Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • ellevv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem trzeba skupić się na tym co jest tu i teraz a czas pokaże 😬

Ja nie wiem czy mój pierwszy poród był traumatyczny (indukcja zakończona CC) ale pamiętam że byłam na NIE jeśli chodziło o rodzeństwo. U nas mąż chciał jeszcze jedno choć sam jest jedynakiem. Nie kwestionował mojego *nie*. Też często mówiłam że ma sobie wybić ten pomysł z głowy 😅
    Nie miałam potrzeby przechodzić jeszcze raz przez ciążę którą i tak źle znosiłam, raz jeszcze rodzić w bólu... 😵‍💫 Cały czas mówiłam że niemowlaka mogę mieć, to nie jest problem ale ciąża i poród. Ni u j a 😐

No i przyszedł taki czas że sama zaczęłam gdzieś napominać 😅 ale w tamtym czasie skupiłam się nie tylko na starszaku ale i na sobie. Może przepracowanie pewnych spraw pomogło mi dojrzeć do kwestii posiadania drugiego malucha 🤷🏻‍♀️

Czy różnica wiekowa jest najlepsza? Dla nas na pewno 😬 Mogę nawet w dużej części podpisać się pod tym co Anna napisała wczoraj.

Różnica między ciążą jeden a dwa? Tutaj nadal jestem na jakimś bejbi haju że mogłabym iść w trzecie 🤣 a mówiłam cały czas w ciąży że produkcja na dwójce się kończy 🫣

Paulina66 lubi tę wiadomość

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia, rozumiem te relacje z rodzeństwem - oboje z mężem mamy po dwójkę rodzeństwa. Mąż nie ma super, ale nie ma też złych relacji z rodzeństwem. U mnie z siostrą o rok młodsza zawsze byłyśmy jak ogień i woda, chociaż w dzieciństwie się dogadywałyśmy. O dziwo z siostrą 13 lat młodsza zawsze miałam super relacje... Do momentu spraw spadkowych 👀

Nie mniej jednak, wyprowadzamy się na wieś, będziemy budować jej taki mały placyk zabaw z domkiem i jakoś serce mi się kraje na myśl, że bawilaby się tam sama... Ale biorę też pod uwagę, że to będzie dużo pracy dla nas jako rodziców (moi nas hodowali, a nie wychowywali, więc może tu tkwił nasz problem).

Dzięki za kciukasy ♥️ muszę iść dziś na betę jak mąż odespi wyrwanego zęba 😅 tak okropnie bolała mnie jedna pierś całą noc (znów!), że jak wyjdzie negatyw to akurat w tym cyklu nie płacze i od razu łykam najmocniejszy Ibuprom i idę na drzemkę 😅

Kokosik, klaudia00.., ellevv, Yenne lubią tę wiadomość

👱38 🧔43 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
    14.12.25 - (37) Hello World! :) 2620g, 53cm

age.png
  • Olkafar Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam tak, że ciążę przechodziłam super i podobał mi się ten stan (z wyjątkiem już koncówki i oczekiwania 🫣), ale trochę przeraża mnie poród, bo też nie należał do najłatwiejszych …chociaż cały czas mam z tyłu glowy, że chciałabym to przeżyć jeszcze raz i żeby młody miał rodzeństwo. Mój mąż jest jedynakiem, ja mam dwójkę rodzeństwa i mąż zawsze ubolewał nad tym, że nikogo nie ma. Kupiliśmy też większe mieszkanie, które ma 2 pokoje dziecięce, na razie 1 pokój będzie pusty, ale jednak oboje mamy tą myśl, że z czasem będzie urządzony pod kolejnego bobaska 🙈

Pogubiona, Yenne lubią tę wiadomość

02/2025- cb 💔

11.05 ⏸️
    12.05- beta 144, prog 26,89
    14.05- beta 300, prog 24,18
    19.05- beta 2482, prog 17,77
    03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
    02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
    10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
    30.07- zdrowy chłopiec 🩵
    27.08- 268 g szczęścia 🩵
    11.09- 463 g chłopca 🩵
    24.09- 588 g bąbla 🩵
    22.10- 1112 g misia 🩵
    19.11- 1812 g synka 🩵
    3.12- 2200 g bobaska 🩵
    17.12- 2550 g dzidziusia 🩵
    07.01- ostatnia wizyta przed naszym spotkaniem 🍀 3080 g maluszka 🩵

23.01- witaj na świecie Synku 🩵

age.png
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ