X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam jeden posiłek więcej i cukry wszystkie poniżej 120. Tylko nie wiem czemu po skyrze z chia, otrębami, siemię lnianym dostaje hipoglikemii 🙈 to już drugi raz mam za niski cukier po skyrze i muszę coś szybko zjeść. Dziwna sprawa. Może muszę dorzucić węglowodany 🤔

W temacie zakupów. W zeszłym tygodniu tez byłam w Ikei i tak się zmęczyłam, że aż w brzuch to czulam 🙈 takie nieprzyjemne ciągnięcie, ciężkość. A tak na prawdę nic specjalnego nie zrobiłam i przed ciążą nic by mi nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:23

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tej systematyczności w posiłkach niestety brakuje. Jem w sumie 4 posiłki , czasem coś przekasze czasem nie. Cukier notuje na czczo i te pozostałe 4. Czasami z ciekawości mierze przed jedzeniem, bo też dla przykładu jak mamy np 130 i zaczniemy znowu jeść to jednak te cukry mogą być wysokie. Więc wtedy odczekuje chwilę i dopiero zaczynam jeść.
    A no i mierze tez po takich "zakazanych" rzeczach jak np te wafelki wczoraj ale to tak z ciekawości dla siebie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:22

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Patka masz racje. Ja czuje niestety po ostatnich dniach, ze mimo, ze chciałabym być taka hop siup to jednak czas na zwolnienie. I jestem mega wdzięczna, ze mojej mamie udało się z pracy teraz zjechać o będzie przyjeżdżała mi troszkę pomoc chociaż w tym żebym nie musiała córki na te wizyty moje wszystkie zabierać. A jednak to tez jest obciążenie, szykowanie jej- a czasem z 3,5 latka to nie takie hop siup🙈.
    No i mama mi pomoże w sprzątaniu domu takie generalne porządki, dam mężowi odpocząć. Bo miałam już szukać kogoś do sprzątania chociaż się ostatnio przejechałam mocno na pani sprzątającej 😏

Ja mam nadzieje, ze uda mi się prasować na siedząca bo na 100% nie dam rady stać nad żelazkiem. A jakoś mimo, ze tego nie lubię robić mam ogromne ochotę ja to robić bo jakoś mam takie wrażenie ze szybciej mi czas zleci 🙈

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest trochę o tym wypadku:
    https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29099143,kepno-noworodek-spadl-ze-stolika-przy-odcinaniu-pepowiny-ma.html

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia, u mnie tak samo z mierzeniem. Jak miałam zbyt wysoki cukier to staram się przed posiłkiem sprawdzić, żeby nie dorzucić jeszcze więcej tego cukru. Opakowanie pasków starcza mi mniej więcej na tydzień.

Wracając jeszcze do tematu materaców dla dzieci. Czy one powinny być twarde dla małego dziecka czy takie średnie?

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skyr ma duża zawartość białka super obniża indeks glikemiczny posiłku

Nyashka, Marcysia1990 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka wrote:
    Marcysia, u mnie tak samo z mierzeniem. Jak miałam zbyt wysoki cukier to staram się przed posiłkiem sprawdzić, żeby nie dorzucić jeszcze więcej tego cukru. Opakowanie pasków starcza mi mniej więcej na tydzień.

Wracając jeszcze do tematu materaców dla dzieci. Czy one powinny być twarde dla małego dziecka czy takie średnie?
    Nam fizjo kazała sredniotwardy, ze najzdrowszy. Ale tez jak czytałam to takie samo zdanie bylo

Nyashka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Skyr ma duża zawartość białka super obniża indeks glikemiczny posiłku
    To w sumie może to będzie świetny początek posiłku jakbym chciała coś nowego spróbować 🤔 albo z tych bardziej zakazanych rzeczy.

South, przerażająca sytuacja 😱 Czy na tym etapie porodu jest tylko jedna położna, że dziecko było odłożone i nikt go nie trzymał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:33

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Właśnie podobnie myślę, ale nawet nie wiem jak to jest z tymi szczepieniami. Chce małego zaszczepić ale chyba nie w tej pierwszej dobie właśnie . Jakieś wtedy pisze się oświadczenie że chce się np w 2 dobie? Muszę poczytać o tym. Ale najchętniej w tej pierwszej dobie bym odpuściła temat. Ja to totalnie zielona jestem, nie wiem jeszcze co i na co i po co.

Ja ani pierwsza ani druga, dużo dłużej :)
    Każą podpisywać odmowę. A ja nie odmawiam, tylko piszę, że w późniejszym terminie po wykluczeniu przeciwwskazań.
    Ze starszą miałam takie jazdy, że gdyby była po szczepieniach w szpitalu, to bym oszalała z nerwów i domysłów, więc...dziękuję, nie :D

Żelka, ja dlatego błogosławię w korkach auto z automatem, heh ;P

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe ja jako fanka ogromna samochodów nie uznaje automatu 😃😃😃
    Mój mąż na przykład ml radzi by chciał, ale ja nie ustępuje a auto mamy jedno wiec…. Ze mna nie wygra haha

age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Espoir współczuje. Ty masz w ogóle tak trochę czasu dla siebie przy czwórce?
    Ale ja właśnie dzisiaj próbując wyjść z tej Ikei musiałam robić 4 posiedzenia🙈 w końcu doczłapałam do auta. Ale kurcE z córka w ciąży nie miałam takich akcji.
    wiesz co, zależy co przez to rozumiesz, ale ogólnie to jak Mąż jest w domu, to znajdujemy czas na wspólną kawę czy jakiś serial razem. oczywiście, że czasem jeden odcinek 40-minutowy leci 1,5 godziny, bo ten głodny, tamten chce kupę, a ten sam nie wie w sumie co chce, ale staramy się z Mężem nie skupiać tylko na dzieciach, a też na sobie na tyle na ile się da 🙂 żeby dzieci też widziały zadowolonych, kochających się rodziców, a nie tylko zabieganych dorosłych (of course leżymy przytuleni na podłodze obok nich ukladających puzzle, czy coś tam z klocków, sam na sam to wiadomo - tylko jak śpią) 🙂
    i oczywiście, że dzięki temu mam w domu większy syf, a kurze wytarte na szybko mokrą chusteczką, a nie dokładnie ściereczka tak jak być powinno, no ale 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:59

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 2 listopada 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Wichrowe ja jako fanka ogromna samochodów nie uznaje automatu 😃😃😃
    Mój mąż na przykład ml radzi by chciał, ale ja nie ustępuje a auto mamy jedno wiec…. Ze mna nie wygra haha

Mój mąż też nie uznawał :D Aaaż trafiło nam się super auto kiedyś do kupienia, z jedną wadą - automatem... :P I nastąpił przełom :D Teraz mąż bardzo sobie to ceni, szczególnie w korkach, przy dzieciach, kiedy jedną rękę możesz mieć wolną, itd.
    I dlatego mnie też kupił automat ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 listopada 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najgorzej mieć dwoje albo troje dzieci, bo od czwartego zaczyna się już jakoś samo kręcić :P
    Cóż, nie sprawdzę tej teorii, urobię się przy trójce :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Podobno najgorzej mieć dwoje albo troje dzieci, bo od czwartego zaczyna się już jakoś samo kręcić :P
    Cóż, nie sprawdzę tej teorii, urobię się przy trójce :D
    coś Ty, najtrudniej przy jednym 🤪 od trzeciego jest już luzik, bo jak karmisz młode, to pozostała dwójka się ze sobą bawi 😜 ale to wiadomo, zależy też od różnicy wieku, my taśmowo lecimy, więc nadają się do zabaw razem 🤪

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    coś Ty, najtrudniej przy jednym 🤪 od trzeciego jest już luzik, bo jak karmisz młode, to pozostała dwójka się ze sobą bawi 😜 ale to wiadomo, zależy też od różnicy wieku, my taśmowo lecimy, więc nadają się do zabaw razem 🤪

No właśnie dwójka, jedno się karmi,a drugie ciągnie matkę za rękaw 🤪

Chyba jakiś wirus znowu panuje, dopiero co Młody miał gorączkę,tras stan podgorączkowy, to mąż dzwoni,że on leży z gorączką, kaszel i ogólne rozbicie i bóle mięśni, ciekawe czy mnie dopadnie, czuję się podziębiona,ale jakoś funkcjonuje

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam oj tam 😜 przy dwójce już nie masz zderzenia ze ścianą, bo wiesz co Cię czeka 🤪 ale... to akurat prawda z karmieniem 😜

c95dcb6f39a9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 23:11

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czyli co, najlepiej od razu robic trojaczki 😜🤣

Dziewczyny czy wam już coś leci z piersi? Wlasnie dokonałam odkrycia... Patrzę na biustonosz a tak jakaś plamka, no na bank siara, a po chwili patrzę na koszulkę do spania pod światło a tam też plamka 😳 czy to już? Będzie lecieć coś bardziej ? Akurat dziś przyszło mi zamówienie z Gemini i płatki te na laktację, ale myślałam że one przydadzą się dopiero po porodzie. Kurcze nie chce jakiejś mokrej niespodzianki w większej ilości za dnia 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 23:19

Yulcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia ja już parę tygodni temu obudziłam się z mokrą plamą 🙈 ale na pocieszenie Ci powiem, że już więcej się nie powtórzyło. Dopiero jak sama ścisnę to coś tam widać 😅

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 3 listopada 2022, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy jednym jest luuuuz. Czas na wszystko, drzemki, no bajka :D Pod warunkiem, że się nie ma "hajnida" ;) Przy dwójce gorzej, acz ja się załapałam nieźle, bo starsza jeszcze spała w ciągu dnia i czasem mogłam kimnąć z obiema. Teraz gorzej będzie, bo owszem one się sobą zajmą, ale zasnąć nie będę mogła i tak ich "zostawić".
    Rok po roku dzieci zdecydowanie nie chciałabym mieć - tak patrząc z perspektywy, po znajomych, itd. U mnie 2 i 8 mcy i teraz będzie 2,5 i wydaje mi się, że te 2.5 roku do 3 to jest idealna różnica.

Espoir, a to Wasze ostatnie, czy lecicie dalej? :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ufff 🤣

Moja koleżanka z dwójką to robiła tak, że kładła się z nimi na drzemke, a temu chodzacemu i sobie zawiązywała wstążkę na ręce w razie wu jakby się młody szybciej obudził niż ona. I jak próbował po cichaczu rozbroić wiązanie to ona się zawsze przebudzala i patrzyła co on kombinuje 😁 to był taki jej patent jakby ją Morfeusz złapał za mocno 😁

Także Wichrowe, może jakiś kojec się sprawdzi + jakieś coś żeby nie były w stanie opuścić pokoju 😁

age.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ