Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nyashka wrote:Żelka, czyli jeśli ja mało biorę insuliny i ostatnio mam cukry zgodnie z normami, to wychodzi że nie trzeba panikować i co tydzień chodzić? 🤔 Wtedy nie musiałabym tak martwić się jak mój doktor będzie pracował w okresie świąt. Najwyżej bym poszła do ginekolog, która robi mi prenatalne i dokładne USG.
W ogóle w nocy w Internecie wyczytałam, że przy curzycy i cukrzycy ciążowej jest zwiększone ryzyko autyzmu. Ale nigdzie nie znalazłam informacji czy ogólnie jest zwiększone czy jak cukier jest w normie to ryzyko jest normalne i panikuje teraz 🙈
Ja tam nie chciałam nic pisać o tym autyzmie i cukrzycy bo wiecie tak na prawdę nikt dalej nie wie jak to jest z tym autyzmem. Ale, ja znam przypadek dziewczyny, której lekarz cała ciąże zlewał jej cukry na czczo powyżej 100 chłopczyk urodzony cesarka w 41+2 czyli jak na tak nie leczona cukrzyce ciążowa przenoszona ciąża i mały ma już diagnozę autyzmu. -
Mnie mój mąż wczoraj zaskoczył bo zaczął pytać czy mam wszystko do szpitala wrazie czego i że on prosi żebym miała to już spakowane i jednym miejscu żeby on wiedział gdzie bo na tym etapie może być różnie a jakby co to on nie znajdzie wszystkiego az mi się dziwnie zrobiło że on o tym pomyślał chyba widzi że ciężko znoszę ten 3 trymestr.
Muszę wysłać zamówienie do apteki i kupić klapki pod prysznic i kapcie
Myślę że swoją część walizki spakuje w przyszłym tygodniu bo małego to muszę najpierw poprac01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Żurawinka ja właśnie dzisiaj sobie siedziałam na patologii czekałam na swoją kolej i myślałam właśnie o tobie. Który masz dzisiaj już wiek ciąży ? I w ogóle jak twoja sytuacja ze skurczami teraz?
Od kilku dni jest nawet ok (tfu, tfu).
Dziś zaczynam pierwszy dzień 35 tygodnia.bumbum, wichrowe_wzgórza, Malamii26 lubią tę wiadomość
-
To jeszcze 3 tyg. i ciąża donoszona!! Pięknie wytrwałaś
LILILA gratulacje udanej wizyty! Bardzo się cieszę, że tak szybko z powrotem możesz się cieszyć z ciąży. Na pewno będzie wszystko ok. Każda z nas trzyma mocne kciuki
Wczoraj pierwszy raz poczułam te gmeranie w szyjce macicy o którym piszecie. Coś okropnego 😒Żurawinka lubi tę wiadomość
-
Zurawinka tak na prawdę to dwa tygodnie jeszcze i już niby maluch uznawany dalej jako wcześniak ale w skończonym 36 tygodniu ciąży to już czasem nawet planowe cesarki robią a zwłaszcza w bliźniaczych i maluszki są normalnie z mama.
Żona mojego przyjaciela urodziła teraz drugie dziecko w 36+3 odeszły jej po prostu wody równe dwa tygodnie przed planowana cesarka. Mały się urodził z waga 3020g i 3 doby i do domu wyszli. -
Żelka1990 wrote:Zurawinka tak na prawdę to dwa tygodnie jeszcze i już niby maluch uznawany dalej jako wcześniak ale w skończonym 36 tygodniu ciąży to już czasem nawet planowe cesarki robią a zwłaszcza w bliźniaczych i maluszki są normalnie z mama.
Żona mojego przyjaciela urodziła teraz drugie dziecko w 36+3 odeszły jej po prostu wody równe dwa tygodnie przed planowana cesarka. Mały się urodził z waga 3020g i 3 doby i do domu wyszli.
Jest to pocieszające. Już nie mam w sobie takich lęków jak wcześniej, ale jak przetrwa 3tyg., to już będę najszczęśliwsza
-
Zurawinka zobaczysz ze wytrzymasz! Jeszcze będziesz czekała na akcje porodowa haha 😂😂
Ale wg mnie to te dwa tygodnie jeszcze takie najbliższe to dobrze by było, żeby maluszek posiedział. A kiedy masz ta wizytę u ginekologa co mówił, ze już raczej nie dotrwasz? -
Dziewczyna, które macie lub będziecie mieć dzieci z małą różnica wieku rozważaliście jakieś wózki rok po roku?Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Autyzm powoduje masa czynników, to mocno skomplikowane, trzeba zdrowo żyć, leczyć się jeśli trzeba i nie nakręcać
Ja właśnie czekam na wizytę. Jeśli chodzi i grudzień - to jaaaa jaaaaaaa chcę po świętach
Żelka, znam fajną laske z 5.01, w ogóle ładna data i ja mam wtedy rocznicę związku Który to u Ciebie tydzień będzie?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Z tym autyzmem to naprawdę można gdybać. Ja wam powiem na przykładzie dziewczynki u mnie w rodzinie. Późna ciąża (ale nie pierwsza, na pokładzie starszy brat - zdrowy) bo w wieku 37l, w trakcie ciąży trzy poważne przeziębienia, przez wysokie crp lekarz zalecił antybiotyk, poza tym ciąża książkowa, wszystkie wyniki idealne, była umówiona CC, ale akcja SN zaczęła się wcześniej więc nawet na plus bo samo się zaczęło, ale w rezultacie skończyło się CC. Dziecko do 3rż normalnie się rozwijało, mówiło po swojemu jak to taki maluch i nagle po pojsciu do przedszkola i pojawieniu się stresu u dziecka z dnia na dzień regres - dziecko wycofane. Diagnoza autyzm. Na szczęście dziewczynka jest wysokofuncjonujaca i na pierwszy rzut oka nie widać że coś z nią jest nie tak, ale jest i zawsze będzie. Zrobione wszystkie badania genetyczne i te na NFZ i te odpłatne, geny czyste. W rodzinie nigdy nie było zadnego takiego przypadku. Nikt nie wie co mogło się przyczynić do tego że jest jak jest, czynników wystąpiło kilka, ale nikt nie powie że na 100% coś zawiniło. Także nie możemy się dziewczyny schizowac, że coś będzie nie tak, trzeba być po prostu dobrej myśli i tyle. Ja to co mogę eliminuje, jak każda z nas, ale nie mamy na wszystko wpływu. Dlatego trzeba myśleć pozytywnie. Będzie dobrze, musi być i tyle.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Autyzm powoduje masa czynników, to mocno skomplikowane, trzeba zdrowo żyć, leczyć się jeśli trzeba i nie nakręcać
Ja właśnie czekam na wizytę. Jeśli chodzi i grudzień - to jaaaa jaaaaaaa chcę po świętach
Żelka, znam fajną laske z 5.01, w ogóle ładna data i ja mam wtedy rocznicę związku Który to u Ciebie tydzień będzie?
Edit: moja pierwsza miłość był z 05.01 i całe życie mam sentyment do tego chłopaka a była to moja miłość z podstawówki 😂😂😂😂 przez caaaałe gimnazjum hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 16:55
-
Marcysia1990 wrote:Dziewczyny z cukrzycą które nie mają wskazań do CC, w którym tygodniu wasi lekarze prognozują wywoływanie porodu?
Mi wypada 38+0 26.12, a 39+0 2.01 i zastanawiam się kiedy lekarz mnie położy do szpitala 😄Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Zurawinka zobaczysz ze wytrzymasz! Jeszcze będziesz czekała na akcje porodowa haha 😂😂
Ale wg mnie to te dwa tygodnie jeszcze takie najbliższe to dobrze by było, żeby maluszek posiedział. A kiedy masz ta wizytę u ginekologa co mówił, ze już raczej nie dotrwasz?
29.11 we wtorek
-
https://www.instagram.com/p/ClMMJbtsqik/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Dziewczyny akurat to mi się wyświetliło na instagramie. Odnośnie urodzenia dziecka, w danym tygodniu.
Ja akurat mając córkę z 37+5 urodzona muszę przyznać, ze jak na razie nic się nie potwierdza -
South wrote:A dziewczyny myślicie, ze na początku roku jest tłok na porodowkach? 🤔
Ale zazwyczaj w okresie około świątecznym podobno zawsze jest najmniej porodów 😃😃