Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka co do twojej sytuacji gdzie nie masz cukrzycy ciążowej to właśnie przepływy twoje i dziecka mówią tak na prawdę wszystko. Waga dziecka dodatkowo jest bardzo istotna właśnie w ciążach powikłanych cukrzyca czy innymi problemami typu duże ryzko hipotrofi wg pappy.
Tak, tak przeprowadzka jak najbardziej aktualna. Teraz tylko musimy znaleźć szybko mieszkanie duże ale żeby nas budżetowo nie pożarlo🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 14:06
-
Żelka1990 wrote:Marcysiu ogólnie możesz zrobić wszedzie ale wtedy nie wiem czy będzie potwierdzony. Chodzi tylko o to, ze jak masz niepotwierdzony to wyniki musisz mieć dwa przy sobie.
Mój jeden był potwierdzony, a i tak musiałam robić...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Angela1108 wrote:Noi u nas kładą na oddzial bo jak coś jest nie tak z tętnem to kładą żeby monitorować
U mnie tętno spadło, bo przyjęłam nielubianą przeze mnie pozycjęOd razu raban, patologia, na szczęście zaraz wody mi odeszły i urodziłam szybko. Ale stresu się nażarłam... Teraz wiem, żeby bardziej słuchać siebie... Na pewno już bym tego błędu nie popełniła, jak mnie jest źle to i dziecku
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
bumbum wrote:A czy każda z Was pakuje się w walizkę? Bo ja się spakowałam w walizkę, ale pomyslalam ze torba taka do ręki była by wygodniejsza, otwiera się od góry i wszystko widać. A walizkę trzeba za każdym razem otwierać a miejsca między łóżkami niewiele…
Miałam torbę za pierwszym razem. No walizka wygrywa w przedbiegach, absolutnie! Ma kółka, łatwo ciągnąć, otwiera się też normalnie i wszystko widać, wejdzie pod łóżko spokojnie. Jest sztywniejsza i łatwiej wszystko ułożyć.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Żelka1990 wrote:
Ja się zawsze zastanawiam czy ja rozpoznalabym sączące się wody, któraś z was miała? Mi to odeszły po prostu na dwa razy. A czopa rano pomyliłam z sączących się wodami w dniu porodu 🙈
W razie czego niezłą opcją są papierki lakmusowe, ja przy 1 porodzie skorzystałam i potwierdziło mi się, że to woda a nie siuśki
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:U mnie tętno spadło, bo przyjęłam nielubianą przeze mnie pozycję
Od razu raban, patologia, na szczęście zaraz wody mi odeszły i urodziłam szybko. Ale stresu się nażarłam... Teraz wiem, żeby bardziej słuchać siebie... Na pewno już bym tego błędu nie popełniła, jak mnie jest źle to i dziecku
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Właśnie ja też nie wiem kiedy wody mogą się sączyć, wczoraj lekarz mówił,że jak poczuje,że mam mokra nagle bieliznę, dużo więcej niż dotychczas, tylko że ja miałam już taka sytuację, co prawda się nie powtórzyło,ale było tego dużo więcej,że przesiąkło dość mocno, także nie wiem co to było 🤷♀️😳 na następnej wizycie da mi pasek, żeby sobie sprawdzać,ale chyba też są w aptece
Żelka a w jakim mieście będziecie mieszkać? To kiedy planujecie przeprowadzkę? Mąż mówił,że życie w DE bardzo podrożało, chyba jak wszędzie,ale ten prąd/gaz i Niemcom dał się ostro we znaki 😏17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ja biorę walizkę na kółkach i do tego taką małą torbę na ramię (jak na siłownię), no i mąż weźmie w plecak dla siebie rzeczy na porodówkę, ciuchy, picie i coś do jedzenia i po porodzie oczywiście je zabiera + weźmie też moja torbę do porodu i ona będzie taka mobilna, że jak będzie coś mi trzeba dowiezc to w niej. 😊 Nie chcę żeby leżało nie wiadomo ile toreb koło łóżka, a na spokojnie zmieszczę się w jedną razem z małym. No i wszystko mam popakowane w woreczki strunowe i opisane.
Ja też się nad tymi wodami zastanawiam 🙈 muszę kupić sobie te paski do mierzenia.
Ostatnio szwagierka rodziła w domu i opowiadała że już czuła że się akcja zaczyna, przygotowała sobie wszystko i czekała na położna i mówi że nagle zaczęło jej tak lecieć po nogach , była pewna że to wody odchodzą a się okazało że dziecko jej tak nacisnelo na pęcherz że nie mogła tego w ogóle zatrzymać. Po prostu się posiusiala. I oglądałam też na YT jutuberke pewna i też za pierwszym razem pomyliła się i pojechała do szpitala bo myślała że to wody.
Czytałam że niby wody mają taki słodkawy zapach. Ale najlepsze byłyby te paski. To się po prostu nazywa papierki lakmusowe? Czy są jakieś specjalne tylko do wyłapania wód płodowych? -
Malinowa wszedzie wszystko podrożało. Rata kredytu urosła mi z 1050 zł na 2530zl 🙈 czynsz w mieszkaniu z 600 zł na 900zl sam brać za 120 zł na 200 zł 🙈 - a zakupy w sklepie to już nawet nie liczę ale kasa idzie okropnie. Ale tu chodzi nie o sam fakt zarobków chociaż i tak w De mąż w przeliczeniu na Pl będzie lepiej zarabiał a będzie pracował mniej. Bo tutaj pracuje mimum 10h + dojazdy a tam będzie pracował 7,5h + dojazd tylko to stałego miejsca pracy. Takze jako rodzina zyskamy więcej. Ale sam fakt tego ze ja tam mam rodzine na miejscu a w Krk nie mam nikogo. I ja to czuje dopiero teraz kiedy mam dziecko, ze jednak fajnie jakby młoda miała na codzien kontakt z babcia ciocia siostrzenica. Bo koleżanki i kolegów to wszedzie znajdziemy
No a od lutego w De obniżka cen prądu i gazu także u nas dalej wszystko w górę a w De jednak pójdą w DolWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 15:08
-
U mnie z wodami bylo tak, ze ja myślałam, ze mi się sączą bo miałam mokro między nogami jak wstałam wzięłam prysznic No i jak się wycierałam to wylatywał ten podbarwionym na różowo czop. Na IP stwierdziła lekarka ze to nie wody. To było jakoś około 10 potem już na oddziale patologi około 14 poczułam czarpniecie i takie mocne ukłucie w pochwie ( tak mi siorka opisywała uczucia pęknięcia worka owodniowego) i mówię oho wody. Miałam podkład między nogami i poczułam jak około szklanka wody wylatuje Polozna zobaczyła ze czyste wody i wysłała mnie do lekarza na badanie a ten włożył palce i powiedział ze pęcherz cały i się pewnie zsikalam ( ja worek może pęknąć od góry np przecież są 4 kieszonki mierzone zawsze na usg ) i o 18 poczułam jeszcze mocniej to szarpnięcie i ukłucie w pochwie i wstałam z łóżka to Iuz jak poszło to hoho, ale to ja już byłam na 8 cm rozwarcia a skurcze miałam już co 2 minuty od dłuższego w sumie czasu.
Dlatego dalej mam wrażenie, ze mogłabym nie zauważyć No ale w sumie jakbym miała co kolwiek mokre to od razu bym pojechała 😃 No cala ja 😂🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 15:16
-
Ja dostałam dzisiaj skierowanie do szpitala, mam isc z nim w poniedziałek (to będzie 37+1) i umówić się na indukcję. Moja prowadząca powiedziała, ze najlepiej jak będzie przed świętami, a jeśli nie to od razu po świętach. Powodem mają być tylko wytyczne dotyczące cukrzycy. Jestem ciekawa jaką decyzję podejmą w szpitalu, ale zaczęłam się stresować, ze to już, tak szybko. Mam miękką szyjkę, rozwarcie na jeden palec i główka jest bardzo nisko.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota