Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Angela dobrze, że już lepiej się czujesz.
Żurawinka mam nadzieję że u was już będzie dobrze z tymi oczkami i jednak to płukanie pomoże.
Lilia juz po rozwiązaniu? 😊 Daj znać jak się czujesz i jak maleńka 😊
Angela mi ten czas zdecydowanie leci za szybko, jak patrzę na fotki jak mój M był taki malutki jeszcze niedawno, a tu już taki chlopczyk. Lada dzień kończy 6mscy. Na 2.07 zaplanowałam RD, ale nie widzę po nim żadnej gotowości, dam mu na razie jakieś jedno warzywko i zobaczę jak sobie radzi, jak będzie niezadowolony to poczekam jeszcze parę dni i znowu spróbuję.
Hakorosl, ja co prawda po SN ale też myślę już o kolejnym dzidziusiu, mimo lekkiego zmęczenia i czasem nieprzespanych nocy to dla mnie to jest tak cudowny czas, że czuję że się uzależniłam od takich maluszków 😄 no i też wiek już swoje robi, nie ma co czekać, chciałabym taka różnice ok 2,5 roku, ale zobaczymy jak będzie.
Jak jesteś po CC to warto zbadać bliznę, Żelka miała z nią problemy i teraz moja koleżanka urodziła i ostatnie miesiące musiała bardzo odpoczywać bo blizna na macicy lekko jej się rozeszła, mimo że poprzednia ciąża była 7l temu , także nie ma reguły. Jak jest wszystko ok to pewnie już się można zacząć starać .
Angela trzymam kciuki za owocne starania ❤️Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze w dwupaku. Ale już praktycznie koncoweczka w poniedziałek 26 ma wizytę i dr zadecyduje czy jescze ten tydzień mogę czekać w domu. Bo jakoś skurcze się zaczynają szyjka się skraca przepływy dobre mała ułożona już nisko przy miednicy. Więc dr chce dać szansę żeby sam się poród zaczoł. Ostateczny termin stawie ja się w szpitalu mm 5 lipca jeżeli samo się no zacznie do tego czasu. 🙂 Na pomorzu u nas zaczynają się upały więc mam nadzieję że już naprawdę niedługo będziemy razem bo ciężko.
Cieszy mnie tylko fakt że zdążę być na zakończeniu roku szkolnego u synka. Bardzo jest poruszony zakończeniem tego etapu w swoim życiu. Od wrzesnia 1 klasa 🙂wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Ale już masz doroslaka w domu 😊 Trzymam kciuki,żeby udało się wytrzymać do piątku,a potem niech już się dzieje samo co ma się dziać 😊
-
LILILA czekam na wieści mam nadzieję że wytrwasz w dwupaku do piątku
My mamy pierwszy ZĄBEK odkryty równo w dzień skończonego 5 miesiąca i muszę przyznać że teściowa miała rację bo z tydzień wcześniej mówiła że lada dzień i faktycznie. Wprowadzamy pomału kremy warzywne i owocowe mały je bardzo chetne narazie potroszeczke tak jak kazała pediatra. Co do starań narazie czekam muszę najpierw odbyć konkretną wizytę u mojego gin przedyskutować to z nim i z kardiologiem jak dadzą zielone światło to pewnie zaczniemy starania01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Hej, u nas pół roku minęło w Boże Ciało. Czas leci jak głupi, a po dzieciach najbardziej to widać. Ja nadal karmię piersią, ale też już wprowadzam słoiczki z marchewką, jabłkiem, była też dynia ( mały zaprotestoawł i pluł) oraz kaszka ryżowa. Idzie nam to pomału ale jakoś dajemy radę. Zębów brak, ale chyba będą lada chwila.
-
Lilila, trzymam kciuki! Moja średnia jest z lipca, za chwilę 3 urodziny
Młodej zęby pojawiły się najwcześniej z całej trójki, 5 mcy i niecały tydzień 😬 Uczciła też dzień 5 mcy obrotem na brzuch i teraz już je trzaska równo9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
No właśnie nasz też już się obraca na brzuszek cały czas wasze też tak mają? Kurde przy przebieraniu próbuje się przekręcać jak się tylko przebudzi pierwsze co fik na brzuszek w wózku fik na brzuszek No cały czas... wogule już jest taki duży wyciąga do nas rączki jak chce zeby go wziasc co mnie rozwala
Jak bym miała wybierać okres noworodkowy a ten teraz zdecydowanie wolę teraz 🥰 mimo że mało spi jest troszkę marudny bo mu drugi zabek chyba idzie to i tak ten usmiech wynagradza wszystko.
Stosujecie coś na dziaselka? My mu psikamy dentosept mini ale myślę o jakimś może żelu? Polecicie coś?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziewczyny urodziłam 07.07 🙂 na świat przyszła najwspanialsza kruszynka na świecie. Wielka wojowniczka i orędowniczką nadziejo Wiktoria 🙂
Pozdrawia serdecznie swoje forumowe strasze siostry i braci 🙂🙂
Żurawinka, wichrowe_wzgórza, espoir, Angela1108, Nyashka lubią tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
LILILA wrote:Dziewczyny urodziłam 07.07 🙂 na świat przyszła najwspanialsza kruszynka na świecie. Wielka wojowniczka i orędowniczką nadziejo Wiktoria 🙂
Pozdrawia serdecznie swoje forumowe strasze siostry i braci 🙂🙂
Tak się cieszę! )) Weszłam właśnie zapytać, czy jesteś już po i...taka wiadomość! ;* Niech się rozwija zdrowo i pięknie!
Mam nadzieję, że dobrze się czujesz
Będzie cudne rodzeństwo
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Czujemy się bardzo dobrze poród był cudowny. Szybki 🙂
Malutka ważyła 3330g i 55 cm długości.
Dzisiaj już jesteśmy w domu i zaprzyjaźniamy się z resztą gromady 🙂5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
18.11 - maluszek 1,5 cm
LILILA wrote:Dziewczyny urodziłam 07.07 🙂 na świat przyszła najwspanialsza kruszynka na świecie. Wielka wojowniczka i orędowniczką nadziejo Wiktoria 🙂
Pozdrawia serdecznie swoje forumowe strasze siostry i braci 🙂🙂01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂 -
Witajcie jak się macie? Jak wasze maluszki?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
U nas po woli do przodu. Mały ruchliwy, obraca się już w dwie strony, ale zdecydowanie preferuje przez lewe ramię. Zęby wyłażą bardzo powoli, więc synek bywa marudny. Z jedzeniem jest tak, że woli kaszki niż słoiczki z mięskiem. Wprowadzenie pokarmów idzie nam dość wolno. Dziennie jeden lub dwa posiłki inne niż mleko dostaje. Jednak gdy jest to mięsko, to raczej kilka łyżeczek zje i już po wszystkim. To takie bardziej próbowanie z jego strony. Kaszki za to młóci aż się uszy trzęsą. A jak u was?
-
Mamy dwa Dolne ząbki ale chyba coś się zaczyna u góry bo jest strasznie marudny pcha wszystko do buźki. W dzień ma tylko 2 drzemki jedna z godzinkę druga z 20-30min chyba że gdzieś jedziemy wieczorem to przysnie w aucie na 15min ale za to spi od 22 do 4/5rano czasami nawet do 6:30 zje mleczko i tak na dobre wstaje po 9 zaczyna swój aktywny dzień. Co do diety to sloiczki je nawet ładnie po dyni zwraca tzn jakby mu się ulewa później narazie dostaje 2 razy dziennie zupkę warzywna albo pół sloiczka a wieczorem kaszkę z musem owocowym mu daje chętniej je. Mięsa mu jeszcze nie dawałam zaczęłam też mu sama gotować i bledowac bo do tych warzywek co sama gotuje mu dodaje Olej lniany a w sloiczkach jest rzepakowy i przyznam że sprawie mi to straszna frajdę takie mu gotowanie. Nasz też woli obracać się przez lewe ramię i wogole zabawki też bardziej lewą rączka łapie. Siedzieć jeszcze sam nie siedzi ale strasznie lubi jak się go stawia na nóżki i skakać jak sprężynka. Zaczęliśmy też zmianę mleka z bebilon 1 na 2 narazie daje mu 1:1 a właśnie do mam co karmią mm ile wasze maluchy wypijają i ile razy dziennie bo u nas jest tak że je 120ml co 2.5 /3 godziny tak w dzień w nocy ma większą przerwę chciałam mu trochę wydłużyć ten czas i dawać mu po 150ml ale on nie chce tyle na raz01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊