STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej Króliczku bo tak teraz mężowi opowiadałam 🙈 no i mówię do niego że zastanawiam się czy bobas numer 5 też bedzie niespodzianką do samego końca? 😅
Yenne może być tak że jakaś aktualizacja wchodzi! 💪🏻
Kokosiku, 7 miesięcy! To już coś ❤️ jeszcze chwila a tu zaraz roczek będzie. Bardzo przytulam za samotne dni 🫂 musi być ciężko. Pamiętam jak mąż pracował na 3 zmiany, ja do pracy, syna trzeba było odebrać, posprzątać, obiad itp. Były takie dni że też nie wyrabiałam już. Najgorzej jak sie mijaliśmy. Twoja sytuacja gorsza bo jednak 24/7 jesteś. Wysyłam ci swojej siły!! ❤️
Yenne, Kokosik, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
Yenne jak już odkrył spanie na brzuchu to będzie to robił częściej 🤣
U nas ostatnio zdarza się spanie z pupą u góry, śmieję się zawsze że czworaki wjechały za mocno 🤣
Yenne, Kokosik, Kroliczek2411, ellevv, klaudia00.., Kulka94, Olkafar, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
32 👰🏼♀️ 34 🤵🏻
01.2025 💔🪽 9tc
14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
5.06 🩺 pierwsza wizyta 💫 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️
7+3 • 1,24cm | 9+0 • 2,25cm | 11+5 • 4,86cm
NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
I prenatalne 🧬 12+5 • 6,41cm
15+6 • 165g | 17+4 • 209g
II prenatalne 🧬 20+5 • wszystko prawidłowo
21+4 • 403g | 25+6 • 878g | 29+6 • 1453g
III prenatalne 🧬 30+5 • 1750g
33+4 • 2256g | 35+4 • 2584g | 37+6 • 2978g
39+0 🌈 Nareszcie razem
👶🏼🎀 16.01.2026 ● 3340g ● 54cm

-
Króliczku gratuluję ❤️❤️ bedziecie fajną gromadką króliczków 🤣🤣
Kokosik przytulam 😘 ale jestes bardzo dzielna tyle czasu sama ogarniasz , a to jest wyzwanie kazda z nas to wie.
Kokosik, Kroliczek2411, ellevv lubią tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
08.10.25 1100g królewny 🩷
05.11.25 1997g księżniczki 🩷
26.11.25 2600g 🩷🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
20.12.25 witaj na świecie córeczko 🩷 🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

-
Kokosik współczuję takiego samotnego rodzicielstwa przez te kilka tygodni. Domyślam się jak musi być ciężko. Jest jakaś szansa w przyszłości że u męża zmieni się z pracą? Planujesz żłobek dla Cysi? Jeśli pisałaś to nie pamiętam, przepraszam. Ale wiem że taka placówka Cię mocno odciąży nawet jak wrócisz do pracy. Masz jakąś rodzinę blisko z którą możesz spędzać czas?
Ja teraz po powrocie z urlopu jeszcze będę miała tydzień dwójkę w domu i dzielimy się z mężem całym tygodniem i planuje wziąć ich do Lasu Odkrywcow i już jak pomyślę o noszeniu tego 10 kg klocka i ganianiu za starszakiem to mi niedobrze więc napisałam do sąsiadki z dwulatkiem żeby mieć jakiekolwiek wsparcie i jedziemy razem 🙈 dla mnie to noszenie też jest wymagające bo to jednak już jedna ręka ciężko go nieść a druga coś robić. Dobrze że jest odkładalny…Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 21:09
Kokosik lubi tę wiadomość
35 i 39 lat.
starania od 12.2019
07.2021 IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 SN 3560 g ❤️

Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
34+0 2800g 37+0 3600g 39+0 3800g
01.2026 40+1 SN 3630g ❤️

-
Tak, ta wypięta pupa to jest cudo, Wiki jak ją odkładam to od razu się przekręca na brzuszek i wypina tą pupę i jeszcze trzeba ją chwilę poklepać bo inaczej się obudzi 😁😰
Kokosik bardzo Cię podziwiam i jesteś naprawdę super mamą ! Wyobrażam sobie tylko jak Ci musi być ciężko samej tak długo, pięknie dajesz sobie radę
U nas dzisiaj też jest gorszy dzień, wszystko na nie, bunt dosłownie na wszystko. Obiadu nie zjadła, kolacji nie zjadła, w kojcu nie chciała siedzieć, na rękach też nie, na spacer nie chciała iść, spać też nie chciała 😭 dopiero 10 minut temu zasnęła a normalnie o 19 już spi
Kokosik, Paulina66 lubią tę wiadomość
-
Paulina66 wrote:
Ta pupa to złoto 😅 aż jestem ciekawa kiedy to odkryje hahaha
A ja przeziębiona chyba jestem 🥲 od dwóch czy trzech dni bolało mnie gardło, a dzisiaj już gardło mniej, ale za to katar uderzył i ciągle leje mi się z nosa 🫠 zjadłam Ibuprom zatoki dodatkowo (jadłam wcześniej na gardło tak na noc) i trzymajmy kciuki, żeby minęło i żeby Filip nie złapał nic ode mnie... No masakra. A w środę do domu ruszamy...
Kiedyś miałam tak, że jak leciało mi z nosa to znaczyło, że zdrowieje 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 21:23
Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

-
Dzięki dziewczyny , no nie dociera to do mnie jakoś ale najwidoczniej tak miało być 😅
Ellevv z mężem ustaliliśmy że jak się uda to nikomu nic nie mówimy jak długo się da a płeć chyba jednak będę chciała znać tak myślę 🤣
Jezu ja chcę zdrowego bobasa to wiadomo ale fajnie jakby to był chłopiec 🫢
Ale narazie czekam na wizytę bo to jeszcze wszystko się może zdarzyć 🫣
AnnaMD teraz jeździmy mercedesem GL jest duży i 7 osobowy ale na typowo wyjazdy wakacyjne mamy volkswagen multivan też 7 osobowy
Kokosku przytulam Cię i życzę Ci dużo siły w opiece nad mała księżniczką 🩷 -
Dziewczyny a powiedzcie mi, czy nadal wasze dzieci śpią w dostawkach? Te, które spały od początku w tych mniejszych łóżeczkach. Ja dziś przy usypianiu zdałam sobie sprawę, że to już czas na pożegnanie spania w sypialni w dostawce. Przekroczyła już limit wagi i wieku wg producenta (9 kg, mam carello prima) zaczyna mieć mało miejsca i co najważniejsze, jak zacznie sama siadać to przecież wypadnie. Mamy małą sypialnię więc jedyna opcja - zacząć ją uczyć spać w swoim pokoiku, w łóżeczku ze szczebelkami. No i trzeba obniżyć poziom.
Dostałam dziś takiego nagłego olśnienia 😵💫 czy któraś z Was miała podobną sytuację? Udało się płynnie przejść? Czasem śpi ze mną w łóżku i wtedy mocno się wierci, śpi na boczku i zaczyna na brzuchu ale w większości ja to wybudza, bo nie jest przyzwyczajona. W dostawce ma ograniczone ruchy i nie ma jak się przekręcić.
Ja ogólnie ostatnio z tego zmęczenia sporo zapominam, jestem nieprzytomna, nie wiem co się dzieje. Budzę się z drzemki z małą i nie wiem jaki jest dzień i czy to noc czy dzień czy już ją karmiłam.
Idę z paczką do paczkomatu i o tym zapominam, układam w głowie listę zakupów i połowy nie kupuję.
I hit, tydzień temu pojechałyśmy na USG bioderek. Wracam do auta, pakuję dziecko szybko szybko, bo na chodniku stałam i odjechałam. Z kluczykami na dachu 🤦🏼♀️ usłyszałam lekkie puknięcie (wtedy spadły) ale młoda rzucała z tyłu krową Klarą na lewo i prawo i zignorowałam. Wjeżdżam do garażu, wyłączam silnik, wyciągam dziecko i nagle dotarło do mnie, że to były klucze, że już nie odpalę auta (mam bezkluczykowe, na przycisk) i że nie mamy zapasowych. Na szczęście mam przyjaciół i mąż przyjaciółki pojechał w tamto miejsce, znalazł je i mi przywiózł. Leżały przy krawężniku. Od teraz dwa razy sprawdzam czy mam je przy sobie jak odjeżdżam 😵💫 -
Dziękuję też za słowa otuchy ♥️
Żłobek zaczynamy po nowym roku. Mąż tak pracuje od 2017 roku (pracuje na wysokościach, na wiatrakach głównie) sporo zarabia i raczej zostanie w branży. No i niestety, głównie Niemcy. Jesteśmy przyzwyczajeni do tego systemu, o wszystkim wiedzieliśmy, dyskutowaliśmy, mamy ten temat przerobiony i tak zostanie. Niestety miał wyjechać na 10 dni i się przedłużyło. Tak to jest, jego wyjazdy są bardzo dynamiczne i ciężko coś zaplanować. Plusy są takie, że jak wraca to najczęściej jest te 3 tygodnie, a czasem dłużej jak jest przestój. Teraz tak nam wypadło, że zrobił się maraton. No i jak już wróci, to robi wszystko przy małej. Ja sobie śpię w nocy, a on karmi, idę na paznokcie, rower, spacer, zakupy czy co tam chcę.
Nie mam niestety pomocy, moja mama pracuje mimo emerytury na pełen etat i ma problemy z kręgosłupem. Ostatnio częściej się widujemy w niedziele na przykład albo jak miała urlop ale tyle co weźmie małą na kolana na 30/40 min i tyle, ja jestem obok. Nie zostawię jej dziecka.
Także jeszcze może tydzień i będziemy we 3 ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 21:34
-
Kokosik odnośnie dostawki to my mamy cavoe coq i ona ma też funkcję kojca, i z tej funkcji teraz korzystamy bo mała wstaje i standardowe ustawienie już było niebezpieczne. Dostawka też jest do 9 kg ale my mamy jeszcze trochę czasu do tej wagi. Śpi też czasem w łóżeczku ze szczebelkami u siebie w pokoju, jak chce sobie pooglądać tv w łóżku to tam ją zanoszę. Nie było żadnego problemu z przestawieniem jej, ale ona ogólnie jest taka że śpi wszędzie, byliśmy na kilku wyjazdach i nigdy nie było problemu z nowym miejscem
Ale akcja z tymi kluczykami, dobrze że kolega pomógł i udało się je odzyskać. Pocieszę Cię że ja też robię głupie rzeczy ostatnio ze zmęczenia, ciągle zostawiam klucz w drzwiach na zewnątrz, wkładam telefon do lodówki a ostatnio posmarowałam sobie twarz termoochroną do włosówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 21:44
-
Moja mala tez śpi z zadkiem do góry 🤣 a najlepiej to jak przez sen usiadzie i jej ta glowa wisi 🤣 no coz wybrala spanie z nami nie mam sily co 30 minut wstawac przy odkladaniu potrafila oczy jak 5 zl zrobic i odpuscilam to lozeczko 🥺 ale druga jest taka strona ze w nocy na mnie wlazi wierci sie 🤪 no cóż w koncu kiedys się wyniesie wiecznie ze starymi spac nie bedzie ( chyba 🤣🤣) 🙂👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
08.10.25 1100g królewny 🩷
05.11.25 1997g księżniczki 🩷
26.11.25 2600g 🩷🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
20.12.25 witaj na świecie córeczko 🩷 🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

-
Kokosik my używamy jeszcze dostawki i też właśnie ostatnio mnie olśniło, że to się może lada moment skończyć jak mała zacznie siadać albo próbować się podnosić 😵💫 my zwykłego łóżeczka na razie w ogóle nie mamy. Mamy małe mieszkanie i na ten moment nasze łóżko jest w pokoju dziecięcym. Plan jest taki, żeby przenieść łóżko do drugiego pokoju (który aktualnie robi za graciarnię), a u małej wstawić łóżeczo ze szczebelkami. Nie ma opcji żeby w jednym pomieszczeniu zmieścić i nasze łóżko i łóżeczko, bo będzie po prostu za ciasno. Tylko że ja nie wyobrażam sobie logistycznie i emocjonalnie spać z dzieckiem w dwóch różnych pokojach, ona budzi się często, jestem kp i chyba bym się wykończyła do reszty jakbym miała kilka razy w nocy biegać między pokojami 😬 także będziemy spać w trójkę (albo w czwórkę z psem 🫨) w jednym łóżku, a łóżeczko ze szczebelkami w najlepszym wypadku będzie na drzemki, a w najgorszym będzie robić za przechowalnię rzeczy 🤣32 👰🏼♀️ 34 🤵🏻
01.2025 💔🪽 9tc
14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
5.06 🩺 pierwsza wizyta 💫 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️
7+3 • 1,24cm | 9+0 • 2,25cm | 11+5 • 4,86cm
NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
I prenatalne 🧬 12+5 • 6,41cm
15+6 • 165g | 17+4 • 209g
II prenatalne 🧬 20+5 • wszystko prawidłowo
21+4 • 403g | 25+6 • 878g | 29+6 • 1453g
III prenatalne 🧬 30+5 • 1750g
33+4 • 2256g | 35+4 • 2584g | 37+6 • 2978g
39+0 🌈 Nareszcie razem
👶🏼🎀 16.01.2026 ● 3340g ● 54cm

-
Co do dostawki to nie pomogę bo u nas mały od początku śpi w swoim łóżeczku w nocy, tyle że w naszym pokoju bo jego jest teraz graciarnią do remontu 😅 a drzemki ma ostatnio w naszym łóżku, więc no 😅
Ale olśniłyście mnie, że może trzeba się zapoznać z instrukcją producenta łóżeczka co do obniżenia poziomu 😅🙈Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

-
Chciałabym pomóc ale u mnie dostawka stała najpierw w salonie a w trakcie choroby wylądowała niby koło naszego łóżka bo i tak co chwile był płacz ale robi obecnie za graciarnie zabawek bo mała i tak jak coś to ląduje między nami. Wtedy to się tak zgrało kiepsko z jej chorobą i tym że małą przeniosłam do jej pokoju spać.
Na sen nocny śpi za ścianą w swoim łóżeczku. Jeszcze łóżeczka nie obniżyłam. Zaczęłam od drzemek za dnia.
Pamiętam jak syn tak z pupcią spał do góry 😍 mała śpi plackiem na brzuchu 🤣
Oh ale sytuacja z tymi kluczykami! 😨 dobrze że się znalazły!
Króliczku, czyli nie bedzie znowu niespodzianki kto kryje sie w norce? 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 22:12
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
Paulina66 wrote:Kokosik my używamy jeszcze dostawki i też właśnie ostatnio mnie olśniło, że to się może lada moment skończyć jak mała zacznie siadać albo próbować się podnosić 😵💫 my zwykłego łóżeczka na razie w ogóle nie mamy. Mamy małe mieszkanie i na ten moment nasze łóżko jest w pokoju dziecięcym. Plan jest taki, żeby przenieść łóżko do drugiego pokoju (który aktualnie robi za graciarnię), a u małej wstawić łóżeczo ze szczebelkami. Nie ma opcji żeby w jednym pomieszczeniu zmieścić i nasze łóżko i łóżeczko, bo będzie po prostu za ciasno. Tylko że ja nie wyobrażam sobie logistycznie i emocjonalnie spać z dzieckiem w dwóch różnych pokojach, ona budzi się często, jestem kp i chyba bym się wykończyła do reszty jakbym miała kilka razy w nocy biegać między pokojami 😬 także będziemy spać w trójkę (albo w czwórkę z psem 🫨) w jednym łóżku, a łóżeczko ze szczebelkami w najlepszym wypadku będzie na drzemki, a w najgorszym będzie robić za przechowalnię rzeczy 🤣
U nas to w ogóle nie da się łóżeczka ze szczeblami dać do sypialni, bo się nie zmieści 😅 no właśnie mam taki plan, że jak mąż wróci zaczniemy ją przyzwyczajać do spania w pokoju obok. Sporo tam spała jako noworodek ale takim to wszystko jedno. No i najgorsze będzie te odkładanie na taki niski poziom 😵💫 ja ją czasem odkładam 4-7 razy, bo się rozbudza. Jak będzie gorsza nocka, to będzie spała z nami w łóżku z barierką. Jak będzie dobrze, to kamera na komodzie i tyle. Nocne karmienie też u niej w pokoju już na fotelu. Na początek spanie w kokonie żeby szoku nie było, że nagle tyle miejsca i po czasie będzie trzeba kokon zabrać, bo już i z niego wyrosła. Obawiam się, że początki będą trudne ze względu na nagłe zwiększenie miejsca i zacznie się kręcenie na bok i na brzuch. A ona na tym brzuchu zamiast spać dalej, to się podnosi taka zaspana i nie wie co się dzieje 🤦🏼♀️ no i może się uderzać o te szczebelki, chyba jakieś ochraniacze będzie trzeba kupić. -
Kokosik a odkładasz ją na plecki boczek czy brzuszek ?
-
Króliczku wielkie gratulacje!! Ale będziecie mieć super rodzinkę! 😍 Życzę wam bardzo dużo zdrówka! Powodzenia na wizycie ❤️
Kokosik współczuję Ci bardzo 😕 Domyślam się że jest Ci bardzo ciężko bo tyle czasu sam na sam z bobasem musi być ultra ciężkie. My tez myślimy nad tym żeby Partner zmienił pracę i wyjechał za granicę żebym mogła zostać w domu i nie dawać małej do żłobka, ale coraz bardziej zastanawiam się czy dam sobie radę 🫣 I rozumiem też zmęczenie noszeniem. Nasza waży już ponad 8kg i jest mi ciężko a co dopiero tobie 😕
Yenne przyzwyczaj się do tego widoku 😅 Jak już raz się położył na brzuchu to będzie się kładł cały czas. U nas kilka tygodni temu nawet wjechały czworaki i gibanie się przez sen, nie powiem, lekkie zdziwko miałam 😆
Yenne, Kokosik lubią tę wiadomość
-
Przepraszam nie nadrobiłam Was jeszcze z weekendu, Dziewczyny, potrzebuję otuchy albo porady. Ostatnio była rozmowa o upadkach i mała dziś uderzyła glowa o metalową noge od stołu i ja mega schizuje. Ale brzeg zaokrąglony, a ona nawet nie zapłakała ale była w szoku przez chwile. W głowie juz jakies scenariusze czy na pewno wszystko ok. Dodatkowo dzis jakos kuepsko spi i co chwile sie budzi z płaczem.
Probowała sobie siadać i ją odwineło do tyłu.
W ogole ten temat zabezpieczania domu mnie przerasta, kupiłam taśmy takie piankowe miekkie ale nie ma jak tego przylepic bo sa ogromne. Tylko gniazdka zesmy po blokowali.
-
Króliczku wielkie gratulacje kochana! Dużo spokoju w tej ciąży! I znów się wszystko zacznie od początku ❤️
Kokosik ale akcja z tymi kluczykami… Dobrze, że masz wokół siebie takich pomocnych przyjaciół. Tylko możemy się domyślać, jak Ci jest ciężko samej 24h/7 z bobasem. Dużo siły Ci życzę! Apropo zmęczenia - ja ostatnio nie ogarnęłam, że młoda miała drzemkę. Obudziła się standardowo o 6:00, trochę się pobawiła, nakarmiłam ją i zasnęłyśmy razem. No i minęło półtorej godziny, obudziła się, mnie też, i byłam przekonana, że dalej jestem w trakcie usypiania. Zaczęłam ją bujać i chodzić po pokoju, a ona oczy jak 5 złotych i się śmieje. Wtedy sobie uświadomiłam, że już ją odkładałam i spałyśmy, zerknęłam na zegarek i dopiero połączyłam kropki.
U nas z łóżeczkiem są rewolucje, mamy te 7w1, więc już było powiększane i obniżane. Wczoraj znów obniżyliśmy już prawie do końca - no ciężko się ją odkłada, ale jest bezpieczniej, bo Julka wstaje po cichutku i podnosi się na nogi przy szczebelkach. Też ma teraz etap spania z pupą w górze 😍 W ciągu dnia łóżeczko stoi u niej w pokoju i tam ma drzemki, a na noc przesuwamy je do naszej sypialni - ma kółeczka, więc fajnie można nim manewrować. Zaczęła w nim spać, bo bałam się, że z łóżka nam spadnie. Jest strasznie pusto bez niej
, ale chyba jej wygodnie i dobrze - wczoraj obudziła się tylko raz.
Stokrotko a źrenice ok? Nie wymiotuje? To pewnie nic takiego, a ten kiepski sen nie ma związku z tym uderzeniem, ale wiadomo jak działa głowa mamy w takich momentach. Gdyby coś było nie tak, już byś wiedziała. Julka co chwila w coś uderza - zaliczyła już upadek na płytki w kuchni, padła na plecy i główkę, w ścianę też przywaliła ostatnio 🙁
-
Kokosik przytulam za cięższe dni 😘 super sobie radzisz, a wiadomo w takich chwilach zmęczenie bierze górę (akcja z kluczykami 🤯, dobrze że nikt ich nie zabrał). Co do dostawki, nasza też była do 9 kg, młody niby tyle jeszcze nie ma, ale już od dobrego miesiąca w niej nie śpi, ale bardziej ze względu na długość 🫣 mieliśmy etap przejściowy i spał z nami w naszym łóżku. Obecnie śpi w swoim łóżeczku ze szczebelkami, ale teraz mamy większą sypialnie i po prostu jego łóżeczko stoi dostawione do mojej strony łóżka. Na razie nie ma opcji, żeby poszedł do swojego pokoju spać, bo potrafi się obudzić w nocy z 2 razy, bo wypadł mu smoczek 🤣
Stokrotko, u nas kiedyś podobna sytuacja- młody spał u nas w łóżku na drzemkę i nie wiadomo jakim cudem ale spadł na niego obraz, który mamy nad łóżkiem…był huk, a potem ryk małego, ale bardziej się przestraszył tym wszystkim, niż realnie coś mu było (całe szczęście!). Ale też tak spanikowałam, aż się popłakałam, obserwowałam go cały czas. Możliwe, że u Ciebie też nic takiego się nie stało, a po prostu nałożyło się z tym, że mała jest bardziej wrażliwa czy coś. Ale jak nie będzie dawać Ci to spokoju to podejdź do lekarza, może zrobią jakieś USG czy coś.
02/2025- cb 💔
11.05 ⏸️
12.05- beta 144, prog 26,89
14.05- beta 300, prog 24,18
19.05- beta 2482, prog 17,77
03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
30.07- zdrowy chłopiec 🩵
27.08- 268 g szczęścia 🩵
11.09- 463 g chłopca 🩵