Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hakorosl ty masz dzisiaj 37+1 tak? Dostałaś skierowanie na indukcję ale to szpital zadecyduje o terminie. Który szpital wybrałaś na poród?
Angela super, ze dostałaś sprzet i możesz sobie to spokojnie sama w domu zrobić! Pamiętaj o piciu wody!
Dziewczyny co do sączenia się wód to pamiętajcie ze to jest ważne jeśli podejrzewacie, ze np to może byc to dlatego, ze jak się sączą wody nawet troszkę to znaczy ze pęcherz jest naruszony i musi byc podany antybiotyk w ciągu chyba max 12h bo może dojść do zakażenia wewnątrzmacicznego.
Także Marcysia jeśli uważasz ze to mogło byc to lepiej to sprawdzić. No chyba, ze bardziej obstawiasz, ze popuściłas😃
A nie zawsze odchodzi czop. W pierwszej ciąży lezala ze mna dziewczyna na sali w 31 tyg ciąży co jakis czas jej się wody sączyły czop szyjka wszystko nienaruszone po prostu pęcherz płodowy puścił o ona musiała leżąc tylko do wc wolno jej było wstać i pic wodę o pic i pic hektolitrami tak na prawdę
Mi spojenie dzisiaj okropnie dokucza w sumie od wczoraj.
Mam problem z chodzeniem bo jak daje krok w przód prawa noga to ból jest okropny. I tak, ze chodzę 🙈 z córka na tym etapie ciągnęłam prawą nogę za sobą. Ale wychodząc z wanny musiałam prawa nogę wyciągnąć bo siła woli ni dyrydy haha No spodnie zalozyc na stojąco to tez nie realne.
Jutro kończę 36 tygodni 🙏dam rade najwyżej będę leżeć muszę z tym bólem jakis dać rade do wigilii później mąż zajmie się corka to ja po prostu będę lezala.
Chociaż jutro mam fryzjera 😉 a za tydzień w piątek mani i pedi ale blisko domu to dam rade 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 21:55
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Hakorosl ty masz dzisiaj 37+1 tak? Dostałaś skierowanie na indukcję ale to szpital zadecyduje o terminie. Który szpital wybrałaś na poród?
Jestem dzisiaj 36+5, w poniedziałek jak będę się wybierać do szpitala będzie 37+0. Wybrałam Ujastek, ale oni z tego co kojarzę wolą raczej szybciej rozwiązywać ciążę niż później. Moje dziecko ma wielkość głowy dzisiaj 40+5, drugi syn tez ma sporą głowę, dlatego na pewno nie chcę czekać do końca. Jak w drugiej ciąży zgłosiłam się w 40+0 i lekarz dyżurny na Ujastku zobaczył, ze szacowana waga dziecka jest ponad 4kg, to zaczął na mnie krzyczeć, dlaczego jeszcze nie urodziłam, na co czekam i jak zamierzam urodzić takie wielkie dziecko. Dlatego uciekłam na Siemiradzkiego🫣 ale teraz pokornie wracam na Ujastek i chyba wolę, niech oni decydują na tym etapie.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Angela super ze lekarz uspokoił i jeszcze dostałaś sprzecior
chociaz ja bym pewnie tego zapisu nie rozszyfrowała xD
Espoir, dawaj znac jak sytuacja, 3mam kciuki aby wszystko poszlo po Twojej myśli
No dziewczyny powiem Wam, ze nie jest łatwo dźwigać tą dwójkę bobasów.. nie powiem ze już nie raz płakałam nad sobą ze nie daje rady, a od początki się właśnie tego bałam, ze to ja, a raczej moje ciało zawiedzie 😔 kurde boje się tęgo, ze jeżeli oni nadal beda przybierać ok 200g na tydzień to za te 3,5 tygodnia to kolejne dodatkowe 0,75kg na głowę to nie wiem jak to udźwignę.. Chce bardzo dociągnąć do stycznia a potem, każda data mi odpowiada 🙃
Żelka, a mieszkanie w Krk będziecie wynajmować?Angela1108 lubi tę wiadomość
-
hakorośl wrote:Jestem dzisiaj 36+5, w poniedziałek jak będę się wybierać do szpitala będzie 37+0. Wybrałam Ujastek, ale oni z tego co kojarzę wolą raczej szybciej rozwiązywać ciążę niż później. Moje dziecko ma wielkość głowy dzisiaj 40+5, drugi syn tez ma sporą głowę, dlatego na pewno nie chcę czekać do końca. Jak w drugiej ciąży zgłosiłam się w 40+0 i lekarz dyżurny na Ujastku zobaczył, ze szacowana waga dziecka jest ponad 4kg, to zaczął na mnie krzyczeć, dlaczego jeszcze nie urodziłam, na co czekam i jak zamierzam urodzić takie wielkie dziecko. Dlatego uciekłam na Siemiradzkiego🫣 ale teraz pokornie wracam na Ujastek i chyba wolę, niech oni decydują na tym etapie.
-
South tak będziemy wynajmować. A masz chętnych ?
South masz prawo czuc się bezsilna to nie jest łatwa ciąża! Ja mam jedno dziecko w cale nie jakieś duże a znowu moje kości zawiodły i ledwo czlapie. Nie miej pretensji do swojego ciała ono robi kawał ciężkiej roboty! Nie musisz biegać jak sarenka kochana to jest Czas na odpoczynek! Teraz do nowego roku ja tez pasuje. Jeszcze tydzień muszę tylko dać rade w pełni sprawować opiekę nad córka a później po prostu odpuszczam i daje sobie labę. Netflix i odpoczywanie -
South ja też pewnie nie ogarne tego zapisu dlatego chyba na tej stronie na którą się musiałam zalogować tam się będą zapisywać te moje badania i wszystkie nieprawidłowości powiadamiają położne z Wrocławia albo warszawy tu nie pamiętam i później też mój gin będzie mógł je przejrzeć czy wszystko było ok01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Dziewczyny co do sączenia się wód to pamiętajcie ze to jest ważne jeśli podejrzewacie, ze np to może byc to dlatego, ze jak się sączą wody nawet troszkę to znaczy ze pęcherz jest naruszony i musi byc podany antybiotyk w ciągu chyba max 12h bo może dojść do zakażenia wewnątrzmacicznego.
Także Marcysia jeśli uważasz ze to mogło byc to lepiej to sprawdzić. No chyba, ze bardziej obstawiasz, ze popuściłas😃
A nie zawsze odchodzi czop. W pierwszej ciąży lezala ze mna dziewczyna na sali w 31 tyg ciąży co jakis czas jej się wody sączyły czop szyjka wszystko nienaruszone po prostu pęcherz płodowy puścił o ona musiała leżąc tylko do wc wolno jej było wstać i pic wodę o pic i pic hektolitrami tak na prawdę
Szczerze nie mam pojęcia co to było 🙈 w każdym razie mam założona podpaskę i jest sucha jak wiór. Jeszcze parę godzin temu czułam że mały jest dość nisko i uciska pęcherz, chyba byłam z 5 raz w WC pod rząd więc możliwe że to siusie 🤷🏻♀️
W każdym razie jakbym poczuła że mi coś jest za mokro to na pewno zgłoszę się na IP. Ale nie powiem lekki stresik czuję nadal. Trochę mnie uspokoiła koleżanka która mówi że jak jej się wody sączyły to po prostu miała cały czas jakby mokro i przy wysiłku, wstaniu itp jakby jej się coś ulewalo. -
Żelka1990 wrote:Hakorosl ja tam miałam cesarkę. Planowo ustalili mi ja na 39+4 ale nie doczekałam tego terminu. Wskazanie było z racji na rozejście spojenia łonowego ale tez miałam cukrzyce na insulinie. A jaka wage ostatecznie miało dziecko po porodzie?
Dziecko ostatecznie miało 4050g3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
Nyashka wrote:Czyli nie tylko u mnie duża głowa dziecka. Wolałabym przez to urodzić wcześniej, ale mnie termin indukcji ustawili na 8 stycznia czyli 39+3 🙁 słabo to widzę. Czy ktoś mówił Ci hakorośl o tym, że za duża głowa nie przejdzie przez pochwę i może być cc?3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
Nie spie od 5:10 bo mój syn w skończonym 36 tyg ciąży postanowił ze głowa w dół to on nie chce być 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ i leży poprzecznie. Głowa po prawej dupcia bo lewej nóżki w dół kopie w spojenie boli jakby mnie ktoś przypalał w pipke od środka 🙈 mam brzuch nienaturalnie w poprzek rozciagniety
-
Witam z rana ja wczoraj robiłam to KTG w domu i powiem wam że całkiem to proste urządzenie przeprowadziło mnie przez całe podłączenie tego później pół godziny leżeć i wciskać przycisk tak jak na standardowym KTG później zapisałam zapis i wysłałam otrzymałam raport że wynik w normie na telefonie normalnie widać kiedy mały się wierci jakie było tętno.
Żelka1990, Marcysia1990, Nyashka, Malamii26 lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
ja w szpitalu dalej. dostaje ciągle antybiotyk z racji odejścia wód i czekam o 12 na drugą dawkę sterydów.
podejrzewam, że cesarka będzie jutro, ale nie wiem kiedy dokładnie, bo nawet nie pytałam po ilu godzinach sterydy działają...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Espoir a co z wodami odchodzą jeszcze czy jak to jest już wszystkie odeszły? I czy po tym jak wody odeszły nie ma skurczy? Maluszek czeka grzecznie czy się pcha?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka nie to taka mała walizeczka mniejsza niż z laptopa później wyślę wam zdjęcia jak mąż wstanie to się podłącze bo on dzisiaj ma wolne to odsypia. No naprawdę fajne01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
odeszły mi wszystkie już. a akcji porodowej nie mam wcale. raz na pół dnia skurcz taki jak całą końcówkę ciąży.
ja nawet nie wiem ile od odejścia wód muszą ciąć. mówią, że dziecko dzięki antybiotykowi jest bezpieczne i, że najważniejsze to wybrać sterydy, ale nawet nie dopytuje o szczegóły z tego wszystkiego.
psychicznie trochę wysiadłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 08:59
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
https://youtu.be/GQwardeMgU8 tu jest link jak to działa tylko w tym co ja mam jest na palec pulsometr a na filmiku jest opaska01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Espoir będzie dobrze jesteś pod opieką lekarzy oni wiedzą co robią fajnie ze nas tu informujesz mam nadzieję że szybko będzie razem juz01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊