Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka1990 wrote:Dziewczyny cukrzycowe.
W środę za tydzień mam wizytę u diabetologa ostatni raz hba1c robiłam w ll trym. na środę chce zrobić ponowną bo to chyba przedostatnia wizyta przed porodem bo doktorek jeszcze nie wie, ze cesarka 5 a nie 14 😃 - jak to ja przypominam sobie jak się przygotować bo mam dziurę w głowie 😃. No i pierwszy raz doczytałam, ze hba1c mogę zrobić o każdej porze dnia bo to nie ma wpływu na wynik. Robilyscie tak? Super byłoby nie musieć drukować na 7-8 do labolatorium
Ja robiłam wczoraj i też czytałam na necie że niby nie trzeba być na czczo ale mi w labo powiedzieli że lepiej być na czczo więc pojechałam z rana. -
Angela1108 wrote:Też się zdziwiłam że się obrócił. Co do terminu to pewnie da mi skierowanie i będę się musiała zapisać dzisiaj wogule pierwszy raz lekarz sam poruszył ten temat ale przynajmniej wiem już na co się nastawić bo tak sama nie byłam pewna co zadecyduje doktor.
A coś lekarz powiedział na temat tych biegunek? Może właśnie zmiana pozycji powoduje jakieś uciski? -
Dzięki za polecajki odnośnie żeli, normalnie nie mam z tym problemu,ale w ciąży suchoty straszne 😏
Espoir to naprawdę super się rozwija, na pewno to też duża Wasza zasługa.
Która upolowała pieluchy w Biedrze?😁 Pojechałam rano, w jednej Biedrze pustki i na spokojnie kupiłam 🙂
A co do zatkanego nosa to mi pomógł Ibuprom zatoki spray, z polecenia Patki 🙂17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Jutro mam USG III trymestru, trzymajcie kciuki 🙏
Jestem ciekawa ile już przykoksił, następna wizyta w połowie grudnia,a potem połowa stycznia i być może to będzie już ostatniaMarcysia1990, Żelka1990, Patka123, Nyashka, Malamii26 lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Będzie dobrze 😊🤞
Zaczynam mieć jakieś gastofazy 🙈 u was też tak ta końcówka wygląda? Normalnie w nocy się przebudzam i czuję takie ssanie ale nie jem bo rano cukry trzeba mierzyć 🙈 a w dzień to zjem co i za godzinę znowu mogłabym coś przekasiac 😄 chyba będę miała w tym ostatnim miesiącu największy przyrost wagi 🤣 -
Angela1108 wrote:Żelka tak sobie teraz myślę może te moje kłopoty żołądkowe mdłości itd to przez to że mały się przekręcił i tak jak piszesz bardziej daje w żołądek i wątrobę
-
Marcysia1990 wrote:Ja to mam wrażenie, że u nas te koncerny farmaceutyczne są ważniejsze niż zdrowie pacjenta. Lekarze jak cukierki przepisują leki i antybiotyki. A Ci lekarze starej daty co pracują w przychodniach NFZ to już w kółko przepisują te same leki jakby w ogóle innych nie znali.
Moja koleżanka pracuje w firmie farmaceutycznej jako przedstawiciel handlowy to mówi, że jej firma strasznie pompuje kasę w lekarzy i właścicieli aptek byle tylko polecali / przepisywali ich leki 🤷🏻♀️ ja tam staram się jak najmniej faszerować lekami, chyba że już naprawdę mnie cos rozłoży i nie przechodzi.
Ależ oczywiście, że tak jestNiesamowity biznes, na zdrowie ludzi tam nikt nie patrzy
Dlatego tak ważne jest trafić na mądrego lekarza.
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
malinowa_chmurka wrote:
Dziewczyny polecicie może jakiś żel intymny? Mąż niedługo zjeżdża😃, chciałam coś zaradzić na moją suchość 🙈 a bliżej donoszonego terminu chcemy coś podziałać 😆
Zwykły żel K-Y jest na bazie wody. Albo butla żelu do usg
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Marcysia1990 wrote:A coś lekarz powiedział na temat tych biegunek? Może właśnie zmiana pozycji powoduje jakieś uciski?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Mam dziś kryzys. Gardło boli mnie tak, jakbym kaktusa ta wrąbała. Nawet moje pewniaki nie pomagają
Starsza znów nie poszła do przedszkola, bo coś w nocy odwalała, myśleliśmy że chora, ale zdrowe dziecko. Odespała i obie doprowadzają mnie do szału. Młodszą zaczęło boleć nad ranem ucho. Cóż, sprawdzałam otoskopem, no ma zaczerwienione, więc obserwujemy + lek przeciwzapalny/przeciwbólowy. Powinno przejść samo. No ale nocka zarywana, ledwo siedzę z otwartymi oczami, mąż w pracy do wieczora. Robota leży i kwiczy, bo na nic nie mam siły.
Może chociaż skończę zamówienie z Gemini, jedna rzecz z głowy będzie.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Do mnie właśnie obiad przyjechał 🙈 córka wcina rosołek moja mama jeszcze rano zrobiła ale w południe już pojechała do domu. Ja dzisiaj bez sił. Niedawno tak na prawdę z drzemki wstałam z córka 🙈
A jak wybiorę się do biedronki po pampersy to już pewnie nic kompletnie nie zostanie 😂 -
Odnośnie jedzenia to ja często musze podjeść w nocy jak zjem wcześnie kolacje ok.19-20, albo zbyt małą kolacje. Z drugiej strony nie jestem w stanie jeść dużych porcji bo po prostu mi się nie mieści 🤣 byłam dzisiaj u położnej na pomiarach i tam kurde ciśnienie 144/88.. w życiu takiego u sibie nie widziałam, ale zalecenia żeby kontrolować w domu i jak przyszłam i 5 min odpoczęłam to już 107/75, ale trochę się przestraszyłam. Co do wagi to jestem ok. 12kg na plusie
-
bumbum wrote:Macie otoskop? W sumie ciekawe, użycie nie jest jakieś trudne?
Mamy, i nie tylko to, ale u nas następuje, że tak powiem, wybitnie bliska styczność z ochroną zdrowia
Użycie jest banalne, dziecko to zrobi, tylko pytanie co Ci powie zastany widokU nas się sprawdza w takim podstawowym zakresie.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
South, może z marszu weszłaś na wizytę, albo coś się zetresowało, nawet nieświadomie?
Ja w pierwszej ciąży notorycznie u położnej miałam jakieś 130/85, a ja standardowo mam cos między 90/55 a 105/60 i tzw. prawidłowe 120/70 jest dla mnie odczuwalne w postaci gorszego samopoczucia. Więc w końcu machnęli ręką na te pomiary, tym bardziej że w domu miałam "swoje" i prawidłowe.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
South mierz sobie w domu ciśnienie 3 x dziennie zapisuj pomiary na wizyty. Ja z córka w ciąży miałam zawsze wysokie na wizytach nawet wypisany miałam doplyt (??) jakis lek na ciśnienie ale moja prowadząca pierw kazała właśnie tak monitorować i się okazało, ze ja mam po prostu syndrom białego fartucha. w tej ciąży miałam wysokie tylko raz 🙈jak mnie do szpitala przyjmowali 😂
A wczoraj to miałam tak niskie, ze się w sumie zastanawiałam czy się obudzę haha 😂
Ja jem 6 posiłków między 7 a 21 o 22 idę spac, a wstanę o 3 i mnie ssie 🙈🙈
Pilnuje czy się nie pojawiają ketony w moczu bo mój diabetolog i w sumie ginekolog tez to mówił ze mam się nie głodzić w ciąży nie można odczuwać głodu 🙄🙄🙄 bo ja marudziłam, ze już osiągnęłam założone sobie 10 kg na plusie. Ale dziwne jest to, ze ja naprawdę super wyglądam jeśli chodzi o sylwetkę…ale jednak wolałabym mniej przybrać No i brzuszek mam spory 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 15:19
-
Ja po wizycie.
Przepływy ok
Łożysko II stopnia.
Wody ok
Szyjka długa zamknięta
Powiedział że mam więcej jeść bo młoda jest za mała. 1.570kg ( 31+3) wydaje mi sie ze ok ale nie dyskutuje. Tylko jak tu jeść więcej utrzymując cukry w normiewichrowe_wzgórza, Marcysia1990, Angela1108, Żelka1990, Nyashka, Malamii26, Słonecznik90, Żurawinka lubią tę wiadomość