Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:
    Wiem juz sie dowiedzialam , ale dziękuję Ci bardzo ,przepisy na szczescie sie zmienily i to uproscili ❤️

Kropeczko gratuluję pierwszego ząbka ❤️

Yenne nie wiem co ci powiedziec moja jak nie chce spac to nie spi i potrafi 5h buszować, nie ukrywam potem jest wkurzona ale szybko zasypia . To ze mija 2 godz nie oznacza u nas ze musi isc spac teraz to wgl ja ją klade oczy zamknie 5 sekunt pozniej siedzi z zamknietymi oczami 🤣🤣🤣a po 10 sekundach sie smieje i dawaj zabawa od nowa. Nie wiem moze spróbuj go nie usypiac w sensie jak 10 min nie zasypia to nie 😁 najwyzej po mojej radzie mnie znajdziesz i urwiesz mi łeb 😁😁😁😁

Biorę za słowo z tym 🤣
    Pospał dodatkowe 30min od 17:30 do 18:00... Teraz dopiero go próbujemy położyć bo wcześniej to na pewno by nie zasnął hah. Trzymajmy kciuki by padł w miarę sprawnie...

Edit. No nie śpi. Impreza. Ech... A mąż oczywiście do mnie wąty, że on nie śpi bo za wcześnie i wgl... Naprawdę zaczynam mieć dość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:07

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • klaudia00.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne a tak swoją drogą to co z tym twoim wyjściem z domu bez bobasa?? Gdzie ten twój odpoczynek, który miał być jeśli się nie mylę już kilka tygodni temu??? 🧐🧐🧐

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Yenne a tak swoją drogą to co z tym twoim wyjściem z domu bez bobasa?? Gdzie ten twój odpoczynek, który miał być jeśli się nie mylę już kilka tygodni temu??? 🧐🧐🧐

Wychodzi mi to 2/10 🫠🫩 jakoś się zgadać ze znajomą nie mogę na to wyjście. Miała zapytać siostry czy zostanie z małą (ma córeczkę ze stycznia), ale się nie odezwała jeszcze ech. I tak sobie czas leci...

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • Karola1995 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne wrote:
    Biorę za słowo z tym 🤣
    Pospał dodatkowe 30min od 17:30 do 18:00... Teraz dopiero go próbujemy położyć bo wcześniej to na pewno by nie zasnął hah. Trzymajmy kciuki by padł w miarę sprawnie...

Edit. No nie śpi. Impreza. Ech... A mąż oczywiście do mnie wąty, że on nie śpi bo za wcześnie i wgl... Naprawdę zaczynam mieć dość.

Moja wstala o 15;30 probowalam o 18 polozyc nie chciala wiec odpuscilam dopiero teraz po prawie 6 h oa padla wypila mleko i na rekach odjechala 😁 ja juz nie pilnuje godzin jak ja klade i usnie to on a jak nie to nie 😁😁

Ale opowiem wam numer pewnie mnie wyśmiejecie ale kit czuje sie jak,,matka roku ,, . Nie mielismy nic na obiad mąż pojechal po pizze 🤣 i siedzimy jemy mala w kuchni patrzy na nas tak litosciwie myślę dobra zbliżam jej kawałek do buzi , buzie otworzyla jak szeroko myślę co jest grane ale nic zabrałam . Zblizam drugi raz otworzyla to lyzeczka pakuje marchewke mina nie tęga cos przememlala reszte wyplula mysle o ty dziadzie mały .no i teraz hit 🤣🤣🤣urwalam kawalek suchego ciasta nabralam tej pierdzielonej marchewki i do buzi, wylizała . Raz drugi trzeci i 3 lyzeczki marchewki zjedzone . Niech mi ktos powie w czym jest problem ze z lyzeczki ni uja a z suchego ciasta zjadała az sie uszy trzesly 🤣🤣😝 oczywiście pilnowalam jak sie ciasto mokre robiło to wymienialam zeby mi sie tego nie najadla 🙂😁

👧30
    🧔34

27.12.24 ⏸️
    7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
    23.01.25 szpital 7+4 💔

23.04.25 ⏸️
    24.04.25 beta 130 ❤️
    26.04.25 beta 387❤️
    30.04.25 beta 1847❤️
    8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
    19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
    29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
    11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
    26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
    16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
    13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
    10.09.25 600 g księżniczki 🩷
    08.10.25 1100g królewny 🩷
    05.11.25 1997g księżniczki 🩷
    26.11.25 2600g 🩷🩷

Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷

20.12.25 witaj na świecie córeczko 🩷 🩷

,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

age.png
  • Pony Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Czytam Was regularnie od stycznia (moje bobo też urodzone w styczniu) i w wielu kwestiach byłyście mi pomocne, czy też utożsamiałam się z Wami!

Nie chciałam nigdy się udzielać, ale dawało mi to poczucie, że nie zwariowałam i że jesteśmy na podobnych etapach z podobnymi trudami a ich nie brakuje :D

Dzisiaj postanowiłam napisać, bo widzę Yenne jak masz ciężko a nasze dzieci to tylko 2 dni różnicy i ja od 2 miesiąca używam Nappera w wersji podstawowej i mi on idealnie podaje OA i drzemki - w 5 msc przerzucił nas na 3 drzemki i łatwo było się przestawić. Mały zasypia mi praktycznie po chwili, co prawda na rękach, ale śpi regularnie (sen nocny mamy ciężki - bardziej jak Pogubiona :( wieczny regres albo taki cycuś hehe). Ale jak zacznę go usypiać za wcześnie na drzemki to często właśnie walczy i się wierci, a usypia o czasie mniej więcej jak w aplikacji więc to jest bez sensu. W każdym razie dążę do tego, że w tym wieku najlepiej sprawdza się podobno właśnie pilnowanie okien, które w wieku +5msc powinny być już +2h.
    U nas OA aktualnie trwają: po śnie nocnym najkrótsze ok. 1.5-2h max., w środku dnia już ok 2.5-3h i ostatnie, które jest najdłuższe (3h) po najkrótszej drzemce(ok 30-45min) a sen nocny 19-19.30. Czytałam, że jeśli presja snu jest zbyt mała to może być problem z drzemkami, co będzie powodowało zbyt dużo nerwów i frustracji u Ciebie podczas usypiania, więc może warto spróbować trochę przeciągnąć i nie próbować kłaść przy pierwszych oznakach jednak jak pisała Karola :)

Wiem, że dzieci są różne i niektóre zasypiają szybciej, później, niektóre przy pierwszych oznakach, inne przeciągnięte ale jako, że mamy dzieci w podobnym wieku to mówię co u nas się sprawdziło, bo jak zaczął się robić problem z usypaniem to sprawdziło się właśnie zredukowanie do trzech i dłuższe OA. Wiem, ile frustracji jak próbujesz uśpić, a trwa to długo, dziecko nie chce, budzi się zaraz itp, bo też tak bywało, ale u nas się unormowało po 3 miesiącu i dzisiaj nawet moja mama, że on ładnie zasypia (a ona miała mega problemy z moją siostrą i się śmiała, że kiedyś nie było takich pomocnych aplikacji, ale mi ona naprawdę ratuje planowanie!), trzymam kciuki że u Ciebie też się to unormuje prędko :)

‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ