Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj miałam jeden posiłek więcej i cukry wszystkie poniżej 120. Tylko nie wiem czemu po skyrze z chia, otrębami, siemię lnianym dostaje hipoglikemii 🙈 to już drugi raz mam za niski cukier po skyrze i muszę coś szybko zjeść. Dziwna sprawa. Może muszę dorzucić węglowodany 🤔
W temacie zakupów. W zeszłym tygodniu tez byłam w Ikei i tak się zmęczyłam, że aż w brzuch to czulam 🙈 takie nieprzyjemne ciągnięcie, ciężkość. A tak na prawdę nic specjalnego nie zrobiłam i przed ciążą nic by mi nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:23
-
Mi tej systematyczności w posiłkach niestety brakuje. Jem w sumie 4 posiłki , czasem coś przekasze czasem nie. Cukier notuje na czczo i te pozostałe 4. Czasami z ciekawości mierze przed jedzeniem, bo też dla przykładu jak mamy np 130 i zaczniemy znowu jeść to jednak te cukry mogą być wysokie. Więc wtedy odczekuje chwilę i dopiero zaczynam jeść.
A no i mierze tez po takich "zakazanych" rzeczach jak np te wafelki wczoraj ale to tak z ciekawości dla siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:22
-
Tak Patka masz racje. Ja czuje niestety po ostatnich dniach, ze mimo, ze chciałabym być taka hop siup to jednak czas na zwolnienie. I jestem mega wdzięczna, ze mojej mamie udało się z pracy teraz zjechać o będzie przyjeżdżała mi troszkę pomoc chociaż w tym żebym nie musiała córki na te wizyty moje wszystkie zabierać. A jednak to tez jest obciążenie, szykowanie jej- a czasem z 3,5 latka to nie takie hop siup🙈.
No i mama mi pomoże w sprzątaniu domu takie generalne porządki, dam mężowi odpocząć. Bo miałam już szukać kogoś do sprzątania chociaż się ostatnio przejechałam mocno na pani sprzątającej 😏
Ja mam nadzieje, ze uda mi się prasować na siedząca bo na 100% nie dam rady stać nad żelazkiem. A jakoś mimo, ze tego nie lubię robić mam ogromne ochotę ja to robić bo jakoś mam takie wrażenie ze szybciej mi czas zleci 🙈 -
Tutaj jest trochę o tym wypadku:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29099143,kepno-noworodek-spadl-ze-stolika-przy-odcinaniu-pepowiny-ma.html -
Marcysia, u mnie tak samo z mierzeniem. Jak miałam zbyt wysoki cukier to staram się przed posiłkiem sprawdzić, żeby nie dorzucić jeszcze więcej tego cukru. Opakowanie pasków starcza mi mniej więcej na tydzień.
Wracając jeszcze do tematu materaców dla dzieci. Czy one powinny być twarde dla małego dziecka czy takie średnie? -
Nyashka wrote:Marcysia, u mnie tak samo z mierzeniem. Jak miałam zbyt wysoki cukier to staram się przed posiłkiem sprawdzić, żeby nie dorzucić jeszcze więcej tego cukru. Opakowanie pasków starcza mi mniej więcej na tydzień.
Wracając jeszcze do tematu materaców dla dzieci. Czy one powinny być twarde dla małego dziecka czy takie średnie?Nyashka lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Skyr ma duża zawartość białka super obniża indeks glikemiczny posiłku
South, przerażająca sytuacja 😱 Czy na tym etapie porodu jest tylko jedna położna, że dziecko było odłożone i nikt go nie trzymał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:33
-
Marcysia1990 wrote:Właśnie podobnie myślę, ale nawet nie wiem jak to jest z tymi szczepieniami. Chce małego zaszczepić ale chyba nie w tej pierwszej dobie właśnie . Jakieś wtedy pisze się oświadczenie że chce się np w 2 dobie? Muszę poczytać o tym. Ale najchętniej w tej pierwszej dobie bym odpuściła temat. Ja to totalnie zielona jestem, nie wiem jeszcze co i na co i po co.
Ja ani pierwsza ani druga, dużo dłużej
Każą podpisywać odmowę. A ja nie odmawiam, tylko piszę, że w późniejszym terminie po wykluczeniu przeciwwskazań.
Ze starszą miałam takie jazdy, że gdyby była po szczepieniach w szpitalu, to bym oszalała z nerwów i domysłów, więc...dziękuję, nie
Żelka, ja dlatego błogosławię w korkach auto z automatem, heh ;P
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Żelka1990 wrote:Espoir współczuje. Ty masz w ogóle tak trochę czasu dla siebie przy czwórce?
Ale ja właśnie dzisiaj próbując wyjść z tej Ikei musiałam robić 4 posiedzenia🙈 w końcu doczłapałam do auta. Ale kurcE z córka w ciąży nie miałam takich akcji.
i oczywiście, że dzięki temu mam w domu większy syf, a kurze wytarte na szybko mokrą chusteczką, a nie dokładnie ściereczka tak jak być powinno, no ale 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:59
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Żelka1990 wrote:Wichrowe ja jako fanka ogromna samochodów nie uznaje automatu 😃😃😃
Mój mąż na przykład ml radzi by chciał, ale ja nie ustępuje a auto mamy jedno wiec…. Ze mna nie wygra haha
Mój mąż też nie uznawał Aaaż trafiło nam się super auto kiedyś do kupienia, z jedną wadą - automatem... I nastąpił przełom Teraz mąż bardzo sobie to ceni, szczególnie w korkach, przy dzieciach, kiedy jedną rękę możesz mieć wolną, itd.
I dlatego mnie też kupił automat
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Podobno najgorzej mieć dwoje albo troje dzieci, bo od czwartego zaczyna się już jakoś samo kręcić
Cóż, nie sprawdzę tej teorii, urobię się przy trójce💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
espoir wrote:coś Ty, najtrudniej przy jednym 🤪 od trzeciego jest już luzik, bo jak karmisz młode, to pozostała dwójka się ze sobą bawi 😜 ale to wiadomo, zależy też od różnicy wieku, my taśmowo lecimy, więc nadają się do zabaw razem 🤪
No właśnie dwójka, jedno się karmi,a drugie ciągnie matkę za rękaw 🤪
Chyba jakiś wirus znowu panuje, dopiero co Młody miał gorączkę,tras stan podgorączkowy, to mąż dzwoni,że on leży z gorączką, kaszel i ogólne rozbicie i bóle mięśni, ciekawe czy mnie dopadnie, czuję się podziębiona,ale jakoś funkcjonuje17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
To czyli co, najlepiej od razu robic trojaczki 😜🤣
Dziewczyny czy wam już coś leci z piersi? Wlasnie dokonałam odkrycia... Patrzę na biustonosz a tak jakaś plamka, no na bank siara, a po chwili patrzę na koszulkę do spania pod światło a tam też plamka 😳 czy to już? Będzie lecieć coś bardziej ? Akurat dziś przyszło mi zamówienie z Gemini i płatki te na laktację, ale myślałam że one przydadzą się dopiero po porodzie. Kurcze nie chce jakiejś mokrej niespodzianki w większej ilości za dnia 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 23:19
Yulcia lubi tę wiadomość
-
Przy jednym jest luuuuz. Czas na wszystko, drzemki, no bajka Pod warunkiem, że się nie ma "hajnida" Przy dwójce gorzej, acz ja się załapałam nieźle, bo starsza jeszcze spała w ciągu dnia i czasem mogłam kimnąć z obiema. Teraz gorzej będzie, bo owszem one się sobą zajmą, ale zasnąć nie będę mogła i tak ich "zostawić".
Rok po roku dzieci zdecydowanie nie chciałabym mieć - tak patrząc z perspektywy, po znajomych, itd. U mnie 2 i 8 mcy i teraz będzie 2,5 i wydaje mi się, że te 2.5 roku do 3 to jest idealna różnica.
Espoir, a to Wasze ostatnie, czy lecicie dalej?
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Patka ufff 🤣
Moja koleżanka z dwójką to robiła tak, że kładła się z nimi na drzemke, a temu chodzacemu i sobie zawiązywała wstążkę na ręce w razie wu jakby się młody szybciej obudził niż ona. I jak próbował po cichaczu rozbroić wiązanie to ona się zawsze przebudzala i patrzyła co on kombinuje 😁 to był taki jej patent jakby ją Morfeusz złapał za mocno 😁
Także Wichrowe, może jakiś kojec się sprawdzi + jakieś coś żeby nie były w stanie opuścić pokoju 😁