Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Kulka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina ja teraz też zmieniam rzadko. Kupy w nocy zazwyczaj nie robi, więc dopiero rano ją przewijam 😀 Jak się obudzi to karmię ją na leżąco, ona zazwyczaj zaśnie przy piersi to nawet mało kiedy ją odbijam i idę i ja spać. Młoda śpi z nami to nawet z łóżka nie wychodzę. Rozleniwiłam się jeśli chodzi o te nocne pobudki. Robię wszystko na minimum. Mąż mój jest też bezużyteczny w nocy 😀

15.05 - dwie kreseczki ⏸️
    20.05 - beta 5 552
    23.05 - beta 18 673
    30.05 - 0,44 cm ❤️
    28.06 - bobas ma już 3,65 cm 🍓
    10.07 - prenatalne, zdrowa dziewczynka 🩷
    28.07 - 115 g 🥝
    19.08 - 206 g 🍐
    1.09 - czuję pierwsze ruchy
    9.09 - połówkowe, 389 g 🩷
    7.10 - 674 g 🥰 (24+5 tc)
    3.11 - 1171 g 🍊 (28+4 tc)
    26.11 - 1867 g 👶🏼 (31+6 tc)
    18.12 - 2385 g 🌟 (35 tc)
    02.01 - 2759 g ☃️ (37+1 tc)
    04.01 - Juleczka już na świecie 🩷 (3010 g, 47 cm)

age.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, ale mam wrażenie że spanie to tylko jedna z kwestii - Olo śpi po 4-5 godz w nocy ciągnie tylko raz, na dodatek mus być otulony w burrito, nie usypia sam i trzeba go lulać (co oczywiście robimy z przyjemnością) a karmienie na śpiocha w łóżku bez zmiany pieluszki bo inaczej jest pobudka i godzina-półtorej zanim znowu uśnie. No i ogólnie nie wiem czemu myślałam że po tych 3 miesiącach będzie płakał mniej, a wciąż jest tego sporo - tak jak głośno się śmieje tak i głośno płacze i krzyczy, niekiedy nie umiem mu już pomóc bo wydaje mi się że wszystkie jego potrzeby są spełnione a i tak płacze. No i bywa że sporo się denerwuje po karmieniach, nad czym ubolewam bardzo🙁 Zdarza mu się też sporo ulewać, nie wiem czy to ulewanie mija później niż w okoliczny 3 miesiąc, czy dziecko zaczyna ogarniać że jest najedzone i nie je pod korek?

Martolina - odpowiadając na Twoje pytanie, odkąd się ustabilizowała 💩 (teraz jest co 2 dni za zwyczaj, raz a ogromna 🫣), to nie zmieniamy w nocy pieluszki. Zakładamy świeżą koło 20-21, smarujemy kremem pod pieluszkę solidnie i o ile nie ma żadnej awarii lub płaczu nie wiadomego pochodzenia to kolejna dopiero rano. Robimy tak już ze 2 tyg i jest ok.

Kokosik współczuję historii z mleczkiem, wiem jak walczysz o każdą ilość 🤍

• 2021: 1cs ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    • 2023-2024: IVF nr 1, 2 i 3.
    • 2025 IVF nr 4 -> 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 24dpt: serduszko bije
    16.12.25 Witaj na świecie Synku 🥹 🤍

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina z płaczem mam to samo dzisiaj, dziecko ogarnięte pod każdym względem, a pol dnia płaczu dzisiaj. Mam wrażenie, ze juz jestem głucha na jedno ucho. Teraz po walce zasnął i nawet go nie odkładam, zeby sie nie wybudził, mój mózg musi odpoczac od tego ryku dzisiejszego...

Co do usypiania to tez lulam, inaczej nie zasnie sam.

Niby mówią, ze 3 pierwsze miesiące sa najgorsze, a mi się wydaje, że im bliżej 3mc tym gorzej 😅 jedynym plusem jest to dłuższe spanie 🤣

Kokosik współczuję straty mleczka, ja 2 dni temu wylałam na łóżko czesc mleka, nie dosc ze mialam juz tylko 30 ml to jeszcze chyba połowę wylałam 🤦‍♀️ w tym tygodniu kończę laktację, ale jednak poki cos jest to chcialabym całość dawać 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:49

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina to robimy w punkt tak samo!
    Nam teraz też to spanie trochę gorzej wjeżdża a schodzenie z burrito jest gorsze niż się spodziewałam :( aż się zastanawiam czy jeszcze tego nie odłożyć

👩 32 🧔🏻‍♂️39

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ