzia a brzuszek tak patrząc na niego okiem miałam na prawdę mały… wydawało mi się ze nawet teraz taki mam jednak jest ciut mniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 09:24

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo brzydka pogoda nam cię tej ciążowej jesieni trafiła. Nie mam przez to takiej werwy do spacerowania czy nawet jakiegoś działania w domu.
    Jeszcze ten kryzys energetyczny, zimno w tym domu 🙈 już dawno kaloryfery by były odkręcone No ale dbam o rezerwy by w zimie było czym podnieść ta temperaturę z 8 do 19 😏mam nadzieje, ze nie tylko ja marzne 🤭

age.png
    age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu póki co ciepło.. nie palimy jeszcze.
    Też mamy małe mieszkanko. Więc kołyska będzie. Dostaliśmy w prezencie więc będziemy używać jej. A później turystycznie wjedzie. Bo starszak i tak śpi z Nami.
    I fakt budowa w tych czasach to kosmos. Jeszcze tyle do zrobienia a kasa sie konczy. W tym roku mało co zrobiliśmy. Z powodu śmierci teścia, żałoba, pogrzeb. Budujemy systemem gospodarczym więc też powoli to idzie. Brat nam niedawno rozkladal hydraulike. Teraz jestem w trakcie szukania przewodów. W tym roku może zrobimy oczysczzalnie przydomową jeszcze. I koniec

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątka Żelka, my też marzniemy 😃 my mieskzmay w bloku, ale oszczędzamy ogrzewanie na czas zimy, żeby rachunek nas nie zabił jak będzie rozliczenie zużytego ciepła. Na ten moment tylko klasycznie w łazience grzejemy, żeby nie rozwinęła się pleśń. Mamy ładna łazienkę, bez żadnej pleśni nigdzie i wolę, żeby tak zostało.

W ogóle ale akcja z cukrem, dzisiaj po śniadaniu miałam 81 wynik. Co się znowu dzieje, teraz w drugą stronę 🤣 mam też straszny problem z nakluciem. Nie leci mi praktycznie krew. Próbuje po 3-4 razy się nakłuwać na różnych palcach i to samo jest. Muszę lekko wymasowywać kroplę, a niby nie powinno się tak robić 😕

age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka wrote:
    Ach, jak ja cię rozumiem. U mnie też póki co ciasnota i nie wiem, jak ja się z tym całym majdanem dziecięcym zmieszczę. I też jeszcze sporo czasu upłynie zanim wprowadzę się na swoje. Budowa w tych czasach to koszmar finansowy.

Oj to prawda 😏 na jakim etapie jesteście?
    Jakoś trzeba przetrwać 😏

Dacie linka do tych legginsów z h&m?
    Kurtkę kupowałam w ciąży z pierwszym synkiem z Reserved i jest fajna,bo ma mega dużo miejsca na brzuch, oprócz tego mam taki płaszcz z misia też Reserved i też oversize,na pewno jeszcze luzu mi zostanie ☺️

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayashka ja mam już tak zgrubiały naskórek od nakłuwania, ze tez muszę palec rozmasował a biorę akard. Jak już poleci to znowu nie chce przestać lecieć 🙈🙈

Ja ostatnio w ogóle mało pije. Jak przychodzi jesień nie czuje pragnienia ale żyje ze za mało wody ehh

age.png
    age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, ja te kupowałam https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0843940001.html

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z vinted kupowałam legginsy, są ciemno szare ale chyba najlepsze jakie miałam.

U mnie w mieszkaniu ciepło, grzejniki są letnie, a mamy ustawione na 3/4. Ale to nasz pierwszy cały sezon zimowy w tym mieszkaniu, więc musimy ogrzać mury.

age.png

preg.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka 3/4 to już konkret 😃 ja mam na zero.
    Ale po prostu siedzę w bluzie 😃 bawie się z córka i staram się myśleć ze będzie ciepło jeszcze na zewnątrz 😂

age.png
    age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już co wieczór przepalamy w piecu bo jest zimno w dzień nie pale bo mi się nie chce dla siebie tylko wolę się grubiej ubrać. Tym bardziej że teraz węgiel dostać... narazie palimy drzewem z tamtego roku nam sporo zostało to jakoś ta zime damy radę

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa ja też te zamówiłam i z polecenia dziewczyn wzięłam M. Mają przyjść na dniach. Wcześniej kupiłam na allegro legginsy firmy boohoo i nadają się po domu tylko bo wiszą mi na udach i łydkach. Niestety mam taką figurę że biodra dość szerokie, ale nogi szczupłe.

Zmierzyłam się teraz jedząc tylko śniadanko to mam 103, trochę mniej niż wieczorkiem po obrzarstwie 😅 ale do porodu będzie na bank ponad te 110.
    Jeszcze 2 tyg temu mierzyłam mój płaszcz na zimę i mówię o że będzie do listopada a wczoraj już dopięłam się na styk 🤣 Także musiałam zacząć intensywne poszukiwania kurtki. Zamówiłam dwa płaszcze Alpaki, one są takie oversize i ponoć bardzo ciepłe, zobaczymy co przyjdzie.

Przyszło mi dzisiaj zamówienie z Ikei , zamówiłam ręcznik dla dzidziusia 80x80, cena 29,99 zł w dotyku bardzo przyjemny także polecam 😊
    https://ingka.page.link/AubY9ZcNSEo3yZeN9
    Teraz jest jakaś promocja, że jak się zamówi powyżej jakiejś kwoty to przesyłka do paczkomatu jest za 1 zł, a w dostawie za 5 zł.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Patka 3/4 to już konkret 😃 ja mam na zero.
    Ale po prostu siedzę w bluzie 😃 bawie się z córka i staram się myśleć ze będzie ciepło jeszcze na zewnątrz 😂

Tak ale widać że kaloryfery są mniej ciepłe niż rok temu, więc 3/4 one są takie letnie. Ale włączam kiedy jest zimno. Teraz na przykład wyszło u nas słońce i wietrzę chatę, jest przyjemnie więc i kaloryfery wyłączone :D

age.png

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przed weekendem odpaliliśmy piec na 3 dni, bo wieczorem było już 18 C i tak mi było zimno 🥶 ale wczoraj znowu wyłączyłam. Mamy w salonie Biokominek, niby taka imitacja kominika ale te 2C temperature podniesie w otoczeniu. W tym się pali bio paliwem i można to zamontować bez żadnego przygotowania.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem miałam w domu 16 stopni 🙈 córka śpi w spiworku z nogawkami i jeszcze ma kołdrę 😂😂 jakby się chciała przykryć .
    Ja z mężem mamy nowa turbo ciepła kołdrę to o 20:30 już pod nią leżeliśmy gotowi do spania 😂😂😂😂
    No ale hartujemy się 🤭 jakby faktycznie miało być tej zimy tak ciężko z tymi dostawami ciepła.
    Najgorsze, ze nawet nie ma jak wyjść. W Krakowie na prawdę pogoda jest ochydna. Jak Widzę jakie słońce na Warmii to mnie aż ściska 🙈🙈🙈 już mój mąż nawet myslal czy nie skoczyć na jakis przedłużony weekend ale ja się nie nadaje na tyle godz w aucie

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety pogoda jest tragiczna, ale widziałam, ze od środy ma być cieplej i ładniej 😊 U nas już grzeją, ale narazie nie mamy potrzeby włączania kaloryferów chyba, ze w lazience. Dzisiaj ide na kontrole do luxmedu wiec pewnie nic ciekawego się niestety o Młodych nie dowiem bo tam to tylko sprawdza czy serducha biją, a szyjkę sprawdzi wiec jedyny plus, no i kontrola u położnej. Musze w ogole jakaś sobie w końcu ogarnąć na wizyty poporodowe.

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ