Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z racji tego, że już prawie wszystkie urodziły, nie każda będzie mieć czas często zaglądać na forum to przypominam o grupie na fb. W tym temacie trzeba się zgłosić do malinowej_chmurki. Ja dodatkowo założyłam grupę na messengerze, więc dziewczyny które są już na tej grupie zerknijcie sobie w wiadomości, czasem rozmowy wskakują do folderu "inne".
bumbum mam nadzieję, że nie długo trwa ten ból... Ale chyba nospę czy apap możesz wziąć? czy się mylę?
Mnie dziś wyjątkowo kłuje w pochwie, chyba mała się układa w kanał rodny.Olciax lubi tę wiadomość
-
Nyashka wrote:South, Ty to masz teraz podwójna robotę. Podziwiam Cię i powodzenia z maluchami ❤️ starasz się jednocześnie karmić piersią + modyfik bo dwójka? Ja przy jednym z karmieniem + modyfik + laktator to minimum 1h mi schodzi 🙈
Piersią narazie nie mogę bo maja za małe pyszczki na moje brodawki wiec odciągam i dokarmiam mm -
Nayashka nie biorę ze sobą mleka. No rak jak dzisiaj zjadł o 12 odbił ubrałam go wyszłam wróciłam tak 30 minut przed karmieniem czyli 14:30. No ale kręciłam się po parku niedaleko domu.
Ogólnie mój mały jo i jadł z 4 miarek już. Ale sporo przybiera i po prostu mu zmniejszylam racje żywieniowe dzisiaj i robimy z 3 miarek zeruje butelkę śpi 3h. Obecnie zjadł o 21 i jeszcze nie zasnął 🙄 ale może się uda bez dokarmiania nie płacze ani nic ale nie odleciał przy butli wiec leży i ani mu się śni spac 🙈 Ale Polozna mówiła żeby zobaczyć czy po prostu pociągnie na tych 3 miarkach mleka bo ja się tez boje, żeby tego żołądka nie rozepchal. Jest łakomczuch konkretny. Dla mnie to abstrakcja córka jadła nie więcej niż te minimum na swój wiek. -
Nyashka wrote:Malinowa, dodałam Cię do znajomych. Chce dołączyć do grupy na FB 😃
Małemu kikut odpadł właśnie zauważyłam. Kurcze to nie za wcześnie??? Może coś źle zrobiłam. Zaczęłam go przebierać a tam go nie ma.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Żelka, mój mały jak Twój to głodomor że aż nie wiem co się dzieje. Miały być niecałe 3 miarki a ten dzisiaj dalej je i dalej głodny. No a teraz czkawke ma i nie zasypia 😕 najpierw 70ml mu zrobiliśmy, potem dalej głodny to jeszcze 20ml, dalej głodny to do cyca na trochę, to teraz czkawka 🙈 tego nie lubię po butli, że ma bardzo często czkawki.
Malinowa, zaproszenie zadziałało 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 02:35
-
Ja miałam wczoraj późnym wieczorem wizyte. Ostatnią. Dostałam skierowanie na poniedziałek do szpitala.
Przepływy ok, łożysko ok.
Waga coś kolo 2800. Mówił że ciężko zważyć bo ruchliwa, ale powiedział ze nie ma więcej niz 3kg.
Ja jutro wywożę młodego do babci. Troche się cykam zostawić Go na co najmniej tydzień beze mnie. Wiem że jest już dużym chłopcem i będzie miał nawet lepiej niż u Nas teraz w domu. Mama już ze swoim przyjaciółkami i ich wnukami sobie plany zrobiły ( basen, kulki, trampoliny, mają na kucyki jechać jak pogoda dopisze)
Mimo wszystko nigdy nie był tak daleko od Nas. Ja to taka matka kwoka. Wszystko zrobi najlepiej.
Chyba bardziej stresuje aie rozłąka z młodym niż skierowaniem do szpitala -
Patka123 wrote:
bumbum mam nadzieję, że nie długo trwa ten ból... Ale chyba nospę czy apap możesz wziąć? czy się mylę?
Mnie dziś wyjątkowo kłuje w pochwie, chyba mała się układa w kanał rodny.
W szpitalu dają ibuprofen 2 tabl, ale nie chce sie faszerowac bo ból jest mocny ale raczej krótki -
I.Ana.I rozumiem ja też się stresuje tym że mam zostawić córkę męża i psy bo to ja ogarniam sprawy domowe i nie wiem jak sobie poradzą nigdy ich nie zostawiałam samych nawet na dobę to mąż jeździ czasami w delegacje ale ja zawsze jestem na miejscu i teraz mam ich zostawić na parę dni i też mnie chyba bardziej to stresuje niż sama wizja cc
Też mam skierowanie na poniedziałek czyli idziemy razem 😊
Mnie raczej zetną we wtorek w poniedziałek pewnie jakieś badania itdWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 07:44
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Nayashka ja jestem na etapie ukrócenia młodemu żarcia. ( nie rób tego przypadkiem, Ja to mam zasugerowane przez Polozna i przez osteopatka, bo mały sie przejadał)Na razie jest ok, zamiast odpalać od razu się z mlekiem daje mu smoczek i tulimy się i jest super zasypia sobie i wytrzymuje. Wczoraj o 23:00 chcieliśmy jedynie już iść spac wiec dostał po 2 godz dojadł 85 ml i spał ponad 4 h.
Ja dzisiaj zostawiam małego z mężem na pół dnia i jadę do córki. Wezmę ja tez do pediatry. Wyjadę sobie o 13:00 także gdzieś na 15:00 będę u córki wizytę mamy o 17:30 wrócę wieczorem, ale mały jest spokojny wiec mąż sobie doskonale sam poradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 09:20
Nyashka lubi tę wiadomość
-
Hej 👋w nocy poczułam delikatne pyknięcie, jakby trochę się ulało, rano odlazł mi czop, trochę krwi, myślicie,że mogę powoli się zbierać na szpital?
Pytam,bo pierwszy poród zupełnie inaczej się zaczął 🙆♀️🙆♀️🙆♀️Żelka1990, Nyashka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Jesli to co się ulało nie jest o barwie zielonkawej albo czerwone/brunatne to masz kilka h na spokojne dojechanie do szpitala. Jeśli zaczną sie skurcze albo wody mają kolor nieprzezroczysty to jedz od razu powodzonka - dzisiaj/jutro pewnie urodzisz