Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się wkurzyłam! Wzięłam się za ogarnianie dostawki - ja miałam dostawkę chicco next to me2, kupę kasy nas kosztowała. Miałam dokupić tylko nowy materacyk, ja ja otwieram a tam pleśń 😭😭😭 Zapomniałam, ze ona jest na tej ścianie gdzie sąsiadowi naszemu rura poszła w komórce lokatorskiej była Wilgoć i dostawka na śmietnik poszła 😭
Mam drugą tańsza u rodziców. Jak spaliśmy u nich to córka w niej spała z Lionelo tez swietna duzo tańsza tylko szara a ta z chicco miałam bezowa 🙈 idealnie pasująca do nowej sypialni. No nic poszukam nowego materacyka do tej lionelo i mąż mi ja przywiezie za 2 tygSouth lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, apropo pakietów medycznych osobiście bardzo polecam Signal Iduna:) To towarzystwo ubezpieczeniowe które ma w ramach swojej „opieki” wiele placówek medycznych. Od takich medycznych biedronek jak enel-med (tam miałam wcześniej pakiet) czy Damian po fajne przychodnie premium typu Babka Medica, Bora Med, Premium Medical (mówię o wawie). Teraz to już może trochę za późno na takie rady, ale jakbyście były w przyszłych ciążach to w mojej subiektywnej opinii warto Krew sobie robię w enelmedzie pod domem, ciąże prowadzę w zupełnie innej części waw z uwagi na renomę lekarza, a jak wypadają rzeczy typu okulista czy holter to szukam najbliższych terminów w okolicy - przed to, że tych przychodni jest sporo to i terminów tez:)
Btw. oczywiście nie jestem ich pracownikiem i to żadna reklama, po prostu serio jestem zadowolona Wcześniej miałam pakiet w enel-medzie i tylko z tym mam porownanie:)Marcysia1990, Nyashka lubią tę wiadomość
-
Współczuję Żelka 🙁 dobrze, że zerknełaś teraz a nie później.
Co do pakietów medycznych, ja mam z Allianz i też mają enel-med dostępny czy kliniki Invicta, gdzie ja się leczę i prowadzę ciążę. Sporo badań i różnych placówek medycznych dostępnych. Całkiem spoko opcja, szczególnie, że niedużo płacę, bo to pakiet medyczny z pracy. Jakbym miała ze swojej kasy wydawać na wizyty tyle ile razy w ciąży chodzę, to chybabym zbankrutowała 🤣Olciax lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Dzięki Olcia, muszę poczytać czy we Wrocku jest coś takiego. Ja raczej rzadko chodzę po lekarzach, a pakiet wzięłam pod względem ciąży. Ale gdyby było coś spoko dla mnie i maluszka i w okolicy to do przemyślenia
Myślę, że jest bo ja nawet jak byłam u dziadków, w malutkim miasteczku 40km od Rzeszowa to była tam prywatna przychodnia w której zrobiłam krew w ramach tego pakietu
Ale tak jak napisałaś, to ma sens jak się chodzi. Ja gdyby nie ciąża to też bym raczej nie korzystała:)
Daj znać jak przyjdą legginsy, ciekawa jestem czy dobrze gremium internetowe dobrało rozmiar Haha
Nyashka to z tego co piszesz to to jest to samo zarówno i Allianz i Signal - działa na tej samej zasadzie, wiec te same plusy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 20:21
-
Marcysia1990 wrote:Hehe, sama jestem ciekawa 😄
A to ubezpieczenie to jest tylko medyczne i można je wykupić na własną rękę czy połączone jest to z ubezpieczeniem grupowym z pracy?
Ja mam z pracy od męża, ale moja koleżanka kupowała dla siebie na własną rękęMarcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Ja w pracy miałam Compense i tez byłam bardzo zadowolona. Ja w ciąży zrobiłam badania u każdego możliwego lekarza. Nawet miałam USG żył 😃 a krew badałam 2 razy w miesiącu haha. No ogólnie u lekarki byłam co tydzień 🙈🙈 to dobrze byłam obadana haha
-
Jak jest taki pakiet to trzeba korzystać 😜 To ja mam z pracy ten Medicover, mogę też mieć Luxmed i kiedyś z niego korzystałam i byłam zadowolona pod względem ilości punktów u nas. Niestety medi ma ich nie wiele i czasem trzeba się przez całe miasto przebijać co mi się już nie podoba. I np jutro idę na krzywą prywatnie koło domu i będę leżeć i pachnieć i czekać na pobranie 🤣
-
Żelka1990 wrote:Właśnie wyczytałam ciekawostkę, ze przy cukrzycy ciążowej warto wprowadzić probiotyk zawierający Lactobacilllus rhamnosus GG. Ja dzisiaj akurat misze iść do apteki to go zakupie
Olciax, nasze pakiety wyglądają podobnie 😃 to zasługa tego, że to są pakiety medyczne firm ubezpieczeniowych. Oni nie mają swoich płacówek, tylko współpracują z istniejącymi, a dzięki temu ma się dostęp do większej ilości lekarzy i miejsc. Fajna sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 21:59
-
Nyashka wrote:Jaki preparat kupiłaś? Ja w tabletkach tylko dicoflor znalazłam.
Olciax, nasze pakiety wyglądają podobnie 😃 to zasługa tego, że to są pakiety medyczne firm ubezpieczeniowych. Oni nie mają swoich płacówek, tylko współpracują z istniejącymi, a dzięki temu ma się dostęp do większej ilości lekarzy i miejsc. Fajna sprawa
Taaaak, dokładnie,, masz rację I to samo miała Żelka w Compensie;) -
Nyashka wrote:Jaki preparat kupiłaś? Ja w tabletkach tylko dicoflor znalazłam.
Olciax, nasze pakiety wyglądają podobnie 😃 to zasługa tego, że to są pakiety medyczne firm ubezpieczeniowych. Oni nie mają swoich płacówek, tylko współpracują z istniejącymi, a dzięki temu ma się dostęp do większej ilości lekarzy i miejsc. Fajna sprawa
Kupiłam sobie tez lactovaginal zrobie sobie kuracje 7 dniowa. Ogólnie biorę jeszcze probiotyk IBS on jest polecany gdy się bierze zelazo, ja nie biorę żelaza osobno ale mam w preparacie pragna duo…
W ogóle zrobiłam dzisiaj pierwsza turę zakupów na Allegro… wydałam ponad 1000 zł , a to jeszcze nie koniec. Zagaduje tez 8gwiazdek juz o jakis rabat na łupinę, zaproponowali 8%… i nie wiem czy kupować czy się wstrzymać i poczekac może do BF 🤔Nyashka lubi tę wiadomość
-
Obecne już mamusie czy znacie z difraxa chusteczki odkażające do smoczków? Przy córę ich używałam, jak nam gdzieś smoczek wyleciał to wtedy ratowało sytuacje. Zawsze kupowałam na Allegro, nigdzie ich nie ma… czy oni je wycofali ? Znacie może jakieś inne ?
Difrax Chusteczki Do Czyszczenia Smoczków 25 Sztuk
Wyglada na to, ze przepadł mi tez gdzieś podgrzewacz do butelek 😏😏 dostałam od siostry po jej córce jakis niemiecki kurczę był świetny, ustawiałam temp i cała noc miałam butelkę z woda w nim nic się mu działo. Sprawdzony. A teraz muszę szukać zastępstwa.
Szukam tez termoopakowania na butle z mlekiem. Z córka miałam taka z canpola ale nieszczególnie to trzymało ciepło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 23:13
-
U mnie po „standardowej” wizycie oczywiście bez dokładnego mierzenia. Trochę przeraziła mnie moja waga bo 8kg na plusie, a raczej wszystko poszło w brzuch i cycki tzn tak mi się wydaje 🤔 szyjka bardzo ładna, zamknięta. Chłopaki od ostatniej wizyty nadal w tej samej pozycji jeden głowa do góry i nogami przy pęcherzy, a drugi głowa obok niego, ale na ukos. W czwartek krzywa - byle przeżyć 😁
Żurawinka lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Obecne już mamusie czy znacie z difraxa chusteczki odkażające do smoczków? Przy córę ich używałam, jak nam gdzieś smoczek wyleciał to wtedy ratowało sytuacje. Zawsze kupowałam na Allegro, nigdzie ich nie ma… czy oni je wycofali ? Znacie może jakieś inne ?
Difrax Chusteczki Do Czyszczenia Smoczków 25 Sztuk
Koleżanka poleciła mi takie chusteczki do dezynfekcji smoczka, ale nie wiem jak z ich dostępnością bo jeszcze ich nie szukałam do zamówienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 23:19
-
W ekodrogeria chusteczki waterwipes są po 10,50 zł opakowanie 😊
https://ekodrogeria.pl/chusteczkinawilzane/waterwipes-bio-28-szt-chusteczki-nawilzane?from=listing&campaign-id=20
Edit teraz zobaczyłam że to malutkie opakowanie. Ale mają też takie wielopaki to wychodzi ciut taniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 23:29
-
Marcysiu dzieki, siostra lub mama kupi mi w DM w De i przywiozą. Ja wczoraj już zamówiłam jakieś inne, wzięłam tylko jedna paczkę było 30 sztuk w środku. Na początek jak coś wystarczy mi bo i tak smoczek ewentualnie później będzie w ruchu.
South 8 kg przy bliźniakach to jak 4 kg przy jednym. Przy twojej szczupłej figurce to wg mnie super waga 👍🏽👍🏽
Ja jutro mam wizytę u diabetologa wiec się będę ważyć bo tygodniu od poprzedniego ważenia gdzie doznałam traumy 🙈
Przyszło moje zamówienie ciążowe z H&M i wiadomo zamówiłam legginsy czarne by mieć na zmianę, bo ja z dzieckiem to codziennie muszę je zmieniać. A legginsy to do wszystkiego mi pasują. I zamówiłam jedne takie brązowe proste prążkowane tez M ale one są luźniejsze jakbym w ogóle spodni na sobie nie miała. Bardzo fajne.
No i z tym rabatem -20% to cena tych rzeczy tez super wyszła