Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam z rana bo akurat jechaliśmy na budowe zobaczyć.
To wzielam 2 opakowania 2tych białch i 2 op tych złotych
Ale kolezanka i jedna i druga do mnie dzwoniła popołudniu ze jesy w biedrze i czy mi wziaść pampersy
Wiec w sumie to mam 12 opakowan. W tym 2 oakowania już 3 bo nie było 2 -
Hej 👋
U nas biało 😳 mąż w nocy będzie wracał z DE,chyba nie zasnę,bo będę non stop myślała😑
Ana niezły zapas 😁 jak na budowie?
A co do wizyty, ta waga wydaje się być ok,nie wiem dlaczego tak lekarz powiedział 😏 w pierwszej ciąży syn na tym etapie miał podobną wagę, urodził się poprostu drobny, dzieci już po 30 tygodniu rosną indywidualnie, każdy z nas przecież jest inny, jedno przy porodzie będzie miało 3 kg, a drugie przekroczy 4kg, więc 🤷♀️ ja bym sie nie przejmowała, skoro wszystko inne jest ok, rośnie swoim tempem.
Ja dzisiaj wizyta,ale dopiero po południu.
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ale się dzisiaj nie wyspałam🙄 i już całkiem nie rozumiem swoich cukrów ostatnio. Cukry poposilkowe wszystkie utrzymuje super. Na noc mam 30j 2 dni temu w nocy 85 rano 78, wczoraj w nocy 96 rano 93, utrzymałam 30j dzisiaj w nocy 78 rano 67 … a np dzisiejsza noc była ciężka dla mnie.
A teraz dalej sobie leżę w łóżku a brzuszek mi już 3 razy stwardniał 🙄🙄
Edit: kurczę leżę na łóżku a ten brzuch mi się robi twardy co trochę 🙄 i nie wiem co ja z tym powinnam zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 08:34
-
Wstałam użyłam się ubrałam przygotowałam córkę w razie W…
Wzięłam nospe i magnez i sobie zjadłam drugie śniadanie. Jest OK.
Ale wystraszyłam się. I mi to nawet nie chodzi i strach ze już zaczynam rodzic, tylko te skurcze były częste mały się wiercił dół brzucha zaczął cmić i ja się zestresowałam z powodu tej blizny 🙄🙄
Kurczę zazdroszczę wam tych nie naciętych macic 🙈🙈🙈🙈 -
Ja się dzisiaj na maxa nie wyspałam 🙈 zasnęłam po 2, wstałam o 9. Zwiększyłam ilość insuliny na 32j już drugi dzień i wczoraj cukry 88, dziś 91 więc już na granicy. 🤷🏻♀️ Ale o północy zjadłam kromeczke i może dlatego.
Ja twardnienia brzucha nie mam, ale czasami zdarza się że lekko mnie cmi podbrzusze jak na okres, ale tak naprawdę delikatnie. Zastanawiam się czy to ma jakiś związek z tymi skurczami przepowiadającymi? Czy takie coś do skurczy można zaliczyć 🤷🏻♀️
-
Okresowy ból brzucha to są w sumie skurcze macicy. Z tym, ze te przepowiadające powinny być bezbolesne
Angela wzięłam nospe i sobie tak pół siedzę i pół leżę .
Generalnie poszłabym spac, ale dla mojej córki jest za wcześnie na drzemkę 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 10:01
-
Angela1108 wrote:Żelka a może nospa by pomogła?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Sama się zastanawiam czy to twardnienie to nie te skurcze, czy macica nie ćwiczy. Jak mam gorsze dni to twardnieje mi brzuch nawet jak leże.
Teraz córcia odpuściła mi kopniaki w żebrach to na dole coś zaczyna wiercić 😒
Żelka normalnie bym radziła nie panikować, ale w Twoim przypadku to sama wiesz, że lepsza kontrola o raz za dużo niż raz za mało. W razie czego jedź na IP.
A dziś za to się wyspałam, u mnie nocki w kratkęJedyne co to odruchowo przewracam się na plecy i budzi mnie ich ból...
-
Żelka, a skoro przepowiadające maja być bezbolesne to jak je stwierdzić? Bo trochę się już gubię 😂 a te przepowiadające to jest tak, ze macica czuje się od góry do dołu? Mi twardnieje brzuch zazwyczaj wieczorem, po całym dniu „chodzenia”. Chociaz mi się wydaje ze u mnie to jest raczej wypychanie chlopakow bo ja od początku mam raczej twardy brzuch -? z racji tego ze jestem z tych szczuplejszych to miałam tam „wyrobione” mięśnie.
-
Na budowie w sumie teraz cisza. Hydraulikę mamy rozłożona. Na wiosne pewnie zrobimy oczyszczalnie przydomową i zaczniemy instalację elektryczną.
Gdyby nie ta inflacja przez ostatnie w sumie 2 lata aż bo już w czasie covidu zaczęły materiały budowlane wzrastać. To myślę że byśmy już powoli mysleli nad wyprowadzka ale niestety ceny poszybowały wiec ... Noo pewnie rok albo więcej jeszcze będziemy sie bujaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 10:14
-
Dziewczyny kupujecie jakiś dodatkowy dogrzewacz, farelkę czy coś do łazienki? My mamy w całym domu podłogowke i regulacje temperatury tylko w poszczególnych pokojach i tak myślę czy do łazienki nie kupić farelki i nie dogrzewać jej dodatkowo przed kąpielą 🤔 myślałam o tym żeby do kapania zrobić taki klimat ok 24C żeby dzidziusiowi było cieplutko. Tak to w domu mamy ok 20-21 i dla nas ta temperatura jest optymalna więc nie planuję jej podwyższać.
-
South wrote:Żelka, a skoro przepowiadające maja być bezbolesne to jak je stwierdzić? Bo trochę się już gubię 😂 a te przepowiadające to jest tak, ze macica czuje się od góry do dołu? Mi twardnieje brzuch zazwyczaj wieczorem, po całym dniu „chodzenia”. Chociaz mi się wydaje ze u mnie to jest raczej wypychanie chlopakow bo ja od początku mam raczej twardy brzuch -? z racji tego ze jestem z tych szczuplejszych to miałam tam „wyrobione” mięśnie.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Marcysia u mnie znajoma kupowała. U mnie kaloryfer jest lekko ciepły nawet na 0, ogólnie mieszkanie jest mega ciepłe, więc ja nie planuje dokupywać. Przed kąpielą najwyżej coś podkręcimy.
Ale to tak jak zawsze, trzeba patrzeć na swoje potrzeby. -
Hej Dziewczyny ☺️
Cieszę się z Waszych udanych wizyt☺️
Rozglądam się za jeszcze jakimiś kocykami, chciałabym jakiś jeden grubszy,drugi może jakiś z bambusa? Polecacie coś w rozsądnej cenie?2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik90 wrote:Hej Dziewczyny ☺️
Cieszę się z Waszych udanych wizyt☺️
Rozglądam się za jeszcze jakimiś kocykami, chciałabym jakiś jeden grubszy,drugi może jakiś z bambusa? Polecacie coś w rozsądnej cenie?
Nie wiem, czy są w rozsądnych cenach(dla każdego to coś innego znaczy), ale bardzo lubię kocyki Le Pampuch. Dla każdej brałam bawełniany, bawełniano-bambusowy i mam też takie otulacze eukaliptusowe na lato
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja nie umiem rozróżnić lekkiego bólu od dyskomfortu... W nocy wzięłam chyba z 3 magnezy i nospę... Spałam w ratach - 1,5 h i 1'45, bo starszej znów coś odwaliło, jęczała, miotała się, nie spała... Rano ledwo zlazła z łóżka do przedszkola, zrobiła znów awanturę z wrzaskami, mój i młodszej sen poszedł się *****. Kolejny dzień taki, wczoraj się popłakałam ze zmęczenia, dziś jest tylko gorzej. I znów do 21 sama, bez możliwości drzemki, regeneracji. Gardło nadal nawala, bo ja mam zdrowieć w takich warunkach. Młodsza jeszcze smarki ode mnie złapała. Cudnie po prostu...
Do kąpieli nic nie dogrzewam. Wanienkę bierzemy zawsze do sypialni lub salonu. Też mam 20-21. Pamiętam, że raz dogrzałam na kąpiel do 24 to się prawie podusiliśmy i uznaliśmy, że to nie dla nas ani naszego dzieckaPo prostu po myciu szybko zawijam w ręcznik, suszę i ubieram
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2022, 10:43
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Słonecznik ja kupiłam jeden kocyk z lullalove i jeden z Ikei za 50 zł, bawełna 100% . Po wypraniu zrobil się super przyjemny w dotyku. 😊 Super jest, polecam bardzo.
https://ingka.page.link/QNeTXyYqpZ7RuZde9