Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny ☺️
Ja dziś po wizycie.Ogòonoe wszystko w porządku:) Młody waży 3007 gramòw,ja mam przepływy dobre. I to była ostatnia wizyta,skoro będę szła na kwalifikację do szpitala na CC. W ogóle chyba zmienię decyzję odnośnie szpitala,bo niestety w tym co chciałam rodzić nie mają endokrynologa. A wolę,żeby Młodego też porządnie przebadali pod tym względem.
Jestem padnięta,jeszcze pojechaliśmy do biedry i do Castoramy po świerk w doniczce na święta,mamy nadzieję, że przeżyje
Idę chyba drzemać ☺️Marcysia1990, Nyashka, Olciax lubią tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik jaka ładna już waga super ze wszystko dobrze co do szpitala też jeszcze nad tym myślę 🤔
Nyashka bardzo dobre wieści szkoda tylko tego twojego stresu ale teraz już możesz odetchnąć 🙂Nyashka lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
A jak wasi lekarze liczą wam termin porodu? Od ostatniej miesiączki czy z pierwszych prenatalnych?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Olciax wrote:U mnie 21, to i tak lepiej bo ostatnio był 15.. Aczkolwiek Doktorek powiedział, że główka jest bardzo nisko co uniemożliwia dokładny pomiar, więc może jest ciut większa;) Dał wielkość 10% błędu pomiaru:)
Marcysia, to idealnie - chyba marzenie każdej matki pod tym kątemOdchodzi problem zastanawiania się "czy nie za małe, czy nie za duże"
Chociaż ja staram się nie rozkminiać - jak lekarz prowadzący mówi, że w normie to w normie, nieważne czy górnej czy dolnej. Inaczej idzie oszaleć.
Ja też się nad tym już nie zastanawiam 😀 mój mały ma większą główkę niż środek, więc podejrzewam że jak ginek sobie mierzy wszystko to ta waga to tylko średnia,a w rezultacie może ważyć nawet ciut mniej. Najważniejsze że ginekologa mówi że wszystko jest dobrze i tego się trzymam 😊 zobaczymy jaki dziudziulek się urodzi 😁 -
Angela1108 wrote:A jak wasi lekarze liczą wam termin porodu? Od ostatniej miesiączki czy z pierwszych prenatalnych?
Mój gin liczy według miesiączki, ale ja mam różnicę 1 dnia i cały czas to się sprawdza we wszystkich pomiarach. Według miesiączki 9.01, a według USG 8.01.
Ja właśnie wróciłam do domu, byłam na ostatnich badaniach krwi i od razu udało mi się na NFZ ogarnąć tą grupę krwi więc się cieszę bo 60 zł piechotą nie chodzi 🤣 ogarnęłam szybkie zakupki i zaliczyłam paczkomat... 🙈 I stojąc przy nim zdałam sobie sprawę że ja chyba że dużo zamawiam 😁 niby nic takiego nie zrobiłam dziś a chętnie też bym poszła na drzemke 😜
Wyklarowała się u mnie sytuacja z wigilia, jednak nie muszę jej robić (uff) i jedziemy do moich rodziców. Ale tyle zamieszania się narobiło że już się wkurzyłam 🫤 teściowa miała jechać z nami do moich rodziców i nagle stwierdziła, że się krępuje i że nie chce 🙈, więc padł pomysł żeby wszyscy przyjechali do nas na wigilie... Ale moi rodzice powiedzieli że absolutnie nie będą tydzień przed porodem się wszyscy nam zwalać na głowę i żebyśmy my przyjechali i tyle. Ja jestem tak blisko z moimi rodzicami że nie wyobrażam sobie wigilii spędzać bez nich, to dla mnie taki jeden dzień w roku że musimy być razem i już. 🙂 No i teściowa powiedziała że pojedzie do swojej córki na święta 🤷🏻♀️ nie rozumiem tych problemów no ale coz... Ahhh przy okazji się wyzwalilam wam 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 15:20
-
A jeszcze wam opowiem śmieszna historię 😁 byłam dzisiaj w tej przychodni NFZ i poszłam do tej ginekolozki co tam pracuje, a to już taka kobita co ma z 70 lat i tak siedzi tam chyba po to, żeby się w domu nie nudzić na emeryturze 😀 ale nawet żadnych USG nie robi, ewentualnie jakaś cytologię pobierze i tyle. No i tam ja zagaduje o to skierowanie na tą grupę krwi a ona tak patrzy na mnie i mówi , a zmierzę pani ciśnienie bo jakaś taka pani opuchnięta lekko jest. No a wiadomo jak to po spaniu, oczy są lekko opuchnięte zawsze
i patrzy na moje usta i mówi , że te usta jej się nie podobają że takie opuchnięte 🤣 🙈 a ja sobie raz na jakiś czas te usta ostrzykuje żeby były takie pełniejsze i nawilżone, no i prostu takie mam 😅 a do tego miałam ta opryche i już zeszła ale takie mini ślady zostały to też jakoś działa powiększająco 😁 hehe i śmiać mi się chciało , ale nawet się nie odezwałam że coś gmeralam przy tych ustach tylko że będę się kontrolować 😁
-
Żurawinka a co tam u Ciebie? Jak się czujesz? 😊
-
U mnie biorą pod uwagę termin z miesiączki, co prenatalne to ta data skakała, raz dziecko wymiarami starsze, raz młodsze, więc cały czas by mi zmieniali tą datę. Ale ja miałam miesiączki bardzo regularne, więc myślę, że dobry termin jest wyznaczony.
Była u mnie położna, pogadaliśmy, bardzo sympatyczna babeczka. Pytała się o poród, czy się boje itd. Powiedziałam o swoich wątpliwościach porodu sn, że mam te wąskie biodra i drobną posturę. Na oko powiedziała, że faktycznie jestem tam drobna. Uspokoiła mnie, że na pewno mnie zmierzą i że nie będą mnie męczyć, bo tak na jej oko to jak będzie większe dziecko to nie przejdzie mi przez kanał rodny. Dobrze dla mnie że to nie typ osób zafiksowanych, że tylko poród naturalny kosztem dziecka i mnie. Nie wiem czemu ale od zawsze czułam, że u mnie się skończy na cesarce. Jeszcze w czwartek idę do tego lekarza po znajomości, zobaczymy co on powie.
I przełożyłam wymaz GBS na za tydzień, to będzie 36 tydzień, mam nadzieję, że nie za późno. Ale mamy dziś takie lodowisko w mieście, że mąż bał się mnie z domu wypuścić. -
Ja mam jutro wizytę ale pewnie tylko przedłuży mi zwolnienie bo dopiero co byłam u niego prywatnie więc pewnie powie ze nie trzeba. Strasznie mi się dzisiaj dzień dłuży01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Patka a jak byś chciała SN czy cc?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
U mnie biorą termin z miesiączki 12.01, na prenatalnym wyszło 11.01 i lekarz mówił mi, że to zbyt mała różnica do korekty. Jakby było kilka dni, prawie tydzień to wtedy korygują. Wydaje mi się że termin z miesiączki zgadza się. Wiem mniej więcej kiedy owulacja była, bo miałam USG robione, wyszło na teście owulacyjnym i jeszcze objawy owulacji miałam 😃
Patka, trzymam kciuki, żeby poród został wybrany taką metodą, żeby było bezpiecznie dla dziecka. To jest najważniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 17:07
Patka123 lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Patka a jak byś chciała SN czy cc?
W mojej idealnej wizji rodzę siłami natury piękne różowe dziecko, ja nie pękam, po 5 minutach zapominam o porodzie
Ale jak do mojej świadomości dochodzą myśli o tym, że może nie dam rady, że może nie mam warunków, że poród to chwila a w razie czego konsekwencje będę ponosić całe życie - no to bliżej mi do cc.
Myślę że ostateczne zdanie podejmę po rozmowie czwartkowej z lekarzem. -
No właśnie bo tak się zastanawiam bo u mnie termin z OM na 29.01 a z pierwszych prenatalnych na 22.01 ja mam nie regularne cykle 26-42 dni różnie i tak się zastanawiam bo jak cc ma w 39tyg to według om ale według prenatalnych to będzie 40tydz tym bardziej że już na kolejnych usg mały tak nadrabiał że bliżej początku stycznia niż końca01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Patka zanim porozmawiałaby z lekarzem na twoim miejscu jeszcze wcześniej poprosiłabym o wymierzenie miednicy. Tymi ich cyrklami. Powiem ci, ze moja siostra środkowa ona jako jedyna z naszej trójki nie ma bioder ( wiem, ze o te biodra nie chodzi) właśnie ona jest bardzo szkoła i bardzo wąska na prawdę wąska No ma taka raczej męska budowę szersza i góry i wąziutka na dole. Ona urodziła naturalnie dwójkę dzieci córkę pierwsza z waga 4360g i tylko pękła na jeden szew nie była nacinana drugi poród była nacinana ale miała wywoływany i liczył się czas bo jej się łożysko odklejały i urodziła 4130g
-
Ja miałam owulacje w 15 dc robiłam testy owulacyjne blueclear rewalcyjne są i one i monitoring do tego idealnie nam pokazały kiedy i w końcu się udało. Te pierwsze USG idealnie pokrywały się z terminem z okresu a to wtedy dziecko rośnie idealnie u wszystkich równo. Dlatego mimo, ze ja mogłabym wg prenatalnych dodać sobie dwa dni do przyspieszenia terminu to wiem, ze młody jest wiekiem po prostu wg owulacji
-
Tak ja wiem że najlepiej by było mnie wymierzyć, też dużo zależy jaką dziecko będzie mieć główkę, ale na tym etapie nikt nie wywróży. Wiem, że na pewno samą się nakręcam tym wszystkim ale to jest silniejsze ode mnie.
Jeszcze moja przyjaciółka, która na oko ma lepsze warunki ostatecznie miała CC i jej lekarz powiedział, że ona sama by dziecka nie urodziła... no to same wiecie co już w mojej głowie się dzieje 🙈