Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli najpierw musi wypaść czop, a później dopiero mogą się sączyć wody? Prawda?
Jeny ja to przed chwilą miałam jakaś dziwna akcje, akurat lądowałam rzeczy z pralki do suszarki i tak mokro mi się zrobiło dość mocno ale bezwonnie i bez glutkow żadnych 🙈 i siku mu się nie chciało i nie chce . Dosłownie taka kapka , jakby łyżka stołowa. -
Lakorosl to szybko dość, a jak Twoje cukry są w miarę ustabilizowane czy masz jakieś duże skoki i spadki?
-
hakorośl wrote:Ja dostałam dzisiaj skierowanie do szpitala, mam isc z nim w poniedziałek (to będzie 37+1) i umówić się na indukcję. Moja prowadząca powiedziała, ze najlepiej jak będzie przed świętami, a jeśli nie to od razu po świętach. Powodem mają być tylko wytyczne dotyczące cukrzycy. Jestem ciekawa jaką decyzję podejmą w szpitalu, ale zaczęłam się stresować, ze to już, tak szybko. Mam miękką szyjkę, rozwarcie na jeden palec i główka jest bardzo nisko.
To faktycznie szybko 😱
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Marcysia1990 wrote:Czyli najpierw musi wypaść czop, a później dopiero mogą się sączyć wody? Prawda?
.
Może, nie musiBo może razem z wodami pójść. Albo wcześniej odejdzie, ale nie zauważysz
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Jestem po OSTATNIEJ wizycie
W ubiegły poniedziałek młoda miała ok. 2800, dziś 3400
NO JAK ja się pytam, hehe
Obstawiam, że jednak przeszacowana, acz wierzę, że może wyjść najcięższa z sióstr ;]
Szyjka 2 cm, ale na 1-1.5 palca, więc podobno spoko, że nie jest już zamknięta.
Doktorek powiedział, że czuje, że po świętach urodzę w przerwie przed Nowym Rokiem. Ekstra, bo taki mam właśnie plan
Pytałam położną o tempo porodów, tak z jej doświadczenia, to powiedziała że oczywiście każdy inny i może się wszystko zdarzyć, ALE raczej powinnam nastawiać się na najszybszy... Ratunku, bo ostatni trwał 1,5 godziny9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Marcysia1990 wrote:Lakorosl to szybko dość, a jak Twoje cukry są w miarę ustabilizowane czy masz jakieś duże skoki i spadki?3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Wichrowe to nawet jeśli przestrzelona troszkę to i tak ładna waga 😀 lepiej tego męża pogoń z tą walizka 😁
Te 1,5h to parte tyle trwały czy od momentu skurczy do porodu?
Wczoraj byłam na wizycie i wszystko było pozamykane na wszystkie spusty. Schizuje się troszkę teraz, ale na razie będę się obserwować. Założyłam podpaskę i zobaczę czy coś tam się moczy czy nie. Może już mały nisko i po prostu taki kucak i lekki ciężar zrobił swoje 🙈 -
bumbum wrote:https://gemini.pl/dr-jacob-s-papierki-lakmusowe-120-sztuk-9018989
Znalazłam na allegro tańsze i mniejsza ilość sztuk, bo tylko 33.
https://allegro.pl/oferta/dr-jacobs-papierki-lakmusowe-badanie-ph-moczu-33sz-11269570097 -
hakorośl wrote:Raczej ustabilizowane. Dzięki temu, ze mam sensor to pilnuję, żeby to nie były góry-doliny, tylko łagodne wzniesienia, ale wiadomo czasami jakiś skok duży się trafi. Stabilnie tez mam 12j insuliny na noc, ale nawet nie jestem przygotowana co dalej robić z insuliną jak wyląduję na porodówce, bo miał mi to diabetolog powiedzieć na następnej wizycie w środę. Mam nadzieję, ze dotrwam do niej i jednak indukcja będzie po świętach
Mi moją diabetolog mówiła, żeby robić wszystko jak zawsze do momentu porodu czyli dieta, mierzenie i insulina na noc.
Ale co by nie było to skończony 37 tc to szybko, jeszcze gdyby tak było 38+0 to taka chyba norma. Może to gin taki co woli dmuchać na zimne, przynajmniej szybciej dzidziuś będzie z Tobą 😊hakorośl lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Wichrowe to nawet jeśli przestrzelona troszkę to i tak ładna waga 😀 lepiej tego męża pogoń z tą walizka 😁
Te 1,5h to parte tyle trwały czy od momentu skurczy do porodu?
Już mi przyniósł, jutro poskładam graty
Jezu, 1.5 partych to bym umarła chybaCały poród półtorej godziny, tzn. od skurczy do końca
Parte przy 1 porodzie 25 minut (całość 3'15), przy drugim ok. 20 chyba...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Już mi przyniósł, jutro poskładam graty
Jezu, 1.5 partych to bym umarła chybaCały poród półtorej godziny, tzn. od skurczy do końca
Parte przy 1 porodzie 25 minut (całość 3'15), przy drugim ok. 20 chyba...
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
To chyba super tak szybko urodzić? 😀 Nooo może nie pod względem krocza , ale sama wizja że te bóle będą krótkie to brzmi super. Mi to się indukcja kojarzy z 3 dniowym wywoływaniem które nie ma efektu i kończy się CC .
Ostatnio koleżanka miała parte ponad 2godziny i mówiła że masakra, była totalnie bez siły no i była ta zamartwica przez to -
Marcysia1990 wrote:To chyba super tak szybko urodzić? 😀 Nooo może nie pod względem krocza , ale sama wizja że te bóle będą krótkie to brzmi super. Mi to się indukcja kojarzy z 3 dniowym wywoływaniem które nie ma efektu i kończy się CC .
Ostatnio koleżanka miała parte ponad 2godziny i mówiła że masakra, była totalnie bez siły no i była ta zamartwica przez to
Ja w tym tempie nie myślałam o ochronie krocza tylko pierwsza byłam chętna na nacięcie🫣😂 ale u mnie to się później super goilo i nie sprawiało problemów nigdy.
Na codzień w życiu mam dużą podzielność uwagi, a przy porodzie kompletnie mi to umyka i jak boli to zaciskam zęby i zapominam, że muszę oddychać. To jest tez powód dlaczego boję się bardzo szybkiego porodu, bo szybko to częste skurcze i w moim przypadku dłuższe przerwy w oddychaniu i niedotlenione dziecko.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
Ja po wizycie wygląda na to że to była jakaś jednorazowa akcją wszystkie przepływy są prawidłowe przemalował mnie jak na prenatalnych tętno małego 159 szyjka 3.3cm dostałam KTG do domu mam robić do poniedziałku 3x dziennie i w poniedziałek zadzwonić do niego to się umówimy żeby oddać to ktg i odrazu omówić a na bieżąco monitorują to jakieś panie położne oile dobrze zapamiętałam x Wrocławia albo warszawy że jak coś jest nie tak to informują odrazu
Marcysia1990, Olciax lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
hakorośl wrote:A zaczęło się u Ciebie naturalnie? Ja miałam już 2 indukcje niestety i pierwszy poród trwał 1,5h a drugi 35 min. Teraz znowu indukcja jest w planie i boje się trochę tego tempa właśnie. A z drugiej strony nie mam porównania zupełnie do „normalnego” porodu.
Taaak, na szczęście tak. W obu przypadkach odeszły wody dość...widocznieI po jakiejś może godzinie zaczęły się skurcze.
Marcysia, przy moim progu bólu szybkość jest fajnaNatomiast przy 1 miałam nacięcie, przy drugim szybkim tylko pęknięcie, teraz na łbie stanę, żeby mnie nie cięli... CHOCIAŻ z pęknieciem czułam się źle dłużej niż po nacięciu.
No i młoda, mimo że nie miała nic z napięciem mięśniowym, to miała delikatnie (i całkiem nieszkodliwie w sumie) łapki przykurczone, po prostu zgodnie z zaleceniami fizjo troszkę jej masowaliśmy dlonie. Dzieci z szybkich porodów tak miewają, bo się nie zdążą porządnie "wymemłać" w kanale rodnym. Ale za to główkę miała jak z cesarki, a starsza była totalnym jajem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 20:41
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hakorosl właśnie takiej praktyki mi brakuje żeby wiedzieć jak to jest 🤣 na razie nawet nie umiem sobie wyobrazić jak to jest jak jest skurcz, o co chodzi że można przyprzeć za bardzo. Chciałabym dostać jakiś super umiejętności a trakcie porodu i zrobić to jak trzeba ale zobaczymy co będzie. Popękania czy tam nacięcia się jakoś nie boję, bólu też nie w sumie. Byle dzidziuś wyszedł caly i zdrowy