X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, tylko na początku się udzielałam tutaj. I przepraszam, że tak wbijam w towarzystwo , ale bardzo potrzebuje Waszej porady. Podczytywałam Was "z ukrycia" i pamiętam, że poruszałyscie temat laktatorów. Niestety zaskoczyła nas już sytuacja i Mały przyszedł na świat. Czy możecie mi coś polecić, prawdę powiedziawszy zależy mi bardzo na czasie, dlatego nie chce wertować stron.

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Cześć Mamusie. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, tylko na początku się udzielałam tutaj. I przepraszam, że tak wbijam w towarzystwo , ale bardzo potrzebuje Waszej porady. Podczytywałam Was "z ukrycia" i pamiętam, że poruszałyscie temat laktatorów. Niestety zaskoczyła nas już sytuacja i Mały przyszedł na świat. Czy możecie mi coś polecić, prawdę powiedziawszy zależy mi bardzo na czasie, dlatego nie chce wertować stron.
    Ja mogę polecić taki, który używałam z córka i na prawdę dobrze się sprowadził. Wtedy odciagalam bardzo duzo.
    https://allegro.pl/oferta/laktator-elektryczny-lakta-combo-produkt-z-atestem-11543455919

Teraz kupiłam jeszcze bezprzewodowy neno z myślą ze może uda się opanować piersi i tylko czasem odciągać jeśli znowu będę kpi pewnie kupie drugi raz ten z linku wyzej bo bezprzewodowy on ma akumulator na 2 godz pracy tylko. Czyli 4 odciągnięcia po 30 min. Ale tez ma świetne opinie i jakieś odznaczenie wśród konsumentow. I ceny tez dobre. Neno 3 fazowy bezprzewodowy.

W którym tyg urodziłaś? Dobrze się czujesz? Jak synek?? Od początku miałaś ryzyko porodu przedwczesnego?

Little_s lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde moje cukry nocne coś wariują. Ostatnie dwa dni 77 i 78 a dzis 92… zaczynam podejrzewać, ze jak mam mocno bezsenna noc wybudzam się to one mi skacza wtedy… No bo wczoraj w dzień miałam ładne cukry. Zgrzeszyłam jedząc jednago małego cukierka i przed kolacja zjadłam dwie śliwki…
    Spróbuje 😉 dzisiaj trzymać się tylko posiłków bez dodatkowego podjadania

Ja wiem, ze posiłki nie maja jakoś wielkiego wpływu na cukry na czczo, dlatego wydaje mi się winowajca być niewyspanie. Bo to dziwne ze tak nagle tyle mi cukier w górę poszedł. Jeszcze trochę tygodni zostało a ja mam już przecież 18 J 🙄🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 09:18

age.png
    age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wypiciu tej glukozy dostałam takiej zgagi że ciężko mi wysiedzieć glukoza jakoś tam weszła ale ta zgaga teraz ludzie.

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się skusiłam na ofertę z Allegro.

https://allegro.pl/oferta/lovela-kapsulki-72-plyn-plukania-4l-odplamiacz-1l-11250868088

Jest tez odplamiacz wiec może spoko. Teraz w sumie dla małego mam mniej ilościowo ubranek niż dla córki to może się przyda 😃

Edit:
    Udało się bardzo sprawnie szczepienie umówione mam na poniedziałek wybrałam godz popołudniowa i szczepionka zarezerwowana kosztuje 99.99zl - Adacel się nazywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 09:29

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie śpi to cukier idzie do góry, najlepiej zmierzyć właśnie od razu po przebudzeniu i potem sobie porównać. Tylko żeby te czasy były zachowane 8h po posiłku.
    Ale ja mam inny pytanie, bo w mojej książeczce jest napisane żeby cukier mierzyć godzinę po rozpoczęciu posiłku. Wczoraj mierzylam godzinę po zakończeniu jedzenia bo to mi się wydawało sensowne 😄
    I dzisiaj zrobiłam zgodnie z instrukcją, czyli o 8 śniadanie, a o 9 pomiar , ale w trakcie tej godziny piłam herbatę z cukrem więc na logikę ten cukier sobie podbijalam i wyszedł mi poziom 160. Moja kuzynka z cukrzyca typu 1 ma libre i mówi że mierzy przed posiłkiem i około godziny ale po całkowitym zakończeniu spożywania. A wy jak mierzycie poziom? Godzinę po np zjedzeniu śniadania i wypicia kawy? Bo o ile z obiadem to prosta sprawa to do śniadania lubię herbatkę wypić i jest to jedyna rzecz która pije słodka 😄

age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia, ja mierzenia dokonuje godzinę od pierwszego kęsa posiłku. Tak wyczytałam w kilku źródłach i tak tu mówiły dziewczyny.

Angela, trzymam kciuki ✊. Dasz radę!

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy kęs w buzi to sprawdzam czas i mierze godzinę później. Może być 50-60 min ale nie później niż od rozpoczęcia jedzenia.
    A trzeba pamiętać ze musimy konsumować nasze posiłki do 15 min maxymalnie

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Pierwszy kęs w buzi to sprawdzam czas i mierze godzinę później. Może być 50-60 min ale nie później niż od rozpoczęcia jedzenia.
    A trzeba pamiętać ze musimy konsumować nasze posiłki do 15 min maxymalnie

Ok, czyli po prostu muszę wyeliminować sączenie herbaty godzinę po 🙂

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, trzymam kciuki za młodego! Jak będziesz miała czas i ochotę to daj znać, co to się właściwie wydarzyło... Zdrowia dla Was moc!

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Weszłam w ten smart week tak głębiej, żeby przeglądam oferty typowo wyprawkowe, i ze już mam to kupione a oglądałam tego duzo. To jestem w sZoku! Zawyżali cenę i napisali, ze promocja 🙈🙈🙈🙈i to na wielu produktach!!

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pijecie owocowe herbatki? No ich głównym składnikiem zazwyczaj jest hibiskus, który wpływa na skurcze macicy.. i tak się zastanawiam czy to serio ma tak duzy wpływ 🤔

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South ogólnie czarna herbata w ciąży jest średnia, później te owocowe zawsze się coś znajdzie, ze się nie powinno. No wiec ja pije:
    Roibossa z kwiatem czarnego bzu. Dla mnie przeee pycha.
    Pokrzywie z mango/ wiśnia
    Melisę z wiśnia

Ale nie powiem jesień i zima to czas wymyślnych herbatek smakowych i kuszą mnie w sklepie

Dzisiaj wyzwanie obiadowe mam 🙈 zachciało mi się kartaczy😳 także na obiad zrobie kartacze do tego ogórek kiszony i kolesław… ciekawe jak cukry będą się trzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 11:13

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czarna herbatę tez ograniczyłam do 1-2 dziennie, a tak to piłam po 3-4. Kawę pije 2 razy w tygodniu jak nie rzadziej wiec kofeiny za dużo to nie ma

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Ja mogę polecić taki, który używałam z córka i na prawdę dobrze się sprowadził. Wtedy odciagalam bardzo duzo.
    https://allegro.pl/oferta/laktator-elektryczny-lakta-combo-produkt-z-atestem-11543455919

Teraz kupiłam jeszcze bezprzewodowy neno z myślą ze może uda się opanować piersi i tylko czasem odciągać jeśli znowu będę kpi pewnie kupie drugi raz ten z linku wyzej bo bezprzewodowy on ma akumulator na 2 godz pracy tylko. Czyli 4 odciągnięcia po 30 min. Ale tez ma świetne opinie i jakieś odznaczenie wśród konsumentow. I ceny tez dobre. Neno 3 fazowy bezprzewodowy.

W którym tyg urodziłaś? Dobrze się czujesz? Jak synek?? Od początku miałaś ryzyko porodu przedwczesnego?

Dziękuję Ci za przypomnienie, faktycznie Twoje polecajki są warte uwagi. Że względu na to, że będę dowozić pokarm do szpitala to chyba zdecyduje się na Neno.

Urodziłam w 26+0. Czuję się dobrze, chyba napędza mnie adrenalina i ogromna wiara w nasze maleństwo 💙 ryzyka nie pamiętam jakie były dokładnie ale były znikome. Sytuacja wyszła w 24 tygodniu na wizycie kontrolnej u ginekologa, pojawiło się rozwarcie i uwypuklenie pecherza do szyjki. Dwa tygodnie poleżałam, a wczoraj nagle dostałam skurczy macicy, nie pomagał żaden lek rozkurczowy i generalnie rozwarcie się zwiększało, skurcze nasilały.

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,ale stron naprodukowalyście,nadrabianie zajmie mi ze dwa dni 😄
    Little_S trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo ✊✊Wiara Rodzicòw potrafi zdziałać cuda.

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek byliśmy na wizycie,Młody jest o dwa tygodnie większy,niż wynosi wiek ciąży,waży 1291 gramów (waga z 26+2,także teraz pewnie ponad 1300), według lekarza wszystko w normie ☺️
    Dziękujemy za wszystkie ślubne życzenia☺️W sumie wszystko wyszło tak,jak chcieliśmy,z tym że moja rodzina była jakaś cicha i spięta,ale stwierdziłam,że nie będę się tym przejmować,to był w końcu mój dzień ☺️
    Malinowa,napiszę do Ciebie z prośbą o linka do grupy na FB 🙂

Marcysia1990, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Dziękuję Ci za przypomnienie, faktycznie Twoje polecajki są warte uwagi. Że względu na to, że będę dowozić pokarm do szpitala to chyba zdecyduje się na Neno.

Urodziłam w 26+0. Czuję się dobrze, chyba napędza mnie adrenalina i ogromna wiara w nasze maleństwo 💙 ryzyka nie pamiętam jakie były dokładnie ale były znikome. Sytuacja wyszła w 24 tygodniu na wizycie kontrolnej u ginekologa, pojawiło się rozwarcie i uwypuklenie pecherza do szyjki. Dwa tygodnie poleżałam, a wczoraj nagle dostałam skurczy macicy, nie pomagał żaden lek rozkurczowy i generalnie rozwarcie się zwiększało, skurcze nasilały.
    Trzymam mocno kciuki za maluszka ✊✊Wierze, ze wszystko będzie dobrze.
    Jesteś w Koperniku czy na Ujastku?
    Polecam jeszcze femaltiker on jest bardzo pomocny w laktacji, zwłaszcza jak maluszek jest oddzielnie od mamy to takie wspomagacze na pewno usprawnia laktację.
    Fizycznie się dobrze czujesz?

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik cieszę się, że udało sie po waszemu i jesteście zadowoleni!!👍🏽
    Synek ma już na prawdę zacna wage 😃

Słonecznik90 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little s, mocno zaciskam kciuki za Wasze maleństwo. U mnie podobnie, ale mnie zasztyo i mam pessar i tak się na leżąco trzymam już ósmy tydzień.

Słonecznik, Tobie życzę wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia 🌹

Słonecznik90, Little_s lubią tę wiadomość

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ