Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela, na spokojnie, warto wszystko posprawdzać żeby tak jak Żelka pisze, święta były z niskim poziomem stresu
Ja miałam tragiczna noc.. w sumie spałam 3h, nie wiem o co chodzi. Jestem jak dętka..
Jestem już po wizycie usg w luxmedzie. Wszytsko u chlopakow grajeden od drugiego całkiem inny jeżeli chodzi o charakter tych przepływów, ale uspokoił mnie doktorek, ze jest w normie. Chce mnie widzieć jeszcze po świętach wiec w tym roku jeszcze mam 2 wizyty przed świetami i jedna po świętach
A wagi chlopakow to 2200g i 2340g czyli w tydzień mniejszy przytył 200g a większy 180g, wiadomo ze to tak +/-, ale wszystko jest w normie i bardzo się ciesze 😊Żurawinka, Marcysia1990, Malamii26 lubią tę wiadomość
-
South super wieści i waga chłopaków też 🥰 mi jest ciężko to sobie nawet nie wyobrażam jak tobie musi być z podwójną wagą dzielna kobietka z ciebie01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Kurde. Mój prowadzący nieraz to jest upierdliwy masakra 🙈 zostalwil mnie na tego 5 stycznia i jest szansa, ze cięcie będę miała 6 stycznia ale tez nie ma gwarancji na to 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ ale 4 stycznia mogłabym iść No ale mnie nie przepisał bo stwierdził ze to za wcześnie i nikt mnie nie zakwalifikuje jeden dzień !!! 38+5 bym miała cięcie seeerio robi to taka różnice 🤦🏼♀️
1 stycznia zacznę uprawiać sex najwyżej szybko przejadę do szpitala 🤭🤭🤭 albo po każdym bzykanku będę koczowała pod szpitalem w razie akcji porodowej 😂😂 -
Haha Żelka dobry plan 😁 ale swoją drogą ten jeden dzień mogli by sobie darować mi mój prowadzący powiedział żebym donosiła do 38tyg i możemy ciąć zobaczymy jak to będzie w praktyce mam nadzieję że młody wysiedzi do 37tyg...
Żelka1990 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka, mnie też nie chcieli zapisać wcześniej tylko na 8 stycznia to jak źle pójdzie to jeszcze urodzę w terminie zamiast wcześniej jak powinno być. Eh 😑
Angela, nie wiedziałam, że w I ref zawsze kładą. U mnie w III ref jak KTG jest ok to nie biorą na oddział.
South, gratulacje wizyty ❤️ dobrze, że przepływy wyszły Ci w normie. Patrząc na Twoją historię mam nadzieję, że u mnie we wtorek będzie lepiej albo chociaż nie pogorszy się. -
Ja narazie spakowałam swoją walizkę ale dzisiaj spakuje też małego na wszelki wypadek i trochę mi przeszkadza to że są dwie i też myślałam o torbie jednej dużej ale walizki mam wyprane a torbę nie i już zmieniać nie będę chociaż jak komuś ma tak być wygodniej to dlaczego nie01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
espoir wrote:ja w szpitalu. o 6 mi wody zaczęły się sączyć 😔
A jednak ten czop to był znak... Powodzenia kochana! Już niedługo synek będzie z Wami
Angela powodzenia na dzisiejszej kolejne wizycie, oby wyniki wyszły dobrze, ale jak trzeba to kładź się do szpitala. Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.
I ja jestem już po wizycie. Wszystko ok, żelazo cały czas na granicy, muszę cały czas suplementować (a moje jelita tego nie lubią) córeczka w dziwnej pozycji, ale zaczyna się obracać, więc jest szansa, że wyląduje główką do dołu. Niestety nie zważył mi małej
zrobi mi to na kolejnej wizycie, a ja jestem taka ciekawa... Na szczęście wizyta za 2 tygodnie
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Żurawinka wrote:Co do potwierdzonego wyniku, żaden anestezjolog nie będzie chciał bez tego znieczulać więc jeśli planujecie CC lub zzo, to trzeba mieć. Wichrowe ma rację, takie są przepisy.
Już sobie obczailam i mogę zrobić koło domu prywatnie. Uff przynajmniej nie będę musiała jeździć tam i z powrotem. -
Espoir kurde dawaj znać trzymam kciuki 🥰
Patka dobrze ze wszystko ok cieszę się trzymam kciuki za pomyślny obrót 😁Patka123 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela daj znać po tej wizycie jak tam. Może faktycznie jest tak jak piszesz, że inne czynniki miały na to wpływ, ale zawsze to lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę.
South Ty to już masz co nosić w tym brzuszku 😁 ja dziś w nocy miałam pobudkę bo mój brzuch tak się naciągnął nienaturalnie że myślałam że mi pęknie, aż się mąż przebudził i próbował pomoc mi małego przesunąć 😅 To nawet nie chce sobie wyobrażać jakie Ty musisz mieć akcje z taką dwójka 🙈
Patka, szkoda że nie pomierzył, nie rozumiem czemu to dla lekarzy taki problem 🤷🏻♀️ ale za tydzień już święta, zleci raz dwa i będzie kolejna wizyta 😊
Ale jak mała jest w trakcie obrotu, czy może nawet w poprzek to współczuję 🙈 oby szybko się ułożyła jak trzeba 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 13:15
-
espoir wrote:ja w szpitalu. o 6 mi wody zaczęły się sączyć 😔
O kurcze, trzymam kciuki! 🤞 Daj znać jak się sytuacja rozwija 🤞
-
Hej👋
Espoir czyli to już 😳 jeeej grudzień na dobre się rozkręcił, trzymamy kciuki ✊
Patka super, że wszystko ok,co bierzesz? Ja też zaczynam żelazo i ciekawe jak moje jelita zareagują 🤷♀️ a na obrót jest szansa, może spróbuj te ćwiczenia od zaufaj położnej właśnie 🤷♀️
A co do pomiarów to dziwne,że nie mierzy, choćby żeby sprawdzić czy dziecko prawidłowo rośnie, to istotne jednak na tym etapie ciąży.
Żelka noo kurcze jeden dzień,a tu taki problem, bierz męża w obroty 😃
South serio jak na bliźniaki super waga, silne chłopaki 💪
U mnie po wczorajszej wizycie nic na razie się nie zapowiada, że zacznie się wcześniej,do końca grudnia niech trzyma.17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Espoir ✊ czekamy wieści czy rozwiązana ciąża czy jednak leżenie i obserwacja puki wody w normie.
Ja się zawsze zastanawiam czy ja rozpoznalabym sączące się wody, któraś z was miała? Mi to odeszły po prostu na dwa razy. A czopa rano pomyliłam z sączących się wodami w dniu porodu 🙈
Patka nie zmierzył moze właśnie dlatego, ze jest w dziwnej pozycji mój młody jak tak się przekrecal i mi go mierzyli to nagle wychodził jakis strasznie duży 😂 No ale jak już wrócił to dobrej pozycji to i wracał na ten swój około 60 centyl
Powiem wam dziewczyny, ze dzisiaj dostaliśmy wiadomość ze mąż dostał nowa prace w De od 1 lutego, także w wigilie mam 37+0 i niech się mały rodzi kiedy chce! Bo nawet jak się urodzi w grudniu to w De są takie zasady ze jeśli dziecko rodzi się po 31 października to już idzie do szkoły/przedszkola z tym młodszym rocznikiem wiec będzie jednym ze starszych a nie najmłodszy w klasie a mi tylko o to chodziło. Bo wiem jak ciężko maja w przedszkolach dzieci z końca roku -
Bumbum ja wzięłam walizkę. Chociaż z córka miałam dwie torby i to było wygodne. Ale z racji, ze ja raczej misze liczyć na siebie w szpitalu bo mąż musi byś z nasza córka walizkę będzie mi dobrze prowadzić. Ja już niosąc siatkę z segregatorem ciążowym + butelka wody 0,75l mam taki ból spojenia plus zrostów po bokach ze ledwo chodze a w szpitalu będę musiała jakos dotrzeć na oddział później z patologii na położnictwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 13:55
-
Dla mojego lekarza widzę, że najważniejsze jest serce i przepływy. Jak to się zgadza to nie mierzy dziecka na każdej wizycie... Też uważam że waga może dużo powiedzieć, chociaż z drugiej strony jest tak jak Żelka pisze - dziwna pozycja dziecka i ta waga może być przekłamana. Cieszę się, że wszystko jest ok, ale wiadomo jak każda przyszła mama nawet ze zwykłej ciekawości chciałam wiedzieć ile waży.
Malinowa mi przepisuje Feroplex, a Tobie co dał?
Nam mówili żeby była walizka, bo położne przenoszą z sali na sali i im jest po prostu łatwiej przenieść tą walizkę na kółkach.
Żelka czyli nic się nie zmieniło i dalej planujecie przeprowadzkę do Niemiec?