Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi,na ostatniej wizycie właśnie lekarz mnie poinformował, żebym sobie przemyślała i ewentualnie na następnej wizycie wypisze skierowanie,ale też czysto informacyjnie, o szczepieniach na covid nie wspominał nawet. Z kolei mam znajome, co prawda inni lekarze, gdzie bardzo namawiali na szczepienia na covid w ciąży. Ja sama bym się nie zdecydowała, za dużo pytań, wątpliwości, może i dużo badań jest prowadzonych,ale wciąż nie wiadomo jakie skutki będą w przyszłości,tej odpowiedzi nam nikt nie da.
Marcysia1990, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Nyashka wrote:Marcysia, sugerowanie powiązania autyzmu ze szczepionkami brzmi jak teoria spiskowa 😛 zostało to obalone w badaniach naukowych. Ale szczepienia w ciąży to indywidualna decyzja. Są tylko rekomendowane i każda z nas sama podejmuje decyzję.
Nooo ja właśnie jestem daleka od snucia teorii spiskowych, ale zawsze jakieś wątpliwości zostają i mącą w głowie. Dziecko moje zaszczepie, ale zrobię to już jak będzie na świecie a w moim brzuuchu dam mu spokój 😊
Być może szpienienia nie maja związku, ale u sporej części dzieci następuje regres po szczepieniu w okolicy 2/3rż, możliwe że jest to przypadek. Niestety nie ma badan które by to obaliły bądź potwierdziły. Nikt jeszcze nie ustalił co może być przyczyną tego zaburzenia ani jak temu zapobiec i wszystko jest gdybyaniem. Same szczepienia mają związek, a raczej wpływ na zdrowie jeśli występuje np. mutacja genu MTHFR, po szczepieniu mogą pojawić się objawy podobne do autyzmu, ale też mogą pojawić się inne choroby. Niestety nikt z nas nie wie czy organizm jest w pełni "zdrowy" ani jak zareaguje na dane szczepienie. Ale to temat naprawdę rzeka... 😔
Ja się staram nie nakręcać ale i tak się nakręcam niestety 😜 w każdym razie postanowiłam że żadnych szczepień i żadnych leków w ciąży i tyle. Wolę nie ryzykować 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 00:14
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Yulcia jeśli pojawiła się krew to najprawdopodobniej dlatego, że trafiłaś w naczynko. Mi też czasami się to zdarza. I też zawsze zostaje jakaś kropelka krwi. Ja mam iglessy 5mm. Jeśli masz trochę uda to myślę, że 8mm tak szybko się nie wbijesz w mięsień ale ważne właśnie, żeby wprowadzać insulne podskórnie.
Yulcia lubi tę wiadomość
-
Yulcia, najlepiej mieć igły 5mm lub mniejsze. Ale to nie pomoże przy pojawiającej się krwi. Opowiadałam tutaj jakie siniaki miałam na udach po wbijaniu się z insuliną 🙁 jak masz skórę naczynkowa jak ja, to możesz mieć problem ze znalezieniem miejsca do wkłucia. U mnie jeden sinika był tak ogromnym i bolesny, schodzi półtorej miesiąca. Jak czujesz przy wbijaniu igły ból, to prawdopodobnie trafiasz na naczynko. Ja tak zauważyłam i wtedy wyciągałam igłę i próbowałam obok wbić się. Jeszcze ważna sprawa z udem, nie celuj we wnętrze i środek, tylko zewnętrze. Podpytaj też diabetologa albo pielęgniarek diabetologicznych. Ja miałam całe godzinne szkolenie w poradni w szpitalu jak prawidłowo podawać insulinę.
Yulcia lubi tę wiadomość
-
Marcysia, ja sama w dzieciństwie miałam wstrząs a także czasową (krótką, ale jednak) utratę słuchu w wyniku szczepienia, więc...cóż, po takich wydarzeniach perspektywa się mocno zmienia To były ostatnie zastrzyki tego typu w moim życiu
Nawet lekarka nie chciała mi już później nic więcej podawać ;]
Miałam też przejścia z "bezpiecznymi, nowymi i przebadanymi" lekami, które potem całkowicie wycofano z obiegu, a ja po 1 dawce mało nie zeszłam. A jestem ogólnie zdrową osobą, tylko te cholerne nowości okazały się nie być tak fajne, jak o nich mówili
Teraz jestem więc mega ostrożna, a w ciąży to już w ogóle nie ma dla mnie tematu.
Jak zwykle - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, każdy ma obawy wynikające z innych doświadczeń.Marcysia1990 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja myślę, że temat szczepień powinnyśmy zostawić 😄😄 każda sama niech podejmie decyzje.
Ciekawa jestem kiedy odespie ten 3 dniowy wypad do „Ciechocinka”🙈😂.
Wczoraj o 22 na insuline mnie mąż wybudził bo zasnęłam, o 3 w nocy się obudziłam na mierzenie cukru to ledwo żywa. O 7 wcale nie lepiej🙈🙈 Dzisiaj mam to USG lll trym bardzo się nie mogę doczekać. Oh jakbym chciała, żeby mały pokazał buzie ale wydaje się, ze on się odwrócił pleckami 😏
South pytałaś mnie o moje przeziębienie. Tak wiec w szpitalu w niedziele jeszcze miałam lekko gdzieś katar i taki kaszel jak na końcówce przeziębienia. W poniedziałek i wtorek bylam całkowicie zdrowa, ale wydaje się, ze to suche powietrze zrobiło swoje i naszedł mi katar i such kaszel ale ten katar spluwa mi, w funkcjonowaniu nie przeszkadza ale troszkę kaslam… i dlatego muszę nieszczęsne szczepienie covidowe przesunąć i to chyba nawet w okolice 34 tyg bo chce być pewna, ze całkowicie nic mi nie jest. Ale!!!! Myśle nad zrobieniem przeciwciał ( by zobaczyć poziom) ostatnia III dawkę szczepienia miałam rok temu w listopadzie… myślicie ze to ma sens?
Dzisiaj jeszcze pogadam o tym szczepieniu z dr Nocuń, bo ogólnie nigdy mi przeziębienie tak dłużej nie siadzialo,nigdy! A jednak chce podejść odpowiedzialnie i wiem, ze po przechorowaniu No to po co się szczepić ?
Nakładać na siebie to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 07:27
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Żelka, powodzenia na wizycie a przeciwciała chyba warto zrobić i mieć czarno na białym czy się szczepić czy nie.
Żelka1990 lubi tę wiadomość
-
I.Ana.I wrote:Dziewczyny po szpitalu...
Jak robią test na covid to wymaz z nosa? Czy można sobie wybrać opcje ?
Ale leżała za mna dziewczyna co ja przyjęli do południa z gorączka 40 stopni to jej robili z nosa.
Ale ogólnie dziewczyna miała stan zapalny od nerki, stad gorączka była. -
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty I czekamy na relacje 😊
Mi w przychodni robili test z buzi i nie wiem co gorsze bo mi tak ten patyczek głęboko wepchala że prawie na nią zwymiotowałam tak mnie pociągnęło01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dajcie znać od razu po wizytach 😊 u mnie mały się rączka i pępowina zasłonił (memlał ją w buzi 🤣) i to twarzowe foto jest takie średnie 🤣 najlepsze mam to z USG II trym+ filmik nagrany tel 😄
Żelka ten covid też się przechodzi bezobjawowo więc warto zrobić te przeciwciała 👍
Ja niby już lepiej się czuję ale sama nie wiem. 🙄 Katar mnie strasznie męczy, a najbardziej wieczorem, gardło już mija. Typowa wirusowka . Jem kanapki z plasterkami czosnku (nawet dobre 👍), pije syrop z czosnku i się inhaluje. Liczę na cud że jutro się obudzę i będę jak nowa 🤣
Przyszły mi wczoraj takie cudne karty drewniane do zdjęć 😍 o boziu takie to słodkie 😍 chyba coś mi hormony szaleją bo coraz częściej mnie cos wzrusza 🤣 a ja to należę do tych twardzielek pod tym względem 🤣 -
Hej Dziewczyny ☺️
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ✊✊Ciekawe,czy Wasze maluszki przebiją wagowo mojego Miłcia 😅
Angela wdpòłczuję przeżyć z przychodnią.
Żurawinko,trzymam kciuki,żeby wypuścili Ciebie szybciej,niż później ze szpitala.
Żelko,super,że już jesteś w domku☺️
Marcysiu,ja mam powoli podobnie,jak wczoraj zobaczyłam w Pepco pieluszki tetrowe ze wzorem piesków,to po prostu rozpłynęłam się nad nimi i oczywiście kupiłam 😀I w ogóle już nie patrzę w stronę ubranek,bo najchętniej kupiłabym wszystkie,a jeszcze koleżanka ma mi wysłać 7 kg ubranek 🙈
Dziewczyny o chyba wybrałam szpital do CC☺️
W ogóle kupujecie swoim maluchom jakieś szaliki na zimę?2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Dziewczyny,czy kupowała któraś z Was czapki na zimę z h&m? Pojawiło się trochę modeli,tylko,że zastanawiam się,czy rozmiar 62/68(2-6 miesięcy) nie będzie za duży?2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Marcysia1990 wrote:Ja mam czapkę z HM "polarowa z poszewką" z dwoma pomponami. Wzięłam rozmiar 62 i porównując do innej na roz. 56 jest mega duża. 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 10:30
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Hejka 🙂
Dziewczyny wizytujące, trzymam za was kciuki ✊✊
Mnie natomiast dziś wypuszczają. Mam się pilnować. Teraz lekarz powiedział, że największym dla mnie zagrożeniem są te skurcze, bo chodzi o to, by wody nie odeszły. Paluchami zbadał szyjkę i wyczuł, pessar trzyma. Więc teraz tylko unikać spin. Byle jeszcze tak że 3-4 tygodnie. USG też miałam przed chwilą, to mały wg pomiaru powyżej 2 kg, więc już sama nie wiem, ile tak naprawdę waży. Powiedzmy, że +- 2 kg.Słonecznik90, Nyashka, Patka123, Marcysia1990, wichrowe_wzgórza, Malamii26 lubią tę wiadomość
-
Żurawinko, super!to trzymam kciuki,żebyście wytrwali w dwupaku jeszcze 3-4 tygodnie. W sumie to teraz będziesz relaksować się w domu i dalej kompletować wyprawkę ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 10:49
Żurawinka lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Jestem po wizycie. Z małym wszystko super, przepływy dobrze, łożysko II stopnia, waga szacowana do porodu 3300g. Wszystkie wymiary w normie. Tylko ta głowa duża, na 85 centylu i zwiększa wagę. Ma zadarty nosek po mnie 🥰
Patka123, Żurawinka, Marcysia1990, wichrowe_wzgórza, Malamii26 lubią tę wiadomość