Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuję się nadzwyczajnie dobrze. Jak tak porównuje to bardzo podobnie jak z ciąża z synkiem która też przebiegała bez problemów. Troszkę mnie mdłości męczą i senna jestem.
Jestem obstawiona lekami i głównie odpoczywam. Dzisiaj planujemy z synkiem zrobić pierniczki na święta 🙂Żelka1990, malinowa_chmurka, Nyashka, Marcysia1990, Żurawinka, wichrowe_wzgórza, Malamii26 lubią tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Ja wróciłam właśnie z wizyty na patologii ciąży, mały waży 2018g pani doktor dziś była moja ulubiona mówiła, że waga idealna przepływy piękne, łożysko i wody wszystko prawidłowo.
Ale jestem już na dużej dawce insulinie i wizyty na patologi ciąży co 2 tygodnie i od kolejnej wizyty KTG już co tydzień. Wiec kolejna wizyta już 5 grudnia i to będzie 34+2 i już mi zrobią KTG.
Później poszłam umówić termin cesarki i udało się będzie 5 stycznia - No ALE! Byłoby zbyt pięknie, żebym nie miała czegoś po drodze 😂 nie maja kalendarza na styczeń wiec mam podejść jeszcze raz w grudniu i się przypomnieć 😃😃Malamii26 lubi tę wiadomość
-
Lilia, cudownie, że wszystko dobrze z Twoją ciąża 🥰
Żelka, gratulacje wizyty 😃 o ile dostanę skierowanie na indukcję, to obstawiam, że też termin na 5 stycznia dostanę. Zobaczymy za tydzień na wizycie czy lekarz da mi skierowanie. KTG też zaczynam jak Ty 5 grudnia.
Dzisiaj obudziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć. Okazało się, że lekko głodna byłam i zjadłam coś i zasnęłam. Od tego obudzenia w nocy czuję na skórze w jednym miejscu kłucie jakbym miała drzazgę czy igłę od kaktusa, ale nic tam nie ma. Dotykałam i dotykałam i nic, a uczucie punktowego kłucia dalej jest. Czy któraś z was miała coś takiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 10:25
LILILA lubi tę wiadomość
-
To dziewczyny zostało Wam półtorej miesiąca 🙈
Ciekawe które w grudniu się rozpakują, przecież to zaraz 😳
Jeszcze na jedynki z Pampers premium care będę polować, wykorzystam paczkę na dwójki i potem na Dade 2 będę chciała przejść,jak wszystko będzie ok i nie będzie uczulać 🙏
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ogólnie dziewczyny podpytałam Panią doktor, i ona zapytała mnie czy ja dalej mam 19j insuliny bo chciała wizyty co 3 tyg ale jak usłyszała ile biorę to mówi, ze ok musza być co 2 tyg. Ogólnie na dobrych cukrach i tak około 20 j insuliny powiedziała, ze wystarczy co 3 tyg wizyta a KTG od skończonego 36 tyg będzie wystarczająco. A ta Pani doktor to tez na prawdę bardzo dobry lekarz ja byłam tez u niej na tych połówkowych z NFZ
-
Żelka, czyli jeśli ja mało biorę insuliny i ostatnio mam cukry zgodnie z normami, to wychodzi że nie trzeba panikować i co tydzień chodzić? 🤔 Wtedy nie musiałabym tak martwić się jak mój doktor będzie pracował w okresie świąt. Najwyżej bym poszła do ginekolog, która robi mi prenatalne i dokładne USG.
W ogóle w nocy w Internecie wyczytałam, że przy curzycy i cukrzycy ciążowej jest zwiększone ryzyko autyzmu. Ale nigdzie nie znalazłam informacji czy ogólnie jest zwiększone czy jak cukier jest w normie to ryzyko jest normalne i panikuje teraz 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 10:52
-
Nyashka wrote:Żelka, czyli jeśli ja mało biorę insuliny i ostatnio mam cukry zgodnie z normami, to wychodzi że nie trzeba panikować i co tydzień chodzić? 🤔 Wtedy nie musiałabym tak martwić się jak mój doktor będzie pracował w okresie świąt. Najwyżej bym poszła do ginekolog, która robi mi prenatalne i dokładne USG.
W ogóle w nocy w Internecie wyczytałam, że przy curzycy i cukrzycy ciążowej jest zwiększone ryzyko autyzmu. Ale nigdzie nie znalazłam informacji czy ogólnie jest zwiększone czy jak cukier jest w normie to ryzyko jest normalne i panikuje teraz 🙈
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Żelka1990 wrote:Ja w biedronce będę chciała kupić dwójki z dady tej jasnej.
Lilila do prenatalnych już niedługo a potem z górki ♥️♥️
A zmieniłaś lekarza prowadzącego czy ten sam?
Zmieniłam lekarza. Ten zajmuje się mną kompleksowo i ma certyfikat do badań prenatalnych więc jestem zaopiekowania jak chyba nigdy. Prowadzi trudne ciążę. Więc mam.nadzieke że tym razem nic nie przegapimy. Jest bardzo dokładny nie boi się zlecać różnych badań i sprawdzać wszystko nawet 2 razyMarcysia1990, Nyashka, Żelka1990, wichrowe_wzgórza, Malamii26 lubią tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
Zelka gratulacje! I super ze udało Ci się na 5 stycznia. Ja w piątek ide do swojego doktorka i zobaczymy jaki termin zaproponuje 😁 ja to celuje na samiutki początek stycznia i oby nie było z tym problemu
-
Hej 😊 kurcze ja już wczoraj wzięłam 30j insuliny na noc 🙈 a dziś cukier 93. Nie wiem już czy to normalne, czy może powinnam coś próbować regulować dieta na noc żeby bez zwiększania insuliny starać się te cukry opanować. Ale od momentu przeziębienia z 18j wskoczyłam na te 30j 🙈 w dzień cukry ok, nawet po jakiś zakazanych rzeczach jak mi się zdarzy to jest wszystko ok.
Ja mam już wizyty mieć co 2 tyg, następna mam 1.12 już z KTG. Mierze w domu ciśnienie na dwóch różnych ciśnieniomierzach i mam średnio 112/60 czyli niskie wiec ok. Bo już się bałam że może mi się coś przez ta cukrzyce pokickalo, bo u lekarza wyszło 139/80 jakoś tak.
Nyashka z tym autyzmem to gdybanie, nie wiadomo co go powoduje i kiedy, czy dzieje się to jeszcze na etapie wytwarzania zarodka czy później po urodzeniu. Więc wszystkie te informacje, że cukrzyca go powoduje, że cesarka to takie biadolenie. Cukrzycę ma co 2-3 kobieta w ciąży, a dzieci z autyzmem jest 1 na 63 narodziny.
Więc pewnie powoduje go kilka czynników razem wziętych 😔 Nasze dzieci będa zdrowe ❤️
Tak piszecie o BF i zastanawiam się co by tu jeszcze moc kupić, ale chyba wszystko mam 🤣 pampersow 1 mam już chyba tyle, że wystarczy mi na cały okres. Jedyne co to nie mam laktatora, ale kupię go dopiero jak urodzę i będę wiedziała że będę na pewno karmić. -
LILILA wrote:Zmieniłam lekarza. Ten zajmuje się mną kompleksowo i ma certyfikat do badań prenatalnych więc jestem zaopiekowania jak chyba nigdy. Prowadzi trudne ciążę. Więc mam.nadzieke że tym razem nic nie przegapimy. Jest bardzo dokładny nie boi się zlecać różnych badań i sprawdzać wszystko nawet 2 razy
Super, że udało się trafić na takiego lekarza 😊 ja sama widzę po sobie jak lekarze często lekceważąco podchodzą do wielu rzeczy... I trafić na kogoś kto naprawdę drąży, stara się to jest ciężko. A na kiedy masz przewidywany termin? 😊LILILA, LILILA, Malamii26 lubią tę wiadomość
-
Lilila, cieszę się Twoim szczęściem.
Co do pieluch tetrowych, ja mam jakieś zwykłe, różne. Cieńsze i grubsze, tetra i flanela. Jakoś nie przywiązuję do nich wagi, bo one u mnie pełnią rolę szmatek do wszystkiego: ogarniają ulewanie, są na przewijaku, więc bywają potraktowane wiadomo czym, podkładam je pod malucha,j jak go kładę w jakimś nieszczególnym miejscu, np. na kanapie u kogoś. Często idą do prania i zużywają się.
Nyashka, dla ciebie zakaz internetu! Wynajdujesz tam okropne rzeczy! Te wszystkie sprawy tyczą się niefrasobliwych lub nieświadomych albo lekceważących mam. My tu jesteśmy ogarnięte i odpowiedzialne, więc z naszymi maluchami BĘDZIE ok. i już!
A co do rozpakowywania się w grudniu, to ja się piszę na ten miesiąc. W każdym razie byle nie listopad. -
LILILA gratuluje super wieści fajnie że o nas pamiętasz i dajesz znać trzymam kciuki masz dokładnego lekarza więc napewno będzie wszystko dobrze
Żelka gratuluje 2kg szczęścia 🥰
Żurawinka jesteś dzielna bardzo i długo wytrzymałaś teraz już do grudnia nie daleko dasz rade
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Marcysia1990 wrote:Super, że udało się trafić na takiego lekarza 😊 ja sama widzę po sobie jak lekarze często lekceważąco podchodzą do wielu rzeczy... I trafić na kogoś kto naprawdę drąży, stara się to jest ciężko. A na kiedy masz przewidywany termin? 😊
Termin wychodzi na 3 lipca 🙂Malamii26 lubi tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
18.11 - maluszek 1,5 cm
Dziewczyny, czy któraś z Was była u podologa? Muszę usunąć sobie modzele (takie jakby odciski), wg podologa zabieg bezpieczny, w necie mało informacji o tym. Są one usuwane fizycznie dłutkiem czy czymś, ale bardziej mi chodzi o ten płyn, w którym namacza się stopki przed zabiegiem
-
LILILA wrote:Zmieniłam lekarza. Ten zajmuje się mną kompleksowo i ma certyfikat do badań prenatalnych więc jestem zaopiekowania jak chyba nigdy. Prowadzi trudne ciążę. Więc mam.nadzieke że tym razem nic nie przegapimy. Jest bardzo dokładny nie boi się zlecać różnych badań i sprawdzać wszystko nawet 2 razy
Jesteś pod dobrą opieką,na pewno wszystko będzie dobrze ✊
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚