Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka1990 wrote:Z tym ananasem to jak z malinami😃😃 tyle przenoszonych ciąż i musza oxy dawać . Nie No myśle, ze można spokojnie zjeść.
Dziewczyny byłam na placu zabaw i spotkałam się z koleżanka. I tak gadałyśmy o ciąży i ona mi opowiedziała swoją historie. Bo ona drugiego synka urodziła z waga 4860g!! I Ten mały już taki hop do przodu jest cały czas z waga i wzrostem. On zaczął jakoś tak koksic przed 20 tyg. Ona miała krzywa robiona 5 razy!! Bo ginekolog się bał, ze oni coś przeoczą a ona żadnej cukrzycy nie miała wg krzywej! Oczywiście miała cesarkę w 39+0 miała mieć w 38+0 ale miała covida r
5 razy robiona krzywa w ciąży w tak krótkich odstępach? W życiu bym się na to nie zgodziła 🙆♀️espoir, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Malinowa tak od 20 tyg do tego 39 miała zrobiona 5 razy. Mówiła mi, ze już miała tego dosc ze w ogóle duże obciążenie dla trzustki ale lekarz chciał mieć pewność. Z glukometru tez miała prawidłowe pomiary.
Bardzo ciężko jej było bo ona była po jednej cesarce już ( starszemu synkowi tętno zanikło przy porodzie naturalnym) bolały ja bardzo zrosty, ale nawet nie była w stanie chodzić na spacer ze starszym bo tak jej brzuch ciążył ta blizne ja ciągnęło. Lekarz już chciał jej katusze zakończyć właśnie w 38+0 No ale covid jej zapalenie płuc spowodował i odłożyli o tydzien.
Ale kurczę powiem wam, ze jak ona mi to opowiadała to mi szczena opadła. Moja babcia urodziła 4 dzieci naturalnie i trojka poza najstarszym waga w okolicy 5 kg +!! I tylko właśnie najstarszy wujek nie ma otyłości ani cukrzycy typu II w starszym wieku a mój tato, drugi wujek i ciocia maja… hmmm -
Patka mi też wróciły mdłości i ogólnie dziwnie mi od strony pokarmowej może jest to spowodowane tym że maluszki już są dość duże i się trochę rozpychają No nie mam pojęcia ja mam straszne zgagi wieczorami zwłaszcza przed spaniem01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Krzywej 5 razy nie dałabym chyba rady fizycznie znieść po dzisiejszym dniu wiem ze chyba najgorsze z badań jakie miałam w czasie ciąży współczuję tej twojej koleżance i musi być bardzo dzielna kobieta ale czego się nie zrobi dla dobra dziecka01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
bumbum wrote:Ło ale niezły klusek, musiała na końcówce miec ciężko.
Czy któraś z Was używa babkę płesznik na zaprcia?
Ja nie stosowałam. Choć też nad tym myślałam, ale nie wiem czy w ciąży można. A zaparcia to niestety też mój problem. Właśnie mi się śliwki suszone skończyły.
-
Żelka1990 wrote:Trzymam mocno kciuki za maluszka ✊✊Wierze, ze wszystko będzie dobrze.
Jesteś w Koperniku czy na Ujastku?
Polecam jeszcze femaltiker on jest bardzo pomocny w laktacji, zwłaszcza jak maluszek jest oddzielnie od mamy to takie wspomagacze na pewno usprawnia laktację.
Fizycznie się dobrze czujesz?
Jestem w Ujastku i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolona pod każdym względem.
Fizycznie czuje się dobrze, nastawiłam się chyba na większy ból, więc znoszę to dobrze.
No i bardzo się też cieszę że laktacja mi się ładnie rozkręca. -
malinowa_chmurka wrote:Mnie cały dzień głowa bolała,byłam nie do życia,do tego było mi niedobrze,a wyniki super mi wyszły, więc może i u Ciebie to dobry znak ✊😃
Little ojej trzymam za Was kciuki mocno ✊ ile maluszek waży? Wszystko będzie dobrze ✊
Słonecznik już sprawdzam wiadomość 😊 będę co jakiś czas przypomninac o FB, jakby któraś jeszcze chciała dołączyć,a post przeoczyła
Kawał maluszka, super że wszystko ok ☺️
Waga maluszka 750 gram -
Angela1108 wrote:Patka mi też wróciły mdłości i ogólnie dziwnie mi od strony pokarmowej może jest to spowodowane tym że maluszki już są dość duże i się trochę rozpychają No nie mam pojęcia ja mam straszne zgagi wieczorami zwłaszcza przed spaniem
Oj tak mnie czasami też zgagi wieczorem męczą. No i możliwe, że już dzieci się rozpychaja tak jak piszesz, bo czasami mam aż nieprzyjemne wrażenie, jakby jedzenie zatrzymało się gdzieś wysoko. -
Prognoz na razie brak, jest to skrajny wczesniak. Musi wyjść na prostą żeby cokolwiek można było planować. Każdy dzień dla niego jest ważny, a pierwszy tydzień najważniejszy. Dzisiaj byłam u niego, cudowny jest... mogłam go dotykać 🥺 mega wzruszające uczucie.
Dziękuję Wam za słowa wsparcia, za trzymane kciuki ❤️ nie poddajemy się, walczymy dalej, mam nadzieję że maluszek sobie poradzi dzielnie. -
Żurawinka wrote:Ja nie stosowałam. Choć też nad tym myślałam, ale nie wiem czy w ciąży można. A zaparcia to niestety też mój problem. Właśnie mi się śliwki suszone skończyły.
-
Dziewczyny,ponawiam pytanie odnośnie walizki. W jaką pojemność planujecie się spakować?☺️2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Ja jeszcze nie wiem, do 1 porodu mialam torbe do reki, ale rzeczywiscie walizka wygodniejsza chyba 🤔
Mam pytanie do dziewczyn, którym już zdarzał się twardy brzuch. Jak to wyglądało u Was, takie skurcze mijające czy po prostu twardy dłuższą chwile? Jak sobie radzicie wtedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 20:13
-
Little, wszystkiego dobrego dla was! Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej!
W temacie zgagi, od wczoraj mam i nawet migdały nie pomagają 😕 ciekawe czy to już ta ciążową zgaga od nacisku na żołądek.
Żelka, wspominałaś dzisiaj o mierzeniu ketonów. Moja lekarka nie dała mi recepty na paski do mierzenia ketonów 😕 czy można to kupić samemu? Jak nazywa się ten produkt? Masakra z tym wszystkim. Wizytę u trzeciego diabetologa, z akademii medycznej mam w przyszłą środę. Zobaczymy czy znają się na temacie i będzie lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 20:24
-
U mnie wieczorem znacznie ciężej na żołądku, ale z porannym wypróżnianiem nie mam problemów. Wczoraj na obiad miałam zupę z soczewicy i nigdy więcej, tak mnie wzdęło, brzuch bolał, czułam jak mi te gazy „pękają”.. nawet kolacji nie zjadłam, a espumisam srednio chybs pomógł. Wiec rezygnuje już ze wzdymajacych potraw.
-
Little dzielna mamusiu ❤️ mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 🤞 na Facebooku jest taka grupa rodzę w styczniu i widziałam, że było tam kilka przypadków takich wcześniaków i informacje są całkiem pozytywne 😊
Byłam właśnie odebrać chusteczki w paczkomacie i powiem wam że dobrze że podjechałam autem bo są mega ciężkie 🙈 także jak będziecie miały do odbioru to najlepiej męża wysłać 😄Little_s lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:Ja jeszcze nie wiem, do 1 porodu mialam torbe do reki, ale rzeczywiscie walizka wygodniejsza chyba 🤔
Mam pytanie do dziewczyn, którym już zdarzał się twardy brzuch. Jak to wyglądało u Was, takie skurcze mijające czy po prostu twardy dłuższą chwile? Jak sobie radzicie wtedy?
W sierpniu jak miałam twardnienia i byłam na IP to starczył magnez i no-spa doraźnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 20:37
-
bumbum wrote:Ja jeszcze nie wiem, do 1 porodu mialam torbe do reki, ale rzeczywiscie walizka wygodniejsza chyba 🤔
Mam pytanie do dziewczyn, którym już zdarzał się twardy brzuch. Jak to wyglądało u Was, takie skurcze mijające czy po prostu twardy dłuższą chwile? Jak sobie radzicie wtedy?
Mi się zdarzał. Często mi brzuch twardnieje dosłownie na chwilę i zaraz puszcza, tymi twardnieniami się nie przejmuje, nie są bolesne ani nie czuje dyskomfortu. Za to miałam takie 2 epizody, że brzuch był praktycznie co chwilę twardy tak 2/3 dni. Za pierwszym razem pojechałam na IP i mi dali zastrzyk rozkurczający, za drugim razem to było w czasie choroby i brałam nospę i magnez. Te twardnienia wtedy sprawiały mi mocny dyskomfort. Zaraz po tym miałam wizytę, lekarz mnie obejrzał wzdłuż i wszerz, wszystko jest ok, szyjka zamknięta, więc przestałam się tym przejmować.
A jak to u Ciebie wygląda?