Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
hakorośl wrote:Jestem 32t.c. +3d
To u mnie jakoś tak ta średnia zaczęła mieć wtedy chęć na odwrócenie się.
Wiesz, znam przypadki, jak laska już niemal jechała na cc, a tu pyk niespodzianka, główka w dół i poród sn bez problemów
W ogóle nie wiem, czy w razie czego nie próbowałabym w szpitalu obrotu zewnętrznego...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Myśle, ze przyjemniejsze tematy to jednak wyprawkowe 😊😊😊 Więc ja się tylko zapytam kto wymyślił, żeby prasować prześcieradełka z gumka 🙈🙈🙈 podjęłam się tego dzisiaj ale co ja się nawyklinał jak dobrze, ze mam to za sobą 🙈🙈 zostały mi już tylko ubranka do prasowania. Z racji, ze ja jeszcze nie grzeje w domu, to wszystko schnie mi dwa dni. Wiec dzis wstawiłam pranie rozm 56, jutro będę prasować rozm 50 i wstawię rozmiar 62. I zostaną mi już tylko wełniane rzeczy w rękach do prania.
-
Nie prasuję prześcieradeł z gumką ;] Nienawidzę gnieciuchów, ale to się samo naciąga i jest ok ;]
Gorzej, że dziś przyjaciółka mi wysłała 10 (!!!) kg paczkę z ubrankami 56-68 Oytam JAK, bo ja tyle nie dawałam, to się okazuje, że to jeszcze to, co ona podostawała
CHryste. Nie wykopię się z tego... Plus koleżanka z pracy ma dla mnie parę worów takich większych już ubrań dla mojej najstarszej.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Prześcieradło z gumką to koszmar do prasowania. Nawet nie wiem czy mogę uznać mogę za wyprasowane 🙈 jest dalej pomięte mimo że wiele razy próbowałam je wyprostować. No ale nie jestem mistrzem prasowania. Ba, nie lubię prasować.
Dzisiaj zamówiłam kocyk z wełny merino i tak się zastanawiam. Prać go przed przed pierwszym użyciem? A czy bezpiecznie jest prać go w pralce na programie wełna bez wirowania? Nie lubię prać ręcznie 😕
Hakorośl, ja bym jeszcze nie przyjmowała się jak dziecko jest ułożone. Lekarka na prenatalnych mówiła mi, że mój ma jeszcze miejsce i może się obracać. W Internecie też czytałam, że to chyba dopiero około 35 tyg miejsca w brzuchu nie ma. Tak jak Żelka pisze, potem jest do wyboru obrót albo próbować ćwiczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 21:36
-
Aż mnie zmroziło na myśl o prasowaniu prześcieradeł. Ja nienawidzę prasować. W ogóle prasujecie ubranka i resztę tylko teraz,czy w późniejszym okresie też? Niestety nie mam suszarki bębnowej i się zastanawiam 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 21:45
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Ja trochę wybuliłam kasy na te wełniane rzeczy to mi szkoda wrzucić do pralki 🙈 to namoczę to w rękach i pogniotę trochę 😂 nie jestem perfekcyjną panią domu haha wiec ręczne pranie to taka czarna magia dla mnie 😃
Ja tez bym nie nazwała tych przescieradełek wypracowanymi No ale kontakt z żelazkiem miały 😂
Słonecznik tylko to pierwsze pranie prasuje. A później to tylko te rzeczy, które faktycznie będą wyglądać jakbym je psu z gardełka wyciągnęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 21:45
Słonecznik90, Nyashka lubią tę wiadomość
-
To ja jestem chyba jakaś inna bo bardzo lubię prasować odpręża mnie to naprawdę 😁
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja niestety prasuję zawsze Jakoś lubię gładkie ubrania, ładniej wyglądają
Ale od 3 tyg mniej muszę, bo mam tę pralkosuszarkę i faktycznie daje się odłowić coś niewygniecionego Acz to tylko estetyka dla mnie, nie że jakaś obsesja wybijania bakterii
Kocyk bym uprała, na programie do wełny... Ręcznie nie znoszę i mam wrażenie, że bym gorzej to potraktowała niż pralka A niewypranego jakoś nie chciałabym chyba9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
To ja już po wizycie, mały waży 2050g ❤️ szyjka zamknięta 3,2cm, mały nadal glowkowo, wszystko jest ok. Podpytalam o tą cukrzyce to faktycznie w 39tc już mnie położy na oddzial i na bieżąco będziemy sprawdzać stan łożyska, wagę dziecka itp. jeśli będzie coś nie tak to zaczeniemy wywoływać, a jeśli będzie ok to będziemy czekać max do terminu porodu. Muszę dodatkowo mierzyć ciśnienie, bo wyszło mi dziś 139/80 ale to chyba dlatego że było tam mega ciepło i skakałam z łóżka na łóżko, przynajmniej mam taką nadzieję bo jestem niskociśnieniowcem 😳
Żurawinka, ja nie rzucam statystykami to było tak w cudzysłowiu że może tak być a nie musi, takie wiesz - gdybanie. Także ja nikogo nie oceniam, nie osądzam (mam na myśli wysokość CC przez nieudolność lekarzy), napisałam to w kontekście wypowiedzi Wichrowych że powinni ukrócić CC bo ich za dużo. A co do gwiazd to niejednokrotnie w wywiadach mówią o tym, że dziecko urodziło się przez cesarskie ciecie, co prawda nie wiemy jaki był tego powod, ale można przypuszczac że było to umówione
. W moim mieście jest prywatny szpital w którym przeprowadzane są tylko cesarki. Co do statystyk jakie znam to, że w PL jest praktycznie 50/50 CC i SN. A z czego wynika tak duży odsetek CC to możemy sobie gdybać, ale pewnie w większości jest to wynikiem powikłań SN. Ja znam bardzo dużo kobiet które mają już dzieci, ale wśród wszystkich znam tylko 2 przypadki CC umówionej na życzenie, wszystkie pozostałe są wynikiem komplikacji SN albo innych wskazań medycznych a nie widzimisię. Co by nie było, ja uważam że kobieta powinna mieć prawo wyboru w jaki sposób chce urodzić, każdy sposób niesie za sobą jakieś ryzyko. I tyle.
No i też jestem za tym żeby już ten temat zakończyć 😊 bo o wiele przyjemniejszy jest temat wyprawek
Właśnie zdałam sobie sprawę, że zostało mi tylko 6 tyg 😱🙈 muszę już wszystko ogarnąć żeby mieć spokojna głowę 😬 jutro piorę resztę 🤣
Co do wełnianych rzeczy to na małych obrotach bym prała i w małej temp żeby się nie sfilcowalo i nie zbiegło.Żurawinka, Patka123 lubią tę wiadomość
-
South… właśnie sobie pisałam z ta koleżanka co urodziła w poniedziałek w Koperniku. Ogólnie poród wspomina super miała bardzo wspierająca Położną i jak na poród indukowany to teraz jak juz doszła do siebie wspomina extra. Ale mówi, ze te położne na oddziale bardzo mało empatyczne i ogólnie średnie są 🙈🙈🙈 dla dzieci faktycznie wszystko dają. Na oddziale jest mleko hipp w gotowych buteleczkach i chętnie dają także to fajna wiadomość. Wezmę 10 sztuk może się uda, ze wrócę z nimi do domu haha
-
Ja kocyk zwykły z lullalove prałam normalnie na 40°C. Jedyny blad że wrzuciłam go do suszarki i się pogiął 🙈, potem próbowałam go wyprasować przez tetre i jako tako wygląda. Myślę że po kolejnym praniu się rozprostuje.
Co do prześcieradeł to jak się je naciagnie na materac to one się i tak rozprostuja 😜 ja tam będę prasować tyle o ile 😄
Słonecznik prasuje tylko pierwszą partię rzeczy, potem już nie chyba że coś będzie naprawdę tego wymaga . Ja generalnie na codzien nie prasuje nic , chyba że bardzo wymięte. -
Jak robiłam zamówienie z Gemini to wzięłam 3 butelki HIPP combiotik i one są ważne do 22.05.2023 także spokojnie możecie już robić zapasy 😜😊
A jak to jest z modyfikiem? Jak już się podaje jakieś konkretne to tego trzeba się trzymać czy można sobie skakać ze raz HiPP, innym razem Bebilon itp? Bo słyszałam że takie mieszanie nie jest dobre 🤔 -
mieszanie mm niezbyt. nawet jak zmieniasz mleko, bo dziecku jakieś nie podeszło, to też raczej nie od razu, a stopniowo. bardzo często mm powodują zaparcia, bóle brzuszka. ja chyba z 5 mlek próbowałam z Najstarszym nim trafiłam na takie, po którym nie było dramatu.
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Żelka1990 wrote:Hakorośl gdyby tam w tym 35 czy 36 dalej było dziecko ułożone posladkowo to w Koperniku robią zewnatrzmaciczne odwracanie. Musisz mieć skierowanie od prowadzącego idziesz do ambulatorium tam masz kwalifikacje i jest szansa, ze się uda3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Wełniane kocyki i ubranka zwykle piorę ręcznie, ale 3 dni temu z lenistwa wrzuciłam do pralki te wyprawkowe kocyki, czapeczki, sweterki, ale na program pranie ręczne 30 stopni i najmniejsze wirowanie i wszystko przetrwało w idealnym stanie. Chciałam żeby sie wypłukał płyn lepiej niż przy ręcznym i zawsze jak odciskam trochę takie pranie to zastanawiam sie czy nie szkodzę bardziej niż ta pralka3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Ja wszystko z merino piorę w pralce na wełnę. Nie na delikatne tylko właśnie na wełnę bo najważniejsze żeby nie było różnicy temp wody czyli że pranie w ciepłej a płukanie w zimnej. Wirowanie rakie jak pralka ma w programie na wełnę. I piorę w polecanym płynie Sonett. Na grupach wełnianych odradzają perwolle i tym podobne. Niektóre ciuszki wełniane wpadły mi do suszarki, jedne przeżyły super inne się totalnie sfilcowały więc schnięcie polecam tradycyjne.
Nyashka lubi tę wiadomość
Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
espoir wrote:mieszanie mm niezbyt. nawet jak zmieniasz mleko, bo dziecku jakieś nie podeszło, to też raczej nie od razu, a stopniowo. bardzo często mm powodują zaparcia, bóle brzuszka. ja chyba z 5 mlek próbowałam z Najstarszym nim trafiłam na takie, po którym nie było dramatu.
Oki, dzięki 😊
tak pytam bo się zastanawiam czy jak podam ten HiPP combiotik dziecku, do tego będę KP to gdyby się coś zadziało to muszę kontynuować tym gotowcem HIPP czy po prostu wtedy wprowadzam stopniowo już takie w proszku? Boje się że jakaś krzywdę małemu zrobię przez to że się nie znam 🙈 a tak tu się ten temat tego gotowego mleczka przewinął że też postanowiłam że chce go mieć 🙈 -
jeśli dobrze zareaguje na to mleko to wtedy kupisz takie większe w proszku. nie ma różnicy czy gotowe czy dopiero Ty je przygotujesz (na opakowaniu będziesz miała podane jak dokładnie je rozrobić). po prostu np Hipp się różni od Bebiko, Bebilonu itp i tak miksować to niezbyt dla brzuszka 🙂
no i trzeba np. pamiętać, że jak rozrabiasz dziecku mm, to ono w butelce jest gotowe tylko określony czas (2 godziny?). poczytasz na opakowaniu i będzie dobrze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 23:10
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧