Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka leżeć i pachnieć trzeba
Ewentualnie jakimś korkiem się zatkać
Obyś dotrzymała do stycznia, dla mnie ten grudzień też bardzo nie leży.
Angela ja bym jeszcze przy rutynowych badaniach zrobiła sobie na czczo glukoze. A z drugiej strony możemy się dopatrywać, wyszukiwać przyczyn dużego przybierania wagi dziecka - a tej przyczyny nie ma, takie dzieci też się rodzą.
U mnie nocka nawet ok, oczywiście budziłam się milion razy, pozycji wygodnej do spania w ciąży to już nie znajdę, ale coś tam pospałam. -
Dzwoniłam do prowadzącego ciążę, a mąż wysiał wynik USG i przepływów do kuzyna ginekologa. Kuzyn mówi, że nie jest źle. Za tydzień sprawdzić, bo mogły się poprawić, może nie pogorszą się i będzie ok. Tak samo jak wy polecił mi, że jak będę się martwiła za bardzo, to iść na IP, pościemniać i zrobią mi przepływy i KTG.
Mój gin powiedział, że sprawdzi we wtorek i oceni sytuację. Jak coś to wyślę mnie do szpitala, ale skoro lekarka wczoraj nie mówiła, że mam iść do szpitala tylko za tydzień sprawdzić to nie mam co panikować do tego czasu. Dzięki wielkie dziewczyny za wsparcie ❤️ uspokoiłam się dzisiajMarcysia1990, Żelka1990 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny ☺️
Żelko,ja podobnie jak Ty chciałabym znaleźć jakieś złote środki na to,aby dotrwać do stycznia. No ale,jak już będzie ten 37 TC, to już będę spokojniejsza
Ogólnie chciałabym być już po wtorkowej wizycie.
Dodzwonilam się dziś do szpitala i babka powiedziała mi,że mam się stawić pod koniec 37 TC,a na początku 38 😳Jakoś późno mi się to wydaje.
W ogóle nie jestem pewna,czy chcę rodzić w tym szpitalu. Ogólnie w mieście mam dwa o 3 stopniu referencyjnosci. Ogólnie ten,nad którym się zastanawiam według rankingu porodòwek w moim województwie jest na pierwszym miejscu. Martwi mnie to,że nie mają u siebie endokrynologa,no ale neonantolodzy w razie co,gdyby coś było nie tak u Młodego,to sobie chyba z tym poradzą. Jeżeli chodzi o mnie,to moja endokrynolog powiedziała,że tamci lekarze też powinni sobie z tym poradzić,gdyby coś.
Jeszcze jest trzeci szpital,ale ten ma już drugi stopień referencyjnosci,ale pracuje tam moja endokrynolog i moja koleżanka pracuje tam jako położna. Ale nie wiem,czy chciałabym się zdecydować na ten szpital tylko ze względu na to.
Najważniejsze jest dla mnie,żeby dobrze zaopiekowali się Młodym.
Naprawdę chciałabym być już po wszystkim i żeby okazało się,że jest wszystko dobrze.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Nyashka świetnie,że się uspokoiłaś. To teraz Netflix,coś dobrego i relaksik ☺️
Nyashka lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik, musisz koniecznie rodzić w szpitalu o III referencyjności? Jeśli nie miałabym cukrzycy ciążowej/innego obciążenia, to ja bym brała szpital, gdzie kogos znam. Jak jeszcze Twoja koleżanka jako położna pracuje, to brzmi jak fajna opcja. Jeśli musisz wybrać o III referencyjności i nie jesteś pewna, który wybrać, to może jest grupa na FB, gdzie kobiety dziela się opiniami o szpitalach. Dla Pomorza jest taka grupa i sporo dowiedziałam się czego można oczekiwać po danym szpitalu.
-
Nyashka,właśnie dowiedziałam się,że ta moja koleżanka jest w 23 TC 😍Także jest na urlopie ☺️
A jeżeli chodzi o stopień referencyjnosci,to po prostu będę spokojniejsza,że gdyby coś się działo Młodemu,to mnie z nim nie rozdzielą. Ale z drugiej strony trochę obawiam się,że będą podważać mi skierowanie do CC. Właśnie na tych grupach pisali,że i w jednym i drugim szpitalu o III stopniu referencyjnośxi potrafią podważyć. No i przez to trochę jestem w kropce. Chodzę do endokrynologa,który pracuje w tym trzecim szpitalu.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Nyashka fajnie, że się uspokoiłas 🥰 teraz odpoczing i chill 😁
Słonecznik a Ty z jakiego powodu masz to wskazanie do CC? Ja mam takie zaćmienie umysłu na koniec, normalnie jakieś luki mam w pamięci 🫣 -
współczuję Wam stresów na końcówce. pamiętajcie jednak, żeby się nie nakręcać, bo nic to nie da, a jeszcze ze stresu urodzicie za szybko...
wdech, wydech, podejrzewam, że gdyby było coś naprawdę niepokojącego to by Was do szpitala wzięli. będzie dobrze!!!
wczoraj wysłałam zdjęcie swojego brzucha siostrze. odpisała mi całkiem poważnie czy ja przypadkiem nie chce zrobić niespodzianki Rodzinie i nie ukrywam, że będą 2 dzieciaczki 🙈🙈🙈🙈 serio brzuch mam ogromny!💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Hej 👋 byłam rano na badaniach, trochę morfologia mi poleciała, niedługo wizyta, zobaczymy co na to powie i ostatnie skoki pulsu. Trzymajcie kciuki 🙏
Nyashka cieszę się,że jesteś spokojniejsza,jak to mówią tylko spokój może nas uratować 😃✊
Mąż jak przyjechał i mnie zobaczył to powiedział,że bardzo dobrze wyglądam i że jest w szoku, że tu 9 miesiąc zaraz,a brzuch niewielki🤷♀️ ale i w pierwszej ciąży miałam taki🤷♀️Marcysia1990 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Mi brzuch urósł ostatnio sporo co odczułam na kościach miednicy, ale nieskromnie powiem mino już trudnego chodu mega dobrze wyglądam z tym brzuchem. I myślałam ze będzie jakis torbo dowalony ale nie jest jakoś w sumie przerośnięty. Fajny 😂
1,5 h spędziłam z CDL bardzo duzo mi wyjaśniła odnośnie tych pierwszych dni w szpitalu i karmienia. O tym dostawianiu cały czas małego. Femaltiker można wypić np wieczorem przed cesarka, nie trzeba ale można. Ja się skuszę 😉
Ale z takich nowinek odnośnie KP to przy nawale najnowsze wytyczne absolutnie nie rozgrzewać piersi przed karmieniem bo to nakręca nawał. Jedynie karmimy często a potem zimny okład. A rozgrzewanie wchodzi w grę tylko jeśli mam zastój wiec rozgrzewamy sam zastój zostawiamy dziecko prosa w stronę zastoju a potem zimny okład.
Ogólnie mam masę wiadomości w głowie i muszę to poukładać 🙈
Nayashka cieszę się, ze się uspokoiłas. Fajna reakcja twojego prowadzącego! Bez stresu ale zapewnił ci ze gdy uzna za słuszne skieruje cię na oddzial. Teraz się staraj odprężyć 😊
Ja ledwo żyje 🙈 muszę iść spac ale czekam na kuriera z żarciemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 13:37
-
Dziewczyny, które miały już cesarkę. Jak u was wyglądał godzinowo ten cały etap po porodzie do pionizacji.
Ja to urodziłam córkę przed 19 No to jak mnie zacerowali😉 przewieźli mnie na ogólna pooperacyjna tak byłam 40 minut później przewieźli mnie do apartamentu tam mnie podpięli i leżałam powiedzmy Ze spałam do 5 rano ale spaniem bym tego nie nazwała. I głowy nie podnosiłam jedynie Polozna jak zaglądała mi w krocze to pytała mnie czy już czuje nogi dokąd itp.No wiec głowy nie ruszlam No te 10 godz na pewno.
A dzisiaj CDL ona tez jest Polozna i pracuje w jednym z Krakowskich szpitali i ona mi mówiła ze po 2 coś już mogę głowa ruszyć i żeby wtedy wołać by mi już przynieśli i odstawili dziecko, ze jak zacznę odzyskiwać czucie to mam aktywizować już po kolei pierw stopy później łydki i całe nogi i mogę się zaczął przekręcać na łóżku wtedy będzie sprytniejsza pionizacja… No i żeby wiadomo później się ruszać i ruszać i ruszać wtedy się szybko dochodzi do siebie.
O mnie zastanawia to ruszanie głowa już po 2 godz kurczę czy od tego nie będzie tego zespołu popunkcyjnego -
Ja co prawda już dawno temu miałam cc ale leżałam plackiem 12h i później mnie spionizowali ja robiłam co mi kazała anestezjolog i nie miałam bóli głowy ale plecy później odczuwałam. I dlatego dlamnie to takie ciężkie wytrzymać 12h bez małej ale tak jak mówię to było 17 lat temu teraz pewnie wszystko jest inaczej01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela No właśnie inaczej. Ale ja tez miałam ból kręgosłupa i podejrzewam, ze od tego tez ze za długo leżałam bo jednak najlepiej spionizowali się tak 6h po a max 8h… ale zastanawia mnie ta głowa czy faktycznie po 2h można już np łóżko troszkę podnieść do góry..
-
Ja już po wizycie, 2,4kg wagi, wszystkie parametry po środku, przepływy ok,wody też, anemia tylko na koniec się przypałętała i już mam przepisane żelazo 😏
A na puls powiedział,że pod koniec ciąży już często taki ponad 100 jest🤷♀️ żeby uważać na siebie, odpocząć, żeby nie doprowadzić do omdlenia.
Pobrał wymaz na gbs, następna wizyta za 3 tygodnie.Żelka1990, Patka123, Marcysia1990, Słonecznik90, Nyashka, Malamii26 lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
To ja się może wypowiem na świeżo po CC. Operacja była rano o 8.15. pionizacja nastąpiła gdzieś między piątą a szóstą godziną. Przeciwbólowe leki lały się strumieniami do żyły, więc poszło całkiem sprawnie. Głowy miałam nie podnosić przez cały ten czas. Ruszać na boki trochę można, nie wolno przyginać brody do klatki piersiowej i odchylać do tyłu. W tym czasie położna przystawały małego do piersi, ale potem synek trafił na kilka godzin do inkubatora wygrzać się.
Żelka1990 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Super malinowa.
A który ty masz tydz, ze już masz GBS pobrany?Żelka1990 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚