Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sklepowych herbat nie pije, pije herbate z apteki dla kobiet w ciazy gdzie w skladzie jest rooibos, owoc dzikiej rozy, owoc czarnej porzeczki i melisa. Czasami tez sama melise, ale na co dzien to pijam sama wode. Jak jestem w gościach to pilnuje zeby tego hibiskusa nie bylo. Nie wiem czy rzeczywiscie to ma wplyw ale dmucham na zimne.
Little S, kciuki za Was a zwłaszcza za maluszka 💕
Słonecznik, dobrze, że się nie przejmujesz, to Wasze święto i fajnie ze bylo po WaszemuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 11:55
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
Little S, gratulacje i dużo zdrowia dla Was ✊
Słonecznik, gratulacje raz jeszcze !
Mam wynik moczu i nie wiem co o tym myśleć
Wczoraj:
Leukocyty-brak
Nabłonku plaskie i pasma śluzu - dość liczne
Bakterie-liczne
Dzisiaj:
Leukocyty - wykryto, 5-10 w pol widzenia
Nabłonki płaskie i pasma śluzu - pojedyncze w polu widzenia
Bakterie- nieliczne
A i doszły jeszcze nabłonki okrągłe 0-1 w polu widzenia
Nie wiem skąd teraz te leukocyty 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 12:16
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
Little_s wrote:Cześć Mamusie. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, tylko na początku się udzielałam tutaj. I przepraszam, że tak wbijam w towarzystwo , ale bardzo potrzebuje Waszej porady. Podczytywałam Was "z ukrycia" i pamiętam, że poruszałyscie temat laktatorów. Niestety zaskoczyła nas już sytuacja i Mały przyszedł na świat. Czy możecie mi coś polecić, prawdę powiedziawszy zależy mi bardzo na czasie, dlatego nie chce wertować stron.
Słonecznik wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia 🥂
Super ze maluszek już taki dużySłonecznik90 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziewczyny wy też tak się źle czułyście po tej glukozie ? Mi po wypiciu zrobiło się trochę niedobrze za to strasznie zachciało mi się spać I boleć głowa do domu myślałam że nie dojadę tak mnie podrodze poty oblewały słabo robiło i nie wiem czy to przez glukoze czy przez to że kawy rano nie wypiłam i mi ciśnienie spadło nie mam pojęcia
Aaa wyniki będą jutro do odbioru więc nie wiem jak wyszła ta krzywaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 12:21
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
South wrote:Angela, ja tak 3-4h po wypiciu czułam się tak niemrawo, ale potem jux było okej. Bardziej było mi słabo etc.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
A kupujecie specjalny kosz na pampersy? Bo myślę że może być to fajna sprawa zwłaszcza do sypialni01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja się bardzo źle czułam po glukozie. Musiałam leżeć w pierwszej godzinie bo myślałam, że zwymiotuje. Było mi słabo i niedobrze. To chyba normalne, że tak reaguje się na dużą dawkę czystego cukru.
Co do tego kiedy mierzyć cukier, rekomendacja jest godzina od pierwszego kęsa jak pisały dziewczyny. U siebie zauważyłam, że szczyt mam godzinę od skończenia jedzenia, szczególnie jak długo jem. Wielokrotnie sprawdzałam to w moim przypadku i jak jem dłużej, to też później sprawdzam glukozę. U mnie ma to duży wpływ bo godzinę od rozpoczęcia jestem w normie a godzinę od zakończenia jestem już dużo poza norma czasami...
Co do herbat w ciąży, piję roiboos i znalazłam herbatę owocowa bez hibiskusa 😃 firma Biofix i żurawiną z granatem/żurawina z maliną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 13:27
-
Dziewczyny,w jaką pojemność walizki będziecie pakować się do szpitala? Są fajne promocje na allegro i zastanawiam się,jaką kupić.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Żelka1990 wrote:Dziewczyny! Weszłam w ten smart week tak głębiej, żeby przeglądam oferty typowo wyprawkowe, i ze już mam to kupione a oglądałam tego duzo. To jestem w sZoku! Zawyżali cenę i napisali, ze promocja 🙈🙈🙈🙈i to na wielu produktach!!
Bo w większości tak jest z tymi promocjami wszędzie 😁 akurat te chusteczki się opłacały a reszta to jak patrzyłam to bez szału. -
South wrote:Dziewczyny czy pijecie owocowe herbatki? No ich głównym składnikiem zazwyczaj jest hibiskus, który wpływa na skurcze macicy.. i tak się zastanawiam czy to serio ma tak duzy wpływ 🤔2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Angela1108 wrote:Dziewczyny wy też tak się źle czułyście po tej glukozie ? Mi po wypiciu zrobiło się trochę niedobrze za to strasznie zachciało mi się spać I boleć głowa do domu myślałam że nie dojadę tak mnie podrodze poty oblewały słabo robiło i nie wiem czy to przez glukoze czy przez to że kawy rano nie wypiłam i mi ciśnienie spadło nie mam pojęcia
Aaa wyniki będą jutro do odbioru więc nie wiem jak wyszła ta krzywa
Mnie cały dzień głowa bolała,byłam nie do życia,do tego było mi niedobrze,a wyniki super mi wyszły, więc może i u Ciebie to dobry znak ✊😃
Little ojej trzymam za Was kciuki mocno ✊ ile maluszek waży? Wszystko będzie dobrze ✊
Słonecznik już sprawdzam wiadomość 😊 będę co jakiś czas przypomninac o FB, jakby któraś jeszcze chciała dołączyć,a post przeoczyła
Kawał maluszka, super że wszystko ok ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 13:35
Angela1108 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Little_s wrote:
Urodziłam w 26+0. Czuję się dobrze, chyba napędza mnie adrenalina i ogromna wiara w nasze maleństwo 💙
Little duuuzo zdrówka dla was i gratulacje 😊
Słonecznik ale już duży dzidziuś 😍 wow super 😊
Co do herbat to się nie wypowiem bo ja lubię klasyczna Earl Grey i taka pije nie zawsze do śniadania, a tak to jedna kawka (lajtowa cappuccino przez wzgląd na ciążę) lub cola zero.
Muszę się skupić na tym mierzeniu cukrów, staram się jeść 4 posiłki i do tego raczej przekąski mi się nie zdarzają tyle co herbata czy kawa, ale czasami długo jem i na pewno wypadne z tych 15 min 🤔 a chciałabym żeby jednak te wyniki były jak najbardziej ok. -
A po krzywej to ja czułam się w miarę dobrze, ale byłam na maxa senna i zaliczyłam drzemkę chyba 3 godzinna po powrocie.
Mam moje wyniki moczu (bez przygotowania żadnego🙈) i u mnie wszystko w normie. Poczekaj South może na wizytę lekarza. Może te rzeczy są tak nieliczne że nie mają większego znaczenia 🤔 a najwyzej zrobisz badanie kolejny raz jak będzie miał wątpliwości albo zleci coś jeszcze -
South wrote:Little S, gratulacje i dużo zdrowia dla Was ✊
Wczoraj:
Leukocyty-brak
Bakterie-liczne
Dzisiaj:
Bakterie- nieliczne
Skoro wczoraj nie było,a dzisiaj są to może znowu coś nie tak z pobraniem 🤔17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Little trzymamy za Was mocno kciuki!
Żurawinka, w którym Ty jesteś tygodniu? Coś mi się kojarzy, ze masz ten sam termin co ja, tj. 2 stycznia, wiec masz rozpoczęty 28 tydzień, nie? Ekstra, że tak dobrze Ci idzie z tym utrzymaniem młodego w brzuchu… oby tak dalej
Ja dziś po usg 3 trym, wszystko książkowo, 28+3 i mała ma 1178g, 48 centyl:)
W ogóle mój lekarz pytał czy miałam covid, bo jestem jego czwartą pacjentka w tym samym czasie na tym leku na arytmię, co wcześniej mu się nie zdarzało. -
South wrote:Dziewczyny czy pijecie owocowe herbatki? No ich głównym składnikiem zazwyczaj jest hibiskus, który wpływa na skurcze macicy.. i tak się zastanawiam czy to serio ma tak duzy wpływ 🤔
Śladowe ilości, wątpię Piję normalnie takie herbaty Dwójka dzieci urodzona w 40 tyg ;P
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Angela1108 wrote:A kupujecie specjalny kosz na pampersy? Bo myślę że może być to fajna sprawa zwłaszcza do sypialni
Dla mnie zbędny gadżet. Wolę wyrzucać na bieżąco, niż gromadzić. A po nocy 2 pieluchy to nie problem, te kupy i tak nie śmierdzą
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
South wrote:Little S, gratulacje i dużo zdrowia dla Was ✊
Wczoraj:
Leukocyty-brak
Bakterie-liczne
Dzisiaj:
Bakterie- nieliczne
Takie pojedyncze, w normie odchylenia nie mają większego znaczenia
Ja dziś też siki oddałam, zrobiłam morfo, powtórzyłam tsh - bo ostatnio zgubili krew, i grupę - bo im inne Rh wyszło 🙈 Ciekawe, czy za 5 razem będę mieć w koncu wszystkie wyniki i prawidłowe😆
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023