Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam z rana noc tragedia cała nie spałam tak mi było niedobrze. Na wizycie wczoraj dostałam skierowanie do szpitala ale to bardziej chodziło o to żeby mi zrobili KTG bo tętno młodego mu się nie podobało było od 130-110 i tak się zmieniało ale w było w granicach 120 że spadkami lub wzrostami. Mówił że mogę sprawdzać w domu detektorem i jak się nie poprawi to na IP dlugo nas trzymał usg tętnicy mózgu mówił że jest bardzo dobre że dziecko nie jest niedotlenione pytał czy cały czas jest taki ruchliwy. Ja wczoraj zjadłam tylko śniadanie przez ten żołądek i tam jeszcze na poczekalni siedziałam prawie 2 godziny myślę że mały był zaspany bo w domu sprawdzałam tętno co trochę to od 130-160 rano 145-160 spróbuję na dzisiaj za0isac się do prowadzącego. Waga raz wyszła 2970g ale później mały się przekręcił i zmierzył go jeszcze raz i było 2635g mówił że ten drugi pomiar bardziej wiarygodny bo lepiej było małego zmierzyć. Wody w normie wszystko było by super No po za tym tętnem nie wiem czy to że miałam ciasne spodnie i siedziałam w nich tyle czasu do tego to że nie jadłam mogło mieć na to wpływ01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Aaa I jeszcze mówił że mały ma jakieś dwa wodniaczki na jaderkach ale mówił żeby się tym nie przejmować i nie dać sobie wmówić po porodzie że to wodniak bo mu to zejdzie01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela czynniki, które opisujesz to bardziej by wskazywały ta tachykardie bo wtedy dziecko jest poddenerwowane. Podczas ruchów dziecko ma zawsze większe tetno mój syn ze względu na to ze jest wiercipietką właśnie często wskakuje w tachykardie czyli wyższe tetno. Tak samo ja nie mogę mieć na KTG zgiętych nóg bo młody się denerwuje, ze go uciskam i tez tętno ma wyższe. Na twoim miejscu ja bym pojechała na KTG jak będzie wszystko dobrze to i tak wrócisz do domu. KTG to ciągłość zapisu oni patrzą na całość czy nie ma znaczących spadków.
Ta pierwsza waga na ten tydz ciąży to ci wyszła konkret 😃😃 ale tak to jest z tymi pomiarami No zobaczymy po porodzie jak to wyjdzie nam. Chyba Żurawinka miała ładnie wymierzonego synek na ostatnim usg przez ta stażystkę czy rezydentke.
Ja wczoraj przespałam duża cześć dnia poszłam spac o 22 i do 6 rano przespałam ciągiem 😃😃 dzisiaj piątek muszę tak go zorganizować, żeby nam z córka szybko dzień zleciał.
-
No dokładnie te pomiary bardzo różnie wychodzą wczoraj u tego lekarza też dobrze ze się obrócił bo prawie 3kg w tym tyg to by było coś nie tak. Próbuje dodzwonić się narazie na rejestrację do szpitala żeby mnie na dzisiaj wcisnęli do mojej poradni ale narazie dzwoniłam 54razy i albo zajęty albo nie odbiera01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
No może tam maja KTG żebyś nie musiała jechać do szpitala w sensie na oddział. Bo nie wiem jak tam ten twój szpital funkcjonuje.
Ja jak z córka w ciąży na wizycie u prowadzącej miałam wyższe tętno u córki na USG tez dostawałam skierowanie do szpitala na KTG. Tam na IP robili mi KTG i USG i puszczali do domu raz mnie zostawili ale dlatego, ze lekarka się dopatrzyła podwyższone CRP i chciała wszystko sprawdzić a wtedy ciąża była za młoda na KTG wiec mnie zostawili na obserwacji ale się wypisałam na własne zadanie bo to było przed wigilia wszystkie badania wychodziły prawidłowo. Drugi raz to już właśnie na KTG jak byłam w 35 tyg zapis był okropny bardzo wysoka tachykardia ja wtedy bardzo się stresowałam i płakałam przez co córce mocniej skakało tętno. I wtedy na Koperniku nie mieli miejsc na oddziale wysłali mnie na Ujastek chcieli karetka ale pani dr z poradni patologi ta sama co teraz chodziłam do niej zgodziła się na taxi. I wtedy faktycznie leżałam od poniedziałku do piątku w szpitalu ale wszystko tez wychodziło dobrze wyszłam w 36 tyg i urodziłam za 2 tyg z haczykiem 😃 -
Dzięki Żelka fajnie ze tu tu jesteś. Zadzwoniłam do siostry dzisiaj ma wolne ale mówi że zaraz podzwoni i wybada jak to wygląda. Mały od rana się wierci kopie to jestem trochę spokojniejsza jak go czuje. Bo ja bym pojechała wczoraj na ten szpital ale myślę sobie kurde skierowanie od prywatnego lekarza i będzie trochę głupio przed moim prowadzącym że tam byłam i tak sobie myślałam że pomonitoruje w domu jak będzie ok to dzisiaj spróbuję się dostać do prowadzącego chyba że bym widziała w domy że tętno niskie to bym miała to gdzieś i pojechała normalnie na IP. Kurcze cała ciążę nie było problemu na końcówce coś się psuje 😡01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Noi u nas kładą na oddzial bo jak coś jest nie tak z tętnem to kładą żeby monitorować01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dzwoniłam do prowadzącego mam przyjechać o 19 do prywatnego gabinetu to posprawdza wszystko bo mówił że w przychodni ma taki ten sprzęt że tam tego dobrze nie sprawdzi01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela, zawsze kładą na oddział żeby po monitorować dłuższy czas stan dziecka. Jeśli zrobią parę razy Ktg i USG na przyjęciu, to będziesz miała niezależne drugie badanie i będzie można je porównać. A prowadzącym się nie przejmuj. Miałaś prawo korzystać z usług tyłu lekarzy ilu chcesz. Zawsze możesz powiedzieć, że umówiła się na szybką wizytę, bo byłaś zaniepokojona. No i podczas tej wizyty wyszły takie sprawy i dlatego się zgłaszasz.
Żelka1990 lubi tę wiadomość
-
Ja się dowiadywałam i nie trzeba mieć potwierdzonego wyniku krwi. Obowiązkowe jest jedno badanie grupy krwi na ciążę, a to nie daje wyniku potwierdzonego. Ja mam ze szpitali jak miałam zabiegi kilka wyników krwi i wezmę je wszystkie ż
ze sobą. W szpitalu się pytałam i mówili, że ok. Oni samo potwierdza jak będzie potrzebne. Nawet byłam z tym w centrum krwiodawstwa, bo chciałam założyć sobie krew kartę, ale oni powiedzieli, że nie pomogą mi i mam kontaktować się ze szpitalem. Tak zrobiłam jak byłam na IP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 10:29
-
Angela1108 wrote:Dzięki Żelka fajnie ze tu tu jesteś. Zadzwoniłam do siostry dzisiaj ma wolne ale mówi że zaraz podzwoni i wybada jak to wygląda. Mały od rana się wierci kopie to jestem trochę spokojniejsza jak go czuje. Bo ja bym pojechała wczoraj na ten szpital ale myślę sobie kurde skierowanie od prywatnego lekarza i będzie trochę głupio przed moim prowadzącym że tam byłam i tak sobie myślałam że pomonitoruje w domu jak będzie ok to dzisiaj spróbuję się dostać do prowadzącego chyba że bym widziała w domy że tętno niskie to bym miała to gdzieś i pojechała normalnie na IP. Kurcze cała ciążę nie było problemu na końcówce coś się psuje 😡
Angela nie koniecznie psuje to bardziej dla spokoju ducha i takiej pewności wszystko mam sprawdzone. Święta w spokojnej atmosferze. Ja tam wierze, ze wszystko jest ok z twojego opisu wychodzi, ze lekarz tez na spokojnie zareagował ale kurczę zawsze jak dają to skierowanie to o coś im chodzi i lepiej to sprawdzić. Tak jak mnie ci teraz w listopadzie zostawili w szpitalu ja tam wiedziałam, ze jest dobrze bo z córka to przechodziłam ale w sumie być pewna na 100 % nie mogłam być i lekarka miała racje. Położyła mnie wszystko było dobrze ja wyszłam spokojna
No i dobrze, ze pojedziesz 👍🏽 ale ciekawe czy cię skasuje 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 10:33
-
Angela, jak lekarz sprawdził Ci przepływy i są ok, to ja bym się nie martwiła. Zrobiłabym kontrolnie jeszcze KTG dla spokoju ducha, ale raczej wszystko jest ok. Z tym skierowaniem do szpitala, to chyba nie musisz go pokazywać jak nie chcesz na IP. Możesz powiedzieć, że nie czujesz ruchów i tez powinni Ci KTG zrobić.
-
Sprawdziłam teraz te koje badania na grupę krwi. Z córka miałam robione dwa ale nie było potwierdzone bo miałam dwa rożna labolatoria w tej ciąży zrobiłam krew w tym samym labolatorium co ten drugi raz w pierwszej ciąży i dostałam wynik POTWIERDZONY to było na początku tej ciąży. A w listopadzie zrobili mi w szpitalu jak mnie kładli i tam mam znowu nie potwierdzony ( wtedy w domu zostawiłam segregator) wiec wychodzi na to, ze jeśli robie drugi raz w tym samym labie to wtedy jest potwierdzony i z głowy.
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Nyashka wrote:Angela, jak lekarz sprawdził Ci przepływy i są ok, to ja bym się nie martwiła. Zrobiłabym kontrolnie jeszcze KTG dla spokoju ducha, ale raczej wszystko jest ok. Z tym skierowaniem do szpitala, to chyba nie musisz go pokazywać jak nie chcesz na IP. Możesz powiedzieć, że nie czujesz ruchów i tez powinni Ci KTG zrobić.
-
Tak u nas za każdy razem kładą na oddziale tak przynajmniej mówił zastępca ordynatora na oddziale ginekologiczno położniczym dlatego wolę to skonsultować z prowadzącym żeby sprawdził po swojemu jeszcze te przepływy i wszystko i niech zadecyduje jak powie ze mam się położyć do szpitala oczywiście to zrobię. Ten z wczoraj mówił że po za tym tetnem wszystko jest ok sprawdzał pępowinę tętnice w9dy płodowe. Zobaczę co powie mi dzisiaj mój gin o 19stej.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊